Dodaj do ulubionych

pomoc dla mamy

14.12.12, 11:47
Odezwała się do mnie na tablicy dziewczyna ma 17 lat jeszcze sie uczy jest w ciąży i jest w trudnej sytuacji jej tata nie żyje a mama opiekuje sie jej młodszym rodzeństwem ma chłopaka który też nie wiele zarabia i chce teraz zdobyć wyprawkę dla dziecka jak najtaniej by zaoszczędzić na dalsze życie. Ja już jej wysłałam kilka paczuszek może i wy macie coś zbędnego co możecie wysłać nie oczekując za zwrot kosztów przesyłki jak jest ktoś chętny to podam jej adres. Nie ma obaw ona naprawę potrzebuje pomocy.
Obserwuj wątek
    • asiaiwona_1 Re: pomoc dla mamy 14.12.12, 12:10
      pawlikowskakamila napisała:

> . Nie ma ob
      > aw ona naprawę potrzebuje pomocy.

A po czym wnosisz, że to faktycznie potrzebująca? Jakieś dokumenty przedstawiła? Odwiedziłaś ją w domu?
      • pawlikowskakamila Re: pomoc dla mamy 14.12.12, 12:14
        tak odwiedziłam ją w omu bo sama miałam obawy.
        dziewczyna jest potrzebująca nawet wody w domu nie ma
        • missmiriam1 Re: pomoc dla mamy 14.12.12, 12:31
          Każda osoba proszaca na tym forum o pomoc powinna sie odnieść do tego watku forum.gazeta.pl/forum/w,615,127121701,127121701,jesli_oczekujesz_pomocy_przeczytaj.html
          • pawlikowskakamila Re: pomoc dla mamy 14.12.12, 12:34
            a czy pani nie umie czytać dziewczyna ma 17 lat
            • miedzymorze Re: pomoc dla mamy 14.12.12, 12:42
              Bez dokumentów możesz jej nadal wysyłać paczuszki na własną rękę, a moderator skasuje wątek.
              twój wybór.
              pozdr,
              mi
            • missmiriam1 Re: pomoc dla mamy 14.12.12, 12:50
              Nie ma co, miła odpowiedź. Prosze sobie wyobrazić, że i czytać i pisać umiem. Zapoznała sie Pani z całościa wątku? Doczytała Pani, że osoba proszaca o pomoc powinna udokumentować sytuację wymagajaca pomocy? Mamy ot tak na słowo kompletnie nieznanej osobie uwierzyć, że gdzieś tam jest nastolatka potrzebująca?
            • melancho_lia Re: pomoc dla mamy 14.12.12, 13:49
              No i co z tego, że ma 17 lat? Udokumentowanie sytuacji być musi, na słowo to raczej nikt tu nie wierzy.
              Inna sprawa, ze przydałoby się więcej uprzejmości a nie od razu rzucanie się, bo pytamy. Taka postawa zniechęca do pomocy.
            • bj32 Re: pomoc dla mamy 14.12.12, 14:39
              A Ty myślisz, ze to pierwsza ciężarna 17latka tutaj? było kilka. Wszystkie z papierami.
              Fajnie, że u niej byłaś. A Ty jesteś... kto? Bo nie kojarzę Cię z PE.
              • bj32 Re: pomoc dla mamy 14.12.12, 14:56
                forum.gazeta.pl/forum/w,834,125318654,125318654.html?v=2&f=834&w=125318654&a=125318654&wv.x=0
                Oraz nie trolluj.
    • malgoska182 Re: pomoc dla mamy 14.12.12, 13:26
      Co ma Pani takiego w sobie,ze odzywaja sie do Pani osoby ,ktore"naprawde "potrzebuja.Zadziwia mnie postawa wielu osob(w tym Pani).Musimy uwierzyc,ze to realna osoba i naprawde potrzebujaca.Pani nam zarecza swoim slowem? Czy to powinno wystarczyc? W takim razie tez potrzebuje pomocy dla Pani,ktora stracila prace ,ma troje dzieci na utrzymaniu( tak twierdzi).Wczoraj podchodzila do ludzi w metrze Pani z papierowa torebka proszac o wsparcie.Czulam sie w "obowiazku" wysluchac Jej placzu,bo zwracala sie rowniez do mnie"mamusiu (bylam z corka) , daj pieniazka dla moich dzieci.Plakala i wydawalo sie ,ze lzy miala prawdziwe.Tylko,ze ja mam serce z kamienia i nie wzruszyl mnie ten placz.Ale gdyby ktos byl chetny pomoc i bez potwierdzenia wyslal jakas paczuszke ,to ja chetnie odszukam Pania (wsiada zawsze na tej samej stacji)i przekaze przesylki.Sama nie dam nic.Dalczego?
      Bo oprocz karteczki nie miala nic na potwierdzeie swoich slow.Bo w i kazdym kraju najpierw wykorzystuje sie wszelkie inne instytucje,szuka pomocy wsrod rodziny,znajomych.Pozniej szuka sie ogloszen "oddam za darmo", pisze sie Apele o pomoc.
      Dziewczyna ma 17 lat,ma rowniez mame,ktora,jesli sama nie jest w stanie udzielic corce pomocy ,powinna wyslac stosowne dokumenty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka