Witam wszystkie pomocne emamy

Kilka dni temu dowiedziałam się, że jestem w drugim miesiącu ciąży. Chciałabym poprosić o pomoc materialną, niedużą, dla mojego Maluszka. Mimo, że do rozwiązania jeszcze mnóstwo czasu chcę już zacząć zabezpieczać siebie i swoje dziecko chociaż w małym stopniu. Jeśli chodzi o jakiekolwiek zapomogi z MOPSU to niczego nie dostaję, nie jestem nawet zarejestrowana jako bezrobotna. A to dlatego, że szukałam pracy dopóki nie dowiedziałam się że jestem w ciąży. W najbliższej przyszłości jednak to zrobię, ale nie wiem jak zabrac sie do jakich kolwiek pism związanych z dostaniem zapomogi. I czy przysługuje mi coś takiego. Mam dopiero 20 lat i nie wiem czy tak młodym osobom coś przysługuje. Jeśli chodzi o pomoc ze strony rodziny to niestety nie mogę na nich liczyć... Jeśli ktoś zechcę dowiedzieć się dlaczego, to napiszę na priv gdyż to zbyt osobiste. Mam nadzieje, że w miarę klarownie przedstawiłam swoją sytuację... Bardzo proszę o pomoc, jestem z Koszalina. Jeśli chodzi o oczekiwania... Przyjmę wszystko co dobrzy ludzie będą w stanie mi zaoferować i co oczywiście mi się przyda. Nie zamierzam wybrzydzać, nie o to w tym chodzi. I piszę od razu: NIE CHCE PIENIĘDZY!
Pozdrawiam wszytskich ciepło