Dodaj do ulubionych

Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa.

16.01.13, 17:19
Witam.
W imieniu mamy proszę o pomoc w postaci ubrań i butów dla trójki najmłodszego rodzeństwa.
Mama wychowuje samotnie 6 dzieci, utrzymują sie z zasiłku rodzinnego i z zasiłku celowego z GOPS, ręty na dzieci po ojcu mama nie ma, gdyż miał za mało przepracowanych lat. Dokumenty podesłałam do Pani moderator.
W okresie letnim mam oczywiście chodzi na zbiory owoców, ziemniaków.
Proszę w imieniu mamy o ubrania do szkoły i takie na codzień dla trójki najmłodszych dzieciaków.
Dziewczynki wzrost 146 cm i 152 cm obie numer buta 35.
Chłopiec wzrost 152 numer buta 36.

Obserwuj wątek
    • bj32 Mam dokumenty: 16.01.13, 17:36
      O rodzinnym, z tytułu niepełnosprawności, odmowę renty i tak dalej. Potwierdzam sytuację.
    • dorotkak napisz prosze skad jestes i w jakim wieku siostry 16.01.13, 21:08

moze bede miec cos dla Was, ale raczej z malych damskich ubran rozm xs
      a mama jaki nosi rozmiar - czy cos potrzebuje?
      • ewelinka2104 Re: napisz prosze skad jestes i w jakim wieku sio 16.01.13, 21:29
        Mama nosi rozmiar L a buta 37, najbardziej co jej potrzeba to butów zimowych, kurtki grubszej,bluzek na długi rękaw i spodni po domku.
    • anka7961 Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 16.01.13, 21:19
      a mogę prosić o długość wkładki w butach dla sióstr?
      smile
      • ewelinka2104 Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 16.01.13, 21:30
        długość wkładki obie mają 21 cm
        • anka7961 Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 16.01.13, 21:31
          a w jakim wieku są siostry i czego najbardziej potrzeba z ubrań?
          • ewelinka2104 Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 16.01.13, 21:34
            Najmłodsze siostry mają 9 lat i 10 lat a najbardziej potrzebuja ubrań zimowych typu spodnie obojętnie jakie, bluzy lub bluzki na długi rękaw i rajstopy i kurtka zimowa dla 9 latki
            • stuletnia_stokrotka Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 16.01.13, 22:26
              a ja mam pytanie o chłopca-czy jest szczupły czy raczej tęższy? ile ma lat? (łatwiej będzie mi określić rozmiar bo mam fajną bluzę-kupiłam synowi na 180 cm ale po pierwszym praniu się trochę zbiegła i nie wiem jak określić jej rozmiar..).
              • hania3gwiazdki Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 16.01.13, 23:38
                Będę miała dla całej trójki zimowe buty.
                I dla mamy jakieś bluzki i flauszowy płaszcz.
                • hania3gwiazdki Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 17.01.13, 00:05
                  I dla chłopca cieplutką zimową kurtkę .
              • ewelinka2104 Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 17.01.13, 17:06
                Brat jest szczupły ma 12 lat
                • stuletnia_stokrotka Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 17.01.13, 21:00
                  napisz mi proszę na priva wasz adres-mam nadzieję,że bluza będzie pasować smile
                  • ewelinka2104 Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 18.01.13, 15:41
                    stuletnia_stokrotka adres wysłałam na @.
                    Dziekuje
                    • hania3gwiazdki Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 19.01.13, 22:38
                      Buty i ciepła kurtka dla mamy też już załatwione smile
                      • hania3gwiazdki Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 24.01.13, 16:24
                        Wysłane wczoraj i przedwczoraj , więc lada moment powinny dotrzeć na miejsce :
                        Dla trójki najmłodszych i dla mamy buty, dla dziewczyn troszkę bluzeczek i sweterków , (dla mamy pewnie też się coś w tym znajdzie), dla Mateusza kurtkę, dla mamy płaszczyk i ciepłą kurtkę.
                        Daj znać Ewelinko jak już dojdą paczki ... i co doszło z zadeklarowanych ubrań od innych emam ... będzie wiadomo wtedy, czego jeszcze brakuje smile
                        • ewelinka2104 Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 24.01.13, 18:43
                          Super bardzo dziekuje. Oczywiście dam znać . Dziekuje w imieniu mamy i dzieciaków.
                          • ewelinka2104 Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 25.01.13, 18:09
                            Bardzo dziękuje Pani Hani w imieniu mamy i dzieciaków. Dzis przyszła paczuszka od Pani z butami zimowymi dla Mateusza, płaszczem dla mamy i ubrankami dla mamy i starszych dziewczyn. Bardzo dziekuje.
                            • hania3gwiazdki Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 25.01.13, 19:35
                              Świetnie. Czekam zatem na informację o pozostałych rzeczach . Może w poniedziałek dotrą . smile
                • ewelinka2104 Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 07.02.13, 20:24
                  Ponawiam swoją prośbę o ubraniach typu spodnie i bluzki szczególnie na długi rękaw dla dziewczynek 9 i10 lat i chłopca 12l może ktoś ma niepotrzebne.
    • blue-anulka Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 25.01.13, 19:44
      Podaj adres na maila
      mam nowy polar dla chłopca kupiłam synkowi ale trochę przesadziłam z rozmiarem
      może znajdę jakieś buty bo moj syn ma rozmiar 37 i może coś dla dziewczynek znajdę, mam też plecak do szkoły jak nowy dla chłopca bo z nazwiskiem piłkarza smile a jaki rozmiar nosisz Ty i Twoja mama?
      • glabella Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 25.01.13, 20:13
        Mam do oddania buty zimowe r.35 dla dziewczynki, jeśli się przydadzą to proszę o adres na priv.
        • ewelinka2104 Podziękowania dla hania3gwiazdki 28.01.13, 15:33
          Bardzo dziękuje Pani Hani w imieniu mamy i dzieciaków za buty dla mamy i dziewczynek . Są bardzo zadowolone. Dziękujemy
          • hania3gwiazdki Re: Podziękowania dla hania3gwiazdki 28.01.13, 15:45
            Cieszę się bardzo,że wszystko doszłosmile
    • dorotkak Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 03.02.13, 11:33
      w piatek wysłałam Wam paczkę - ubrania damskie w rozm s oraz buty 36, jakies drobne bizutki - moze sie siostrom spodobaja
      daj znac jak paczka dojdzie
    • usia432 Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 03.02.13, 20:13
      Ewelinko a Ty i reszta rodzeństwa w jakim jesteście wieku i czy jesteście na utrzymaniu mamy?
      Czy czegoś może potrzebujecie? A jak wyglada z żywnością ?
    • ewelinka2104 Dziekuje dorotkak 04.02.13, 18:29
      Dziekuje Pani Dorotko za ubrania dla starszych dziewczyn. Bardzo zadowolone z ubrań, bardzo im sie spodobały i każda wybrała cos dla siebie , wszystkimi ubrankami sie podzieliły, każdy ciuszek sie im spodobał.
      Serdecznie dziękuje.
      • dorotkak Ciesze sie:) Wszystkiego dobrego! 04.02.13, 21:23

• ewelinka2104 Usia432 05.02.13, 20:14
      Napisałam @ ale nie wiem czy dojdzie.
      • ewelinka2104 Bardzo proszę. 07.02.13, 20:25
        Ponawiam swoją prośbę o ubraniach typu spodnie i bluzki szczególnie na długi rękaw dla dziewczynek 9 i10 lat i chłopca 12l może ktoś ma niepotrzebne.
        • hania3gwiazdki Re: Bardzo proszę. 07.02.13, 21:04
          Ewelinko napisałam na priv.
          • hania3gwiazdki Re: Bardzo proszę. 08.02.13, 00:18
            Zorganizowałam jakieś spodnie, bluzeczki z krótkim i długim rękawkiem i sweterki dla dziewczynek , niestety nie mam nic chłopięcego. Wyślę w przyszłym tygodniu smile
            • hania3gwiazdki Re: Bardzo proszę. 15.02.13, 17:05
              Ewelinko czy paczki dotarły na miejsce? Zaczynam się troche martwić , z tego co wiem, miały być wysłane w ubiegłym tygodniu lub w poniedziałek priorytetem , więc tak naprawdę powinny już dojść .
              Mam nadzieję,że Twoje rzadkie bywanie na forum nie jest znów spowodowane chorobą synka .
              • hania3gwiazdki Re: Dla chłopca r 152 16.02.13, 01:14
                Drogie emamy, czy któraś z Was ma zbędne ubrania w tym rozmiarze ? Mogę pokryć koszta wysyłki. Ja niestety nie mam nic dla chłopca ,a zależy mi bardzo na pomocy tej rodzinie.
                • payuta Re: Dla chłopca r 152 16.02.13, 10:06
                  Hania, ja chyba jeszcze cos znajde w tym rozmiarze.Ale nie obiecuje,bo musze wejsc na strych i poszperac.Ostatnio dostalam jakies ubrania chlopiece,ale po bardzo,bardzo szczuplym chlopcu.
                  Ale jesli nic nie bede miala na strychu ,to popytam i cos uzbieram.Problem tylko jest taki ze ja nie wysylam z NL-a paczek.Najpierw musze kogos znalesc kto do PL-a bedzie jechal i paczke wezmie.Moze potrwac.
                  Jesli cie takie cos interesuje.....to zabieram sie do pracy tongue_out
                  • hania3gwiazdki Re: Dla chłopca r 152 16.02.13, 11:28
                    Dziękuję za odzew Payuta smile)))
                    Z tego co wiem, Mateusz jest szczupłym chłopcem , nie wiem niestety jak bardzo szczupłym , Ewelinka rzadko bywa na forum , ponieważ dziewczyna uczy się , pracuje i zajmuje chorym synkiem , więc na odpowiedź ( na zapytanie o dokladne wymiary Jej braciszka) też pewnie troszkę będę musiała poczekać .
                    Gdybyś mogła udać się na ten strych w celach przeszperawczych ( ach jak ja Ci zazdroszczę tego strychu big_grin , mieszkanie w bloku pozbawiło mnie przyjemności posiadania takowego ) , byłabym zobowiązana bardzo.
                    • payuta Re: Dla chłopca r 152 16.02.13, 11:59
                      Bylam.Mialysmy szczescie ze moj malzonek potrzebowal jakiegos kabla do komputera,a tylko ja wiem gdzie kable ukryte tongue_out Strychu mi nie zazdrosc.Gdybys ten moj raz zobaczyla,to bys gnala w podskokach i piszczala z radosci ze strychu nie posiadasz tongue_out
                      Ubrania sa dokladnie w tym rozmiarze smile146-156 i 164.Jest nawet ale ci mowie ...boska kurtka wiosenna na 164 smile Ubranka w tygodniu posortuje i zapakuje.Tobie na maila napisze cow paczce bedzie.Ty decydujesz czy mam ta paczkedo ciebie wyslac czy bezposrednio........i czekamy na" przemytnika" paczek.Bedzie oke????
                      • hania3gwiazdki Re: Dla chłopca r 152 16.02.13, 12:29
                        Rewelacja big_grin .... boska kurtka mówisz? big_grin ... niby nie dla mnie a jakoś się cieszę big_grin .... już piszę na pocztę w celu ustalenia szczegółów ...
                        Dziękuje ogromnie .

Ps. Niech żyją kable od komputerów i potajemne zakamarki , tylko babeczkom znane big_grin
                        • payuta Re: Dla chłopca r 152 18.02.13, 11:31
                          Hania,chcialabym cie jeszcze uprzejmie poinformowac,ze posiadam buty chlopiece w rozmiarze 36.Buty sa takie typowe do wedrowania,mocne,porzadne ,ponad kostke.Z laski swej moge je tez poslac.Orientacyjnie paczki wyjda w kwietniu,na okres jajeczny jemigracja do Pl-a grzac bedzie.
                          Na dniach napisze maila,teraz sie rozkoszuje w objeciach lenia.
                          • hania3gwiazdki Re: Dla chłopca r 152 18.02.13, 17:20
                            Aleś Ty uprzejma .... normalnie sie trza pozachowywać przy Tobie big_grin coby na buraka nie wyjść jakowego big_grin
                            Buty chętnie oczywiście , jeśli taki przypływ łaskawości u Cię suspicious ... teraz nosi 35 , więc na lato , jesień , jak znalazł.

Ps. Czy w te objęcia ... ten ...znaczy sie ... ja bym na jakis mały trójkącik pisała się big_grin
                            • hania3gwiazdki Paczki poszły 20.02.13, 11:57
                              Ewelinko wczoraj została wysłana paczka ze sweterkami , bluzkami i spodniami dla mamy ( i może starszych dziewczyn) , jak coś będzie nie teges, to odda komuś innemu potrzebującemu ( nie miałam już siły tego segregować i mierzyc dokładnie) , dziś prawdopodobnie wyjdą 2 kolejne z rzeczami dla dziewczynek ( prawdopodobnie , bo nie ja je wysyłam , ale obiecane mam ,że dziś będą wysłane ) . Daj proszę znać jak dojdą .
                              Ze względu takiego,że moja koleżanka miła suspicious Payuta , swoje dary dla Mateusza wyśle z początkiem wiosny ....moja taka nieśmiała prośba .... może ktoraś z mam , ma na teraz jakieś ciuszki w rozmiarze 152 dla chłopca? Plis plis plis suspicious
    • agniesia331 Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 21.02.13, 23:27
      znajde 2 -3 bluzki z dlugim dla chlopca, bluzki letnie, moze 1 spodnie-prosze o adres na agniesia331@gazeta.pl
      • hania3gwiazdki Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 21.02.13, 23:50
        Dziękuję smile
        Wysłałam maila .
        • ewelinka2104 Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 27.02.13, 19:56
          Dzięki dobremu sercu Pani Hani najmłodsze dziewczynki mają prześliczne ubranka i kozaczki. Za co bardzo dziękuje w imieniu swoim mamy i dzieciaków.

Nadal jednak bardzo proszę o spodnie i jakieś koszulki na długi rękawek dla Mateuszka. Będę bardzo wdzięczna . smile
    • agniesia331 Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 06.03.13, 21:29
      mam zapytanie-czy mozliwe byloby przekazanie ubran tu w warszawie jakiejs osobie, ktora ma kontakt z ta rodzinka. mam daleko na poczte, pracuje do pozna i duzo wyjezdzam -nie mam jak sie zebrac z paczka.
      • hania3gwiazdki Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 07.03.13, 13:21
        Agniesia .... może ja bym mogła to załatwić , jest tylko jedna drobna kwestia . Z jakiej dzielnicy jesteś? ... bo jeśli to na drugim końcu miasta , to musiałabym już to jakoś zorganizować inaczej ( też całe dnie pracuję , więc odległośc do Ciebie ma dla mnie znaczenie ) .
        • ewelinka2104 Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 07.03.13, 16:39
          Ja w swoim imieniu bardzo proszę jeśli ktoś może odebrać ubranka od Pani Agniesi i przesłać je mamie będę bardzo wdzięczna.
    • agniesia331 Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 11.03.13, 20:15
      praga płd, Centrum Handlowe PROMENADA, osiedle Gocław - tu mogę dostarczyc rzeczy
      • ewelinka2104 Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 12.03.13, 18:34
        Czy jest ktoś z Praga płd, Centrum Handlowe PROMENADA, osiedle Gocław kto może odebrać ubrania od Pani Agnieszki i przesłać je mamie. Wiem że to kłopotliwe ale bardzo proszę.
        • hiram80 Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 16.03.13, 23:15
          mogę odebrać poproszę o kontakt na hiram80@gazeta.pl i jednocześnie adres do wysyłki będę miała rzeczy dla dziewczynek 158 -160 cm
          • ewelinka2104 Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 17.03.13, 14:15
            Bardzo dziekuje, juz piszę na pocztę smile
            • hiram80 Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 21.03.13, 19:48
              wysłałam dzisiaj rzeczy od agnesi331 (sama opisze bo w sumie nie pomyślałam zeby obejrzeć i ode mnie 2 bluzki dziewczęce r34, 2 bluzy 146 i 152, bluza polar r2, chłopiec 2 bluzy dł. rękaw r158 i 152 i ok 15 innych sztuk odzieży ale niestety w innych rozmiarach i nie dla dziewczynek może się przyda innym. brak butów - niestety
    • agniesia331 rzeczy przekazałam 21.03.13, 09:54
      niestety nie mam spodni dla chłopca (przekazałam tylko 1 parę w stanie bardzo średnim -do decyzji mamy wysyłającej), kurtki i butów -tego brak w dalszym ciągu
      • penelopa40 Re: rzeczy przekazałam 21.03.13, 09:59
        mam spodnie brązowe sztruksowe na chłopca na ok 8-9 lat, rozmiaru nie ma na nich, jak nowe tylko w pasie wstawiony klin, były widocznie poszerzane... mam przypadkowo, razem z damskimi ciuchami dostałam...
        • hania3gwiazdki Re: rzeczy przekazałam 21.03.13, 11:40
          Mateusz ma 12 lat , rozmiar ubrań 152 ...takie rzeczy jak bluzki, bluzy i na 146 będą dobre, bo szczupły jest .... jeśli chodzi o spodnie ,pewnie trzeba by było mierzyć dokładnie nogawkę smile
          • penelopa40 Re: rzeczy przekazałam 21.03.13, 12:39
            zmierzę spodnie i podam wymiary...
            • payuta Re: rzeczy przekazałam 21.03.13, 19:52
              Hanka,adresik....bo sie moze skonczyc zle.....
              W niedziele wyjedzie paczka do PL-a tongue_out
              • hania3gwiazdki Re: rzeczy przekazałam 21.03.13, 20:36
                Lece pędze na priv sie wylegitymować tongue_out
                Dzięki Ci stokrotne dobra duszo suspicious
            • penelopa40 Re: rzeczy przekazałam 25.03.13, 10:18
              pas 69 cm, z tym rozszerzeniem, można pewnie z powrotem rozpruć i zszyć...
              nogawka od pasa 85 i od kroku 58 cm
              sztruks brązowy, niezniszczone

• hania3gwiazdki Dziękuję Payuta :))) 05.04.13, 21:53
                Ubranka dotarły ... podobno zadbane , pikne ..... Mateusz szczęśliwy big_grin
                • hania3gwiazdki Re: Dziękuję M ... :))) 05.04.13, 22:00
                  Jedna z emam , pragnąca zachować anonimowość , również wspomogła Mateuszka ubrankami ...i nie tylko ... również akcesoriami piłkarskimi ( nagolenniki , rękawice i coś tam jeszczebig_grin ) , ponieważ mały lubi sobie haratnąć w gałę big_grin ... i chwała mu za to,że nie psuje sobie oczu przed komputerem suspicious
                  Dziękuję M ....baaaardzo dziękuję big_grin
              • hania3gwiazdki Re: rzeczy przekazałam 05.04.13, 22:07
                Hmm...nie mam takiej dokładnej wiedzy , ale mam nadzieję,ze Ewelinka znajdzie chwilkę ,żeby odpisać czy wymiary pasują smile ... na pewno by się przydały .... chłopcy jednak zużywają spodnie w dość ekspresowym tempie big_grin
    • huchler Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 05.04.13, 22:22
      proszę podaj mi wasz adres na e-mail - postaram się coś wysłać
      • ewelinka2104 Dziękuje agniesia331, hiram, pauta i hania 06.04.13, 11:13
        Bardzo dziękuje za przekazanie ubrań dla Mateuszka od Pani payuta młody szczęśliwy ubranka super, część w sam raz a część odłożona na później.
        Dziękuje również agniesi331 za ubrania oraz hiram za to ze je odebrała i wysłała do mamy oraz za ubrania dla starszych dziewczynek.
        Bardzo dziekuje również Pani która przesłała piłkarskie akcesoria i przesliczne ubranka dla Mateusza.
        Dziękuje również Pani Hani która jest kobieta o wielkim serduszku, dziekuje.
      • ewelinka2104 adres wysłałam. Dziekuje 06.04.13, 11:13
        • ewelinka2104 huchler mail wrócił 06.04.13, 11:25
          Wysłałam adres na gazetowy ale niestety mail wrócił proszę o adres a mail na który wysłaać adres.
          • ewelinka2104 penelopa40 06.04.13, 11:36
            spodnie długość dobra, ale w pasie o 5 cm za luźne ale mama je zwęzi.
            • penelopa40 Re: penelopa40 06.04.13, 18:03
              oki to wyślę tylko adres potrzebny!
              ps spodnie wrócą do swoich rozmiarów bo jak pisałam były poszerzane, ja nie mam maszyny, nie chcę ich dłubać ręcznym ściegiem...
              • ewelinka2104 Re: penelopa40 adres wysłałam 07.04.13, 07:43
              • penelopa40 Re: wysłałam 15.04.13, 15:09
                koperta z bąbelkami...
          • huchler Re: huchler mail wrócił 07.04.13, 19:54
            napisz proszę na hycia@op.pl i napisz co jeszcze wam potrzeba
    • agniesia331 Re: Bardzo proszę o pomoc dla rodzeństwa. 06.04.13, 20:48
      to fajnie, moje ubranka byly na 152-164 (niektore np. bluza z kapturem Zara pasuje nawet do 170 cm) ale widze po synu,ze chlopcy lubia chodzic w za duzych bluzach, wiec postanowilam je wyslacsmile
      • ewelinka2104 huchler adres wysłałam 08.04.13, 19:21
        Adres wysłałam na maila. Dziękuje
    • ewelinka2104 dziękuje penelopa 40 20.04.13, 18:38
      Bardzo dziękuje spodnie dla Mateusza dotarły. Dziękuje bardzosmile
      • ewelinka2104 potrzebuję na kolonie dla siostry 19.05.13, 07:45
        Najmłodsza siostra jedzie na kolonie z GOP-u związku z tym bardzo potrzebuje dla niej strój kąpielowy obojętnie czy jedno czy dwu częściowy na 146 cm, oraz jak ktoś ma duży plażowy ręcznik i dużą torbę taką na spakowanie dziecka na 2 tygodnie.
        Będę również wdzięczna za klapki albo japonki dla młodej numer 35.
        Z góry dziękuje.
        • koza_w_rajtuzach Re: potrzebuję na kolonie dla siostry 20.05.13, 16:41
          Hej.
          Wyślę Ci strój jednoczęściowy. Na metce jest napisane, że to rozmiar 146/152. Strój jest dość ładny, czerwony w białe i granatowe kwiatki. Mam nadzieję, że będzie na młodą pasować.
          • koza_w_rajtuzach Re: potrzebuję na kolonie dla siostry 20.05.13, 16:43
            aha, strój trzeba będzie uprać, bo leżał w szafie. Adres Twój mam. Jutro wyślę.
            • ewelinka2104 Re: potrzebuję na kolonie dla siostry 20.05.13, 19:24
              Super, bardzo dziękuje za strój, kolor obojętny ważne by mała miała w czym się pluskać na tej kolonii.
              • koza_w_rajtuzach Re: potrzebuję na kolonie dla siostry 20.05.13, 20:30
                Pewnie, masz rację co do koloru. Znalazłam jeszcze drugi strój, również jednoczęściowy - ten jest już na 152. Też wyślę - najwyżej będzie dla starszej siostry, jeśli będzie za duży.
    • ewelinka2104 Potrzebuję 2 książki dla siostry do szkoły. 16.09.13, 19:21
      Może koś ma używane książki, potrzebuję dla siostry do liceum, brakuje jej dwóch książek pozostałe, które były obowiązkowe już odkupiła od starszych klas.
      1. Matematyka 1 (W.Babiański L.Chańko D.Ponczek) Nowa Era podstawa plus rozszerzenie
      2. Edukacja dla bezpieczeństwa Podręcznik (M.Goniewicz A.W.Nowak-Kowal Z.Smutek) Operon
      • zona_mi ewelinka2104 17.09.13, 23:27
        Może prędzej znajdziesz na Oddam/Przyjmę - do tego wątku może zaglądać mniej osób niż tam.
      • hania3gwiazdki Re: Potrzebuję 2 książki dla siostry do szkoły. 20.09.13, 01:11
        Ewelinko czy siostra ma już te książki?
        • ewelinka2104 Re: Potrzebuję 2 książki dla siostry do szkoły. 25.09.13, 18:29
          Matematykę już siostra odkupiła, nadal jednak szuka książki Edukacja dla bezpieczeństwa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka