Dodaj do ulubionych

zapytanie o usg

01.12.12, 21:02
Witajcie, byłam wczoraj u lekarza od spraw kobiecych. Od 3 tygodni mam problemy z piersią, bralam antybiotyk, lecz nic nie pomogło. Teraz dostałam skierowanie na usg, i tu moje pytanie czy wiedzie może gdzie zrobię usg na kasę chorych, w okolicach mojej miejscowości? Termin u jednego u mnie w Lubinie brak, a na prywatną mnie nie stac. Poradzicie mi i poratujcie gdzie mogę sie udac. Jestem teraz na lekach przeciwbólowych, gdyż ból nie daje funkcjonować
Obserwuj wątek
    • prochottka1 Re: zapytanie o usg 01.12.12, 21:10
      nie prosciej bylo zapytac lekarza, ktöry wystawil skierowanie?
      powinien wiedziec
      zdzwon do NFZ - udziela informacji
      • aniulka8503 Re: zapytanie o usg 01.12.12, 21:47
        a w międzyczasie możesz tłuczkiem rozbić kapustę i sobie przyłożyć...mi na zapalenie pomogło...może chociaż trochę ulży...smile
        • dekaskow Re: zapytanie o usg 01.12.12, 21:53
          lub za miast kapusty- na mnie ona nie działała: Łyżkę (na oko) siemienia lnianego w ziarnach sypnąć na rozgrzaną patelnię, podlać wodą, wchłonie podlać znowu, zrobi się taka kleista papka. Taką paćkę w pieluszkę- jako karmiąca pieluszek miałam pod ręką, i taki ciepły okład na pierś. Na początku jest bardzoooo gorący to owijałam jeszcze lekko we flanelcię. Jak już ostygało to bez niej. Kompres ten można nosić na piersi nawet jak jest już zimny, bo bardzo dobrze wyciąga i uśmierza ból. Wykarmiłam 4, z czego ostatnich bliźniaków (rok czasu) i po pierwszym stanie zapalnym jak to pomogło- zawsze w zapasie siemię w szufladzie. Oczywiście z chorej też dziecię jadło, po kompresie ładnie schodziło i nie bolało.
    • dekaskow Re: zapytanie o usg 01.12.12, 21:48
      pod koniec roku może być bardzo ciężko. Ja robiłam u nas na onkologi (Kielce), ale nie akceptowali obcych skierowań ani wyników badań. Cała procedura u nich- wizyta, skierowanie na bad., usg, wizyta, zabieg. Udało mi się wszystko załatwić w przeciągu 3 tygodni (zazwyczaj tak spędzam urlopywink ). A- i aby u nas się zarejestrować to trzeba być o świcie, bo 10 osób do lekarza rejestrują, lub trafić na łut szczęścia i się dodzwonićsmile
      • lubinianka24 Re: zapytanie o usg 01.12.12, 22:36
        Dziękuję za odpowiedzi, u nas jest tylko jeden lekarz i brak terminów, tylko prywatnie koszt 80 zł.
        Ja już nie karnie i nie wiem od czego to może byc, robiłam kompresy mało pomagały crying. Od 3 tygodni to sie za mną ciągnie sad
    • pomagam20 Re: zapytanie o usg 01.12.12, 23:57
      Ja uwazam ze usg powinien zrobic Tobie lekarz ktory wypisał skierowanie - A ten jeden lekarz na NFZ moze miec brak w terminie bo skonczyla im sie kasa... - i znajac zycie od nowego roku beda przyjmowac.
      Wg mnie udaj sie do lekarza ktory wypisal Tobie skierowanie lub dwa jesli macie pogotowie to tam sie udaj moze cos sie dowiesz smile
      Ja bym tak zrobila na Twoim miejscu " w koncu nasze $$ na to ida" smile

Życze zdrowia i powodzenia smile
      • lubinianka24 Re: zapytanie o usg 02.12.12, 08:52
        Skierowanie wypisał mi lekarz ginekolog, on w swoim gabinecie nie ma usg sad, mam pogotowie, ale co oni tam mogą jak tam pediatra przyjmuje sad
        • isabelka20 Re: zapytanie o usg 02.12.12, 12:15
          Lubinianko to czego oczekujesz? Ktoś ma Ci wyszukać na internecie gdzie możesz zrobić to usg na kasę chorych w swojej okolicy czy też liczysz na to, że ktoś Ci podeśle te 80 zł na usg?
          Sorry za pytanie, ale siedzisz na internecie i możesz sobie poświęcić troszkę czasu na poszukanie, nie chcesz nawet sama z siebie udać się na pogotowie i podpytać jak poradziła jedna z dziewczyn. Niestety, ale uważam, że liczysz jednak na to, że ktoś prześle Ci pieniądze.
          • lubinianka24 Re: zapytanie o usg 02.12.12, 16:24
            Witaj byłam na pogotowiu, i powiedziała mi pani doktor, ze usg u nich jest ale płatne 70 zł.
            Ją sie po prostu zapytałam czy ktos wie, gdzie robią usg na nfz, na internecie pisze zr mają podpisana umowę, nie zadam aby ktos mi coś dał, ją sie tylko grzecznie zapytałam sad
            • anka7961 Re: zapytanie o usg 02.12.12, 20:23
              Spróbuj tu - podobno wizyta na nfz z krótkimi terminami www.znanylekarz.pl/krzysztof-januszewski/chirurg-onkolog/lubin
              • lubinianka24 Re: zapytanie o usg 03.12.12, 17:20
                Witaj, nie przyjmują na NFZ sad, Legnica też nie. W Lubmed terminu na grudzień nie ma, w MCZ też nic sad. Żeby chorować to trzeba miec zdrowie sad
    • ewencja Re: zapytanie o usg 03.12.12, 19:50
      sprawdź poczte gazetowa autorko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka