malaladypank 20.01.05, 21:16 Poniewaz moj poprzedni watek gdzies uciekl,a poza tym byl tak nieziemski balagan,ponawiam watek z prosba o pomoc mnie i Amelce,ktoraurodzi sie w lutym moj e mail agula333@o2.pl pozdrawiamy goraco Aga i Gwiazdunia w brzusiu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sakada Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 20.01.05, 21:19 Na e-dziecku też uciekł i tam też był nieziemski bałagan? Odpowiedz Link Zgłoś
malaladypank Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 20.01.05, 21:26 wiem,dzieki,tam tez zalozylam ponownie Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 20.01.05, 21:33 Widzialam te prosbe tez na "majowkach" ale niestety ja nie moge pomoc - 99% rzeczy malej mam "pozyczone" i oddaje sukcesywnie, jak mala wyrasta, z powrotem)) Popytaj moze w opiece spolecznej? Moze cos poradza... Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 20.01.05, 21:40 hmmm, mysle, ze to co robisz to przesada. ja rozumiem, ze jestes w potrzebie, ale swoja dzialalnoscia zniechecilas do pomocy juz conajmniej 2 osoby. twoja wszechobecnosc (zreszta nie tylko na gazetowym forum) jest porazajaca. z tego co zaobserwowalam odzew na forach pomocowych jest duzy- co ty z tymi rzeczami masz zamiar robic???? Odpowiedz Link Zgłoś
sakada Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 20.01.05, 21:42 I to jest właśnie Gaguniu dobre pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 20.01.05, 21:43 Co fakt to fakt, niesmak jakis jest...zgadzam sie. O odzewie na pomocowych nie wiem, bo nie szukalam ale jesli jest to... Odpowiedz Link Zgłoś
malaladypank Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 20.01.05, 21:43 oczywisci,ze odzew jest duzy,ale jak wiadomo wile osob sie tylko odzywa.rozumiem to,jesli nie moga pomoc to tez mnie wspieraja. Odpowiedz Link Zgłoś
malaladypank Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 20.01.05, 21:48 czesto jest tak,ze ktos poprostu obiecuje pomoc i na tym sie konczy...coprawdda otrzymala pomoc od 3 e mam,ktorym jestem stkrotnie wdzieczna i moja Gwiazdunia rowniez,ale zrozumncie mnie i prosze nie oskarzajcie... nie podejrzewajcie mnie prosze tez,ze robie cos z tymi ubrankami,naprawde nie mam nic na sumieniu Odpowiedz Link Zgłoś
malaladypank Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 20.01.05, 21:53 zapewnia Was,ze jak moja niunia wyrosnie z ego,przekaze te ciuszki dalej,innej potrzebujacej osobie,ktora rodzi 2 miesiace pozniej ode mnie i ktorej sie to bardzo przyda Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 20.01.05, 22:00 A sluchaj, tak przy okazji...rozumiem, ze ciezko z kasa ale jak mnie czegos dla malej wyraznie brakuje (chociaz, jak pisalam, dostalam "na uzywanie" od przyjaciol wszystko po ich dziecku i oddaje im na ich drugie dzieckoto czasem kupuje w szmateksach, tam sa bardzo fajne rzeczy i za kilka doslownie zlotych mozna miec sliczne ubranka. Te w supermarketach to w dodatku w wielu przypadkach straszny szajs. Kupilam np. super kombinezon cieplutki za 6 zl! Moze tam tez poszukaj? I do opieki sie zglos? Bo na forum raczej wile nie zdzialasz... naprawde podejrzanie to wyglada Pozdrawiam i dbaj o siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
kdb.se do kalina_p 20.01.05, 22:29 a co Ty widzisz takiego podejrzanego w tym ,ze ktos prosi o pomoc ? Czy cos na sugerujesz ? Nie rozumiem takich osob jak Ty , jesli nie mozesz pomoc albo nie chcesz to nie musisz swoim wywodami zniechecac innych . Jesli jest nieuczciwa to i tak pewnie to kiedys wyjdzie i dowiemy sie o tym a jesli naprawde potrzebuje pomocy ... ta ma parwo o nia prosic ..nie mozna odrazu ludzi mieszac z blotem ... Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: do kalina_p 20.01.05, 22:43 oczywiscie, ze tak. tylko sa odpowiednie fora od tego. nie mozna sie oglaszac wszedzie, na wszelkich mozliwych portalach i forach nie dotyczacych pomocy, bo taka osoba staje sie malo wiarygodna. pomagalam kilku dziewczynom i z rozmow z nimi wiem, jaki jest oddzwiek, ile rzeczy otrzymuja. zreszta zwykle nie wysyla sie jednej koszulki czy jendej czapeczki. sama wysylalam hurtem i wiem, ze na poczatek pomoc 2-3 osob spokojnie tym dziewczynom wystarczala. Odpowiedz Link Zgłoś
kdb.se ??? 20.01.05, 22:53 ... nie mozna sie oglaszac wszedzie, na wszelkich mozliwych portalach i forach ... a czemu nie mozna ?... nie jest nigdzie napisane ,a co Ona pisze to jej sprawa . Nie mozna kogos ciagle o cos obwiniac i podejrzewac - tego wlasnie nie mozna ! zmieszac kogos zblotem a za chwile go pozdrawiac , nienawidze obludy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
linusia_75 Re: ??? 21.01.05, 07:52 Zalecam lekturę regulaminu forum. Z jakiś powodów fora są tematycznie podzielone, a dla postów z prośbą o pomoc stworzono forum oddam/przyjmę. Zdaje się, że moderatorzy byli tego samego zdania, skoro wątek stąd został przeniesiony. Nie ma tu o czym dyskutować. linusia Odpowiedz Link Zgłoś
kdb.se Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 21.01.05, 08:08 A czemu nie ma o czym dyskutowac ? przeciez to forum dyskusyjne ! buuuuuuuuu (((( Odpowiedz Link Zgłoś
ewma Bez przesady!!! 21.01.05, 09:31 Zgadzam się z tym w 100%.Bez przesady ale od kilku dni cokolwiek otwieram to widze tą prośbe, która jest wywalana z kolejnych forów. I naprawde mam wrażenie że jest ona mocno naciągana.Niektórzy chyba chcą otworzyć sklepik z używaną odzieżą dla dzieci, skoro proszą o tyle pomocy. I nie pomyślcie że nie chce pomagać bo pomagałam i pomagam tym którzy tego potrzebują ale na niektórych się przejechałam,co nie znaczy oczywiście że wszyscy tacy są, ale to akurat jest mi mocno naciągnięte.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak kdb.se 21.01.05, 09:45 Nie ma o czym dyskutować, bo to i tak niczego nie zmieni. Która chce pomoże, która nie, jeszcze błotem obrzuci. Kiedyś bardzo wojowałam w takich wątkach, bo nawet na forum oddam/przyjmę przychodziły osoby tylko po to, żeby poddać w wątpliwość czyjś stan finansów. Już się z tego wyleczyłam, a Ciebie zapewniam, że malaladypank pomoc otrzyma. Zawsze ktoś chętny sie znajdzie. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: kdb.se 21.01.05, 10:51 KDB, a co ode mnie chcesz? Ja z blotem nikogo nie mieszam, sorki. Poradzilam, co moglam i juz, a faktycznie ze odnosze wrazenie "naciagania"...jak wiele osob, jak widac. Odpowiedz Link Zgłoś
malaladypank Re: kdb.se 21.01.05, 16:52 Dzieki kdb.se.! Strasznie czuje sie czytajac te posty To prawda,jestem na wielu postach,odzew jest duzy,ale niestety czesto to tylko oferowanie pomocy i na tym sie konczy.Nie wiem jak mam Was przekonywac.Ja w kazdym badz razie nie mam nic na sumieniu,zadnego sklepiku nie otwieram(az mi to nie przechodzi przez gardzlo).Wszystko to robie z mysla o mojej coreczce. Dzieki 3 e mamom i moim znajomym mam juz kilka rzeczy:kilka ubranke,butelki,kilka kosmetykow,lozeczko i wanienke.Dziekuje im wszystkim za to ogromnie,ale jak wiadomo wiele rzeczy jest potrzebnych dzidzi,a skoro mamusie moga i chca nam pomoc,bardzo mnie to cieszy. Raz jeszce prosze Was o nie oskarzanie,bo to bardzo boli,szczegolnie,kiedy ja robie to dla mojej Amelki a nie do jakiegos zysku. Pozniej te rzeczy przekaze rowniez potrzebujacej dziewczynie,ktora termin ma na koniec kwietnia,wiec akurat moja Amelka wyrosnie z tego i bede mogla sie podzielic. PS.Sliczan masz ANielke...i sliczne ma imie Odpowiedz Link Zgłoś
kdb.se do kalina_p 21.01.05, 18:32 nic od Ciebie nie chce ... tylko dziwne , ze najpier piszesz ze to podejarzane a pozniej ja pozdrawiasz ! Obluda jak dla mnie , najpierw naskakujesz a potem chcesz zalagodzic i piszesz pozdrawiam ... nie lubie takich wypowiedzi bo sa nieszczere ....!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kiranna Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 21.01.05, 20:17 a moze napiszesz co dokladnie jest ci potrzebne? bo skoro lozeczko i wanienke juz masz, to nastepne nie powinny byc juz potrzebne. zapewne tez skompletowalas juz czesc wyprawki. potrzebujacych jest sporo, wiec to co juz masz mozna wyslac do innych potrzebujacych mam. niestety, zgadzam sie, ze kilkakrotne zamieszczanie postow na kazdym mozliwym forum podwaza twoja wiarygodnosc, tym bardziej, ze byly juz w historii edziecka proby wyludzania ubranek, ktore potem znacznie drozej odsprzedawano na aukcjach. szczytem bezczelnosci bylo odsprzedanie prawowitej wlascicielce ciuszkow, ktore ta podarowala wczesniej w dobrej wierze "potrzebujacej" mamie. dlatego nie dziw sie, ze dziewczyny, ktore siedza dlugo na forum reaguja tak nieufnie. nie podejrzewam cie o zle intencje, oczywiscie, ale postaw sie w sytuacji oszukanych... pozdrawiam ciebie i maluszka w brzuszku trzymaj sie, bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p do kdb 22.01.05, 08:39 Pisze to, co mi sie WYDAJE, jak to WYGLADA, co nie zmienia faktu, ze tak byc nie musi. Malaladypank pomocy potrzebuje, tego nie kwestionuje, dlatego pozdrawiam i radze, co moge. A ze te posty wygladaja dziwnie (co kilka innych osob tez zauwazylo) to tez to pisze. Jaka to obluda??? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula.m Re: do kdb 22.01.05, 08:58 Zgadzam sie z Kaliną, ja też odnoszę takie wrażenie (że to dziwnie wygląda). A pozdrowienie na końcu postu krytykującego nie jest obłudne. To wyrażenie szacunku osobie z którą się dyskutuje. Sama prawie zawsze tak robię, szczególnie gdy jestem odmiennego zdania niż rozmówca. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kdb.se Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 22.01.05, 09:44 A dla mnie jest to nieszczere ....i tyle ! Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 22.01.05, 10:14 Czyli jak sie nie zgadasz z czyims zdaniem, np. w trakcie rozmowy u Ciebie w domu to nie mowisz mu "do widzenia", jak wychodzi? Nie wiem, mnie nauczono tr0oszke kultury, dla mnie pisanie na Forum to jedna z odmian listow i kulturalnie koncze nawet, jesli przedtem komus napisze cos, co moze byc niemile. A poza tym to, ze krytykuje czyjes ZACJOWANIE nie oznacza, ze krytykuje te OSOBE. Moge kogos lubic, rozumiec, pozdrawiac i zyczyc szczescia a jednoczesnie nie pochwalac jakiegos zachowania tej osoby. Zbyt skomplikowane??? Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 22.01.05, 10:17 Idac Twoim tokiem rozumowania: jesli pokloce sie z mazem i powiem mu, ze robi cos zlego/beznadziejnego/nie podoba mi sie cos a potem powiem mu,ze go kocham to bedzie nieszczere??? Odpowiedz Link Zgłoś
kdb.se Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 22.01.05, 10:29 wiesz nizla z Ciebie filozowka hihii a idziesz niestety zlym tropem ... ja uwazam , ze czasem trzeba pzremyslec co sie pisze ...a nie paplac to co Ci silna na jezyk przyniesie ! dla mnie to koniec miedzy nami dyskusji bo w koncu okaze sie ze jajko madrzejesze od kury hehehe i wclae Cie nie pozdarwiam , bo Cie nie znam i nie daze sympatia ..... oczywiscie tylko na podstwie Twoich wypowiedzi na forum ! a co do meza , to nie wiem jak Ty sie klocisz .... i co potem mowisz !!!! buuuuuuuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 22.01.05, 10:40 No widzisz...a Ciebie mama kultury nie nauczyla! I zauwaz, ze "CIEBIE" napisalam z duzej litery, w szkole tez Cie nie uczyli..? Czy na wagary chodzilas? Odpowiedz Link Zgłoś
kdb.se Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 22.01.05, 11:06 No widze , ze jednak mialam racje i Ty kultura nie grzeszysz !!!! a co do Jaja to mialam racje - okropne buuuuuuu bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 22.01.05, 11:16 Oj, kobieto, szkoda slow. Milego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
kdb.se do malaladypank :) 22.01.05, 11:09 Przeparszam za zasmiecanie Twojego watku mam nadzieje , ze uzyskalas pomoc i TEGO Ci zycze z calego serca !! Odpowiedz Link Zgłoś
julkaisyn Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 22.01.05, 11:25 Dziewczyny dajcie spokoj ! a co do jaja , to juz wiem o co chodzi , i kdb.se masz racje paskudne ! Odpowiedz Link Zgłoś
malaladypank Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 22.01.05, 14:44 nie ma za co przepraszac kdb,tylko dziwi mnie takie poruszenie wokol mojej osoby... pewna e mama polecila mi,zebym zamiescila swoja prosbe na kilku forach,bo bedzie latwiej uzyskac pomoc i tylko tyle. jak komus to nie odpowiada,to przepraszam dzieki kdb i julkaisyn za wsparcie Odpowiedz Link Zgłoś
ewamiki Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 22.01.05, 16:54 Hej Mam komplet dla dziewczynki na zimowe spacery (ocieplane spodnie kurtka i czapka) Rozowe, nigdy nie uzywane bo mam chlopca, dostalismy to w prezecie od osoby ktorej wszystko jedno jaki kolor dla kogo. Moj maz jednak nigdy nie pozwolil zeby Miki nosil rozowe ubranka Na jesien i zime bedzie dobre dla Twojej corki. Znajde jeszcze cos i wysle Prosze podaj mi swoj adres Pozdrawiam Ewa i Mikolaj Ps. Pisalam do Ciebie na swiecie ale potem kilka dni mnie nie bylo w necie. Po niedzieli wysle paczke, mam nadzieje ze sie przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
malaladypank Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 22.01.05, 17:28 Witaj ewamiki! Ciesze sie,ze znalazla sie mamusia,ktora mimo obelg jakie tu przeczytala jest sklonna mi pomoc.Az mi tereaz glupio pisac,ze ciesze sie,ze przeslesz mi paczuszke i ze bardzo dziekuje,bo boje sie,ze zaraz mnie zaatakuja inne,ze na pewno otwieram sklepik z rzeczami dla dzieci tak przeciez nie jest. ciesze sie,ze mi zaufalas...bo tutaj na pewno nie jest to latwe. dzieki za zainteresowanie Pozdrowienia dla Mikusia Aga 35tc i Amelka w brzusiu Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula.m Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 25.01.05, 09:29 Obelg? Jakich obelg? Dziewczyny tylko pisały, że to dziwnie wygląda, że wszędzie Cię jest pełno. No ale może faktycznie to jest dobry sposób, żeby uzyskać jakąkolwiek pomoc. Jestem ciekawa, czy odezwałaś się do emamy, która chciała Cię poinstruować, jak możesz uzyskać pomoc np. w MOPSie, jeżeli jesteś w tak trudnej sytuacji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
malaladypank Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 22.01.05, 17:29 moj adres: Agnieszka Gałka os.Wieniawa 64/2 64-100 Leszno Odpowiedz Link Zgłoś
ewamiki Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 22.01.05, 20:10 Hej Agnieszka! Na poczatek szczere choc spoznione zyczenia imieninowe wszystkiego naj... Zdrowia, szczescia i spelnienia marzen!!! Lekkiego porodu i zgody w rodzinie bo to ciazy najbardziej. Juz spakowalam paczke. Nie jest tego duzo bo ja jak juz pisalam mam chlopca ale dla dziewczynki znalazlo sie cos Zycze zdrowka! Ostatnio nie zagladam tu zbyt czesto wiec prosze napisz na e mail gdy urodzisz. Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
malaladypank Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 22.01.05, 20:19 dzieki za zyczenia na pewno napisze jak juz dostane paczuszke i oczywiscie jak urodze.jak bedziemy robili zdjecia,to jakies podesle Odpowiedz Link Zgłoś
alewe Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 22.01.05, 20:34 Witaj Agnieszko.Może mnie skojarzysz-wysłałam ci paczkę ale wtedy miałam jeszcze inny nik-ten jest krótszy - mieszkamy bardzooo blisko sebie0jakieś 30km .Też życzę ci wszystkiego najlepszego. Nie przejmuj się, jest naprawde wiele osób które pomagaja bezinteresownie.Pozdrawiam ciebie i gwiazdunie- mam nadzieje,że jak urodzisz to sie pochwalicz zdjęciami. Pozdrawiam Ela Odpowiedz Link Zgłoś
ewamiki Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 22.01.05, 21:26 To jeszcze raz ja Nie masz za co dziekowac! oby sie przydalo Leszno? Jakie wieksze miasto jest w poblizu? Twojego e maila nie dostalam, moje konto gazetowe siada Pisz prosze na ewamiki@tenbit.co.uk Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
malaladypank Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 23.01.05, 21:11 zdjeciami sie na pewno pohwale ewmiki,to konto tenbit tez nie dziala maile nie przechodza a wyslalalm ze 4 lbo 5 Odpowiedz Link Zgłoś
ewamiki Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 23.01.05, 21:29 Faktycznia nie dziala A ja sie glowilam ze na nim taka cisza panuje Sprawdze to (a raczej moj maz i napisze gdy bedzie wszystko dobrze. Jak dlamnie to dziwne bo ja moge wysylac? Termin masz na luty? Moze urodzisz w Walentynki? Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
malaladypank Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 23.01.05, 21:44 luty,ale raczej po 20,bo jak stwierdzila poloznabrzuszek jeszcze mi sie nie obniza Odpowiedz Link Zgłoś
ewamiki Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 23.01.05, 23:02 Wyslalam wiadomosc na skrzynke Poszla na pewno i na pewno przyjdzie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 23.01.05, 23:34 Hmmmm... Ciekawa jestem,po co malejladypank zabezpieczenia na kontakty??? Będzie zabezpieczać przed noworodkiem??? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16712&w=19750174 Odpowiedz Link Zgłoś
malaladypank Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 24.01.05, 20:20 prosye CIe ...to wzmiana,a ja korzystam z okazji,ze mam na co sie wzmienic i mzsle o przyszlosci,ze juz niedlugo sie przydadza Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 24.01.05, 20:50 Wiesz co. Generalnie nie wnikam w to,co robisz - Twoja sprawa. Ale nie pisz bzdur,że będąc w ciąży - już myślisz o zabezpieczeniach na kontakty,bo to jest potrzebne przy dużo starszym dziecku(takim już raczkującym i chodzącym);płyty z muzyką zaś(które dałaś w zamian)- uwierz,dużo wcześniej mogą dziecku sprawić radość... Odpowiedz Link Zgłoś
mama.tosi Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 24.01.05, 22:10 wydaje mi się, że to jednak przesada tropić tak tę dziewczynę. nie sądzę, żeby jej sytuacja poprawiła sie w krótkim czasie (niestety), więc nie ma chyba nic dziwnego w tym, że stara się zgromadzić jak najwięcej, również rzeczy, które będą potrzebne za kilka miesięcy. a swoja drogą to my np. zabezpieczenia na kontakty kupiliśmy razem z łóżeczkiem i komodą dla maluszka, więc jak widzisz takich, którzy zabezpieczają kontakty przed noworodkiem jest więcej))) a co do płyt, które wymienia: ludzie przesyłają rózne rzeczy, na ogół nie konsultując tego ze sobą (no bo jak???), więc możliwa jest sytuacja, w której dostała więcej niż jedną płytę z takimi samymi piosenkami dla dzieci. interpretacja jak widać zależy od intencji... pozdrawiam wszystkie mamy kasia Odpowiedz Link Zgłoś
ewamiki Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 24.01.05, 22:51 Dlaczego jest tak malo ludzi ktozy pomagaja dla samej sztuki aby pomuc osobie ktora tego potrzebuje??? A tak duzo tych ktore wytykaja wszystko innym??? Jesli ktos niechce pomoc, nie moze, nie stac go to niech tego nie robi ale niech tez nie zniecheca i nie przeszkadza tym ktozy chca i moga. Prosze Was pozdrawiam Ewa ps Nie pisze tu o konkretnych osobach tylko czytajac forum coraz czesciej dochodze do takiego wniosku, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
malaladypank Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 25.01.05, 00:49 a plyta,to nie jakas oryginalna,tylko odegrana od znajomego i wlasnie w zamian za zaslepki ja rowniez postaram sie ja przegrac dla tej dziewczyny.jezeli i jej i mnie taka zamian odpowiada...to dlaczego inni sie mieszaja dzieki dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
kiranna Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 25.01.05, 09:18 Nikt tej dziewczyny nie tropi, przynajmniej nie ja. Po prostu wydaje mi sie logicznym, ze skoro juz zgromadzila niektore rzeczy dla maluszka, to podwojne czy potrojne egzemplarze nie powinny byc jej potrzebne, mozna je zaoferowac innym. Potrzebujacych mam jest naprawde bardzo duzo, zdecydowana wiekszosc nie ma dostepu do internetu i nie moze poprosic o pomoc na szerszym forum. MOznaby te rzeczy, ktore Malaladypank dostala juz w prezencie, podarowac innym. Tak chyba byloby najuczciwiej, dlatego ponawiam prosbe: podaj liste potrzebnych ci rzeczy lub przynajmniej napisz co juz masz dla Gwiazduni. Jak juz ktos wczesniej zauwazyl, my nie mamy mozliwosci skonsultowac co kto wyslal, aby sie nie dublowac, a przeciez nie jestes jedyna osoba, ktore oczekuja naszej pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula.m Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 25.01.05, 09:35 Tak, napisz listę rzeczy, które już masz. Ja też mogłabym Ci coś podesłać. Pisałaś, że niektóre ememy tylko deklaruja swoją pomoc, a nic Ci nie przysyłają. Napisz, czego juz nie potrzebujesz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
malaladypank Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 25.01.05, 19:48 Rozumiem Was kochane.Oto lista rzeczy,ktore juz mam.Wiem,tez,za w ciagu tygodnia ma przyjsc kilka paczuszek,ale nie wiem co tam moze dokladnie byc,wiec poki co pisze to co mam juz w domciu dla mojego malenstwa -lozeczko -wanienka -myjka -nozyczki -termometr do wody -jedna zmiane poscieli -5 szt.body -4 szt.kaftanikow -kosmetyki:2 oliwki,kremik na odparzenia do pupy -3 butelki i smoczki -smoczki uspokajacze -2 pajacyki -3 spioszki -2 czapeczki -sweterek taki grubszy Odpowiedz Link Zgłoś
maja42 Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 25.01.05, 20:29 Więc w paczce ode mnie z najwazniejszych rzeczy to będzie prześcieradło, kilka pieluszek tetrowych, kocyk, gryzak i grzechotka ale też kremy do pupy, mydełko, zasypka i jeszcze sporo takich tam drobiazgów kosmetyczno- medycznych nie chce mi sie tu wymieniać. Wysyłam jutro, więc możesz chyba już uznać, że masz te rzeczy :o) Odpowiedz Link Zgłoś
malaladypank Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 25.01.05, 20:32 no jasne majka kosmetyki zawsze sie przydadza,zabawki rzezc jasna tez.no a kocyka ani przescieradelka jeszcze nie mam dzieki,bede czekala na paczkei dam znac jak dojdzie Odpowiedz Link Zgłoś
maja42 Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 26.01.05, 16:19 wysłałam dziś rano. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
malaladypank :) dziekuje 29.01.05, 14:17 Serdeczmie Wam dziekuje kochane Mamusie Jestetm bardzo,bardzo wdzieczna za wszystko co miprzeslalyscie.AMelka na pewno tez sie cieszy z tych paczuszek. Dostalam w ostatnim czasie sporo ubranek i kosmetykow i zapewniam,ze czym tylko bede mogla podziele sie z dziewczyna,ktora rodzi w kwietniu (niestety nie ma ona dostepu do internetu) i jest w bardzo trudnej sytuacji.Nastepna bedzie dziewczyna z Poznania,nie znam jej osobiscie,ale slyszalamo jej sytuacji.Ma 20 lat,a wiesc o ciazy byla do niej szokiem.Termin ma na sierpnia a biedactwo nawet psychicznie nie jest gotowe na dziecko przede wszytkim sprobuje pomoc jej,aby zaczela cieszyc sie ciaza i zeby pogodzila sie ze swoim stanem,a nastepnie pomoge jej skompletowac wyprawke Wszystko to moge zrobic dzieki Waszej pomocy drogie eMamusie Raz jeszcze bardzo mocno dziekuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maja42 Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 01.02.05, 22:40 Czy to znaczy, że paczka ode mnie też doszła? Ja się zawsze denerwuje, że cos nie dojdzie, bo parę razy mi zaginęło na poczcie i teraz im nie ufam Trzymamy kciuki za Ciebie i daj znać koniecznie jak Amelka sie urodzi, ciekawi jesteśmy jej bardzo! Odpowiedz Link Zgłoś
malaladypank Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 01.02.05, 23:46 no jasne majeczko,ze doszla napisalam Ci o tym na maila 28 stycznia Odpowiedz Link Zgłoś
malaladypank Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 01.02.05, 23:47 maja42 - sprawdz prosze poczte Odpowiedz Link Zgłoś
malaladypank Re: Prosze...ponawiam swoj watek:( 01.02.05, 23:48 a jak sie urodzi,to na pewno dam Wam znac Odpowiedz Link Zgłoś