Dodaj do ulubionych

Pomoc doraźna...

20.03.13, 09:17
Witam!
Na początku napiszę,że udzielałam się na tym forum stosunkowo dawno..pod innym nickiem i uzyskałam pomoc z Waszego forum.
Nick musiałam zmienić z ważnych powodów..Blanka jest o tym poinformowana i cała sytuacja jest jej znana.

Przez ten dość spory okres czasu dużo się u nas zmieniło..na plussmile Funkcjonowaliśmy normalnie i żyło nam się dobrze..Do grudnia 2012r. Mąż na okres zimowy stracił zatrudnienie..z Pieniążków które mieliśmy odłożone na czarną godzinę jakoś przetrwaliśmy grudzień i styczeń..Mąż pracował dodatkowo dorywczo.W lutym uzyskaliśmy jednorazową pomoc z mopsu co wystarczyło na opłacenie mieszkania i jakieś zakupy żywnościowe. Mąż w lutym zarobił 1600zł z jednorazowego miesięcznego wyjazdu. Nie wiele , ale na opłacenie mieszkania,prądu,kilku zaległych rachunków, zakup małej ilości opału starczyło i zostaliśmy na przysłowiowe zero..
Obecnie sytuacja wygląda tak,że mąż pracę będzie miał od początku kwietnia bo już ma załatwioną.. Ale prace ruszą po świętach.. Zanim zarobi tam pierwszą wypłatę to też "chwilę" zleci..
I tu moja ogromna prośba w Waszym kierunku..Czy moglibyśmy liczyć na wsparcie w formie żywności oraz ewentualnie proszku do prania?
Liczyło by się dla nas cokolwiek.. Zaznaczę ,że naprawdę nie proszę o pomoc ludzi codziennie..Jednak obecnie sytuacja mnie do tego zmusiła. Problem jest u nas ,że tak powiem tymczasowy bo mąż pracę zacznie po świętach na miejscu gdzie mieszkamy..
Rachunki jako tako na marzec połataliśmy , ale na żywność już nie wystarczyło,a mamy 2 dzieci.
Teraz mąż miał iść do "pola",żeby dorobić póki nie zacznie tamtej pracy,ale po złości śnieg u nas nie odpuszcza i prace na polu wstrzymane. czeka na telefon..

Jeszcze dzisiaj wyślę dokumenty do BJ.

Pozdrawiam Was wszystkie!
Obserwuj wątek
    • farbka27 Re: Pomoc doraźna... 20.03.13, 09:20
      Mąż w lutym zarobił 1600zł z jednorazowego miesięcznego
      > wyjazdu.

Przepraszam za literówke..Mąż ZA luty zarobił 1600zł,które otrzymał początkiem marca ( a nie W lutym)
      • nioma Re: Pomoc doraźna... 20.03.13, 11:06
        a Ty nie pracujesz?
        • farbka27 Re: Pomoc doraźna... 20.03.13, 11:55
          Obecnie nie pracuję..młodszy syn idzie od września do zerówki szkolnej i wtedy będę mogła podjąć pracę. Do przedszkola nie chodził bo tu gdzie mieszkam nie ma szans by się dostał, a opieki do niego nie mogłam załatwić. Dorabiałam jednak udzielając 1 dziewczynie korepetycji z matematyki 2 razy w tygodniu po 1 godzinie. Teraz jednak miałam miesiąc przestoju bo ona się przygotowywała do Bierzmowania, które wyjątkowo w tym roku zrobiono teraz w marcu. Ogłoszenia o korepetycje porozwieszałam u siebie w mieście ,ale póki co był odzew tylko z jej strony. Nie wiele,ale zawsze pare groszy wpadło no i mąż pracował.
          Dowiadywałam się też przed wczoraj o żywność z kościoła,ale póki co nic nie ma. Moja ciocia dorabia sprzątając kościół 2 razy w tygodniu i ona jest z tym na bierząco. Mówiła mi ,że ostatni raz dawali coś w grudniu przed świętami i od tamtej pory cisza, ale jak coś będzie to odrazu da mi znać.
          Mąż ma już pracę załatwioną z początkiem kwietnia,jednak to jeszcze prawie 2 tygodnie, a później oczekiwanie na wypłatę. Teraz czeka na telefon od pana który zatrudnia ludzi do sezonowych prac w polu,żeby mógł dorobić do momentu aż pójdzie do tej pracy tutaj.
          • niezapominienajka Re: Pomoc doraźna... 20.03.13, 13:30
            no prosze Cie..... ja wiem ze trudna sytuacja jest teraz a nie wczesniej, ale to ze nie bylas w stanie zorganizowac opieki do dziecka, czyli zalatwic czegos do czego zmuszone jest 90% matek, w tym rowniez ja, jakos kompletnie nie przemawia do mnie do. Moje dzieci tez by wolaly siedziec w domu z mama, ale niestety nie sa w takiej komfortowej sytuacji, bo ja musze pracowac...
            • justyna198515 Re: Pomoc doraźna... 20.03.13, 17:27
              No proszę cię...czasami nie wszystko zależy od złej woli potrzebującej...
          • atom211 Re: Pomoc doraźna... 21.03.13, 12:25
            Witam,

być może w Pani mieście są takie organizacje jak Polski Komitet Pomocy Społecznej lub Caritas? - tam udzielają pomocy żywnościowej. Rozumiem że starsze dziecko uczęszcza do szkoły? starała się Pani o bezpłatne obiady dla niego? jeżeli nie proszę zrobić to od września - dla obojga. Może pomógłby w takiej sytuacji MOPS? niech Pani do nich podejdzie i złoży wniosek o przyznanie jednorazowego zasiłku - przedstawi Pani niekorzystną sytuację w tym piśmie.

Pozdrawiam.
          • agus-ka Re: Pomoc doraźna... 21.03.13, 18:32
            ile Twój syn ma lat i jaki był powód niedostania się do przedszkola? Z tego co pamiętam dzieci, które sa pod opieką MOPS mają ierwszenstwo w rekrutacji (razem z samotnymi rodzicami i dziećmi rodziców niepełnosprawnych)
            • farbka27 Re: Pomoc doraźna... 21.03.13, 19:56
              W tej miejscowosci mieszkamy od 1,5 roku. To maleńka mieścina. Jest tu jedno przedszkole i to państwowe do którego ąciężko sie dostać. Stwierdzili ze poprostu jest przepełnienie,nie ma miejsc. A ponieważ syn po wakacjach idzie już do zerówki to nie chodziłam więcej. Mąż pracował a i czasami komputery naprawiał dodatkowo. ja by nie siedzieć bez czynnie to udzielałam korepetycji. nawet jak mąż nie pracował przez grudzień i styczeń to daliśmy sobie radę sami. Przez luty
              pracował i wynagrodzenie dostał na początku marca,ale jak pisałam poszło onO na opłaty,opał i nic nie zostałosad do tego narazie korepetycje mi stanęły. Mąż obecnie naprawia jeden komputer więc chociaż na chleb parę groszy wpadnie. A mąż do pracy pojdzie po świętach dopiero. To naprawdę sytuacja wyjątkową. Nie żyjemy z pomocy innych na codzień. Jeśli ktoś by nas zechciał wesprzeć żywnością to bylibyśmy strasznie wdzięczni!
              • agus-ka Re: Pomoc doraźna... 22.03.13, 08:53
                Może coś źle zrozumiałam, ale z tego co piszesz to korzystacie z MOPS, czyli kokosów nie mieliście. Z pomocy pomocnych mam też juz korzystalaś. Mimo to nie zależało Ci na oddaniu dziecka do przedszkola i pójściu do pracy? Tak poprostu dla bezpieczeństwa rodziny, wiedząc jaki typ pracy wykonuje mąż i wiedząc, ze dla Ciebie to jest kolejny rok przerwy zawodowej.
                Mnie naprawdę dziwią takie postawy, wolałabym pracować a nie wyciągac rękę do innych ludzi.
                • bj32 Re: Pomoc doraźna... 25.03.13, 10:28
                  Agus-ka, ale z czym masz tak konkretnie problem? Z korzystaniem z MOPS? Kupa ludzi korzysta. Nawet, jak mają kokosy, niestety. Z pomocy PE dziewczyna korzystała daaaawno temu. I wcale nie długo. Oraz zawsze starała się dorobić.
                  A informacja, że jest w wiosze jedno przedszkole i przepełnione - do Ciebie nie przemawia? Wiesz, jakie są cyrki z miejscami w placówkach? Nawet w dużych miastach, a co dopiero w Pipidówku Zaleśnym?
                  Mnie dziwią takie postawy, jak Twoja: oceniasz, chociaż nie wiesz, co.
                  Jak masz możliwość pracować, to się ciesz. Ja tam bym wolała nie brać kasy z budżetu, nie wyciągać ręki i nie musieć pracować, żeby maż zarabiał 1/4 tego, co premier. I też sobie mogę woleć.
                  • agus-ka Re: Pomoc doraźna... 25.03.13, 10:57
                    Farbka pisze że wiodlo im się dobrze, czyt. do pierwszego zostawało, ale zaraz po tym jak mąż nie mial pracy to była potrzeba wziecia celówki, pozyczenia u rodziny bo oszczędności jednak za wiele nie było.
                    wiem jaka jest sytuaja z przedszkolami, ale jak komuś nie zależy to jak ma się dostać?
                    Jak dla mnie autorce postu nie bardzo zalezy na bezpieczeństwie finansowym rodziny. Jak piszesz, już raz korzystała z pomocy innych, ale niczego jej to nie nauczyła. Znów liczyla na cud w zimie.

a wiesz co ja bym chciała? choć rok móc siedzieć na d... w domu i móc się w spokoju zająć dzieckiem, a nie tylko tyrać, tyrać, tyrać, na sztab ludzi pracujących w rzadzie i ich nagrody.
                    • bj32 Re: Pomoc doraźna... 25.03.13, 14:24
                      Czy Ty w ogóle czytasz, co tu jest napisane? Jak jej ma, na bogów zależeć, jeśli i tak wie, że się nie dostanie? Wymordować ma konkurencje, czy co? I w ogóle nie kminię, o co Ci biega: bierze rodzinny - źle; bierze celówki - źle; poprosiła o pomoc - kompletnie do bani. Ma oddać dzieciaka do przedszkola, w którym nie ma miejsc i iść do pracy, bo Ty tak to widzisz i nie ma, że boli.
                      "Jak dla mnie autorce postu nie bardzo zalezy"
                      Jak dla Ciebie. Bo jak dla mnie, to szukasz dziury w całym i jesteś nieobiektywna.
                      "już raz korzystała z pomocy innych, ale niczego jej to nie nauczyła"
                      Ty ukończyłaś szkołę podstawową, a z pisownią dalej masz problemy i co? Powinnam się czepiać?
                      Poza tym owszem, nauczyło. Tylko niejakie zmiany w życiu doprowadziły do tego, że chwilowo potrzebuje ponownie wsparcia. I wcale się nie upiera, że akurat od Ciebie.
                      "Znów liczyla na cud w zimie."
                      A już kiedyś liczyła? Czy po prostu czegoś nie załapałaś?
                      "a wiesz co ja bym chciała?"
                      W sumie jest to poza kręgiem moich zainteresowań. Szczególnie, że piszesz o rządzie. A skoro tak, to może na nich się wyładuj, a nie na Farbce, co?
                      • agus-ka Re: Pomoc doraźna... 25.03.13, 15:12
                        póki co to Ty się wyładowujesz na mnie, bo mam inne zdanie niż Ty. A ja w pyskówki nie wchodzę.
                        Jak napiszesz coś merytorycznego w sprawie wątku to możemy podyskutować, bo konkrety póki co z Twojej strony nie padły.
                        • bj32 Re: Pomoc doraźna... 25.03.13, 15:17
                          Mam bardzo merytoryczne: przestań bredzić, że dziewczyna nic nie robi, bo Ty chcesz, żeby posłała dziecko do przedszkola. Chcesz pomóc - pomóż. Nie chcesz - zajmij się czymś ciekawszym niż wierzganie. I nader merytoryczne gadanie o tym, co byś chciała żeby robi rząd.

Faktycznie się nie wdajesz w pyskówki. I szczególnie ich nie prowokujesz...
    • bj32 Mam dokumenty: 20.03.13, 19:58
      - decyzja UP
      - terminarz wizyt
      - pokwitowanie z tego miesiąca za opłatę za wynajem mieszkania
      - celówka z MOPS
      - decyzja o rodzinnym i zasiłku pielęgnacyjnym.

Powody zmiany nicka i poprzedni nick znam. Wszystko się zgadza i wygląda na to, że sytuacja faktycznie chwilowa.
    • farbka27 Re: Pomoc doraźna... 21.03.13, 12:15
      Blanko dziekuje za potwierdzenie. Mamy ogromna nadzieje,że znajdzie się ktoś kto nas wesprze.

Pozdrawiam
    • b.bujak Re: Pomoc doraźna... 21.03.13, 19:57
      gdzie mieszkasz?
      • farbka27 Re: Pomoc doraźna... 21.03.13, 20:19
        Takie dane mogę udostępnić na maila. Inaczej zmiana nicka o której była mowa nie miała by sensu.
        Proszę się nie gniewać. Nie ma to nic wspólnego z forum.to bardzo osobista sprawasad
        Jak pisałam na forum byłam sporo temu,jesteśmy sprawdzoną rodziną co moderatorka potwierdziła. Blanka wie kim jestem i zna powód dla którego mój nick musiał ulec zmianie.
        • b.bujak Re: Pomoc doraźna... 21.03.13, 20:47
          rozumiem, napisz na maila;
          dzieci masz?
          • farbka27 Re: Pomoc doraźna... 21.03.13, 20:51
            Mam 2 dzieci smile
            Bardzo bym prosiła by to Pani napisała do mnie ponieważ Pani konto jest nie aktywne i ja nie mam możliwości wysłania Pani maila.
            • bj32 Re: Pomoc doraźna... 21.03.13, 22:55
              Mail: nick@gazeta.pl. Nie profil.
    • mama-zuzki11 Re: Pomoc doraźna... 21.03.13, 20:16
      Proszę napisać co z żywności Pani potrzebuje. Postaram się pomóc i wysłac paczkę w poniedziałek.
      Pozdrawiam
      • farbka27 Re: Pomoc doraźna... 21.03.13, 20:29
        mama-zuzki11 napisała:

> Proszę napisać co z żywności Pani potrzebuje. Postaram się pomóc i wysłac paczk
        > ę w poniedziałek.
        > Pozdrawiam

Dziękuje ślicznie! Naprawde cokolwiek..jakieś konserwy,pasztety,zupki chińskie,coś .hermetycznie pakowanego
        Naprawdę będziemy wdzięczni za cokolwiek!smile bardzo proszę jakby mogła Pani napisać do mnie na maila. Ja nie mogę ponieważ Pani konto nie jest aktywne.
        • mama-zuzki11 Re: Pomoc doraźna... 21.03.13, 20:38
          wyslalam maila, prosze sprawdzić czy doszedł, dopiero uczę się tej pocztysmile
          • farbka27 Re: Pomoc doraźna... 21.03.13, 20:44
            Doszedł i odpisałamsmile
    • farbka27 Re: b.bujak 22.03.13, 17:32
      Napisałam do Pani maila jak Pani prosiła.
    • myszwkropki Re: Pomoc doraźna... 22.03.13, 20:03
      Poproszę o adres na priv. Postaram się wysłać paczkę we wtorek
    • farbka27 Re:będziemy bardzo wdzięczni za każdą pomoc... 24.03.13, 08:47
      • hugo43 Re:będziemy bardzo wdzięczni za każdą pomoc... 25.03.13, 07:49
        farbko,czy wy glodujecie?bo ja jednego nie rozumiem,skoro sytuacja na codzien jest opanowana i to chwilowe zalamanie finansow,to czemu nie poprosisz o pozyczke rodziny/przyjaciol/sasiadow?przeciez nie zyjecie w prozni!i dlaczego ty pozwalasz sobie na luksus siedzenia w domu przez wiele lat,nie majac zadnych oszczednosci i zyjac z miesiaca na miesiac?
        • brysia0 Re:będziemy bardzo wdzięczni za każdą pomoc... 25.03.13, 08:21
          Ja zrozumiałam, że mieli oszczędnosci, ale je wydali w grudniu i styczniu, kiedy mąż nie miał pracy. Wiec jednak chyba - jak mają taką mozliwośc - to starają się myślec o zabezpieczeniu finansowym.
          Ja nie dam rady teraz logistycznie zając się paczką żywnościową, ale jeżeli ktoś ja bedzie robił to proszę o info na gazetowego i coś dorzucę.
          • agus-ka Re:będziemy bardzo wdzięczni za każdą pomoc... 25.03.13, 08:28
            ja zrozumiałam, ze rodzina cały czas korzysta z pomocy MOPS, więc tak różowo nie ma, a mimo wszystko farbka aktywnie nie starała się o przedszkole. We wrzesniu pewnie powie, ze syn jest w zerówce, ale ona nie może znaleźć pracy bo świetlica jest zbyt krótko otwarta, czy coś w tym stylu.
            Dla mnie to nieporozumienie. Kobieta ma świadomośc, ze jej mąż ma niepewną prace w sezonie zimowym, a mimo wszystko siedzi w domu. Jedyna jej praca zarobkowa to 2 godz korepetycji, trochę malo jakby nie patrzeć...
            • farbka27 Re:będziemy bardzo wdzięczni za każdą pomoc... 25.03.13, 08:49
              Pani Aguśko ,a gdzie wyczytała Pani,że my pod opieką mopsu jesteśmy cały czas?
              Owszem,nie przekraczamy progu dochodowego,który przy dziecku z orzeczeniem o niepełnosprawności jest troszkę większy i dostaję rodzinne na synów plus pielęgnacyjne na młodszego. Jaka tu opieka mopsu?
              Szanuję Pani zdanie jednak...
              Co do świetlic w zerówkach to są tu czynne do 17,więc tragedi to nie będziesmile
              • mycha_marycha Re:będziemy bardzo wdzięczni za każdą pomoc... 25.03.13, 09:11
                Farbka a pomyślałaś, żeby w tej sytuacji jak twój mąż nie ma na tą chwilę pracy złożyć wniosek w MOPSIe o celówkę?. Trzeba dostarczyć zaświadczenie za ostatnie 3 miesiące + twoja decyzja o rodzinnym. Taki wniosek składa się w momencie kiedy sytuacja finansowa uległa pogorszeniu. Pieniędzy nie dostaniesz od ręki, ale jak dostaniesz później to też się przydadząsmile

Wiem, że to ciebie nie ratuje bo święta są już w niedzielę, ale może warto złożyć wniosek.i
                I nie daj się zbyć paniom z MOPS że nie maj ą środków itp. Wniosek muszą przyjąć i muszą na niego odpowiedziećwink
              • agus-ka Re:będziemy bardzo wdzięczni za każdą pomoc... 25.03.13, 09:12
                Prosze Pani, przyzna Pani, ze jak się pobiera rodzinne to kokosów w domu nie ma. Korzystacie Państwo z celówek, które wypłaca MOPS. W jednym ma Pani rację, nie wiem kto Państwu płaci rodzinne. Czy MOPS czy zakład pracy.
                • farbka27 Mycha 25.03.13, 09:34
                  U nas w mops biorą dochod za ostatni miesiąc.poszłam.Pani powiedziała że na ten miesiąc nie mają środków ale mam przyjść zaraz po świętach i coś ''będziemy myśleć''. Ale pójdę napewnosmile

Pani Aguśka owszem mops mi rodzinne płaci.owszem nie mamy tysięcy dlatego nam przyznali.
                  Z korepetycjami to owszem szału nie ma ale nieraz są to 2 godzimy tygodniowo,nieraz 3-4 godzinki na tydzień. W zależności ile ona ma materiału. Więc ok 300zł dorobiłam. Niewiele ale uważałam że lepsze to niż usiąść i nic nie robić.

10min temu dostałam telefon z prośbą o 3 godziny. Korepetycji dla 6 klasistybig_grin na dzisiaj,więc 60zl wpadnie!!! Ale się cieszęsmile

Od gimnazjalistki mama płaciła mi 5zł więcej na godz,ale ona dopiero po świętach wróci.
                • bj32 Re:będziemy bardzo wdzięczni za każdą pomoc... 25.03.13, 14:30
                  Aleś się, Agus-ka, uwzięła. Idź dręczyć kogoś innego. Zejdź z Farbki i poszukaj sobie na przykład Maxhory - bardziej się nadaje.
          • farbka27 Re:będziemy bardzo wdzięczni za każdą pomoc... 25.03.13, 08:37
            Jest dokładnie tak jak mówi brysia. Dodatkowo ja juz w lutym jak męża nie było to pozapożyczałam się gdzie mogłam, żeby mieć na życie. W marcu tego nie oddałam póki co bo mąż nie wiele przywiózł.mniej niż się spodziewał.
            Więc póki nie oddałam tego to nikt więcej nie pożyczy.
            Co do rodziny to nie jest tak ,że całkiem mają nas gdzieś. Jeśli sami mają to coś podrzucą. Ciocia jakieś ziemniaki,babcia jajka,mama surówke z piwnicy. I jakiś obiad się skleci. Zupę jak robię to na 2-3 dni. Ale jest tak raz na jakiś czas,że ktoś coś podrzuci. A my z tego kombinujemy by bylo jak najdluzej na jakieś kanapki czy obiad.przeważnie teraz lodówka pusta.
            Ta dziewczyna od korepetycji wraca do mnie po świętach więc coś dorobięsmile
    • gosssia_g Re: Pomoc doraźna... 25.03.13, 14:47
      Zrobie delikatne zakupy, proszę o adres na gosssia@poczta.fm
    • gosssia_g zakupy żywnościowe 25.03.13, 15:15
      będę jutro robić tu:dodomku.pl/tekst/66/warunki_dostawy.html jeżeli ktoś by chciał sie dołożyć to zrobię większe, numer konta podam na priv. gosssia_g
      • mycha_marycha Re: zakupy żywnościowe 25.03.13, 17:19
        Gosia podaj nr konta. Mogę się dołożyc w niewielkiej kwocie, ale jak to się mówi "od grosza do grosza.....smile
        • gosssia_g mycha_marycha 25.03.13, 17:40
          a możesz mi skrobnąć coś na gosssia@poczta.fm?bo nie mogę wysłać na Twojego gazetowego...
          • mycha_marycha Re: mycha_marycha 25.03.13, 18:07
            Wysłałamsmile
          • brysia0 Re: mycha_marycha 25.03.13, 18:13
            Wysłałam Ci maila.
          • mycha_marycha Re: mycha_marycha 25.03.13, 19:08
            Skrobnęłamwink na podany mail czyli gosssia@poczta.fm. Jakby nic nie doszło to pisz uparcie na mycha_marycha@gazeta.plsmile
      • elizas2 Re: zakupy żywnościowe 25.03.13, 18:28
        tez poprosze o numer konta , doloze sie smile
    • gosssia_g odpisałam 25.03.13, 19:37
      z numerem konta
    • gosssia_g brysia0, mycha_marycha, elizas2 26.03.13, 12:52
      pieniążki doszły-dzięki, dorzucił sie jeszcze mój tata i wszystkiego wyszło 165zł
      wieczorem zrobię zakupy i przelew , myślę ze zakupy powinny dojść na czwartek.

• farbka27 Mama-zuzki11 dziękujemy! 26.03.13, 18:09
      Dzisiaj dojechała przesyłkasmile
      Bardzo serdecznie dziękujemy za pomoc!
      • mama-zuzki11 Re: Mama-zuzki11 dziękujemy! 26.03.13, 19:04
        ależ bardzo proszęsmilecieszę sie ze moglam pomócsmile
    • gosssia_g Re: Pomoc doraźna... 26.03.13, 18:52
      przy zamówieniu wymagają numer telefonu czy może mi Pani podać na maila?
    • gosssia_g zakupy zrobione 26.03.13, 19:55
      termin dostawy 28.03

zebrałam 165zł(elizas2,brysia0, mycha_marycha+ mój tata) + od siebie kupiłam proszek do prania 7kg +2 czekoladowe zające

lista zakupów:
      Produkty Zamówiona ilość Cena Wartość Dostępna ilość dla kolejnych zamówień
      Majonez Roleski Stołowy 280g / + GRATIS majonez Roleskiego Tradycyjny 250g 1 x 2.84 zł 2.84 zł 285
      Marlibo olej uniwersalny / rzepakowy 1 x 4.99 zł 4.99 zł 411
      Cafe Prima Śniadaniowa kawa rozpuszczalna / lekka i łagodna 1 x 6.99 zł 6.99 zł 3
      Saga herbata ekspresowa / 10% gratis 1 x 5.19 zł 5.19 zł 24
      Kupiec ryż biały długoziarnisty 4 torebki po 100g 3 x 1.99 zł 5.97 zł 103
      Diamant cukier biały 4 x 4.59 zł 18.36 zł 91
      Mlekołaki płatki śniadaniowe / kuleczki czekoladowe 1 x 4.15 zł 4.15 zł 37
      Z Kłoskiem mąka / tortowa 4 x 2.49 zł 9.96 zł 48
      Czachorowski Duże Jaja Gospodyni z chowu klatkowego rozmiar L 1 x 6.69 zł 6.69 zł 2
      Delik mleko UHT 3,2% 4 x 2.59 zł 10.36 zł 123
      Delma Extra margaryna / z Masłem 1 x 3.89 zł 3.89 zł 3
      Drosed pasztet Podlaski z kurcząt / naturalny 2 x 1.99 zł 3.98 zł 353
      Mispol konserwa 300g / turystyczna 2 x 2.29 zł 4.58 zł 15
      Sokołów Polędwica drobiowa extra mini 1 x 7.99 zł 7.99 zł 7
      Knorr Barszcz czerwony / Ekspresowy - 5 porcji 1 x 1.69 zł 1.69 zł 13
      Knorr Żurek śląski / Ekspresowy - 3 porcje 2 x 1.69 zł 3.38 zł 0
      Kowalewski Żurek koncentrat / domowy 1 x 1.52 zł 1.52 zł 15
      Musztarda Roleski / Stołowa 1 x 1.83 zł 1.83 zł 16
      Ketchup Roleski Markowy / Łagodny 1 x 3.36 zł 3.36 zł 25
      Knorr rosół z kury / 6 kostek 1 x 2.19 zł 2.19 zł 5
      Cebula 1 x 0.82 zł 0.82 zł 102
      Koncentrat pomidorowy Roleski / 30% 1 x 2.26 zł 2.26 zł 98
      Agrovita Dżem z truskawek 1 x 3.59 zł 3.59 zł 19
      Cytryna 2 x 0.99 zł 1.98 zł 98
      Kruger Krem Duo czekoladowo-mleczny 1 x 6.39 zł 6.39 zł 4
      Mandarynki 1 x 4.07 zł 4.07 zł 95
      Pomarańcze 1 x 2.79 zł 2.79 zł 89
      Terravita zając Wielkanocny czekolada mleczna 2 x 1.79 zł 3.58 zł 8
      E Active Plus proszek do prania / Kolor 1 x 29.99 zł 29.99 zł 78
      Spesso / Uniwersalny płyn do czyszczenia o zapachu kwiatów 1 x 2.79 zł 2.79 zł 242
      Camea płyn do mycia naczyń / cytrynowy 1 x 1.99 zł 1.99 zł 82
      Colodent Super Herbal pasta do zębów 1 x 3.99 zł 3.99 zł 0
      Spesso Cream Soap mydło w płynie z dozownikiem 1 x 2.39 zł 2.39 zł 66
      Łowicz ser w plastrach / Edamski 1 x 3.59 zł 3.59 zł 6
      Lubella Makaron / Gniazda wstążki Nr 50 1 x 2.69 zł 2.69 zł

Mam nadzieję że dojdzie w terminie, życze spokojnych Świąt
      • farbka27 Re: zakupy zrobione 26.03.13, 20:08
        Jesteśmy pod ogromnym wrażeniem!!! smile
        Naprawdę nie wiem co powiedzieć...
        Dam znać jak tylko przesyłka dojdzie!
        Pięknie dziękujemy!!!
    • gosssia_g Re: zakupy zrobione a benzyna?? 27.03.13, 17:03
      a co ma wiatrak do piernika?
      • penelopa40 Re: zakupy zrobione a benzyna?? 28.03.13, 09:03
        mariuszeek to chyba już po wcześniejszym zakrapianym śledziku!
    • farbka27 Gosssia,Mycha Marycha,Brysia,Eliza dziękujemy! 28.03.13, 16:32
      Chciałabym podziękować z całego serca w imieniu swoim i swojej rodziny za zbiorową paczkesmile
      Także tacie Gosi,że się do niej dołożył!!!smile
      Jeszcze raz ślicznie dziękujemy!!!!
    • farbka27 Myszwkropki dziękujemy! 29.03.13, 16:18
      Moniczko dzisiaj doszła paczka od Ciebie!!!
      Jesteśmy przeogromnie wdzięczni!!!!
      Dziękujemy!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka