mamaroksany 17.12.05, 22:11 zakładam nowy wątek bo tam jest strasznie małowidoczny tekst kończący całą inicjatywę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaroksany hehe za szybko enter oto tekst 17.12.05, 22:12 po dłuuuugich nocnych rozmowach na priv postanowiono co następuje: inicjatywą było łóżko dla babci marysi dla wnuków i tak powinno zostać, zostało znalezione ładne łóżko na allegro za 200zł niezależnie od ceny wyliytowanej (chylimy czoła przed sprzedającym i przesyłamy gorące uściski), nieładnie byłoby się teraz wycofywać się itd... www.allegro.pl/show_item.php?item=77062765 transport został załatwiony DARMO więc oszczędność dość znaczna kwotą jaką dysponujemy na dzień 17.12 godzina 22.00 to 435zł czyli po odjęciu za łóżko i zerowy transport zostaje 235zł rozmawiałam z babcią marysią i również zasięgając opinii u innej mamy (inicjatorki wątku) postanowiono zakupić do owego łóżka dwa komplety kołder plus poduszki oraz pościeli do nich oto linki www.allegro.pl/show_item.php?item=75657677 www.allegro.pl/show_item.php?item=75681583 jest to coś co będzie ogromnym i wspaniałym prezentem dla chłopców którzy wkroczą do dużego łóżka z dorosłą pościelą w środku koszty dodatków wyniosą z transportem pościel 34*2 plus 16zł transport = 84zł kołdra 39,9*2 plus 9,50 transport= 89,30 ------ 173,30 teraz 235zł minus 173,30 = 61,70zł ZOSTAJE jeśli ktoś ma propozycje wydatkowania kwoty prosze o info reszta pozostaje bez zmian pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zwiatrem propozycja 17.12.05, 22:35 witam mam propozycję aby za pozostałą kwotę zakupić chłopcom dwie porządne nowe piżamki, takie extra porządne, na które normalnie ciągle brakuje kaski z budżecie domowym Odpowiedz Link Zgłoś
monikka102 Re: propozycja 17.12.05, 23:16 popieram w całej rozciągłości pomysł piżamek. Jeśli ten pomysł zostałby zrealizowany, z czystym sumieniem moge polecić takie www.allegro.pl/show_item.php?item=77932728 zakupiłam, przetestowałam, sa ok (co prawda niezbyt grube, ale milusie). Chyba że okaże się, że skarby Babci nie mają piżamkowych braków albo jakiś Mikołaj nas uprzedził, lub wola forum jest inna, wtedy pozostawiam osąd ogółowi Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: wstępny finał akcji "piętrówka dla babci mary 17.12.05, 23:18 To dajcie im do wyboru i zgadnijcie co wybrali, ha, ha... W sumie możliwość wyboru to też taka poważna dorosła decyzja. Niech myślą i kupimy to, co zadecydują. Pozdrawiam Ps. Od razu mi się lepiej zrobiło. Odpowiedz Link Zgłoś
takandrynka Re: wstępny finał akcji "piętrówka dla babci mary 17.12.05, 23:40 Tez mi sie pomysl podoba Bylabym za zestawem: lozko+poduszki i kolderki + pizamki) I niech wybieraja wzorek poscieli i pizamek Odpowiedz Link Zgłoś
zwiatrem Re: wstępny finał akcji "piętrówka dla babci mary 17.12.05, 23:41 a może kapcie które dzieciom sie podobają tego typu choć niekoniecznie te właśnie: www.allegro.pl/show_item.php?item=77046209 Odpowiedz Link Zgłoś
mircea W kwestii wyjaśnienia.... 18.12.05, 01:07 Chciałabym tylko ustosunkować się do wypowiedzi TAKANDRYNKI z poprzedniego wątku, która dotyczy bezpośrednio mojego postępowania: "Ja, jako Arleta, zawsze kupuje to co widze. Przepraszam,ale nie widze tego lozka z Poznania. Dodatkowo wymaga jeszcze naprawy. Nie neguje,ze jest dobre - ale ja go nie widzialam. Dziwnie dawac komus prezent w stanie do naprawy (tu zamiennie doszedlby jeszcze transport, wiec i tak lozko nie jest za darmo tak do konca,prawda? - szczegolnie,ze to prezent Gwiazdkowy. Ale to moje zdanie." Więc ja stwierdzam, że łóżko z Poznania po pierwsze nie było DO KUPIENIA lecz BYŁO GRATIS. Naprawę zagwarantowałam we własnym zakresie (dotyczyła ona zresztą niewilkich uszkodzeń stelaża), o czym zainteresowane osoby zostały powiadomione na priva. Takandrynko - jeśli miałaś jakiekolwiek wątpliwości odnośnie stanu tego łózka, albo chciałaś zobaczyć jego zdjęcia, to mogłaś do mnie wysłać priva, zamiast insynuować, że zamierzam dać komuś w prezencie grata do naprawy. Oczywiście, że o przeznaczeniu zebranej kwoty zadecydują donatorki, tylko należałoby się zastanowić, czy nie można było spożytkować ją lepiej (choćby na pościel i inne rzeczy dla wnuków Babci Marysi). Na drugi raz - w chwilach watpliwości - zapraszam na priva. Takie jest moje zdanie. A po łóżko zgłosiły się już inne mamy z forum Odpowiedz Link Zgłoś
escribir Re: W kwestii wyjaśnienia.... 18.12.05, 01:15 mircea napisała: > Chciałabym tylko ustosunkować się do wypowiedzi TAKANDRYNKI z poprzedniego > wątku, która dotyczy bezpośrednio mojego postępowania: > "Ja, jako Arleta, zawsze kupuje to co widze. Przepraszam,ale nie widze tego > lozka z Poznania. Dodatkowo wymaga jeszcze naprawy. Nie neguje,ze jest dobre - > ale ja go nie widzialam. Dziwnie dawac komus prezent w stanie do naprawy (tu > zamiennie doszedlby jeszcze transport, wiec i tak lozko nie jest za darmo tak > do konca,prawda? - szczegolnie,ze to prezent Gwiazdkowy. Ale to moje zdanie." > > Więc ja stwierdzam, że łóżko z Poznania po pierwsze nie było DO KUPIENIA lecz > BYŁO GRATIS. Naprawę zagwarantowałam we własnym zakresie (dotyczyła ona zresztą > > niewilkich uszkodzeń stelaża), o czym zainteresowane osoby zostały powiadomione > > na priva. Takandrynko - jeśli miałaś jakiekolwiek wątpliwości odnośnie stanu > tego łózka, albo chciałaś zobaczyć jego zdjęcia, to mogłaś do mnie wysłać > priva, zamiast insynuować, że zamierzam dać komuś w prezencie grata do naprawy. > > Oczywiście, że o przeznaczeniu zebranej kwoty zadecydują donatorki, tylko > należałoby się zastanowić, czy nie można było spożytkować ją lepiej (choćby na > pościel i inne rzeczy dla wnuków Babci Marysi). Na drugi raz - w chwilach > watpliwości - zapraszam na priva. Takie jest moje zdanie. > > A po łóżko zgłosiły się już inne mamy z forum Mircea'łko! A jaki jest rozmiar ty łóżek? Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: W kwestii wyjaśnienia.... 18.12.05, 02:20 Escribir, spróbuj może napisać do mircea na priva. Było by bardzo fajnie gdybyście się dogadały i miałabyś piętrusa dla córeczek. Przecież nikt nie twierdzi, że to łóżko to grat, nie o to chodzi. Babcia_Marysia odkąd pamiętam co jakiś czas zamieszczała rozpaczliwe posty z prośbą o łóżko piętrowe. Odzew był oczywiście zerowy. A teraz, kiedy pokazałyśmy jej, jakie może mieć, zebrałyśmy pieniądze (dokładnie Arleta zebrała), nagle okazało się, że takich łóżek jest co najmniej kilka i to nawet za darmo. Nie róbmy już więcej zamieszania. Mircea ja nie mam nic przeciwko temu konkretnemu egzempalrzowi łóżka, ale od razu pomyślałam, że skoro my zebrałyśmy kasę, to może escribir by ono pasowało, bo w sumie przegrała z nami licytację i trochę to mnie męczy. Escribir, jeśli się dogadacie i zabraknie ci trochę pieniędzy, to napisz. W tym miesiącu to już pewnie dużo nie wyskrobię, ale zawsze coś. Postaram ci się pomóc, jeśli będziesz tego potrzebowała. Tym sposobem byłyby dwa świąteczne łóżka i uważam, że dopiero to jest super sprawa. Dajcie znać, czy coś z tego wyszło. Naprawdę mnie to interesuje i mam nadzieję na szczęśliwy wielki finał. Pozdrawiam nocnie Renata Odpowiedz Link Zgłoś
takandrynka Re: W kwestii wyjaśnienia.... 18.12.05, 02:48 No tak, wyszlo ze namieszalam. Ale do rzeczy - skoro cos proponuje, nawet za darmo, to chcialabym aby ten ktos cieszyl sie z danej rzeczy. Łóżko to nie jest bluzka ktora mozna przyjac bez ogladania zdjecia, bez przesady Zreszta, wolaofiarodawczyn byla radosc dzieci i wreszcie spelnienie marzen...tym bardziej,ze Marysia szukala lozka baardzo dlugo. W sumie do łóżka z Poznania dochodzilby koszt przesylki. Tutaj placimy za lozko a transport jest gratis. Ale, nie w tym rzecz. Odnosze wrazenie, ze nasza Kolezanka poczula sie urazona odrzuceniem oferty - a stwierdzenia typu, ze zglosilo sie juz kilka mam mnie po prostu nie przekonuja...brzmi to dosc dziecinnie. O kilku mamach wiem, bowiem 3 zaczepily mnie nawet w tej sprawie na prv. Chetnie doloze jakis grosz do transportu olejnego forumowego łóza Licza sie intencje wszystich, radosc dzieci i ich mam To tyle ode mnie ostatecznie w tej kwestii. Naprawde, nie musze sie chyba tlumaczyc przed nikim ze swojej woli. Dziewczyny daly mi decyzyjnosc - a ja wspolposilkowalam sie jeszcze dodatkowo Marysia. Dziekuje jesli ktos doczytal do tego momentu Odpowiedz Link Zgłoś
mircea Do takandrynki.... 18.12.05, 03:02 takandrynka napisała: Odnosze wrazenie, ze nasza Kolezanka poczula sie urazona > odrzuceniem oferty - a stwierdzenia typu, ze zglosilo sie juz kilka mam mnie po prostu nie przekonuja...brzmi to dosc dziecinnie. Takandrynko - to nie jest wątek do przekonywania się nawzajem o swoich racjach. Ja wysłałam do Ciebie w tej sprawie priva i uważam, że to jest najlepsza droga do prowadzenia tego typu rozmów. Nie poczułam się urażona, a jedynie zaskoczona. Urazić mógł mnie jedynie Twój powyższy post, w którym zarzucasz mi "dziecinność". Mam swoje lata i z dziecinady juz wyrosłam. Twoja argumentacja natomiast wydaje mi się niestosowna. Co Cię nie przekonuje? że odezwały się mamy zainteresowane łóżkiem? Owszem - odezwały się i efekty tego można zobaczyć nawet w tym wątku. Jeśli to jest dla Ciebie dziecinada, to gratuluje takiego postrzegania rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
mircea Privy wysłane 18.12.05, 02:52 Escribir do mnie już napisała - odpisałam Jeśli będzie mogła poczekać, to dostanie drugie łózko, ale dopiero na wiosnę, po przeprowadzce znajomej. Pierwsze łózko powędruje do MamynNtalki, która jako pierwsza się zgłosiła. Nie chcę decydować, komu łóżko jest bardziej potrzebne w tej chwili, więc przesądziła o tym kolejność zgłoszeń po prostu. Za to - jeśli Escribir poczeka do wiosny, to dostanie prawie nowe łóżko (używane niecały rok) - więc może warto poczekać? Renato, jeśli zaś chodzi o sytuację Babci Marysi: jestem na tym forum od niedawna, więc trudno mi się zorientować co komu jest akurat potrzebne. Staram się pomagać w miarę możliwości i w miarę zauważonych na forum potrzeb. Moje poszukiwania łóżka były reakcją na konkretny wątek - a że poszukiwania okazały się nad wyraz owocne, to dwie rodziny dostaną to, czego potrzebują Odpowiedz Link Zgłoś
takandrynka Re: Privy wysłane 18.12.05, 02:57 No coz, wyszlo na to ze moja obecnosc na tym forum - mimo ze dluzsza - to jakze malo owocna. Coz, nie kazdy widocznie jest tak malo przedsiebiorczy i ma taich znajomych jak ja Moi znajomi wyzbyli sie wszystkiego co mozliwe juz jakis czas temu Ciesze sie,ze sa na forum takie osoby jak Ty Pozdrawiam noca www.ammax.pl/ www.volvo-off.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
takandrynka Re: Privy wysłane 18.12.05, 03:01 Bardzo prosze o nie zasmiecanie mojej skrzynki tresciami, jakie znajduja sie na forum ogolnym. Kopiowanie watkow juz zamieszczonych po prostu nie ma sensu. Szkoda czasu na powtorne czytanie, kasowanie itp. Ja naprawde czytam to co mnie interesuje - bez wzgledu na to,czy znajduje sie to wmojej skrzynce czy na forum Dziekuje Pozdrawiam serdecznie Takandrynka Odpowiedz Link Zgłoś
mamaroksany ***********ustalenie są następujące ************** 18.12.05, 09:09 łóżko z allegro za 200zł transport gratis kołderki plus pościele z allegro wszystko zaakceptowane przez babcię marysię piżamki możemy omówić ale wstępnie są to piżamki z allegro 18zł za sztuke plus 6,5za transport czyli 42,50zł www.allegro.pl/show_item.php?item=75643855 po wyliczeniach zostaje (61,70 minus 42,50=19,20zł) jak widziałam jedna mama proponuje słodycze więc resztę można wydatkować na słodkości i mamy wielki finał jeśli są jakieś "ale" poproszę na priv bo te pyskówki są "dziecinne" p.s. jeśli chodzi o inne mamy starające się o te darmowe łóżka to bardzo fajnie że przy okazji tej inicjatywy one dostaną także prezenty dla swoich dzieci, ich jedynym kosztem będzie transport ) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaroksany Re: ***********ustalenie są następujące ********* 18.12.05, 11:13 korekta piżamek, lepsze będą cieplejsze z frotki nie po 18 ale po 22zł więc 4zł *2 sztuki = 8zł dodatkowo, transport tak samo 19,20-8zł=11,20zł zostaje i taka wersja ostateczna piżamki www.allegro.pl/show_item.php?item=75643339 staramy się robić to na bieząco jeśli są jakieś drastyczne "ale" prosimy pisac na priv a teraz proszę o wyrażenie opinii czy taka wersja zostaje zaakceptowana czy ktoś chce cos skorygować )) Odpowiedz Link Zgłoś
saba76 Re: ***********ustalenie są następujące ********* 18.12.05, 18:07 jak dla mnie to wielkia akceptacja JESTEM ZA Odpowiedz Link Zgłoś
escribir Re: Privy wysłane 18.12.05, 11:00 mircea napisała: > Escribir do mnie już napisała - odpisałam Jeśli będzie mogła poczekać, to > dostanie drugie łózko, ale dopiero na wiosnę, po przeprowadzce znajomej. > > Pierwsze łózko powędruje do MamynNtalki, która jako pierwsza się zgłosiła. Nie > > chcę decydować, komu łóżko jest bardziej potrzebne w tej chwili, więc > przesądziła o tym kolejność zgłoszeń po prostu. Za to - jeśli Escribir poczeka > do wiosny, to dostanie prawie nowe łóżko (używane niecały rok) - więc może > warto poczekać? > > Renato, > jeśli zaś chodzi o sytuację Babci Marysi: jestem na tym forum od niedawna, więc > > trudno mi się zorientować co komu jest akurat potrzebne. Staram się pomagać w > miarę możliwości i w miarę zauważonych na forum potrzeb. > Moje poszukiwania łóżka były reakcją na konkretny wątek - a że poszukiwania > okazały się nad wyraz owocne, to dwie rodziny dostaną to, czego potrzebują Jak najbardziej mogę poczekać Tylko bardzo prosze o wymiary, bo nie mam możliwości zrobienia przemeblowania ;-( Gdyby okazało się że jest zaduże, to po prosty niepotrzebnie zajmowałabym kolejkę po tego piętruska. Odpowiedz Link Zgłoś
takandrynka finał coraz blizej:) 18.12.05, 16:12 Zblizamy sie do konca - trzymac kciuki))) Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: finał coraz blizej:) 18.12.05, 18:22 Trzymamy, trzymamy, a cena rośnie... Odpowiedz Link Zgłoś
vaniliaa1 Re: wstępny finał akcji "piętrówka dla babci mary 19.12.05, 10:17 i co??? Odpowiedz Link Zgłoś
takandrynka Re: jakie decyzje??? co kupujemy??? 19.12.05, 13:02 dajcie mi max godzinke - mialam ciezki ranek i poludnie. Zaraz wszystko podsumuje, zajrze na konto, zrobie przelwy i opisze. Odpowiedz Link Zgłoś
takandrynka FINISZ!!!! 19.12.05, 13:31 Z uwagi na mala ilość wolnego czasu, teraz wpisze co kupiliśmy, jakie koszty, oplaty itp. – a wieczorem dostarcze zbiorcza liste uwzgledniajaca wszystkich sponsorow akcji. Mam nadzieje, że mi wybaczycie, że robie to na dwie tury. Łóżko 200 zl - Pan Andrzej, któremu bardzo dziękujemy, obiacał dołożyć książeczki, gry itp. dla chłopców (sam jest tata 2 dziewczynek). Transport łózka – Firma pozyskana dzieki urokowi Grażynki-Wikipati. Już wiem,że firma kontaktowala się z babcia_marysia. Wiem tez,że Firma ta ma się skontaktowac z panem Andrzejem. Pan Andrzej już łóżko rozłożył, jak tylko się dalo i czaka w gotowości _______________ 2 x kołderka + poduszka - 68zl + 9 przesyłka. www.allegro.pl/show_item.php?item=75657677 _____________________ 2 x piżamki – 44 zł – transport gratis) www.allegro.pl/show_item.php?item=75643339 e-mail od pana Dariusza Brzozowskiego: witam - ok niech i ja sie przyczynie do tej akcji ok rezygnuje z oplaty za przesylke prosze wplacic 66 zł (zrobiłam prezent Bartkowi, starszemu wnuczkowi Marysi, kupując jemu tez piżamkę-ale to z moich wlasnych funduszy) ____________________ 2 x posciel flanelowa Snopy - 70 zł - transport i prowizja gratis! )) www.allegro.pl/show_item.php?item=75681583 e-mail od sprzedającego: witam W takim razie moje ustalenia sa takie: Pani mi wplaca na konto 70 zlotych, a ja Pani wysylam dwa komplety Snoopi w okularach. I tyle. Marza z poscieli i wysylka, to moj wklad w Wasza akcje Generalnie ciesze sie, ze tez moge pomoc. Jesli mozna, to chcialbym zobaczyc na koniec zdjecie dzieci w lozku z naszymi poscielami Bylo by mi bardzo przyjemnie Jesli zrobice takowe zdjecie, to prosze o wyslanie mailem pozdrawiam wszystkie mamy uczestniczace w akcji wojtek borzestowski ____________ SUMUJEMY 200 zł – łózko 77 zł – kołdry + poduszki 44 zł – piżamki 70 zł – pościel _____ 391 zł suma – o ile dobrze policzyłam Czy wszystko rozdysponowane zgodnie z intencjami? Odpowiedz Link Zgłoś
vaniliaa1 I udalo sie..... 19.12.05, 13:41 jak dla mnie rewelacja!!!!!!!!!!!!!!!!!!! takadarynko jak bedziesz miala pol minutki napisz na gg do mnei 4138356 Odpowiedz Link Zgłoś
takandrynka Re: I udalo sie..... 19.12.05, 13:58 Vanilia-ja GG nie mam w pracy - dopiero wieczorem z domu ale Ty nie masz w domu neta. Podaj prosze namiar na kom, ok? Zadzwonie zaraz Odpowiedz Link Zgłoś
saba76 Re: FINISZ!!!! - super 19.12.05, 13:42 tak zdjexcie w nowym lożeczku też bym chciala-jeśli bedzie to możliwe ciesze sie ,że chłopcy będa mieli takiego gwiazdora Odpowiedz Link Zgłoś
foretka Re: FINISZ!!!! - super 19.12.05, 13:45 Nie dolozylam sie finansowo ale bardzo chcialam zeby akcja wyszla! Bardzo sie ciesze i gratuluje Dziewczyny!!! Tzn. Gwiazdorki Buziaki ~ foretka ~ mama Paulinki (13.09.2004r.), która ma juz ... Odpowiedz Link Zgłoś
sylka22 a ile jeszcze zostalo pieniążków?? 19.12.05, 14:56 moze starczyłoby na przścieradełka na materace??? Odpowiedz Link Zgłoś
takandrynka Re: a ile jeszcze zostalo pieniążków?? 19.12.05, 15:39 Policze jak dojade do domu - wieczorem - zrobie wszystkie przelwy i spisze co jeszcze doszlo teraz mamy inny problem - zniknela nam tu Wikipati-Grazynka. jesli ktokolwiek ma jakis kontakt do niej to proszony jest o pozostawieie mi lub babi_marysi na prv. PILNE Odpowiedz Link Zgłoś
takandrynka Re: a ile jeszcze zostalo pieniążków?? 20.12.05, 00:11 takandrynka napisała: > takandrynka - 50zł (zaksięgowane) > Renata28 - 80zł (zaksięgowane - dziękujemy) > Rybkaisia - 20zł (zaksięgowane - dziękujemy) > Vaniliaa1 - 15zł (zaksięgowane - dziekujemy) > Mamaroksany - 30zł (zaksięgowane - dziękujemy) > Wikipati - 50zł (zaksięgowane - dziękujemy) > Saba76 - 20zł (zaksięgowane - dziękujemy) Sabina p. tak? > Arwena_11 - 20zł (zaksięgowane - dziękujemy) > sylka22 -20 zł (zaksięgowane - dziękujemy) > mamcianatalki - 5 zł (zaksięgowane - dziękujemy) > malgog - 30 zł (zaksięgowane - dziękujemy) > escibir - 20 zł (zaksięgowane - dziękujemy) > alutka1234 - 10 zł (zaksięgowane - dziękujemy) > monikka102 -20 zł(zaksięgowane - dziękujemyh > lea - 15 zł > bziq5 - 30 zł(zaksięgowane - dziękujemy) --------------------- zaksiegowanych SUMA ...........liczyc! Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: a ile jeszcze zostalo pieniążków?? 20.12.05, 00:32 420 zł Co z tym transportem? Napiszcie coś, please... Odpowiedz Link Zgłoś
takandrynka Re: a ile jeszcze zostalo pieniążków?? 20.12.05, 01:15 Zaksiegowano 420 zl (stan na godz. 01:10 dn. 20.12.2005) wydatkowano - potwiedzenia przelewow wszystkie sponsorki otrzymaly na e-maile, jakby cos sie dzialo z poczta to prosze o info): 200 łóżko 84 koldry + poduszki x2(wczesniej zle podalamkoszty przesylki,b.przepraszam) 44 pizamki x 2 (w potwierdzeniu sa 3 szt-ale 1szt tj 22zl ja kupilam starszemu wnuczkowi Marysi z wlasnej inicjatywy,z wlasnej kasy) 70 posciel Snoopy x 2 --------- 398 Pozostalo z zaksiegowanych pieniazkow 22zl. Co robimy?? Odpowiedz Link Zgłoś
takandrynka Transport 20.12.05, 01:24 Pan Andrzej juz przygotowal lozeczko do wysylki, powiedzialam ze w razie czego ktora z mam pomoze - ale stwierdzil,ze chyba da rade Grazynka-Wikipati milczala przez weekend z powodu remontu, odlaczyli jej przypadkiem net. Jutro bedziemy sie kontaktowac z firma i firme z p.Andrzejem. Wszystkim osobom juz wczesniej wyslalam rozmiary, wzory i kolory wybrane przez chlopcow. W tych potwierdzeniach, jakie otrzymalyscie do wiadomosci - umiescilam wiec tylko adres Pawla i Piotrusia Odpowiedz Link Zgłoś
saba76 Re: a ile jeszcze zostalo pieniążków?? 20.12.05, 10:25 Myśle ,ze mozna by bylo jeszcze zrobić male 3 paczki slodyczy Odpowiedz Link Zgłoś
vaniliaa1 Re: a ile jeszcze zostalo pieniążków?? 20.12.05, 10:31 saba76 napisała: > Myśle ,ze mozna by bylo jeszcze zrobić male 3 paczki slodyczy ja tez tak mysler..chocby symbolicznie cos za te 20 zl:") Odpowiedz Link Zgłoś
mamaroksany Re: a ile jeszcze zostalo pieniążków?? 20.12.05, 10:45 taki był pierwotny plan ze za resztówkę coś na "ząbek" popieram Odpowiedz Link Zgłoś
takandrynka Re: a ile jeszcze zostalo pieniążków?? 20.12.05, 11:24 ostatnie pieniazki jakie wplynely to od Alutki - ale o nich juz pisalam. Niestety, nie oplaca sie kupowac u mnie slodyczy i wysylac ich do marysi - to 22 zl - za te kwote niewiele mozna kupic a co jeszcze mowic o wyslaniu Prosze propozycje Odpowiedz Link Zgłoś
mamaroksany propozycja 20.12.05, 11:28 proponuję kupić przepiękną kartkę świąteczną, albo jakiś prześliczny obrazek taki aby Marynia mogła sobie go powiesić na ścianie i aby przypominało jej to o nas kiedykolwiek na niego spojrzy Odpowiedz Link Zgłoś
takandrynka Finisz fisziszu:))) 20.12.05, 12:20 Pieniazki od Lea nie wplynely - zatem pozostala kwote 22 zl przelewam dzis na konto Grazynki-Wikipati. Grazynka kupi drobiazgi chlopcom i dolaczy do przesylki z lozkiem. Wikipati odbiera dzis swoim transportem łózko od pana Andrzeja i dostarcza do firmy przewozowej. I uwaga - łózko dzisiaj wyjezdza z Wawy i bedzie u Marysi i chlopców jutro))) Dzisiaj maja byc rowniez wyslane pizamki) Moze reszta tez zdazy do piatku dojsc do Marysi) Ale sie ciesze ))))))))))))))))))) I to wszystko dzieki Wam kochane Sponsorki Forumowe i dzieki naszym milym panom z allegro)) Odpowiedz Link Zgłoś
takandrynka Re: Finisz fisziszu:))) 20.12.05, 12:22 Kolderki i poduszki wyslane!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
babcia_marysia Re: Finisz fisziszu:))) 20.12.05, 12:49 Kochane....nie macie pojęcia,jak bardzo się ciesze...nasze maluchy będą już niedługo spać na dużych łóżkach,wygodnie i bez obijania się...na dwa pojedyncze łóżka nie mają miejsca w pokoju,a piętrus wejdzie....będą mieli też pierwsze swoje dorosłe kołdry ,poduszki i przepiękną pościel,a do tego wszystkiego pójdą spać w nowych pięknych piżamkach i to wszystko dzięki wam.....dzięki waszym ogromnym sercom...Bardzo wam wszystkim dziękuję w imieniu swoim ,syna i synowej a przede wszystkim w imieniu dzieci(nadal trwa wojna,który bedzie spał u góry) Bardzo dziękuję takandrynce-Arletce za podjęcie inicjatywy,bo od niej się wszystko zaczęło...Może nie potrafie wypowiadać się pięknymi słowami ale przelałam tu to co czuję...Z całego serca wszystkim DZIęKUJę i życze Zdrowych i Radosnych świąt.. Acha...jak tylko ustawimy łóżko z wyposażeniem to zaraz poprosze syna aby zrobił zdjęcia i zapewniam ,ze każdy otrzyma moje skarby... Odpowiedz Link Zgłoś
sylka22 babciu_marysiu 20.12.05, 13:41 to my jestesmy szczęśliwe że mogłysmy pomóc...wspólnymi silami te kwoty wcale nie były wielkie, a jestem pewna że dadzą szczęścia maluchom przynajmniej na pare ładnych lat tez zyczę ciepłych i spokojnych Świąt... ahh..ilez to bedzie u Was teraz radości Odpowiedz Link Zgłoś
takandrynka Re: babciu_marysiu 20.12.05, 14:34 Oj, az przeszdl mi wielki dreszczyk radosci i łezka zakrecila sie w oku oczekuje niecierpliwie na zdjecie chocby w sama wigilie Odpowiedz Link Zgłoś
rybkaisia Re: babciu_marysiu 20.12.05, 15:22 ho, ho, ho - a nawet nie wiesz babciu_marysiu jak my się cieszymy)) Odpowiedz Link Zgłoś
takandrynka Wikipati...no i reszta;) 20.12.05, 16:00 Pieniazki do Wikipati wyslane - 22zl poszlo na konto a do Was potwierdzenia. Przepraszam jesli zasypuje was potwierdzeniami-ale chce zeby wszystko bylo w porzadku Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Babci Marysiu cieszę się że po raz kolejny..... 20.12.05, 20:47 forumki wykazały sie solidarnością, i że wszystko się udało. Chyba dla takich chwil podobnie jak Arleta wróciłam na forum. Tym razem mój udział był skromny, ale ponieważ było nas dużo to się udało. Bardzo się cieszę , że wreszcie udało się spełnić Twoje marzenie. Przecież jesteś z nami już tak długo i tylu osobom pomogłaś, że teraz nadeszła Twoja kolej. Mam nadzieję ze będzie sie dobrze spało na łóżeczkach i bedą długo służyły. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olimey Re: wstępny finał akcji "piętrówka dla babci mary 21.12.05, 00:02 witam bardzo się ciesze,ze wnuki dostaną nareszcie łóżko od tak dawna poszukiwane czy łóżko już wyjechało? pozdrawiam E Odpowiedz Link Zgłoś
saba76 Re: wstępny finał akcji "piętrówka dla babci mary 21.12.05, 10:23 Też się bardzo cieszę i szczerze jak wczoraj przeczytałam podsumowanie, co za ile idzie do babci Marysi ,to aż z radości i zdziwienia ,ze są tacy dobrzy ludzie tak cieplutko się zrobiło na sercu. Opowiedziałam to mężowi i on się zdziwił ,ze osoby ,które przeważnie znają się z niku ,mogą się tak zorganizować i pomóc. Bardzo się cieszę ,ze dodałam tam swoje grosze i chłopcy będą mieli łóżeczko. A na zdjęcie poczekam i obejrzę z miłą chęcią. Odpowiedz Link Zgłoś
takandrynka poszło dzis łóżko 21.12.05, 13:24 dzisiaj poszlo lozko) Dzieki Grazynce i zaprzyjaznionej Firmie. Grazynka przepakowala paczki z elementami lozka i zabezpieczyla przed podroza. Dolozyla paczki slodyczowe dla wszystkich trzech wnukow Marysi pan Andrzej, do lozka dolozyl sporo roznych dobroci)) Dziekujemy)) Odpowiedz Link Zgłoś
wikipati Potwierdzam- poszło! :) 21.12.05, 19:57 Łóżeczko razem ze wszystkimi podarkami wyjechało dzis do chłopców.Jutro bedą je mieli u siebie i po zabawie ze skęcaniembedą mogli już się w nim wyspać.Rozmawiałam przed chwilą z babcią Marysią i wiem,że pościel już dotarła i bardzo się podoba Dziewczyny.... Jestescie wielkie.... No i jak tu nie wierzyć w Mikołaja? Odpowiedz Link Zgłoś
babcia_marysia przyszła dzisiaj pościel 21.12.05, 19:57 Ta pościel jest śliczna i mięciutka,maluchy noszą pod pachą poszewki na poduszki i nie chca oddać bo to ich pieski... Odpowiedz Link Zgłoś
babcia_marysia Re: kołdry,poduchy i piżamki dojechały 23.12.05, 08:19 wczoraj po południu przyjechały kołdry z poduchami i piżamki.....piżamki są śliczne Odpowiedz Link Zgłoś