Dodaj do ulubionych

prosze o pomoc na swieta

18.11.13, 17:41
Witam jestem mama dwojki dzieci corka ma 5 lat synek 2,5.powoli zaczynam myslec o swietach poniewaz w tym roku bedzie naprawde nam ciezko zrobic wigilie , ja stracilam prace tylko maz pracuje niestety jego wynagrodzenie ledwo pokrywa oplaty.mieszkamy na wsi tutaj ciezko o prace,GOPS zalatwil mi opieke nas starsza osoba niestety ta osoba zostanie przywieziona do domu dopiero pod koniec grudnia.dlatego jesli ktos moglby nam pomoc w formie odziezy,zabawek,zywnosci z ktorej moglabym zrobic swieta bede wdzieczna z calego serca.to nasz nr.664441123 sandra . z gory dziekuje 
Obserwuj wątek
    • atena12345 Re: prosze o pomoc na swieta 18.11.13, 21:36
      Najpierw dostosuj się do zasad panujących tu i odpowiedz na pytania z przyszpilonego wątku. Następnie swoją sytuację musisz udokumentować - wysłać skany lub zdjęcia dokumentów na adres bj32@gazeta.pl. Tam "urzęduje" nasz moderator.
      Piszesz o świętach, a prosisz o ubrania, zabawki i jedzenie. Serio do świąt przestaniecie mieć ubrań?
      To nie darmowy bazar. Musisz skonkretyzować swoje potrzeby do niezbędnych.
      • mamamaluszkow Re: prosze o pomoc na swieta 19.11.13, 12:19
        Pisalam o ubraniach poniewaz tez potrzebujemy ich ,zabawki chcialabym wlozyc maluchom pod choinke,a jakie dokladnie dokumenty trzeba przeslac?
        • atena12345 Re: prosze o pomoc na swieta 19.11.13, 12:34
          Tu masz link, odpowiedz na pytania. Dokumenty takie, które potwierdzą Waszą trudną sytuację. Możesz spdziewać się też dodatkowych pytań od forumek.
          Dzieci spróbuj zgłosić do akcji Gwiazdka.
          • mamamaluszkow Re: prosze o pomoc na swieta 19.11.13, 13:17
            Dziekuje .
          • mamamaluszkow Re: prosze o pomoc na swieta 19.11.13, 13:20
            Tylko nie widze linku ktory podala pani .
            • atena12345 Sorki 19.11.13, 13:26
              Tu
              forum.gazeta.pl/forum/w,615,127121701,127121701,jesli_oczekujesz_pomocy_przeczytaj.html
          • mamamaluszkow Re: prosze o pomoc na swieta 19.11.13, 14:39
            Ok dziekuje wiec zaczne od nowa i postram sie odpowiedziec na te pytania.
            Mam dwoje dzieci w wieku 5 lat corka i 2,5 synek corka chodzi do przedszkola ktore oplaca mi GOPS .synek pojdzie w przyszlym roku gdyz do przedszkola musza dojezdzac autobusem.obecnie z Gopsu dostaje rodzinne i czasem jakas zapomoge,wlasnie wczoraj zlozylam dokumenty na opal gdyz nie mamy nawet grama opalu.Pracuje maz zarabia roznie srednio 1500zl mimo to brakuje nam na zycie, splacamy kredyty,oplaty dosc duzo pochlaniaja,gdy pracowalam bylo wszystko ok pozniej po urodzeniu synka zwolnili mnie od tego czasu nie pracuje i jest coraz ciezej ,szukalam pracy w poblizu miejsca zamieszkania niestety jest ciezko,nie posiadamy samochodu aby moc dojezdzac,dlatego GOPS obiecal mi prace jako opiekunka do starszych osob niestety narazie nie posiadaja takiego podopiecznego ,i czekam.raz w roku kozystam z pomocy caritasu gdy wydaja w kosciele dary,Chcialam prosic tylko o odziez dla corki 110-116 i synka 92-98 , zabawki ktore moglabym wykozystac na paczki pod choinke dla dzieci i zywnosc,najbardziej boje sie ze w swieta nie bede w stanie nic podarowac maluchom i z czego zrobic wigili.Sandra
            • atena12345 Re: prosze o pomoc na swieta 19.11.13, 14:55
              Czy macie dodatk mieszkaniowy?
              Czy rodzina nie może Wam pomóc?

I prześlij dokumenty. Np. Decyzję z gops
              • mamamaluszkow Re: prosze o pomoc na swieta 19.11.13, 15:57
                Niestety nie mamy dodatku mieszkaniowego nawet nie wiedzialam ze jest taki a gops tez nic nie wspominal,co do pomocy rodziny z mojej strony niestety nie moge liczyc rodzice sami sa w ciezkiej sytuacji w dodatku maja jeszcze dwoje mojego rodzenstwa w szkolnym wieku na wychowaniu.rodzina ze strony meza mieszka 400km dalej czasem jak naprawde juz nie mam nawet na chleb to tesciowa wysle z 50zl ale tez wiem ze jest im ciezko bo tez ma syna jeszcze w wieku szkolnym. Przeslalam na adres ktory pani mi wczesniej podawala dokumenty wlasnie z gopsu z calego tego roku.
    • bj32 Dostałam takie: 19.11.13, 18:54
      Aktualne dożywianie i celówki ze stycznia i maja, czyli nieaktualne.
      Nic o rodzinnym z przyległościami.
      • mamamaluszkow Re: Dostałam takie: 19.11.13, 19:11
        Poniewaz rodzinne skladalam teraz nowe w pazdzierniku i jeszcze nie mam decyzji wczoraj skladalam na opal i posilki wiec tez czekam na decyzje ale wczesniejsza decyzje od rodzinnego tez przeslalam .
        • brysia0 Re: Dostałam takie: 20.11.13, 13:46
          Jeżeli Twoja sytuacja będzie potwierdzona, to mam jakieś ubranka dla chłopca - nie za wiele, drobne zabaweczki też znajdę. Mogę włozyć do paczki troszkę jedzenia i kosmetyków lub jeżeli ktoś z forum by patrycypował w kosztach zakupów i wysyłki to więcej.
          • mamamaluszkow Re: brysia0 20.11.13, 14:30
            Dobrze . Narazie czekam na decyzje z rodzinnego poniewaz tamta juz byla nieaktualna. A nowa mam dostac w tym tygodniu .wtedy podesle i mam nadzieje ze bedzie potwierdzone.Jesli cos prosze dac znac . Bede bardzo wdzieczna.
        • bj32 Re: Dostałam takie: 20.11.13, 14:20
          Ale wcześniejsza jest średnio aktualna. Ja napisałam, co mam... i rodzinnego w tym nie było. Jak doślesz, to napiszę, a o reszcie decydują dziewczyny, nie ja.
          I pisz, proszę, z poczty gazetowej albo podpisuj się nickiem, bo ciężko mi wróżyć, z kim gadam.
          • mamamaluszkow Re: Dostałam takie: 20.11.13, 14:26
            No dobrze bede pisac z tego konta. Obecnie czekam na decyzje powinna byc w tym tygodniu wczesniejsza mam z maja poniewaz bardzo pozno zlozylam papiery,poniewaz mialam male problemy .
            • bj32 Re: Dostałam takie: 20.11.13, 14:34
              Mam rodzinne do 31 października, to nie jest aktualne.
              • mamamaluszkow Re: Dostałam takie: 20.11.13, 14:58
                Tak tak rozumie .nowe wysle jak tylko dostane .dziekuje
    • rudab1979 Re: prosze o pomoc na swieta 29.11.13, 19:23
      Żeczywiście wsrod nas sa takie rodziny które potrzebują naszego wsparcia. Dlatego polecam akcję sylachetna paczka. Można wybrać rodzinę której chcecie pomóc i przygotować dla niej paczkę na święta. Info o tej akcji znajdziecie na stronie internetowe szlachetnej paczki. Mecenatem akcji jest PKO.Mojej koleżance dla rodziny udalo sie nawet za free załatwić nową kuchnię...
      • renata.36 Re: prosze o pomoc na swieta 29.11.13, 19:52
        Szlachetna Paczka to już dawno musztarda po obiedzie.
        Tu dziewczyny, są bardzo w temacie.
        • mawitka Re: prosze o pomoc na swieta 29.11.13, 20:09
          Fajnie brzmi 'załatwić za free nową kuchnię' uncertain
          Czy tylko ja jestem zniesmaczona?
          • renata.36 Re: prosze o pomoc na swieta 29.11.13, 20:16
            Nie tylko Ty. Ale tak jest czasami,że rodziny zakwalifikowane do pomocy chciałyby na maksa "wydusić" od darczyńcy,Mam nadzieje,że to jednak marginalna sprawa.
          • bj32 Re: prosze o pomoc na swieta 29.11.13, 20:37
            Nie tylko. Coś 2 lata temu jedna z wolontariuszek prosiła mnie o pomoc w "diagnozowaniu" faktycznych potrzeb, bo jedna z rodzin na przykład zrobiła remont full wypas i zabrakło im na panele, a gość po amputacji stopy zażądał [!] laptopa i czajnika elektrycznego, bo te tam różne medyczne - opatrunki, skarpetki tudzież leki - "a to mi sąsiedzi przyniosą".
            No właśnie problem z cwaniakami jest ten, że oni sobie takimi akcjami "załatwiają" raczej coś w rodzaju luksusów niż faktycznych potrzeb...

A tu jeszcze nasza nowa koleżanka reklamę wrzuca nie będąc w temacie PE...
            • mamamaluszkow Re: prosze o pomoc na swieta 30.11.13, 12:08
              Witam panie . Niestety jeszcze nie dostalam nowych decyzji wczoraj kolejny raz wydzwanialam i okazalo sie ze pani sie nie wyrobila i rodzinne dostane na 15grudnia dopiero wiec decyzja takze bedzie wtedy.jestem zszokowana jak dlugo moze trwac to.pozdrawiam i jak dostane decyzje wkoncu przesle ja .sandra
              • bj32 Re: prosze o pomoc na swieta 30.11.13, 12:10
                Decyzję powinnaś dostać w ciągu góra trzech tygodni od złożenia wniosku, niezależnie od tego, kiedy dostaniesz pieniądze.
                • agula3101 Re: prosze o pomoc na swieta 30.11.13, 13:08
                  Niestety nie jest tak jak piszesz ja złożyłam 11 pażdziernika i jeszcze nie mam dzwoniąc dowiedziałam się że wnioski złożone do ostatniego wrzesnia są rozpatrywane do ostatniego listopada a te złożone w pażdzierniku do ostatniego grudnia
                  • mamamaluszkow Re: prosze o pomoc na swieta 30.11.13, 14:58
                    Zlozylam na poczatku pazdziernika obiecaly mi juz w tamtym tygodnuu ze beda pieniadze i decycja a wczoraj sie dowiedzialam ze beda na 15tego chcialam maluchy zglosic na akcje gwiazdka i nici z tego.nie mam pojecia co ja mam zrobic.
                    • brysia0 Re: prosze o pomoc na swieta 30.11.13, 17:59
                      Sandra, napisz do mnie na gazetowego i podaj adres. Jakies drobiazgi znajdę, dogadamy na priv.
                      • mamamaluszkow Re: prosze o pomoc na swieta 30.11.13, 18:39
                        Pani brysia0 nie moge napisac wiadomosci gdyz ma pani nie aktywne konto . Moze umialaby pani napisac do mnie pierwsza?
                        • myfmyf Re: prosze o pomoc na swieta 30.11.13, 21:12
                          Sandro sprawdz priv , napisalam w sprawie ciuszkow dla corki. pozdrawiam
                        • bj32 Re: prosze o pomoc na swieta 01.12.13, 16:46
                          Mail to nick@gazeta.pl, czyli prywatny mail, a nie PW.
                          • mamamaluszkow Re: prosze o pomoc na swieta 04.12.13, 21:53
                            Dziekuje za odp juz wiem jak wyslac wiadomosc.
                  • bj32 Re: prosze o pomoc na swieta 01.12.13, 17:06
                    A faktycznie, to my mamy 14 dni, oni 30... Ale 30, a nie 45:
                    www.mops-ledziny.ovh.org/pomoc.html
    • claudel6 Re: prosze o pomoc na swieta 03.12.13, 22:28
      a do akcji Gwiazdka dziewczyna się kwalifikuje?
    • missmiriam1 Re: prosze o pomoc na swieta 04.12.13, 22:24
      Sandro, sporo Twoich próśb w necie... od co najmniej 2011 roku chyba. W tym roku też sporo...
      • mamamaluszkow Re: prosze o pomoc na swieta 05.12.13, 06:44
        Nie zaprzeczam dalam kilka takich prosb na roznych portalach.od kad zoatalismy z jedna wyplata pisalam o pomoc na swieta i tylko na swieta gdyz wtedy jest najwiecej wydatkow,w tamtym roku pomogla nam jedna pani ,wiem ze w tym roku tez bedzie ciezko dlatego napisalam,w przyszlym roku juz tego nie zrobie bo synek pojdzie so przedszkola wiec i ja do pracy wroce i juz tej pomocy nie bede potrzebowac.
        • claudel6 Re: prosze o pomoc na swieta 06.12.13, 09:58
          napisz do mnie na priv
    • claudel6 Re: prosze o pomoc na swieta 09.12.13, 09:42
      hej, jaki nr buta nosi Twoj syn?
      • brysia0 Re: prosze o pomoc na swieta 09.12.13, 20:40
        Dzisiaj wysłałam małą paczkę. Kilka ubranek dla synka, mąka, cukier, 2 czekolady, puszki groszku, puszka kukurydzy, makaron, sos spaghetti, kawa rozpuszczalna, opaski do włosów dla córki, 2 pluszaki. Może jeszcze coś, nie pamiętam. proszę o potwierdzenie dostania paczki
        • mamamaluszkow Re: prosze o pomoc na swieta 09.12.13, 20:45
          Dziekuje z calego serca oczywiscie potwierdze jak tylko dojdzie paczka .dziekuje jeszce raz .sandra
          • mamamaluszkow claudel6,myfmyf 09.12.13, 20:47
            Dziekuje wam za pomoc na swieta dzieki wam i pani brysia spokojnie bede mogla wlozyc maluchom cos pod choinke wink Dziekuje z calego serducha.
            • brysia0 Re: claudel6,myfmyf 09.12.13, 20:51
              To nie otwieraj paczek przy dzieciach!!!! smile
              • mamamaluszkow Re: claudel6,myfmyf 09.12.13, 20:57
                Oczywiscie ze nie otworze wink paczuszke od pani myf myf takze juz schowalam oczywiscie zajzalam do paczuszki gdy maluszki spaly .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka