Dodaj do ulubionych

PIĘĆ BĄBLI I MAMA

02.02.05, 14:28
witam wszystkie mamy.mam do was prośbę,do niedawna mój syn miał zasiłek
pielęgnacyjny+stały ,więc radziliśmy jakoś sobie.już w styczniu bo niedostał
tego zasiłku,bo miał go do końca grudnia 2004r.nieszukam tutaj litości czy
współczucia lecz pomocy,może wiecie o jakiejś pracy chałupniczej,o czymś
pewnym na czym można by dorobić parę złotych dodatkowo.pisałam na innym forum
ale tam mnie osądzali(bo mam 5 dzieci(W WIEKU 12,10,8,3,1) w tym jedno chore i
jestem sama-zgnębili mnie,skopali.)mam nadzieję,że tutaj tak się niestanie,bo
tutaj raczej same mamy są.nikogo nieproszę ani nieprosiłam o pieniądze lecz
pomoc w szukaniu pracy lub poddaniu jakiegoś ciekawego pomysłu.odkupię-jeśli
ktoś ma meble dla dzieci-za niewielką sumę.proszę o kontakt na moje gg
3929265(CZĘSTO NIEDOSTĘPNE)wypełniam ankiety ale to są groszowe sprawy,nawet
nimam pojęcia czy ktoś mi zapłaci za to?piszą,że tak.robię to kilka dni
dopiero więc niemam pojęcia jak to działa.POZDRAWIAM WSZYSTKICH I Z GÓRY DZIĘKUJĘ
Obserwuj wątek
    • ajko Re: PIĘĆ BĄBLI I MAMA 02.02.05, 15:07
      Witaj i zobacz tutaj
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19934
    • agniesia33 podciągam dziewczyny, pomóżcie 09.02.05, 15:26
    • mamajek1 Re: PIĘĆ BĄBLI I MAMA 09.02.05, 22:23
      Olimey, czytałam twoje posty. Faktycznie niektórzy sa po prostu poniżej
      krytyki, nie miałaś szczęścia do pomocnych ludzi.
      Obawiam się, że z pracą chałupniczą niestety nic nie wymyslisz. Dostępne są
      tylko te oszukańcze oferty a praca prawdziwa jest dawno zaklepana. Być może
      faktycznie spróbowałabyś czegoś jak np robienie bukietów (ktos podawał taki
      przykład) , to tylko przykład, ale może w Dzierżowniowie "jest cos czego nie
      ma" i znalazłabyś zapotrzebowanie na jakieś drobiazgi. Może spróbuj sprzedawać
      coś na Allegro. Kiedyś kupiłam tam zabawki dla synia, sprzedająca przypadkiem
      włożyła paragon ze sklepu gdzie ona je kupiła. Na każdej zarobiła 10 zł (no
      może troche mniej odliczając koszty wystawienia i prowizję) Tak czy siak
      zabawka ją kosztowała 20 zł mnie 30 + wysyłka, to nie jest zła przebitka dla
      sprzedającego !
      Nie mam w tym momencie pojęcia co to mogłoby być, ale pomyśl.

CZy napisałaś odwołanie od decyzji zusu ? Walcz z nimi, bo tam jest wiele
      niekompetentnych osób. Pisz pisma albo idź do szefa. Nie pozwól, żeby cię olali.

Dziewczyny, no cóż to jeszcze jeden apel kobiety w tragicznej sytuacji. Może
      któraś ma jakieś namiary na pracę albo pomysł ??? pomyślcie o olimey !
      • olimey Re: PIĘĆ BĄBLI I MAMA 11.02.05, 10:59
        Witaj,z tym alegro to super pomysł,ale jak się do tego zabrać,z tym alegro jak
        to się sprzedaje?może kwietniki ze sznurka do snopowiązałek?już sama
        niewiem,mogę różne rzeczy robić ale niewiem jak je sprzedać?ja mam duszę takiej
        artystki,lubię robić takie ozdoby ale muszę mieć podstawowy materiał do pracy
        jak np.kwiaty sztuczne najlepiej,trawki (zbieram kiedy są)i tym podobne może
        ktoś chciałby się tym zająć ze mną lub podpowiedzieć albo zrobić mi stronkę
        www?nieznam się na tym w obsłudze tych spraw jestem do tyłu i to bardzo.moje gg
        3929265 zapraszam.pozdrawiam serdecznie,:::smile)))
    • lideczka_27 pytanie 10.02.05, 20:26
      Czy olimey jest z Dzierżoniowa???

Dobrze by było, bo mam tam kogoś, kto mógłby podać paczkę lub coś...

Z pracą nie pomogę, ale powiedz olimey - czego Ci trzeba? Może coś z ubrań?
      (nie ukrywam, że z tym naszybciej by mi poszło).

Podciągam wątek i mam nadzieję, że osoby tak wspaniale zajęte sprawą Mai
      również tu zajrzą.

pozdrawiam
      lidka
      • mamajek1 Re: pytanie 10.02.05, 22:45
        W którymś z jej postów wyczytałam , że jest z Dzierżoniowa właśnie, najlepiej
        jak sama się odezwie.
        Pozdrówka
        Ania
      • olimey Re: pytanie 24.02.05, 15:35
        podałam moje gg 3929265,jeśli ktoś ma ochotę poklikać do mnie na gg to
        zapraszam,bo ja na priv do was niemogę się dostać,,,jakoś tak niepotrafię sobie
        z tym poradzić ale chyba nikt niepoklika,bo nikt tutaj niezagląd,mam koleżankę
        ona jest też w bardzo trudnej sytuacji i robi serwetki na szydełku ma do
        sprzedania,może ktoś zna jakiegoś odbiorcę na takie rzeczy?pozdrawiam
    • olimey Re: PIĘĆ BĄBLI I MAMA 11.02.05, 10:42
      witajcie drogie mamy,jak życie pokazuje na mamach można polegać w każdej
      sytuacji,żadna mama niewyzywa innej mamy,jak wiaddomo każda pomoc jest
      potrzebna,najbardziej potrzebne mi jest łóżko,dziwne trochę ale jeśli ktoś wie
      może ktoś chce sprzedać za parę groszy chętnie odkupię,narazie czekam na decyzję
      z odwołania w sprawie tego zasiłku,jestem z Dzierżoniowa,najchętniej proszę o
      kontakt na moje gg nr 3929265,często niedostępne ale proszę piszcie jak tylko
      będę to odpiszę,chodziłam też do szkoły ale przestałam ze względu na finanse,mam
      materiały i uczę się w domu,może jakoś uda mi się dokończyć tą szkołę,dyrektorka
      poszła mi na rękę ale co z tego egzaminy kosztują a mnie niestać na nie,jest
      czasem tak,że mój brat mi podeśle na egzamin więc jak się nauczę to mi zostanie
      mniej do zdania,mam trzy lata żeby skończyć tą szkołę,powiedzcie czy to możliwe
      przy tak fatalnej sytuacji materjalnej????????gdybym miała już świadectwo z
      maturą miałabym pracę,ale bez szkoły nici,może faktycznie jakieś stroiki z
      kwiatów?ale sama niedam rady,może jakaś mama z okolic Dzierżoniowa by się zajęła
      tym razem ze mną?może coś innego?kto ma jakiś pomysł będę bardzo
      wdzięczna,dziękuję oczywiście za wszystko ,nawet dobre słowo to dla mnie bardzo
      ważne.zapraszam na gg,często ostatnio mam kłopoty z netem i niemogę tutaj
      zalogować się.odpiszę każdemu kto do mnie poklika,wieczorem jestem prawie zawsze
      a w dzień zależy,przy piątce dzieci niema czasu człowiek na nic,teraz są dzieci
      w szkole te starsze,wracają dopiero o 16.30,mam tylko 2 maluchy w domu do
      popołudnia,drogie mamy czy wiecie,że należy się osobom o niższym dochodzie niż
      316zł na osobę stypendium socjalne?wnioski składa się do 28 lutego,to tak przy
      okazji jeśli ktoś niewie o tym jeszcze w czerwcu druga tura takich
      wniosków.pozdrawiam was serdecznie i zapraszam na gg,niemam przyjaciół ani
      znajomych,żyję swoim i dzieci życiem,rodzina kawałek od nas maly kontakt,więc
      proszę poklikajcie do mnie czasem.DUŻA BUZIA DLA WSZYSTKICHsmile smile smile wink wink wink
    • olimey Re: PIĘĆ BĄBLI I MAMA 11.02.05, 12:19
      właśnie dostałam decyzję z odwołania,zabrali.banda złodziei,każą leczyć dziecko
      tylko za co?
    • mamajek1 Re: PIĘĆ BĄBLI I MAMA 11.02.05, 22:02
      Żeby sprzedawać na allegro, trzeba się zarejestrować, to za friko. Natomiast za
      wystawienie płaci się - kwoty różne w zależności od tego jakie opcje
      wybierzesz. jest też opłata za sprzedane rzeczy. Są to wielkości od ok 50gr za
      wystawienie, prowizja zależy od ceny sprzedaży, też nie specjalnie dużo.
      Problem jest jeden - bez dobrych zdjęć trudno jest cos sprzedać - każdy lubi
      obejrzeć to co kupuje. Cyfrówka jest chyba niezbędna.
      Naprawdę nie wiem co się sprzeda. Trzeba pooglądać aukcje i popatrzeć, które
      skończyły sie sprzedażą, a które olaniem przez klientów.
      Może jest W Dzierżoniowie jakiś zakładzik robiący coś dość szczególnego co
      mogłabyś sprzedawać z prowizją. Mam wrażenie, że różnego rodzaju ozdóbki nie
      sprzedają się najlepiej, być może są to sezonowe rzeczy. Może coś sezonowego
      właśnie - np teraz na wielkanoc, potem wakacje itp.
      Pozdrawiam serdecznie - życzę wielu pomysłow.

Może ktoś ma jakiś inny pomysł dla olimey ???

Ania
    • olimey Re: PIĘĆ BĄBLI I MAMA 05.03.05, 11:34
      witam,widzę,że nikt tutaj niezagląda,podcjągam mój wątek,potrzebne mi łóżko
      piętrowe,może ktoś wie lub ma?chętnie przyjmę lub tanio odkupię.pozdrawiam
      • olimey Re: PIĘĆ BĄBLI I MAMA 15.03.05, 14:57
        witam,dziękuję dziewczyny za zainteresowanie sprawą łóżka dla moich bąbli.pozdrawiam
    • olimey Re: PIĘĆ BĄBLI I MAMA 06.03.05, 10:47
      witam,prosiłam w nowym wątku o oprawki do okularów dlaq najstarszego
      syna(okulary kosztują 160zł niestać mnie na nie)jeśli ktoś ma zbędne oprawki
      długość okularów(szkła)12cm,syn ma 12 lat.z góry dziękuję,pozdrawiam
    • olimey Re: PIĘĆ BĄBLI I MAMA 10.03.05, 21:04
      zobaczcie moje dzieci
      www.album.com.pl/zdjecie.php?p=0&pns=0&al=8884&lz=9&so=&sz=&n=&a=&s=&o=&start=0&start_opinie=0&prestop=0&prestzd=0&zm=zo
      • mischell Re: PIĘĆ BĄBLI I MAMA 10.03.05, 21:35
        napisałam na gg smile
    • olimey Re: PIĘĆ BĄBLI I MAMA 11.03.05, 11:04
      witaj ale ta Twoja córka jest słodka,pozdrawiam
    • olimey Re: PIĘĆ BĄBLI I MAMA 13.03.05, 11:45
      witam,chciałam podziękować dziewczynom co pisały na gg i na e-maila,jestem
      bardzo wdzięczna tym osobom,są wspaniałe naprawdę,pozdrawiam serdecznie,po
      hasełko do albumu moich dzieci proszę pisać na e-maila olimey@wp.pl ,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka