Dzień Dobry Emamy. Piszę po raz pierwszy na forum nigdy nie korzystałam z żadnej pomocy, zwykle stałam 'po drugiej stronie' ale różnie to w życiu bywa. Znalazłam to forum przez google i postaram się napisać wg 'zasad'.

Tak więc jestem mamą 4 miesięcznego synka. Pochodzę z zachodniej części naszego kraju. Nie pracuję. Nie pobieram żadnego zasiłku macierzyńskiego lub dla bezrobotnych. Pobieram tylko i wyłącznie zasiłek rodzinny 77zł/msc. Narzeczony pracuje. Na umowie ma 1800zł brutto dostaje netto około 1450zł. Utrzymujemy się sami my i synek. Samo paliwo do pracy to koszt 150zł. Ogólnie dajemy radę i jakoś sobie żyjemy po opłatach (np. sama woda 150zł) ale teraz malutki trochę chorował, ciągle wizyta w aptece, byliśmy w szpitalu. No i po przeanalizowaniu sobie dochodu na styczeń i opłat zdałam sobię sprawę, że zostaną nam grosze. Jeszcze ubezpieczenie auta trzeba zaplacić a przeciez do pracy jeździć trzeba. Zalegam z oplatą za mój pobyt przy synku w szpitalu (100zł). Ja też chorowałam, mamy anemię i ja i synek. Mały źle się czuł na piersi i musieliśmy przejść na mm. Zatolerował dopiero mleko bebilon ha strasznie drogie, na szczęście udało się go przestawić na zwykły bebilon. Bebiko i nan próbowaliśmy bo tańsze ale nie toleruje. Ja studiowałam, ale teraz jak pojawil się synek nie miałam nawet na bilety czy paliwo do szkoły i przestałam uczęszczać bo nawet gdybym dostała stypendium około 150zł to i tak za mało szkołę mialam ponad 100km od domu dziecka nie zostawię no nie ważne przepraszam zbaczam z tematu.

Piszę z prośbą o pomoc, czy moze któraś z mam ma na zbyciu mleko bebilon 1 lub bebilon 2? (mały ma 4 msc jest na bebilon 1 przejdzie na 2 dopiero w marcu, ale jeżeli jakiejś mamie zalega chętnie przyjmiemy). Byłabym bardzo wdzięczna również za pampersy (obojętnie jakiej firmy wcale nie muszą byc te 'firmowe'), butelkę dużą ze smoczkiem dla malucha w jego wieku (synek pija 150ml naraz), jakąś zabawkę która wydaje dźwięki (Synek robi się ciekawy świata

) może którejś mamie zalega jakiś słoiczek z jedzonkiem lub jedzenie długo terminowe dla doroslych? Przyjmę wszystko naprawdę. Ciuszków na synka mamy dużo na szczęście

po jego kuzynie niewiele starszym także za ciuszki bardzo z góry dziękuję, ale może przydadzą się innej mamie. U nas to sytuacja mam nadzieje przejściowa. Jak tylko malutki podrośnie za kilka miesięcy szukam pracy a malutki mam nadzieje do żłobka. Najbardziej zależy mi na mleku i pampersach. Oczywiście prywatnie mogę wysłać decyzję o tym że mam przyznane rodzinne i umowe narzeczonego o pracę (nie chcę podawać swoich danych na forum proszę mnie zrozumieć). Decyzji że jestem bezrobotna z up nie posiadam bo dopiero bedę się rejestrować na dniach mogę tylko wysłać decyzję i skresleniu ze studiów a z up dopiero jak się zarejestruję.
Pozdrawiam Cieplutko mama Synka.