Dodaj do ulubionych

od moderatora

02.09.04, 09:21
Zastanawiam się czy nie byłoby lepiej aby forum oddam/przyjmę zostało
usunięte całkowicie.

W zwiazku z powyższym, jakie macie zdanie na ten temat.

pozdrawiam i zapraszam do szczerych wypowiedzi, bez pyskóweksmile)
Obserwuj wątek
    • driadea Re: od moderatora 02.09.04, 09:31
      Szczerze? Tak.
      Pamiętam kiedyś, nie tak znowu dawno, że można było uzyskać tu i pomoc i
      wsparcie, także powyższych udzielić. teraz... Ech, sama wiesz.
      Pozdrawiam. Cieszę się, że było to forum (nawet jeśli nie zniknie, to już nie
      jest TO forum), poznałam dzięki niemu kilka wspaniałych i szlachetnych osób.
      Agnieszka
      • mama_buby raczej tak 02.09.04, 09:56
        Sytuacja na forum robi się coraz bardziej nieciekawa. Osoby naciągające, wymyślające niestworzone rzeczy mnożą się w zastraszającym tempie. A gdy podważa się to, co piszą, są agresywne, obrażają nas, zachowują sie poniżej jakiegokolwiek pozomu. Żenujące po prostu.

Sama idea forum jest naprawdę dobra i bardzo potrzebna. Tylko czy można zrobić coś, żeby plany ewentualnych naciągaczek dusić w zarodku? Zawsze znajdzie się ktoś, komu uda się oszukać kilka mam i zniknąć, zanim sie zorientujemy.
        Ja sama podczas jednego z ostatnich spacerów odszukałam w swojej miejscowości ośrodek pomocy społecznej, bo tam będe zanościć rzeczy mi zbędne. Ewentualnie oddawać ludziom, których dobrze znam. Bo na forum nie ma już pewności, do kogo trafią rzeczy.
        Wiem, że to niesprawiedliwe wobec tych naprawdę potrzebujących, uczciwych. Ale co można zrobić? Sprawdzać każdy adres, każdą osobę? Wtedy to zacznie przypominać wydział detektywistyczny, a nie forum pomocy.
        Może ktoś wpadnie na pomysł, jak się bronić przed oszustkami. Ja na razie nie mam żadnego.

Pozdrawiam,
        Monika.
      • agula.75 do driadei:) 02.09.04, 10:07
        Oj Agus ,dziekujęsmileJa tez sie cieszę ze dzieki forum Cie poznalam:smile)) I Itonka
        i wiele innych rownych babek.Szkoda ze tylko moj maz mial ta przyjemnosc
        wszystkie Was poznac osobiscie(bez podtekstowsmile).Ale mysle ze juz niedlugo ja
        to nadrobiesmile))buziaczki.Tez jestem za forumsmile
    • itonek jestem na NIE.... 02.09.04, 09:32
      szczerze mówię - jestem na nie
      uważam że sama idea forum jest super - naprawdę ........
      tylko moim zdaniem "cos" tylko co i jak , należałoby zrobić aby wyeliminować
      osoby które oszukują i naciągają.....ale nie tak, że jest sprawdzanie,
      chodzenie do mops, bo to jest czasami straszne, że jak ktos chce oddać
      coś "drobnego" lub inna osoba przyjąć coś drobnego - to przechodzi kwalifikacje
      czy sie do tego nadaje!!!przeciez zeby cos od kogoś dostac nie trzeba żyć w
      ubóstwie - jeśli ktoś coś ma do oddania...
      nie wiem czy jasne sa moje rozważania -
      w skrócie
      jestem za tym aby forum było - bo jest bardzo ważne
      ale myślę ze warto jakos pomyślec - jak wyeliminować do minimum osoby
      naciągające
      • 9999t ja tez jestem na nie 02.09.04, 09:35
        większośc mam jest potrzebujących,niektóre to naciągaczki,ale szkoda
        zrezygnować z forum,bo jest ostatnią deską ratunku dla niektórych,naprawdę!
        • driadea Re: ja tez jestem na nie 02.09.04, 09:47
          Macie rację, to nie forum powinno zniknąć, a te oszutki i naciągaczki.
        • ajko zostawcie forum...:-(( 02.09.04, 10:20
          Witam,
          Uważam,że forum jest potrzebne i dzięki niemu kilka mam otrzymało dużą pomoc,a
          inne to,co w danym momencie było im potrzebne.Osobiście poznałam kilka
          przemiłych mam z Krakowa,które wzięły ode mnie jakieś rzeczy.Korzyść podwójna-
          ja nie mam tego,co mi przeszkadza,a ktoś to ,co jest mu potrzebne i wcale nie
          musi być to mama ,która”nie ma co do gara wrzucić”.Czasy są ciężkie,a dzieci
          rosną,muszą coś jeść i coś założyć na siebie.Pomagajmy sobie wzajemnie w tych
          trudnych czasach…Forum jest fajne…,oszustek na 100% nie wyeliminujemy,a nowe
          mamy powinny być weryfikowane przez moderatorki(ale tylko przez nie).
          Acha i nie obrażajmy siebie,a zdania z cyklu-zrzućmy się na antykoncepcję dla
          tej pani,albo dziecko nie ma co jeść ,a ty masz komputer…,są nie na miejscu.To
          nie są cytaty,zastrzegam,ale zdania ,które co jakiś czas pojawiają się na tym
          forum…,a nie powinny się pojawiać.Pozdrawiam wszystkich ze słonecznego i
          gorącego dziś Krakowa,Kaśka.
          • mwarszaw1 Re: zostawcie forum...:-(( 02.09.04, 12:44
            Podpisuje się pod wypowiedzią ajko. Pozdrawiam wszystkie mamy te co maja i te,
            co nie maja, co do gara wrzucic oraz te przed, w trakcie i po okresie.
            CałusY!!!!
    • ewula_p Ja tez jestem na NIE 02.09.04, 09:47
      Ja tez jestem na "NIE", choc sama raczej wole się zamieniać, niz dawać. Pomóc
      mogę, i to bardzo chętnie, ale tylko komus sprawdzonemu, albo osobie od dawna
      znanej na forum, czy też z poparciem takiej osoby, a i sama z wdzięcznąścia bym
      czasem cos przyjęła, bo choć nie jestem bardzo potrzebująca, to zawsze to
      troche ratuje domowy budżet. A może sprawdzać posty nowych osób, skąd wychodzą,
      nie wiem jak to się robi dokładnie, ale wiem, że można, i poprostu kasować?
      Pozdrawiam i życze dużo słońca
      Ewa
      • maja252 Re: Ja tez jestem na NIE 02.09.04, 10:15
        Ja też jestm na nie .....gdyby nie to forum to kilka miesięcy temu moje dzieci
        były by głodne ....gdyby nie dobroć osób które tu pomagają nie wiem jak by się
        potoczyło życie moje i mojej trójeczki......pmoc od mam pozwoiła mi odbić się
        od dna ..dziś żyje normalnie tylko dlatego że w odpowiednim momencie pomogły mi
        mamy z tego forum
        • dwoda Re: Ja tez jestem na NIE 02.09.04, 10:47
          Ja też ze sprzeciwem , choć boli bardzi gdy wybucha nowa afera z kolejna
          oszustka . Tą droga dziękuję bardzo wszystkim mamom od których do tej pory
          otrzymałam pomoc dla mojej najmłodszej latorosli. Dziękuje im że, pomimo tego,
          że nie korzystam z pomocy społecznej potrafia zrozumieć , że niecałe 400
          złotych na osobę w 7-osobowj rodzinie z trójka uczących sie dzieci to nie
          majątek . Dziękuję z całego serca.Dorota
    • pimpek06 Re: od moderatora 02.09.04, 10:37
      wcze śniej oszustek nie było, bo na początku mało osób wiedziało o tym forum ,
      a teraz już wie o nim b. dużo osób.....
      Ale ja dzięki kilku osiobom miałam pomoc, nawet wsparcie duchowe to już bardzo
      dużo.Poznała wspaniałe osoby i mam nadzieję, że nasze znajomości będą trwa
      Co do oszustów, to są i będą i nawet jak forum przestanie istnieć to one będą.A
      tym co mi pomogły to ja jestem wdzięczna ....muszę kończyc....
      • marteczka271 Nie 02.09.04, 13:24
        Ja też jestem na NIE .
        Można przyjąć inną taktykę tego forum.Wiadomo że są tu mamy które utrzyują ze
        soba kontakt mailowy ( osobisty ) i niech tak dalej będzie.Ja sama poznałam
        wiele wspaniałych mam.Oszustek się nie wyelyminuje ale te które się znają będą
        sobie dalej pomagać.
        Sa tu mamy prawie z każdego zakątka Polski , może poprostu niech każda z danego
        rejonu ma nad nim piecze,czyli jeśli pomocy oczekuje np.Kasia z Konina a za ten
        rejon odpowiedzialna jest np.Ania to niech do ani przychodzą paczki a Kasia
        niech sobie od niej odbierze.
        Nie wiem czy to dobry pomysł ale tak mi przyszło do głowy.

Pozdrawiam Wszystkie Szczere,Oddane temu forum MAMY.
        • marteczka271 może mój pomysł sie spodoba ? 02.09.04, 22:54

• alex7809 Re: od moderatora 02.09.04, 12:13
      oj lepiej zeby nie choc nie kazdy czyta np o pomoc czy cos takiego moze by
      utworzyc rorum dotyczace osob ktore potrzebuja pomocy było by prosciej a to
      zostawic jest post naprawde potrzebny
    • maciulka Re: od moderatora 02.09.04, 12:42
      Chyba tak, gdyż granice niestety zostały wielokrotnie przekroczone. Pisałam
      kiedyś, że to już nie jest to, co było choćby pół roku temu, kiedy nikt nikogo
      nie musiał podejrzewać i nie było takich irytujących sytuacji z oszustmi lub
      naciągaczami, a tak naprawdę z ludźmi mówiącymi nieprawdę. Jakże mało z nas
      chce teraz coś oddać, zauważyłyście? W zamian pojawiło się mnóstwo głosów
      żebrzących o pomoc, bo nagle zorientowały się, że jest to dobry sposób na
      zdobycie potrzebnych i niepotrzebnych rzeczy, które np. można za chwilę puścić
      w obieg zamieniając, a nie oddając. Myślę, że już wystarczająco dużo
      negatywnych rzeczy się tu wydarzyło, jest jeszcze forum ZAMIENIĘ. To jest moje
      zdanie.
    • kuba1206 zostawić!!! 02.09.04, 13:47
      Dużo potrzebujących matek czeka na pomoc, nawet jeśli jest kilka nie uczciwych
      to myślę,że warto zostawić na forum.
    • ligia76 Re: od moderatora 02.09.04, 18:57

Dziewczyny, a nie lepiej zrobić tak, aby pomagać sobie w granicach swojego miasta ?
      Można wtedy wszystko sprawdzić.
      Niestety, żyjemy w takim świecie, że nie ma co liczyć na uczciwość wszystkich.
      Wiem, że to nie jest idealny pomysł (niektóre mamy mieszkają w małych miasteczkach), ale chyba nie ma możliwości aby na to forum wchodziły tylko uczciwe osoby sad
      Forum napewno jest potrzebne i szkoda je likwidować.

Pozdrowienia
      Ligia
    • minia23 Ta dziewczyna ma coś z głową to jasne 02.09.04, 23:13
      Wiecie co czytałam jej wypowiedzi dzis rano i doszłam do wniosku że ta
      dziewczyna jast jakas chora albo ma cos z głową. Ja nie mogłam zajśc w ciąże bo
      byłam po bardzo cięzkiej operacji jajnika, lekarze nie dawali mi szans na
      urodzenie dziecka, ale nie na jednym lekarzu sie skończyło, mój sąsiad jest
      ginekologiem, wiec poszłam do niego po konsultacji z 2 innymi lekarzami
      powiedział mi że z jednym jajnikiem tez moge mieć dzieci ale to, troszke potrwa
      i po pół roku starania sie o dziecko mam 16 miesiecznego synka. Kiedy leżałam w
      szpitalu przywieżli 14 latke naćpaną jak pies, była w 5 miesiącu ciązy ale
      niestety płód umarł i doszło do poronienia, czyścili ją prawie na żywca bo
      groźła jej śmierć. To jasne, wiec dziśaj skontaktowałam sie z moim sąsiadem i
      spyałam sie czy kiedy kobieta poroni może dojść do tego żeby jej nie wyczyścili,
      wiecie co on na to że nigdy w życiu ponieważ po kilku dniach zmarła by kobieta,
      bo doszło by do różnych zakażeń organizmu itp. powiedział tylko że jeśli by sie
      nie wstawiła do szpitala z poronieniem to jest pewna śmierć. Wiec niech ta
      gówniara nie chrzani że lekarze jej nie wyczyścili i to w szpitalu bo nigdy by
      do tego nie dopuścili żeby dziewczyna wyszła ze szpityala bez łyżeczkowania.

Po drugie ona najpierw mówi że urodziła a potem że jest w ciąży i sprawa jasna
      kłamie, nastepna kwastia to ta że najpierw podaje adres do domu i że można ja
      odwiedzic a potem że rodzice jej nie pozwalają.

Wiesz co dziecko ja sie zdenerwuje to porzycze autko od znajomych i wpadne ale
      pogadac nie z toba tylko z twoimi rodzicami, i tak bedzie najlepiej, jeżali
      okaże sie że oni o niczym nie wiedza to ja ci pokaże co ja potrafie za kłamstwa
      zrobić, a może jutro przedzwonie do twoich rodziców bo napewno masz telefon a w
      książce telefonicznej będzie numer. Wiec dziewczyny dajcie sobie spokuj z
      gówniara która łrze jak pies kłamie w żywe oczy ona napewno chce wykożystać
      sytuacje nie dla siebie ale dla jakiejś koleżaneczki lub dla siostry. Moim
      zdaniem powinno sie zamknąć forum zrobić z niego prywatne i wpószczać naprawde
      potrzebujące i znane e-mamy. Prosze zakończcie już ten wontek dla mądrych mam
      sprawa jest wyjaśniona to Oszustka
      • minia23 pomyliły mi sie posty ale tu jest na temat :) 02.09.04, 23:14

• czarnacz ja jestem na nie........ 03.09.04, 12:01
        ale sa tu takze mamy,ktore sa nowe a potrzebuja pomocy,ja jestem wdzieczna
        dziewczynom,ze mi wyslaly paczki........a swoja droga wiem z wlasnego
        doswiadczenia,ze jesli np. przyjechalabys do mojego domu i powiedziala oco
        biega,to moj ojciec szydzilby ze mnie chyba przez najblizsze pol roku,ze szukam
        pomocy w internecie(bo nie moge liczyc na nikogo).......u niektorych sa
        naprawde rozne sytuacje,ja wiem ze to co robicie jest naprawde
        szlachetne.uwazam,ze to forum nie zostanie usuniete,bo moze zdolam sie takze
        odwdzieczyc w przyszlosci mamom z tego forum.na ludziach mozna sie latwo
        zawieźć,ale trzeba w nich wierzyc mocno!
        • jaroosi Re: Proszę NIE!!! 03.09.04, 12:18
          Jestem na nie!!! Naprawdę w moim zyciu był moment, że poprosiłam o pomoc.
          Odezwało sie kilka emam. Chociaz nie wszystkie pomogły materialnie ( ciuszki
          itp) to bardzo ważne były słowa otuchy, ciepłe, przyjazne oraz te uśmiechy i
          buziaczki, kiedy odbierałam cos osobiscie.

czarnacz napisała:
          "moj ojciec szydzilby ze mnie chyba przez najblizsze pol roku"

U mnie było akurat odwrotnie. Po wizycie u mnie (tato był w domu) pewnych osób
          z pomocą zwróciłam uwage tacie, aby zastanowił sie nad swoim postepowaniem, bo
          obcy ludzie mi pomagają kiedy nie moge liczyc na najblizszych. Zreszta do
          dzisiaj jesteśmy w kontakcie z ta pomocną mamą i jak w domu pada imie Ewa, to
          tato staje na bacznośc. Dało troche do myslenia!!!

Teraz ile mogę to ja staram sie pomagać. Podobno ile dobra dasz to tyle do
          Ciebie wróci. Staram się pomagać innym emamom dziekując w ten sposób za
          bezinteresowność i szlachetność, której zaznałam od innych forumowiczek.

Nie usuwajmy tego forum. Mam nadzieję, że po tylu wykrytych aferach pewne
          sytuacje nie będą sie powtarzać w obawie przed napietnowaniem.

Przepraszam, że tak sie rozpisałam i pozdrawiam.
      • beata12 jestem na NIE 03.09.04, 17:55
        niestety nie znam nikogo w ostrowie komu moglabym pomuc oddajac jakies
        drobiazgi wiec robie to na forum i tak samo szukam tu wsparcia od innych mam
        gdyz w ostrowie naprawde nie mam na kogo liczyc poniewaz mieszkam tu dopiero 4
        miesiace ...
        podsumowujac prosze o pozostawienie forum i nie likwidowanie go gdyz jest wiele
        mam naprawde potrzebujacych a takze takich co chca sie czegos "pozbyc"
        jestem za P O Z O S T A N I E M forumsmile

pozdrawiam Beata mama Arturka
    • saba76 jestem za pozostawieniem forum 03.09.04, 12:43

• karinka21 Ja też jestem na nie 03.09.04, 16:29
      Swego czasu pomogły nam w biedzie bardzo kochane emamy, z niektórymi do tego
      czasu utrzymuję kontakt, a u jednej byliśmy na wakacjach, druga teraz nam chce
      pomóc w naprawie wózka. Dzięki temu forum moje dziewczynki i my mieliśmy co
      jeść przez pewien czas i moje dziewczynki mają ubranka, a oszuści zawsze będą,
      przeciez można to zawsze sprawdzic w mopsie albo pojechac do danej emamy i
      uważam, że jeśli ktoś naprawdę potrzebuje pomocy, to dobrą duszyczkę wpuści do
      swojego domku, ja wiem, że czasem wstyd, bo nie ma się warunków, ale myślę, że
      inni ludzie nie pomagają po to, aby śmiać się z kogoś, albo mieć temat do
      obgadywania, ale ze szczerego sercasmile
    • gogi25 Re: od moderatora 03.09.04, 18:51
      Ja na forum edziecko zaglądam dość żadko, bo nie zawsze mam dostęp do
      internetu. Ogólnie zaglądam tu od maja, bo wtedy zaszłam w ciążę i jak teraz
      czytam o oszustkach to mi się wszystko w brzuchu przewraca. NIE CHCE MI SIĘ
      WIERZYĆ KOBIETY OSZUSTKI-WSTYDŹCIE SIĘ!!! Tu są naprawdę potrzebujące mamy a wy
      odbieracie im ostatnią nadzieję....
    • n_nadia jestem na nie... 03.09.04, 19:02
      bo czesto jest to ostatnia deska ratunku.
    • pysia-aga Re: zostawić to forum 03.09.04, 19:46
      takie moje zdanie. Niech zostanie. Oszuści są, byli i będą, a czasami dla
      naprawdę potrzebujących forum jest jak koło ratunkowe. Dzięki Bogu, ja się
      nigdy nie nacięłam - ta kobieca intuicja wink))
    • ksantypa30 Re: od moderatora 03.09.04, 19:57
      No ja też się wypowiem smile choć nie korzystam z pomocy to jestem za tym aby
      forum zostało. Roi się tu od oszustek i "szalonych nastolatek" ale osoby
      naprawde potrzebujące też są. I to dla nich jest to forum. Sek tylko w tym jak
      wyłuskac jedną potrzebującą spomiedzy 10 oszustek. I chyba w tym kierunku
      powinny iśc ewentualne zmiany.
      pozdrawiam
      PS. wiem, wiem, wiem, nie zaczyna się zdania od NO smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka