Dodaj do ulubionych

Paczki na Dzień Dziecka :)

• pati79 Re: Paczki na Dzień Dziecka :) 16.05.06, 16:32
      ajliii odczytaj prosze poczte na gazecie,pati
      • rybkaisia a ja dalej nic nie wiem...:( 17.05.06, 09:53
        Dostałam listę, według wskazówek na liście napisałam do mircea jakim dzieciom
        chcę zrobić paczkę, napisałam do moderatorki czy coś wiadomo czy dzieci te
        są "wolne".... i nic.
        Już 17 maja a ja dalej nie wiem czy mam robić upominki czy nie.
        Proszę o odpowiedź - tu bądź na priv.
        Pozdrawiam
        • mircea Re: a ja dalej nic nie wiem...:( 17.05.06, 12:22
          to ja poproszę maila raz jeszcze - nie mam pojęcia, gdzie mi go wcięło
          (straciłam kontrolę nad zawartością swojej skrzynki, przyznaję).
          Odpisze jak tylko dostanę wiadomość.
    • dana.greg Re: Paczki na Dzień Dziecka :) 18.05.06, 14:26
      chciałabym prosić o listę dzieci,którym bym mogła przygotowac drobne upominki wink
      dziękuje i pozdrawiam
      • dana.greg Re: Paczki na Dzień Dziecka :) 18.05.06, 14:30
        p.s. jestem z Wrocławia, moge przygotowac 2-3 paczuszki
        • mircea LISTA - ważne! 18.05.06, 15:13
          Wyjaśniam wszystkim zainteresowanym: wszystkie dzieci, które były na liście są
          już "zaklepane". W tej sytuacji można robić paczki dla dowolnej osoby z forum,
          bo i tak będą się dublowały.
          • tojapoznan do dana.greg 18.05.06, 15:18
            w porozumieniu z Mircea dodaję jeszcze jeden adres i przesyłam go bezpośrednio
            do dana.greg
            • dana.greg Re: do dana.greg 18.05.06, 17:32
              dziekuje tojapoznan za adres,pozdrawiam
    • agnieszka71 Dzieci z Ośrodka 19.05.06, 08:17
      Witajcie, skoro jak napisał kol. wyżej dzieci z tego firum prawie wszystkie
      zostaną obdarowane a niektóre adresy mogą się dublować to może jak Ktoś będzie
      mógł i chciał przekazać trochę malowanek czy słodyczy dla dzieci z ośrodka
      Oto adres
      Ośrodek Wsparcia Dziecka i Rodziny Świetlica Środowiskowa
      ul. Obr. Poczty Gdańskiej 48
      42-400 Zawiercie
      dyr. Maria Freihofer

przebywają tam dzieci w wieku od 5-16 lat
    • ajlii dzieci do "obdarowania"... 20.05.06, 00:21
      Dzieciaki z listy zaklepane smile Ale dostałam jeszcze jedno zgłoszenie rodziny (chłopiec i dziewczynka) oraz nadal mamy dużo dzieci uchodźców z Czeczenii...
      Jesli są chętni na zrobienie im upominków, zapraszam na priv smile

Pozdrawiam smile
      • arwena_11 Re: dzieci do "obdarowania"... 21.05.06, 20:52
        Maja, a może dopisz do listy, te dzieci z Konstancina. Chłopiec i dziewczynka w
        wieku 9 lat. Dziewczynka ma dzpm, ale przejawia się ono w uposledzeniu
        fizycznym. Dzieci mieszkają w Górze Kalwarii, ale co najmniej do połowy czerwca
        dziewczynka bedzie w szpitalu rechabilitacyjnym w konstancinie
        • mircea w sprawie podziękowań ;-) 22.05.06, 14:46
          wiem, że część paczek na Dzień Dziecka już została wysłana, ale nie wszystkie
          paczki pochodzą od osób z tego forum.
          Stąd taka moja mała sugestia: jeśli to możliwe, to podziękujcie, proszę,
          wysyłając kartkę pocztową do nadawcy, ok? Nadawca na pewno ucieszy się z tego
          gestu smile
          • agunek1 Dzieci z Dąbrowy Górniczej 23.05.06, 17:00
            Proszę o kontakt osoby które rozbią upominki dla 6 dzieci z Dąbrowy Górniczej.
            Ponieważ zgłoszona rodzina nie komputera, ja chciałabym potwierdzić
            dostarczenie przesyłki. Prosze o kontakt na priv.

Pozdrawiam. Aga
            • ewkos74 ja właśnie chcę podzienkować za paczuchę dlaDzieci 23.05.06, 20:18
              bo dziś doszła.Jeśli jest możliwe skontaktowanie mnie "z darczyńcą" to bardzo
              proszę,bo chcę podzienkować.Dziewczynki są szczęśliwe.....
    • izaj22 Re: Paczki na Dzień Dziecka :) 24.05.06, 10:44
      Witam
      dziecko ma 2latka 15.maja skaczyl ma na imie Krystian
      ul.Polesk43/96 51-354Wroclaw nazwisko rodzica Józwcznie
      Slicznie z gory Dziekujemy
    • laura20054 Re: Paczki na Dzień Dziecka :) 26.05.06, 13:35
      Witam!!
      Moja coreczka ma na imie Laura skonczyla 12miesiecy 4.05
      Moj adres to:
      Krzywaczka 128
      32-442 Krzywaczka
      Moje nazwisko Szarzynska
      Bardzo czekam na jakis upominek
      Z gory dziekuje
    • tojapoznan Podziękowanie! 27.05.06, 16:20
      Dla Agnieszki która wysyłąła paczuszkę na Mazury do Basi.
      Basia i jej Dzieciaczki są baaaardzo baaardzo szczęśliwe. To ich pierwszy
      prawdziwy Dzień Dziecka!! Basia równiaż dziękuje za miłe słowa, to dla Nich
      bardzo ważne! Dziękuję Ci Agnieszko w ich imieniu.

Tak zupełnie na marginesie , Basi mąż który nie bywał prawie w domu, a jak
      przychodził to pijany i pobity dostał 8 mies pozbawienia wolności. Może
      wreżcie się opamięta, albo jakoś korzystniej potoczą się sprawy.
    • ajlii Lista zamknieta !!! 27.05.06, 20:08
      Proszę już nie zgłaszać dzieci - lista została zamknieta 15 maja.
      • mircea Lista zamknięta - spis osób 29.05.06, 14:01
        W związku z tym, że co chwilę ktoś się pyta, czy jego dzieci są na liście,
        poniżej zamieszczam zamkniętą listę dzieci, które zostały zgłoszone do upominków
        na Dzień Dziecka.

Przypomnę, że aby zapisać dziecko na listę upominkową, należało:
        1. zgłosić się do Ajlii lub innych moderatorek w terminie DO 15 MAJA br. i
        WYRAŹNIE zaznaczyć, że zgłoszenie dotyczy upominków na Dzień Dziecka (a nie
        innej formy pomocy),
        2. Podać swój dokładny adres, imiona i wiek dzieci,
        3. W przypadku osób nieznanych na forum należało podać bliższe informacje
        dotyczące sytuacji rodziny.

O wszystkich tych warunkach Ajlii informowała nawet indywidualnie w mailach
        poszczególne osoby. Jeśli nie otzymała informacji, o które prosiła, to dzieci
        nie były dopisane do listy. Naprawdę nie trzeba było wielkiego wysiłku, aby
        zapisać dzieci na listę...

Każda osoba, która spełniła powyższe warunki została dopisana do listy (czego
        najlepszym przykładem jest jej długość) smile
        Niektóre osoby - znane na forum - zostały zapisane zaocznie wink

Lista osób:
        1.aga-sara83
        2.agniesia19
        3.agnieszka1336
        4.agunek1 – zgłoszona p.Jadwiga
        5.ajlii - uchodźcy czeczeńscy
        6.alex0501200 – zgłoszony Patryk
        7.anik35
        8.anka313
        9.annamalgorzata25
        10.arwena_11 – Aneta i Krzyś z Konstancina
        11.asiaczest
        12.askakilera
        13.babcia_marysia
        14.bazylia73
        15.dark_dream_lady
        16.elka83
        17.ewa12151
        18.ewaaa06
        19.ewkos74 + rodzina p.Edyty
        20.justinka27
        21.karina
        22.karulka
        23.kasiulka821
        24.lara82
        25.laurka2005
        26.lea - rodzina p.Ewy i p.Eli ze Szprotawy
        27.lizka76
        28.magda505 + dzieci sąsiadki
        29.mamajulitki
        30.mamapoznan
        31.mamcianatalki
        32.mari40
        33.mitite
        34.olimey
        35.Pan Edwad
        36.patunia000
        37.pimpek06/pusi06
        38.poziomka212
        39.roxanna1336
        40.saba76
        41.stokrotka_dorotka
        42.tojapoznan - 2 rodziny na Mazurach
        43.tweens
        44.tynaba
        45.zagorzak

• tweens Re: Lista zamknięta - spis osób 29.05.06, 16:56
          Co do moich dzieci to są na liście ,ale prezentu nie dostana więc wykreśl je z
          listy.Wiem,że organizatorki tej akcji o tym, fakcie wiedzą,że mama która miala
          moje dzieci zapisane wycofała się.Życze miłego Dnia Dziecka.
          • mircea do Tweens 29.05.06, 18:58
            Gośka - przetań dramatyzować, bo ostatnio masz na to fazę, jak widzę.
            WSZYSTKIE dzieci z listy dostaną prezenty - Twoje również, więc nie widzę
            powodu, abyś nagle wszem i wobec mówiła, że jest inaczej.
            Wycofała się jedna mama, ale znalazła sie następna. Natomiast Twoje komentarze,
            że Tobie to "wisi" i że i tak Ci na tym nie zależy są co najmniej nie na
            miejscu. Jeśli Ci na tym nie zależy faktycznie, to po zapisywałaś dzieci na listę?
            Tak czy inaczej paczka do Twoich dzieci jest wysłana.
            • mari40 do moderatorek 29.05.06, 20:38
              chciałabym bardzo serdecznie podziękowaź,chociaż narazie jeszcze nie do końca
              wiem komu,
              o wpisanie moich dzieciaków na listę,
              wielkie wielkie dzięki
            • tweens Re: do Tweens 29.05.06, 21:18
              Sylwia,na co ja mam fazę to akurat wiem i nie tobie to oceniać ani
              komentować.Nie utrzymujemy ze sobą tak zażyłych kontaktów,abyś mogła na ten
              temat sie wypowiadać.
              To po pierwsze.A po drugie gdzie widzisz tu dramat?Kobieto,na gg tłumaczyłam
              ci,że nie o moje dzieci tu chodzi ale o te,które mogą również się znaleść w
              takiej sytuacji(oby nie ).Więc dlaczego wynosisz prywatne rozmowy?I dlaczego ty
              musisz mieć ostatnie zdanie?
              • mircea Re: do Tweens 29.05.06, 22:12
                Gosia nie zamierzam tego komentować.
                Zastanów się tylko, czy swoimi komentarzami nie robisz sobie więcej wrogów niż
                przyjaciół, bo na to wygląda.
                • mamaroksany laski... idźcie na priv 29.05.06, 23:28

• aqua696 Re: Paczki na Dzień Dziecka :) 30.05.06, 00:46
      az grzmi a mialo byc milo
      i z korzyscia dla dzieci
      • mircea do Ajlii 30.05.06, 08:31
        To może Ajlii wykasujesz te niepotrzebne komentarze?
        W końcu już wiadomo, że każdy kto jest na liście powinien dostać paczkę i tyle.
    • bazylia73 podziękowanie dla internetowej cioci Moniki , Zuzi 30.05.06, 15:33
      i Cykorii (przepraszam, jeżeli źle przeczytałam) za paczkę dla Mateuszka

synuś bardzo się ucieszył i jest zachwycony, zabawki są cudowne i dzięki Wam
      ma już cały komplet pluszaków z Kubusia.

jestem Wam bardzo wdzięczna.

pozdrawiam gorąco i serdecznie
    • izaj22 Re: Paczki na Dzień Dziecka :)prosze o kontakt 31.05.06, 09:49
      Witam
      mam pytanko paczka jeszcze nie dotarla jest szansa ze dotrze drobny upominek dla
      mojego synka i dzidzi w brzuszkusmilemoj e-mail izaj22wp.pl prosze o odpowiedz z
      gory dziekuje bardzo
    • izaj22 Re: Paczki na Dzień Dziecka :)prosze o kontakt 31.05.06, 09:50
      Witam
      mam pytanko paczka jeszcze nie dotarla jest szansa ze dotrze drobny upominek dla
      mojego synka i dzidzi w brzuszkusmilemoj e-mail izaj22wp.pl prosze o odpowiedz z
      gory dziekuje bardzo
      • mircea do Izy 31.05.06, 12:13
        Izo, nie ma Cię na liście, ponieważ zgłosiłaś się zbyt późno sad
        • asiek_00 Re: do mircea:)) 31.05.06, 15:54
          Witam.A ja mam pytanie odnośnie listy,widnieje tam cześć tylko adresu e-mail.I
          chciałabym się dowiedzieć czy należy on do mnie smile(a o to mój w całości)
          asiaczest@vp.pl Pozdrawiam Asia
          • klara1985 Re: do mircea:)) 31.05.06, 15:56
            Witam!!
            Czyli widze ze moja coreczka tez nic nie dostanie na Dzien Dziecka!!!!!!!!!
            skoro zostala zloszona 26.05
            Wielka szkoda (:
            Myslalm ze ta aukcja jeszcze trwa!!!!
            Pozdrawiam

• agunek1 klara1985 31.05.06, 17:49
              Ale taką AKCJA trzeba zorganizować, wysłać przesyłki. Czy nie uważasz że 26.05
              jest trochę za późno. Nie miej do nikogo pretensji. Wątek o paczkach jest
              przyszpilony od 26.04.06
    • ajlii Jutro jest Dzien Dziecka... 31.05.06, 21:34
      Lista została zamknieta po 15 maja. Od tej pory nie przyjmujemy z Mirceą żadnych nowych zgłoszeń.

Lista została zamknieta na 2 tygodnie przed Dniem Dziecka, aby każda z osób chętna do obdarowania czyjegoś dziecka mogła spokojnie przygotować upominek, wysłać go i mieć pewność że doszedł na czas.

Nie wszystkie osoby które zgłosiły swoje dzieci znalazły się na liście. Powodów było kilka, m.in. brak danych dzieci, brak adresu, brak odpowiedzi na moje pytania (szczególnie w przypadku osób dotychczas nieudzielających sie na forum), zbyt późne zgłoszenie lub "wymagania" co do upominku w stylu: wózek, łóżeczko, ubranka i zabawki (bez podania konkretów).

Osoby które zgłosiły sie do robienia upominków mimo wszystko nie mają takiego obowiązku. Mam nadzieję że jeśli nie udało się go przygotować - to z przyczyn losowych.
      Mamy, które czekają na upominki dla dzieci, chciałabym uświadomić że ewentualni darczyńcy to często osoby które też z trudnością wiążą koniec z końcem - a nie instytucje charytatywne.

I niestety taka uwaga... Akcja upominkowa była spontaniczną, radosną sprawą. Miała dać radość w ten szczególny dzień kilkorgu dzieciom - super że rozrosła się aż tak bardzo smile Niestety, mimo zaangażowania wielu osób, dobrej woli mam które przygotowały upominki... pojawiło się wiele zrzytów. Tak - może sie zdarzyć że upominek nie dotrze na czas. Być może darczyńcy wypadł niespodziewany wydatek, być może listonoszowi nie chciało się już dziś roznosić paczek. Takie sytuacje - choć przykre - tez mogą się zdarzyć. W tym wszystkim niestety ginie radość dzieci które zostały obdarowane.

Jutro jest Dzień Dziecka. Proszę osoby, które z jakiś przyczyn nie otrzymały upominku, choć były na liscie - by wstrzymały się z pretensjami. Być może dotrą one za kilka dni, a niesmak zostanie i być może niechęć do kolejnych takich akcji. A byłoby szkoda, co nie...?

Chciałabym życzyć jutro wszystkim dzieciakom wiele radości, uśmiechu - na ich buziach i twarzach ich rodziców. I by zawsze czuły się kochane i bezpieczne smile

Pozdrawiam Was serdecznie smile

• l.e.a Podziękowania od Pani Eli ze Szprotawy :) 01.06.06, 10:22
      Właśnie miałam telefon, dzwoniła Pani Ela, otrzymała paczuszkę dla dzieci i
      prosiła aby z całego serca podziękować !!! smile)))))

ja również dziękuję darczyńcom smile

pozdrawiam ciepło
      lea
      • roxanna1336 Re: Podziękowania dla Ach41 :)) 01.06.06, 15:14
        Moje dzieci i ja bardzo dziekujemy Za Twoje kochajace serduszko i za piekne prezenty ,które sprawiły ,że dzień dziecka jest prawdziwym świętm dla dzieciaczków . Dzieki Takim osobom jak TY życie nabiera sensu i blasku , dziekuje Ci za to ,że jesteś smile)Pozdrawim Gorąco smile)
        • karinka21 dziękujemy sylka22!!!!!! 01.06.06, 16:42
          Bardzo dziękujemy, dziewczynki są wniebowzięte, puzzelki super, i wszystko
          inne, bardzo bardzo dziękujemy za wielkie serduszko!!!!!!!
    • asiek_00 Re: Paczki na Dzień Dziecka :) 01.06.06, 19:16
      Dziękuję ślicznie w imieniu swoim i moich dzieciaków za tak wspaniały
      prezent.Dziękuję wszystkim którzy przyczynili sie do tego by moje "smyczki"
      dostały upominek.Szczególnie SERDECZNIE dziękuję osobie która ten upominek
      przygotowała.Dziekuję Marcie i osobie która jej towarzyszyła za to że
      dostarczyli prezent osobiście .Dziękuję za dobre serduszka.Pozdrawiam cieplutko
      Asia
    • aga-sara83 Re: Pisze zeby nie bylo ze podzi............ 01.06.06, 23:10
      Wiem ze jedna z mam wysylala mi paczuszke. pisze tylko dlatego zeby nie myslala
      ze podziekowac zapomnialam. Nie, niezapomnialam poprostu paczuszka jeszcze
      niedotarla, pewnie poczta zawalila sprawe ale to nic.

PS: nietraktujcie tego zle to poprostu dla informacji mamusi ktora wyslala mi a
      doslownie Szymonkowi paczuszke zeby wiedziala ze jak tylko dotrze to dam znac.
      DZIęKUJE wszystkim mamusiom ktore przyłączyły sie do tej akcji. smile
      • justinka_27 Baaardzo dziękuję Monice z Łodzi :) 02.06.06, 09:29
        tyle udało mi się odczytać z paczki, dlatego piszę tutaj.
        Gorąco dziękuję za paczkę dla moich łobuziaków smile)) Radość była ogromna,
        wszystko sprawiedliwie podzielone, słodycze musiałam zagarnąć i daję pod
        wydziałem wink bo sami szybko by się z nimi rozprawili i mogłoby się skonczyć
        problemami żołądkowymi.
        Przepraszam, ze dopiero dziś piszę, (paczka dotarła przedwczoraj) ale
        byłam "rozbiegana" między szpitalem a domem, bo środkowy na basenie ubił sobie
        głowę i zatrzymali go na obserwacji.
        Jeszcze raz bardzo, bardzo dziękuję... również dobrym duszyczkom, które wpisały
        dzieciaki na listę smile Niespodzianka tym większa (także dla mnie), ze z różnych
        powodów nie mogłam śledzić ostatnio poczynań na forum smile i pojęcia nie miałam o
        niczym.
        Pozdrawiam serdecznie.
        Justyna + 5 urwisków
        • ewa12151 Bardzo dziekuje Madzi 02.06.06, 14:37
          chociaz juz napisalam na priv ale jeszcze raz chcialam serdecznie podziekowac
          za paczuszke dla moich dzieciaczkow bylo zaskoczenie i zarazem ogromna radosc
          jeszcze raz bardzo dziekuje
          Pozdrawiam Ewa
    • patunia000 **Dziekuje**pani Madalenie D> z Lubań 02.06.06, 12:59
      serdecznie pani dziekuje za tak dobre serduszko i za paczuszke dla mego synka
      moj synek bardzo sie ucieszył zrobiła mu pani piekna niespodzianke aż miałam
      łzy w oczach jak ludzie potrafia zrozumiec innych.Jeszcze raz pani serdecznie
      dziekuje i zycze duzzo zdrowka dla wszystkich pozdrawiam cieplutko.
      • salma75 Re: **Dziekuje**pani Madalenie D> z Lubań 02.06.06, 13:21
        smile))
        Nie ma za co dziękować smile
        Zrobienie tej paczuszki i spakowanie jej wraz z moimi dziećmi to była dla nas
        naprawdę ogromna przyjemność!
        Uśmiechu i słoneczka na codzień dla Pani i Synka.
        Ściskam serdecznie.
        Magda
    • salma75 patunia, wysłałam maila !! 02.06.06, 13:39

• patunia000 Re: patunia, wysłałam maila !! 02.06.06, 14:59
        odpisałamwink
    • anka313 Re: Paczki na Dzień Dziecka :) 02.06.06, 21:15
      WITAM
      Z CAŁEGO SERCA CHCIAŁAM PODZIEKOWAĆ ZA PACZKI KTÓRE DOSTAŁY MOJE DZIECI,RADOSC
      I SZCZĘŚCIE ODMALOWAŁY SIE NA ICH BUZIACH KIEDY LISTONOSZ PRZYNIÓSŁ
      PACZKI,MIELI PRAWDZIWY DZIEŃ DZIECKA,ZE SŁODYCZAMI I PREZENTAMI,NIE WIEM NAWET
      JAK MAM DZIEKOWAĆ ,JAKICH SŁÓW UŻYC ??
      DZIEKUJĘ SERDECZNIE I Z CAŁEGO SERCA,W MOIM IMIENIU I MOICH DZIECI,WIEM DZISIAJ
      ŻE SĄ LUDZIE KTÓRZY SĄ BEZINTERESOWNI I DOBRZY
      DZIEKUJĘ BARDZO!!
      • anka313 Re: Paczki na Dzień Dziecka :) 02.06.06, 21:20
        PODZIĘKOWANIA ŚLĘ DLA PANI JOANNY MUSIAŁ I PANI ANNY KOŁODZIEJ,RAZ JESZCZE Z
        CAŁEGO SERCA DZIEKUJĘ ,TO PIĘKNY GEST ZA KTÓRY Z CAŁEGO SERCA DZIĘKUJEMY
        POZDRAWIAMY CIEPŁO
        ANNA Z DZIEĆMI
    • tojapoznan Podziękowanie dla dana.greg za paczkę dla Dzieci z 02.06.06, 22:00
      z wioski niedaleko Wronek!
      Jola (18 letnia dziewczyna która pełni rolę głowy Rodziny i w sumie wychowuje
      trójkę swojego rodzeństwa) była bardzo wzruszona.
      Bardzo Ci dziękuję w Ich imieniu!
      Serdecznie pozdrawiam!
    • tweens Re: Dziękuję Pani MOnice M... 03.06.06, 15:00
      z ulicy Józefińskiej w Krakowie.Dzisiaj dzieci dostały paczkę i bardzo,bardzo
      się ucieszyłysmileW ich imieniu dziękuję pani bardzo za ogromną niespodziankę
      jaką Pani im sprawiła.Dziekuję i pozdrawiam.
    • mamajulitki Re: Paczki na Dzień Dziecka :) 13.06.06, 16:30
      dziekuje Julenka za konewke i inne zabawki Pani Madzi z Krakowa, bardzo piekny
      prezent, takich ladnych jeszcze nie widzialam
      Iwona i Julia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka