Dodaj do ulubionych

Prośba o pomoc

27.02.15, 21:03
Bardzo długo zastanawiałam się czy napisać do Was pomocne e-mamy, które wiele razy pomogłyście mi w trudnych sytuacjach. Staram się wyjść na prostą, ale mi to nie jest pisane, raz jest dobrze jakoś sobie radziłam i się układało, wystarczało. Na chwilę obecną jest naprawdę ciężko jest zmuszona poprosić o pomoc. Opiszę obecny stan, obecnie pracuję na umowie zlecenie od 12 stycznia 2015 do 18 grudnia 2015, wydawałoby się super mam zatrudnienie na cały rok. Osoby, które czytały moje poprzednie wątki, wiedzą że borykałam się z mieszkaniem, pracą i długami. Mieszkanie i pracę mam , długi również, które staram się spłacać na raty. Wiem długi trzeba płacić i zdaję sobie sprawę,że nikt za mnie tego nie spłaci, dlatego każdą wolną chwilę kiedy mogłam dorobić czy weekendy, kiedy nie miałam studiów, czy po pracy, aby jakoś wyjść z tych długów, była jakąś nadzieja, aż do dnia jak w pracy mnie poinformowali, że Komornik zajął moje całe wynagrodzenie i nie przysłał ograniczenia do połowy mojego wynagrodzenia,o które się starałam ,tłumaczy się tym że jest drugi wierzyciel, który nie wyrażą zgody na ograniczenie. Jestem załamana, bo już jedno całe wynagrodzenie zostało przelane na konto Komornika ,nie wiem co mam robić i z czego żyć ,to co dostaję a jest 912 zł po opłaceniu opłat nie wiele zostaje, próbuje dorobić po pracy, dziś też byłam sprzątać po 11 godzinach już fizycznie jestem okropnie zmęczona, ale nie podaję dam radę dla dzieci. Studia półmetek już , za tydzień rozpoczynam 4 semestr nie jest łatwo nie mam kiedy się uczyć, jedynie co zastaje mi zajęć i w drodze do pracy zdarza mi się uczyć - to jedyny powód , którego jestem dumna, że daję radę.

Proszę Was o pomoc w formie żywności lub ubrań dla mnie rozm. 42 butów rozm.38 do pracy nie mam w czym chodzić. Pani renata.36 obiecała wysłać ubrania dla synka ,a także pomogła mi wysyłając na konto kwotę 50 zł,aby mogła kupić jedzenie. Wstyd mi Was prosić o pomoc, staram sobie radzić nie wychodzi. Wysłałam na e-maila dokumenty potwierdzające sytuację.

Obserwuj wątek
    • atena12345 Re: Prośba o pomoc 27.02.15, 21:11
      może ktoś Ci coś doradzi z tym komornikiem...
      Dużo jeszcze tego długu masz?

Jakbyś mogła podać swoje wymiary, to może coś bym znalazła. Ale rozmiar rozmiarowi nierówny dlatego pytam.
      I długość stopy.
      • marzenam32 Re: Prośba o pomoc 28.02.15, 04:20
        Już poszłam o pomoc do radcy prawnego, który zajął się sprawą, są to dwa nakazy zapłaty wydane przez e-sąd, kwota na zajęciach razem z kosztami komornika są bardzo duże, gdzie należność główna jest mniejsza od kosztów, mam nadzieję, że uda się coś poradzić radcy, który już napisał sprzeciw co do wyroków zapłaty, zmierzę się dokładnie jak wrócę do domu bo dziś do pracy zaraz będę wychodzić
      • marzenam32 Re: Prośba o pomoc 28.02.15, 20:05
        Wymiary : bluzka , sweter (długość 65 cm, szerokość 50cm), spodnie: pas - 41cm, a długość 100 cm , stopa 23cm.
        • atena12345 Re: Prośba o pomoc 28.02.15, 20:18
          Poszukam czy mam coś logicznego.
    • daga-kos Re: Prośba o pomoc 27.02.15, 21:49
      Jakich ubrań potrzebuje Pani dla siebie? Czy coś z ubrań dla dzieci też potrzeba? Na jaki wzrost? Mogę coś zorganizować tylko proszę więcej szczegółów i adres na priv.
      I nie poddawać sięsmile
      • marzenam32 Re: Prośba o pomoc 28.02.15, 04:31
        Ubrań dla siebie potrzebowałabym spodnie czy bluzkę rozm 42 dokładne wymiary podam później i buty rozm.38 ,głównie do pracy ,pracuję w urzędzie ,dla dzieci dla syna już pomoc mi została zaoferowana,a jego rozm.122- 134, córka rozm.s lub małe m na wzrost 164 dla niej najbardziej buty numer rozm. 38 (mamy takie sam numer), Napisze na pocztę później bo już muszę wyjść do pracy.
        • alpy72 Re: Prośba o pomoc 28.02.15, 21:09
          Pani Marzeno, mam sporo ubran po corce typowo na nastolatke. Nie wiem dokladnie co corka ma do oddania, bo sama robila przeglad szafy. Jest tego pare foliowych toreb, wiec musze sprawdzic. Postaram sie jutro przejrzec i napisac tu w watku. Paczke moge nadac jednak dopiero w marcu jak bede w Polsce. Nie znam jeszcze dokladnej daty kiedy , ale mysle najpozniej do 15.03 Nie wiem czy moze pani te 2 tygodnie poczekac? Jesli tak to poprosze o adres na maila: alpy72m@gmail.com
    • tosiaczek06 Re: Prośba o pomoc 27.02.15, 22:22
      a tych 50 zl od Renaty nie zajął komornik?
      może w przyszłym miesiącu poproś pracodawcę, żeby Ci wypłacił wynagrodzenie w gotówce?
      • marzenam32 Re: Prośba o pomoc 28.02.15, 04:13
        Komornik nie zajął mi konto tylko wynagrodzenie ,które już nie wpływa na moje konto tylko na konto komornika.
        • hugo43 Re: Prośba o pomoc 28.02.15, 06:05
          Buty wiosenne,coś w stylu balerinki na paseczek,wyślę .. Jak nie dla ciebie , to może córka założy.tylko proszę o cierpliwość ,bo mam je w piwnicy i musze dokopać pudło z butami.
          • tynka893 Re: Prośba o pomoc 28.02.15, 07:51
            Według tego co wiem komornik nie ma prawa zajac calego wynagrodzenia tym bardziej jezeli jest to jedyny dochod rodziny nie liczac zasilkow. U nas sytuacja jest taka że kwota dlugow jest ogromna, pracuje tylko maz no i na umowie ma najnizsza krajowa (z razji dlugow) i komornik moze zabrac jedynie 200zl i tyle zabiera. To jest jakis odsetek wynagrodzenia musze poszulac tego pisma co to dokladnie opisal.
            • marzenam32 Re: Prośba o pomoc 28.02.15, 08:20
              Gdym miała umowę o pracę, to się zgadza, jestem zatrudniona na umowę cywilno prawną-umowa zlecenie, na e-maila wysłałam dokument potwierdzający, że mój pracodawca przekazał całe wynagrodzenie.
              • tynka893 Re: Prośba o pomoc 28.02.15, 09:16
                matko jedyna co to za przepisysad może dogadałabyś się z pracodwacą żeby część wypłaty dawał ci do ręki? patowa sytuacjasad
                • marzenam32 Re: Prośba o pomoc 28.02.15, 09:41
                  Ja jestem zatrudniona w instytucji Państwowej, niestety nie ma mowy o dogadaniu się niestety.
                  • tynka893 Re: Prośba o pomoc 28.02.15, 09:45
                    to nie pozostaje nic innego jak spłacać no i dogadywać się z komornikiem. My ze swoim wynegocjowaliśmy bardzo dobre warunki spłaty a drugiego który bezprawnie wlazł nam na konto zabierając zasiłki itp pogoniliśmy.
          • marzenam32 Re: Prośba o pomoc 28.02.15, 21:19
            Bardzo chętnie przyjmiemy buciki na wiosnę, cierpliwie poczekam. Pozdrawiam i dziękuję.
    • renata.36 Re: Prośba o pomoc 28.02.15, 09:43
      Tak jak pisała Marzena, wysle po niedzieli trochę rzeczy po moim synku.Może znajde ubrania w roz.42.ale niewiele. Marzena wstydziła sie napisac na forum, trochę ją "popchnełam"bo mi bardzo żal,że mimo starań i zabiegań nie może wyjść na prostą.
    • pomocne_dokumenty Dokumenty. 28.02.15, 09:50
      Dostałam:
      1. Zasiłek rodzinny na 2 dzieci.
      2. Zasiłek jednorazowy z tyt. rozpoczęcia roku szkolnego na 2 dzieci.
      3. Alimenty na 2 dzieci (jedno z FA, drugie od ojca).
      4. Zajęcie wynagrodzenia w całości.
      • daga-kos Re: Dokumenty. 28.02.15, 10:56
        Ja też poszukam ubrań r.42 i wyślę też trochę żywności, ale to po weekendzie bo muszę szafę przekopać.
        • mati.2010 Re: Dokumenty. 28.02.15, 14:41
          Jeśli wynagrodzenie z zlecenia to jedyny dochod nie ma innych umow i swiadczen z zus komornik moze zając tylko 50% wynagrodzenia.Jesli jest inaczej mozesz zlozyc skarge na czynnosci komornicze.
          • juli52 mati.2010 28.02.15, 20:37
            Z tego co wiem i wszędzie w przepisach widnieje może.
            Jeśli dysponuje Pani inną wiedzą popartą prawnie, chętnie ją poznam - pewnie nie tylko ja.
            Niestety przy umowie zlecenie można się dogadać, jednak wszystko zależy od "łaski" komornika.
            • mamaszymonka85 Re: mati.2010 28.02.15, 20:52
              Jezeli umowa zlecenie ma charakter staly (tak jak u Marzeny jest zawarta na rok) i jest jedynym zrodlem dochodu rodziny, to stosuja sie do niej takie same przepisy jak przy umowie o prace. Komornik moze wtedy zajac max 50% wynagrodzenia, tylko trzeba go
              • mamaszymonka85 Re: mati.2010 28.02.15, 20:56
                poinformowac ze to umowa zlecenie i jedyne zrodlo dochodu. Jak znajde to napisze jaki paragraf o tym mowi. Trzymam za Ciebie kciuki Marzena smile
          • madziulec Re: Dokumenty. 02.03.15, 14:29
            ksiegowosc.infor.pl/zus-kadry/wynagrodzenia/101269,Czy-wynagrodzenie-z-umowy-cywilnoprawnej-podlega-ochronie-jak-wynagrodzenie-z-umowy-o-prace.html
            • alpy72 Re: Dokumenty. 02.03.15, 14:50
              Pani Marzeno jestem w trakcie sortowania ubran. Postaram sie jutro wrzucic tu liste. Przepraszam za opoznienia. Pozdrawiam
            • pitahaya1 Re: Dokumenty. 02.03.15, 17:40
              Ano tak. Przepisy sobie a życie sobie, nie po raz pierwszy. Jak przy tym ciągniku, który sobie asesor przygarnął. Niby nie mógł a jednak mógł.

Wiemy, że komornik nie może a jednak sobie wziął wynagrodzenie. Oczywiście Marzena zaczęła działać, ale póki co musi dzieci nakarmić i ubrać, bo o to komornik się nie martwi zabierając matce wszystkie pieniądze. Niech dzieci ścianę gryzą.
              I to w naszym polskim państwie, w którym jeden nie ma co włożyć do gara a drugi za nasze pieniądze sobie hula.
      • beawo Re: Dokumenty. 01.03.15, 00:26
        Pisz so sądu skarge na czynnosci komornika. Opłata wpisowa jest wymagana, ale możesz napisać o umorzenie. Umowa zlecenia jest jedynym źródłem dochodu zleceniobiorcy i jest to świadczenie powtarzające się, wówczas potrąceniu podlegają kwoty w wysokości wskazanej w Kodeksie pracy.
        • tynka893 Re: Dokumenty. 01.03.15, 10:22
          Tez mi sie wydaje ze jak to jedyny dochod to nie ma prawa zabrac calej kwoty. Walcz z komornikiem..
          • hugo43 Re: Dokumenty. 01.03.15, 15:54
            Znalazłam buty,proszę o adres do wysylki
            • marzenam32 Re: Dokumenty. 01.03.15, 19:18
              Wysłałam adres na priv , bardzo dziękuję za pomoc.
              • daga-kos Re: Dokumenty. 02.03.15, 14:00
                Mam już paczkę z ubraniami gotową, proszę o adres na priv.
    • 0ldjoanna Re: Prośba o pomoc 02.03.15, 12:22
      Marzeno, wybacz, ale nie dałoby rady znaleźć innej pracy, na normalną umowę i za normalniejsze wynagrodzenie? Nawet niekoniecznie w instytucji państwowej... Mieszkasz na Śląsku, a z tego co wiem i widzę, sytuacja na rynku pracy nieco się poprawiła i chyba poprawia nadal. Skoro masz tak ciężką sytuację - przecież te długi tak czy inaczej będziesz musiała kiedyś spłacić. Czy jest sens trzymać się od lat tej instytucji państwowej? Co to za urząd, który "zatrudnia" na umowę śmieciową i w dodatku ogłasza przetarg - kto da mniej? Pytam retorycznie, wiem, co to za urząd ...
      • marzenam32 Re: Prośba o pomoc 02.03.15, 12:52
        Pracę szukam cały czas, na normalną umowę i przyzwoitym wynagrodzeniem, jest ciężko pracując cały czas w instytucji Państwowej, szukam wszędzie do sklepu, biura już wiele przeszłam rozmów, wiele konkursów nawet zgłosiłam się teraz, czekam na wiadomość czy przeszłam wymogi formalne.

• pour Re: Prośba o pomoc 02.03.15, 17:24
        Joanno wybacz, ale gdyby Marzena mogła znaleźć zatrudnienie na umowę o pracę i za większe pieniądze, zapewne zrobiłaby to. I nie prosiłaby na forum o pomoc.
        • 0ldjoanna Re: Prośba o pomoc 02.03.15, 18:12
          Ok, bo niestety są ludzie, którzy wolą pracować za grosze, ale w Państwowej Instytucji i umysłowo, niż poniżać się (we własnym mniemaniu) np. w Tesco. Ale to nie ten przypadek, i dobrze. Absolutnie nie chciałam Marzeny obrazić.
          • marzenam32 Praca 02.03.15, 20:31
            Nie mam się za co się obrażać, czasem się nie ma innego wyjścia tylko pracować za śmieszne pieniądze, jak przysłowie mówi "Żadna praca nie hańbi", podejmowałam się różnych prac,aby tylko mieć jakieś pieniądze na jedzenie, rachunki i długi oczywiści ,pomimo że miałam pracę i jak tylko miałam okazję dorobić jeszcze to podejmowałam czasem nawet kosztem swojego zdrowia,potwornie zmęczona,ale szłam: roznosiłam ulotki, gazety reklamowe, chodziłam sprzątać domy prywatne po 8 a czasem 10 godzinach pracy umysłowej,dziś byłam myć okna (chodzę co miesiąc do tej rodziny)-takie stałe zleceni. Oczywiście, składam papiery na wolne stanowiska pracy,otwierały Biedronkę oczywiście złożyłam, budują Aldi już można składać oczywiście złożyłam.
            Bardzo chciałabym mieć stałą pracą,kiedyś mi się uda.
            • penelopa40 Re: Marzeno, podaj mi aktualny adres! 03.03.15, 10:31
              na penelopa40@gazeta.pl
              będę miała spodnie dla córki, stradivarius rozmiar 36, będą dobre? i może jakieś inne ciuszki...
              zrobię w marcu paczuszkę, dołożę coś z kosmetyków lub jedzenia...
              trzymaj się pozdrawiam penelopa
              • alpy72 Re: Marzeno, podaj mi aktualny adres! 03.03.15, 15:24
                Pani Marzeno w pierwszej torbie znalazlam: 1 krotkie jeansy, 1 krotkie legginsy, 2 pary spodni, 2 bluzy z kapturem w tym jedna rozpinana, 1 szorty, 2 bluzki z dl. rekawem, 5 T-shirt-ow, 7 koszulek, 2 spodniczki. Cdn. jak przejrze reszte . Pozdrawiam
                • alpy72 Re: Marzeno, podaj mi aktualny adres! 03.03.15, 16:28
                  Pani Marzeno cd. ubran dla corki: 1 plaszcz kapielowy, 1 szorty do spania, 3 swetry, w tym jeden dlugi jak mini sukienka, 3 szale takie "tunele", 1 sukienka bawelniana, 1 sukienka dzianinowa ciepla, 1 kurtka raczej na wiosne, 3 bluzy rozpinane, 1 kamizelka z kapturem, 2 bluzki z dl. rekawem, 3 koszulki. Tak jak pisalam wysle dopiero w polowie marca jak bede w Polsce. Mam rowniez perfum, duza butelke 100 ml. firmy Elizabeth Arden Green Tea Revitalize- bardzo swiezy zapach ale ja uzywam innych perfum, a to byl nietrafiony prezent. Nie wiem czy link wejdzie
                  www.ebay.de/itm/Elizabeth-Arden-Green-Tea-Revitalize-100ml-Eau-de-Toilette-Neu-OVP-Raritat-/161451933844?pt=DE_Beauty_Wellness_Parfum_Damenparfum&hash. Jesli jest pani zainteresowana prosze dac znac.Pozdrawiam
            • myszwkropki Re: Praca 03.03.15, 21:15
              Marzeno, poproszę o adres na priv, postaram się wysłać paczkę. Co Ci jest najbardziej potrzebne z żywności/chemii?
              • marzenam32 Re: Praca 11.03.15, 21:02
                Ślicznie dziękuję za pomoc i paczkę żywnościową, chemię i dwie bluzeczki Pani myszwkropki ,bardzo ale to bardzo dziękuję, dokładną listę prześlę do tabelki.
    • claudel6 Re: Prośba o pomoc 03.03.15, 18:13
      hej, zrobię Ci paczkę żywnościową, tylko napisz na priv, co by Ci najbardziej pasowało. adres ten sam? na Prusa?
    • jakasik0 Re: Prośba o pomoc 04.03.15, 12:16
      Witam,
      jestem tu nowa, ale chciała bym też Pani pomóc. Poproszę na maila adres. Napiszę co jestem w stanie wysłać.
    • marzenam32 Podziękowanie za paczkę ubraniami dla daga-kos 04.03.15, 20:06
      Bardzo dziękuję za ubrania dla mnie , wszystkie się przydadzą ,jedne spodnie są za małe , ale zostawię sobie ,może jeszcze schudnę, wysłałam na e-maila tabelki dokładną listę rzeczy jaką otrzymałam. Bardzo,ale bardzo dziękuję.
    • jakasik0 Re: Prośba o pomoc 05.03.15, 14:38
      Witam ponownie

Jutro po południu kolega dostarczy zakupy (już zrobione). I teraz pytanie techniczne, czy ja mam to jakoś zgłaszać co kupiłam? W sumie większość zakupy spożywcze plus trochę chemii.
      • prochottka1 Re: Prośba o pomoc 05.03.15, 16:59
        zgłasza osoba, ktöra dostanie
        zgłasza do tabeli
        tyle teorii sad
        • jakasik0 Re: Prośba o pomoc 05.03.15, 19:40
          A dlaczego taka smutna minka?
          • atena12345 Re: Prośba o pomoc 05.03.15, 20:14
            jakasik0 napisała:

> A dlaczego taka smutna minka?

chodzi pewnie o to, że część osób się nie poczuwa do zgłaszania otrzymanej pomocy. Ale Marzeny chyba to nie dotyczy smile
            • jakasik0 Re: Prośba o pomoc 05.03.15, 20:32
              A, to się uspokoiłam, bo myślałam, że robię coś nie tak.
    • claudel6 Re: Prośba o pomoc 05.03.15, 19:14
      ja też zrobiłam paczkę zywnościową, przyjdzie dziś. no to na arzie jedzenie na jakiś czas ogarnięte
    • marzenam32 Re: Prośba o pomoc 05.03.15, 20:55
      Dziewczyny, aż się teraz popłakałam odbierając zakupy, które zrobiła dla nas pomocna e-mama claudel6, tyle zakupów nie spodziewałam się , nie muszę się martwić, że nie będę miałam co dzieciom dać do zjedzenia,dzieci też zadowolone bo i słodycze były, owoce, jogurty,a jutro ma dostarczyć paczkę jeszcze jedna e-mama z Gliwic , w której też jest żywność, więc jedzenie mamy zapewnione.Kamień mi serca spadł, dziękuję Wam , bardzo martwiłam się tą sytuacją. Claudel6 bardzo Ci dziękuję ,nie wiesz jak bardzo jestem Ci wdzięczna, jak Wam wszystkim za dobre rady i wsparcie. A walka z Komornikiem nadal trwa, nie poddam się tak łatwo, odpowiednie wnioski , sprzeciwy złożone. Listę zakupów jakie otrzymałam, wyślę jutro na e-maila , w pracy zeskanuje listę. Jeszcze raz dziękuję
      • claudel6 Re: Prośba o pomoc 06.03.15, 13:28
        bardzo proszę smile
    • jakasik0 Re: Prośba o pomoc 06.03.15, 19:12
      Dzisiaj do Marzeny dotarły przesyłki ode mnie.
      • marzenam32 Re: Prośba o pomoc 06.03.15, 22:00
        Tak potwierdzam , dziś otrzymałam paczkę żywnością i ubrania dla synka,troszkę za duże, ale niedługo dorośnie, zabawki i inne, pełne listę wyślę na e-maila tabelki, ale już jutro, bo przed chwilką wróciłam z pracy i padam, ale obiecuję, że jutro wszystko uzupełnię rano. A Pani jakasik0 dziękuję ślicznie za paczkę z żywnością i innymi rzeczami, bardzo ale to bardzo dziękuję
        • jakasik0 Re: Prośba o pomoc 06.03.15, 22:24
          smile Cała przyjemność po mojej stronie.
    • marzenam32 Podzękowania mrowaka111 11.03.15, 21:05
      Ślicznie również, dziękuję za pomoc Pani mrowaka111, za pomoc żywność, ubrania.
    • marzenam32 Trzymajcie kciuki 11.03.15, 21:09
      Trzymajcie kciuki jutro mam rozmowę w sprawie etatu w urzędzie w którym pracuję, nie robię sobie nadziei, ale nie byłabym sobą jakbym nie spróbowała, wiele razy już próbowałam.
      • tynka893 Re: Trzymajcie kciuki 11.03.15, 21:49
        Powodzeniasmile
      • miedzymorze Re: Trzymajcie kciuki 12.03.15, 08:54
        Próbuj, kropla drąży skałę nie siłą, lecz częstym spadaniem wink
        trzymam kciuki wink

pozdr,
        mi
        • penelopa40 Re: Trzymajcie kciuki 12.03.15, 09:18
          trzymam mocno kciuki! i pozdrawiam
          p.s. nareszcie mam wymówkę żeby nic nie robić, bo trzymam kciuki...he he
    • marzenam32 Re: Prośba o pomoc 12.03.15, 16:51
      Niestety nie udało się, ale się nie podam będę szukać dalej, dziś wysłałam cv do kilku firm. sad
    • atena12345 Re: Prośba o pomoc 13.03.15, 10:40
      Mam spakowane trampki i trochę rzeczy dla Ciebie i córki.
      Nie wiem czy coś Ci się z tego przyda, ale co nie, to wyrzuć, albo daj komuś po prostu.
      Ponieważ rzeczy są wprost z niezamykanej szafy, to konieczne jest ich przepłukanie (przepraszam, ale już mi się nie chciało tego robić)
      Poproszę o adres na priv, po niedzieli wyślę
    • marzenam32 Podziękowania za pomoc dla renata.36 i dla maskot 14.03.15, 10:48
      Podziękowania dla renata.36 za pomoc w postaci ubrań dla synka jest ich bardzo dużo : bluzki długim , długim rękawem , spodnie, bluzy, koszula część już synek będzie nosił, a część musi podrosnąć, a również kilka rzecz dla mnie jak i dla córki.
      Podziękowania również dla Pani maskot, która podarowała dla mojego brata garnitur, ma w tym roku maturę i koszulę, a także jedną bluzkę z długim rękawem dla synka . Oczywiście pomoc zgłoszę do tabelki. Dziękuję za pomoc wszystkim e-mamą.
      • alpy72 Re: Podziękowania za pomoc dla renata.36 i dla m 16.03.15, 10:14
        Pani Marzeno, paczka jest spakowana niestety ja nadal jeszcze jestem w domu. Moj wyjazd jest uzalezniony od sytuacji rodzinno-zawodowej i troche sie przesunal. Prosze mi wybaczyc opoznienie, jak tylko bede cos wiecej wiedziec to dam znac. Pozdrawiam
        • renata.36 Prośba. 24.03.15, 11:54
          Mam dla Marzeny i jej córki parę par butów Wiem,że nie maja.Sporo rzeczy na młoda i dla synka na lato.Ale niestety nie moge pokryc kosztów wysyłki nastepnej paczki.Zaczeły sie składki na komunie mojego dziecka.Troche musze pooszczedzac , bo dorobic nie ma jak w tym roku.
          Gdyby któraś z Was chciała/mogła sfinanfowac wysyłke,to wdzięczna bym była.
          • penelopa40 Re: Prośba. 24.03.15, 12:43
            tak ale po 31.03, jak duza paka to może jeszcze się ktoś dołoży
            • julka-4 Re: Prośba. 24.03.15, 14:58
              Penelopa ja mogę dołożyć , ale też po ostatnim .
      • atena12345 Re: Podziękowania za pomoc dla renata.36 i dla m 24.03.15, 14:59
        Udało mi się w końcu wysłać dziś paczkę. Powinna dojść jutro lub pojutrze
    • marzenam32 Podziękowania za pomoc dla renata.36 i atena12345 27.03.15, 20:29
      Dziękuję Wam ślicznie za pomoc, bardzo dziękuję : za buty, ubrania dla mnie i dla córki a także letnie ubrania dla syna.Oczywiście napiszę informację do tabelki .
      • alpy72 Re: Podziękowania za pomoc dla renata.36 i atena 28.03.15, 20:08
        Pani Marzenko bede w Polsce 11.04.2015- to sobota i nie wiem czy mi kurier po poludniu zabierze paczke, ale najpozniej w poniedzialek 13.04.2015 napewno. Przepraszam jeszcze raz za opoznienie, ale naprawde nie mialam na nie wplywu. Pozdrawiam i zycze Spokojnych swiat.
      • penelopa40 Re: do renata.36 p i l n e 30.03.15, 09:50
        renatko! daj znać mailem numer konta bo nie mam jak zapłacić za przesyłkę !
        • renata.36 Re: do renata.36 p i l n e 30.03.15, 10:41
          ja juz wysłałam 2 paczki i nawet dotarły.Tak,że dziekuje bardzo.
          • patrycjaz84 Re: do renata.36 p i l n e 30.03.15, 13:53
            Pani Marzeno czy udało się coś załatwić z komornikiem, oddał pieniądze zabrane z konta czy dalej cała wypłata będzie przez niego zabierana, czego najbardziej Pani teraz potrzebuje
            • tara13 Re: do renata.36 p i l n e 30.03.15, 17:09
              Będę robić zakupy żywnościowe online. Może ktoś chce sie dołożyć
              Mój mail tara13@gazeta.pl

Pani Marzeno, proszę mi napisać na maila czego najbardziej potrzeba na ta chwile.
              • patrycjaz84 Re: do renata.36 p i l n e 30.03.15, 20:54
                Pani tara13 proszę o numer konta na priva , przeleje drobnąsumę na zakupy spożywcze dla Pani Marzeny
                • tara13 Re: do renata.36 p i l n e 30.03.15, 21:58
                  Patrycjaz84 odrzuca mi maila.
                  • tara13 Paczka żywnościowa - zbiórka 31.03.15, 12:38
                    Dziewczyny, mam 100 zł zebrane lokalnie.
                    Dorzuca się ktoś jeszcze?

Tara
                    • patrycjaz84 Re: Paczka żywnościowa - zbiórka 01.04.15, 11:32
                      Wysłałam priv
                    • ane_k_1 Re: Paczka żywnościowa - zbiórka 01.04.15, 21:24
                      bardzo proszę o przesłanie numeru konta.
                      • tara13 Re: Paczka żywnościowa - zbiórka 01.04.15, 21:31
                        Jest jakis problem z poczta gazetowa, bo mi znow mail wraca.
                        tara13
                        • ane_k_1 Re: Paczka żywnościowa - zbiórka 01.04.15, 21:34
                          akuter@interia.pl
                          • tara13 Re: Paczka żywnościowa - zbiórka 01.04.15, 22:20
                            Poszło
                    • tara13 Re: Paczka żywnościowa - zbiórka 03.04.15, 21:21
                      Czesc dziewczyny. Przed chwilą dotarły zakupy żywnoścowe do marzenam32.
                      Zakupy zrobiłam na sumę 230 zł.
                      Z forum dołożyły się dwie dziewczyny [patrycjaz84, akuter], za co bardzo dziękuję.
                      Listę zakupów wyślę do tabelki.

tara13
                      • marzenam32 Re: Paczka żywnościowa - zbiórka 03.04.15, 22:36
                        Potwierdzam otrzymałam dziś wielką pomoc , bardzo dziękuję Panią tara13 ,patrycjaz84, akuter za pomoc i miłą niespodziankę na święta , oczywiście zgłoszę pomoc do tabelki.
                        • missmiriam1 Re: Paczka żywnościowa - zbiórka 07.04.15, 19:35
                          Jak zwykle wszystko zgłoszone, ogarnę się i uzupełnię tabelkę.
            • marzenam32 Re: do renata.36 p i l n e 30.03.15, 18:52
              Sprawa z komornikiem wygląda tak, że na jego konto poszło 3 moje wynagrodzenia (jutro wyślę na emaila zeskanowane dokumenty potwierdzające), trzecie wynagrodzenie powinno być już w połowie przekazane, ale za późno wpłynęło ograniczenie, sprawą się już zajęłam komornik wróci połowę na adres domowy przekazem, miałam nadzieję, że zdążę otrzymać przed świętami, ale niestety nie. Napiszę na emaila. Z pozytywnych jeszcze wiadomości to że komornik umorzył jedno postępowanie.

Mam pytanie do pomocnych ze śląska, może która słyszała, że ktoś ma na zbyciu pralkę zepsuła mi się naprawa 400 zł, już dwa razy naprawiałam. A
    • alpy72 Pytanie 31.03.15, 19:23
      Pani Marzenko dostalam od siostry do oddania " kurtki firmy Esprit, oraz plaszczyk firmy More&More. Kurtki: jedna krotka, tak sporo ponizej tali, w kolorze kremowym, prawie bialym z futerkiem przy rekawach i kolnierzu, druga dluzsza jak plaszcz, kolor khaki, z kapturem obie bardzo cieple,a plaszczyk w czekoladowym kolorze, taki wiosna- jesien. Wszystko w rozmiarze 38 i w stanie idealnym . Wiem ze Pani ma wiekszy rozmiar, ale moze zna Pani kogos ucziwego, potrzebujacego? A moze odezwie sie jakas nna mama z Forum? Przepraszam za podpiecie sie pod watkiem, pozdrawiam.
      • penelopa40 Re: corka marzenam ma taki rozmiar !!! 01.04.15, 10:05
        • alpy72 Re: corka marzenam ma taki rozmiar !!! 01.04.15, 11:23
          Te kurtki sa dosc duze, moze mimo, ze stoi 38 to male 40? Moja corka nosi rozmiar 36 ( to od niej sa ubrania dla corki Pani Marzeny) i te kurtki sa na nia sporo za duze. Wychodzi na to, ze albo beda pasowac kurti albo ubrania. Ale moge wyslac wszystko i po prostu sie okaze. W ostatecznosci mozna przekazac to, co nie bedzie pasowac dalej. Pozdrawiam.
          • penelopa40 Re: corka marzenam ma taki rozmiar !!! 01.04.15, 12:43
            można zwęzić, zaszyć po bokach, nosić z paskiem ...
      • marzenam32 Re: Pytanie 01.04.15, 19:09
        Kurtki będą za duże na córkę, jeśli to 40, mam sąsiadkę, która by pewnie przyjęła, ale nie mam jak potwierdzić jej sytuacji, proszę podarować jakieś mamie z forum. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.
        • alpy72 Re: Pytanie 02.04.15, 17:31
          Pani Marzenko przyjda do Pani dwie paczki: w jednej ubrania dla corki, w drugiej beda kurtki. Prosze przekazac tej potrzebujacej sasiadce. Pozdrawiam
          • daga-kos Re: Pytanie 10.04.15, 19:27
            Pani Marzeno, napisałam do pani na priva.
            • alpy72 Pytanie 22.04.15, 17:41
              Pani Marzenko czy paczki doszly?
              • marzenam32 Re: Pytanie 23.04.15, 05:05
                Tak, wczoraj obie paczki doszły, za które bardzo ale to bardzo dziękuję. Córka mega zadowolona tyle fajowskich rzeczy i orginalnych sklepów to jej słowa, również dziękuje bardzo serdecznie, z drugiej paczki wybrała płaszczyk, bardzo jej się spodobał, pozdrawiam i jeszcze taz dziękuje. Oczywiście napiszę o pomocy do tabelki.
                • alpy72 Re: Pytanie 23.04.15, 10:27
                  Pani Marzeno ciesze sie, ze wreszcie sie udalo i cora zadowolona. Pozdrawiam serdecznie.
    • mariquita3 Re: Prośba o pomoc 30.07.15, 10:54
      Witaj Marzeno,

Co słychać u Ciebie?

Chciałabym podpytać jak wyglądają Twoje potrzeby ubraniowe obecnie. Być może uda mi się coś odłożyć, ale nie znam rozmiarów a nie mam siły przekopać się przez cały wątek.
      Może czymś udałoby się podzielić smile

Czy ew. ubrania 42. 38 & buty ok. 38 byłyby 'ok?

Pozdrawiam,
      Mariquita
      • marzenam32 Re: Prośba o pomoc 30.07.15, 21:35
        Witam Co u mnie słychać , jakoś leci ciężko, ale ciągnę ten wózek, zdrowie moje trochę ucierpiało, wiecznie zmęczona się czułam, więc poszłam do lekarza i wyniki są nie zbyt dobre. Studia 3 egzaminy poprawkowe, w trakcie pisania pracy licencjackiej, jak ten czas leci nie dawno podjęłam studia , a już ostatni rok. Jak mi tylko zdrowie pozwoli pójdę dalej na studiach.

Bardzo chętnie przyjmę ubrania , mój rozm. 42, a numer buta 38 , córka ma rozm. 34 a czasem ubrania 36 też pasują.
        Zadowolona jestem z dzieci , dobre wyniki w szkole, syn z dyplomami że najgrzeczniejszy chłopiec. Choć już za miesiąc już znowu szkoła i wydatki , dlatego bardzo chętnie przyjmę pomoc w postaci ubrań. Dziękuję, że Pani o Nas pomyślała.
    • marzenam32 Zapytanie o książki do gimnazjum 30.08.15, 11:52
      Może , któraś z mam miałabym te książki po swoich dzieciach ,nam by naprawdę przydały, część już kupiliśmy tych nam brakuje. Są to książki do II gimnazjum.

„Swoimi słowami” Podręcznik do kształcenia językowego z ćwiczeniami cz.1 Klasa II A. Gorzałczyńska-Mróz, M. Szulc Nowa Era 79/5/2010 „Swoimi słowami” Podręcznik do kształcenia językowego z ćwiczeniami cz.2 Klasa II M. Szulc, A. Gorzałczyńska-Mróz Nowa Era 79/6/2010
      „Matematyka 2. Podręcznik dla klasy drugiej gimnazjum Zofia Bolałek, Małgorzata Dobrowolska, Marta Jucewicz, Marcin Karpinski, Jacek Lech, Adam Mysior, Krystyna Zarzycka Gdańskie Wydawnictwo Oświatowe M. Dobrowolska Sp. j. 168/2/2010

„Świat fizyki.” Podręcznik dla uczniów gimnazjum. Część 3 Barbara Sagnowska, Maria Rozenbajgier, Ryszard Rozenbajgier, Danuta Szot-Gawlik, Małgorzata Godlewska Wydawnictwo "ZamKor" P. Sagnowski i Wspólnicy Sp. j. S.K.A. 11/2/2010 11/3/2010

„Bliżej biologii. Podręcznik dla gimnazjum. Część 3 Ewa Pyłka-Gutowska, Ewa Jastrzębska Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne Sp. z o.o. 74/2/2009 74/3/2010

zbiór zadań „Świat fizyki - zbiór prostych zadań dla gimnazjum A. Kurowski, J. Niemiec ZamKor

„English Plus 3”podręcznik z ćwiczeniami Ben Wetz, Diana Pye, Jenny Quintana Oxford University Press Polska Sp. z o.o 300/2/2010 300/3/2011,300/4/2012
      • claudel6 Re: Zapytanie o książki do gimnazjum 03.09.15, 00:14
        hej, zajrzyj na pocztę, ksiązek nie mam, ale mam ubrania dla syna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka