gosiam29
10.12.13, 19:37
drogie e-mamy mam prosbe.
otóz z dniem ostatniego grudnia zmieniamy mieszkanie poniewaz konczy nam sie umowa i własciciel chce je sprzedac...
po długich poszukiwaniach i pertraktacjach znalezlismy mieszkanie ok 100m (jest nas 8 osób) mniejszego nie dało sie znalezc , jak na nas tylu jest fajnie, jednak jest to mieszkanie w starej kamienicy , do remontu...potrzeba pomalowac chociaz , w kuchni załozyc wykładzine bo w podłodze sa dziury...niema zlewozmywaka, umywalki...karniszy, zyrandoli...(tu gdzie mieszkamy wszystko jest włascicielki mieszkania) ja ze swojego rodzinnego domu nic niemam ....
z ledwoscia moze uda nam sie wygospodarowac na farbe emulsje pieniadze
500zł zapłacilismy agencji za posrednictwo w umowie ( i tak ja wynegocjowałam bo miało byc 1000 zł)
Swieta niewiem jak zorganizujemy w tym roku ----prezenty dzieci ( te starsze) dostana z Akcji Gwiazdka , jednak Karolkowi chyba nic nie kupimy ...(niema jeszcze dwóch latek) a Wiktoria malutka ma dopiero 7 mies wiec nie rozumie jeszcze.
Maz jest po zawale ..jeszcze do swiat musimy zakupic kolejna partie leków (ok 70 zł) ..
Chciałabym prosic o jakakolwiek pomoc ...moze jakas malutka paczuszke słodyczy dla Karolka
moze jakas grajaca zabawke nie chce nowej ale moze jakas mama ma po swoim dziecku....
Moze ktos miałby firanki takie na 2, 5 m wys ...my mamy same małe 1,40cm....
Mąz sie bardzo cieszy z tego mieszkania....ale ja sie martwie co zrobimy na swieta ,za co cokolwiek do jedzenia....
Z opieki mam dostac w tym mies 124 zł....
Bardzo prosze o pomoc.
pozdrawiam Gosia.