Dodaj do ulubionych

Urzad Pracy

23.01.13, 19:42
Witam, mam pytanie wiecie może co znaczy szkolenie z zakresu IPD.
Obserwuj wątek
    • picabo1 Re: Urzad Pracy 23.01.13, 20:01
      google mówi: "indywidualny plan działania"
      np. TU KLIK
    • missmiriam1 Re: Urzad Pracy 23.01.13, 20:02
      Na przykład to www.pupdzierzoniow.pl/abc-bezrobotnego/indywidualny-plan-dziaania.html
    • olga78 Re: Urzad Pracy 23.01.13, 20:51
      Hej,

pracuję w PUP, w CAZ, co prawda zajmuję się szkoleniami zawodowymi, ale pośrednio miałam styczność z IPD. Praktycznie Indywidualny Plan Działania może założyć osobie bezrobotnej każdy pracownik PUP zajmujący się aktywnymi formami działania, w praktyce robią to doradcy zawodowi, pośrednicy pracy, liderzy klubu pracy (przynajmniej u nas). Miałaś na myśli albo: szkolenie zawodowe w ramach IPD, albo szkolenie z zakresu aktywizacji osób bezrobotnych (1 do 3 dniowe z tematyki aktywnego poszukiwania pracy, bardzo różna tematyka i tutaj możliwy jako jeden z podpunktów omówienie procedury IPD) lub szkolenie w ramach tzw. Klubu Pracy "szukam Pracy" wg. standardów MPiPS 80g. IPD to trochę sztuczny twór, ale cóż taką póki co mamy ustawę ...
      • justyna198515 Re: Urzad Pracy 24.01.13, 09:19
        Ja to wypełniałam nawet kiedyś-pic na wodę. Czekam do końca stycznia ponoć mają już być plany szkoleń na nowy rok i staże. Lubinianka a może na staż się zgłoś-należy ci się.
        • lubinianka24 Re: Urzad Pracy 27.01.13, 14:59
          Szukam stażu, szukam pracy. Nawet do firmy sprzatajacej mnie nie chcą, bo nie mam orzeczenia. Dokladie jutro będę wiedzieć co to za szkolenie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka