pati79 Re: Paczki na Dzień Dziecka :) 16.05.06, 16:32 ajliii odczytaj prosze poczte na gazecie,pati Odpowiedz Link Zgłoś
rybkaisia a ja dalej nic nie wiem...:( 17.05.06, 09:53 Dostałam listę, według wskazówek na liście napisałam do mircea jakim dzieciom chcę zrobić paczkę, napisałam do moderatorki czy coś wiadomo czy dzieci te są "wolne".... i nic. Już 17 maja a ja dalej nie wiem czy mam robić upominki czy nie. Proszę o odpowiedź - tu bądź na priv. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mircea Re: a ja dalej nic nie wiem...:( 17.05.06, 12:22 to ja poproszę maila raz jeszcze - nie mam pojęcia, gdzie mi go wcięło (straciłam kontrolę nad zawartością swojej skrzynki, przyznaję). Odpisze jak tylko dostanę wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
dana.greg Re: Paczki na Dzień Dziecka :) 18.05.06, 14:26 chciałabym prosić o listę dzieci,którym bym mogła przygotowac drobne upominki dziękuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dana.greg Re: Paczki na Dzień Dziecka :) 18.05.06, 14:30 p.s. jestem z Wrocławia, moge przygotowac 2-3 paczuszki Odpowiedz Link Zgłoś
mircea LISTA - ważne! 18.05.06, 15:13 Wyjaśniam wszystkim zainteresowanym: wszystkie dzieci, które były na liście są już "zaklepane". W tej sytuacji można robić paczki dla dowolnej osoby z forum, bo i tak będą się dublowały. Odpowiedz Link Zgłoś
tojapoznan do dana.greg 18.05.06, 15:18 w porozumieniu z Mircea dodaję jeszcze jeden adres i przesyłam go bezpośrednio do dana.greg Odpowiedz Link Zgłoś
dana.greg Re: do dana.greg 18.05.06, 17:32 dziekuje tojapoznan za adres,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka71 Dzieci z Ośrodka 19.05.06, 08:17 Witajcie, skoro jak napisał kol. wyżej dzieci z tego firum prawie wszystkie zostaną obdarowane a niektóre adresy mogą się dublować to może jak Ktoś będzie mógł i chciał przekazać trochę malowanek czy słodyczy dla dzieci z ośrodka Oto adres Ośrodek Wsparcia Dziecka i Rodziny Świetlica Środowiskowa ul. Obr. Poczty Gdańskiej 48 42-400 Zawiercie dyr. Maria Freihofer przebywają tam dzieci w wieku od 5-16 lat Odpowiedz Link Zgłoś
ajlii dzieci do "obdarowania"... 20.05.06, 00:21 Dzieciaki z listy zaklepane Ale dostałam jeszcze jedno zgłoszenie rodziny (chłopiec i dziewczynka) oraz nadal mamy dużo dzieci uchodźców z Czeczenii... Jesli są chętni na zrobienie im upominków, zapraszam na priv Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: dzieci do "obdarowania"... 21.05.06, 20:52 Maja, a może dopisz do listy, te dzieci z Konstancina. Chłopiec i dziewczynka w wieku 9 lat. Dziewczynka ma dzpm, ale przejawia się ono w uposledzeniu fizycznym. Dzieci mieszkają w Górze Kalwarii, ale co najmniej do połowy czerwca dziewczynka bedzie w szpitalu rechabilitacyjnym w konstancinie Odpowiedz Link Zgłoś
mircea w sprawie podziękowań ;-) 22.05.06, 14:46 wiem, że część paczek na Dzień Dziecka już została wysłana, ale nie wszystkie paczki pochodzą od osób z tego forum. Stąd taka moja mała sugestia: jeśli to możliwe, to podziękujcie, proszę, wysyłając kartkę pocztową do nadawcy, ok? Nadawca na pewno ucieszy się z tego gestu Odpowiedz Link Zgłoś
agunek1 Dzieci z Dąbrowy Górniczej 23.05.06, 17:00 Proszę o kontakt osoby które rozbią upominki dla 6 dzieci z Dąbrowy Górniczej. Ponieważ zgłoszona rodzina nie komputera, ja chciałabym potwierdzić dostarczenie przesyłki. Prosze o kontakt na priv. Pozdrawiam. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
ewkos74 ja właśnie chcę podzienkować za paczuchę dlaDzieci 23.05.06, 20:18 bo dziś doszła.Jeśli jest możliwe skontaktowanie mnie "z darczyńcą" to bardzo proszę,bo chcę podzienkować.Dziewczynki są szczęśliwe..... Odpowiedz Link Zgłoś
izaj22 Re: Paczki na Dzień Dziecka :) 24.05.06, 10:44 Witam dziecko ma 2latka 15.maja skaczyl ma na imie Krystian ul.Polesk43/96 51-354Wroclaw nazwisko rodzica Józwcznie Slicznie z gory Dziekujemy Odpowiedz Link Zgłoś
laura20054 Re: Paczki na Dzień Dziecka :) 26.05.06, 13:35 Witam!! Moja coreczka ma na imie Laura skonczyla 12miesiecy 4.05 Moj adres to: Krzywaczka 128 32-442 Krzywaczka Moje nazwisko Szarzynska Bardzo czekam na jakis upominek Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
tojapoznan Podziękowanie! 27.05.06, 16:20 Dla Agnieszki która wysyłąła paczuszkę na Mazury do Basi. Basia i jej Dzieciaczki są baaaardzo baaardzo szczęśliwe. To ich pierwszy prawdziwy Dzień Dziecka!! Basia równiaż dziękuje za miłe słowa, to dla Nich bardzo ważne! Dziękuję Ci Agnieszko w ich imieniu. Tak zupełnie na marginesie , Basi mąż który nie bywał prawie w domu, a jak przychodził to pijany i pobity dostał 8 mies pozbawienia wolności. Może wreżcie się opamięta, albo jakoś korzystniej potoczą się sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
ajlii Lista zamknieta !!! 27.05.06, 20:08 Proszę już nie zgłaszać dzieci - lista została zamknieta 15 maja. Odpowiedz Link Zgłoś
mircea Lista zamknięta - spis osób 29.05.06, 14:01 W związku z tym, że co chwilę ktoś się pyta, czy jego dzieci są na liście, poniżej zamieszczam zamkniętą listę dzieci, które zostały zgłoszone do upominków na Dzień Dziecka. Przypomnę, że aby zapisać dziecko na listę upominkową, należało: 1. zgłosić się do Ajlii lub innych moderatorek w terminie DO 15 MAJA br. i WYRAŹNIE zaznaczyć, że zgłoszenie dotyczy upominków na Dzień Dziecka (a nie innej formy pomocy), 2. Podać swój dokładny adres, imiona i wiek dzieci, 3. W przypadku osób nieznanych na forum należało podać bliższe informacje dotyczące sytuacji rodziny. O wszystkich tych warunkach Ajlii informowała nawet indywidualnie w mailach poszczególne osoby. Jeśli nie otzymała informacji, o które prosiła, to dzieci nie były dopisane do listy. Naprawdę nie trzeba było wielkiego wysiłku, aby zapisać dzieci na listę... Każda osoba, która spełniła powyższe warunki została dopisana do listy (czego najlepszym przykładem jest jej długość) Niektóre osoby - znane na forum - zostały zapisane zaocznie Lista osób: 1.aga-sara83 2.agniesia19 3.agnieszka1336 4.agunek1 – zgłoszona p.Jadwiga 5.ajlii - uchodźcy czeczeńscy 6.alex0501200 – zgłoszony Patryk 7.anik35 8.anka313 9.annamalgorzata25 10.arwena_11 – Aneta i Krzyś z Konstancina 11.asiaczest 12.askakilera 13.babcia_marysia 14.bazylia73 15.dark_dream_lady 16.elka83 17.ewa12151 18.ewaaa06 19.ewkos74 + rodzina p.Edyty 20.justinka27 21.karina 22.karulka 23.kasiulka821 24.lara82 25.laurka2005 26.lea - rodzina p.Ewy i p.Eli ze Szprotawy 27.lizka76 28.magda505 + dzieci sąsiadki 29.mamajulitki 30.mamapoznan 31.mamcianatalki 32.mari40 33.mitite 34.olimey 35.Pan Edwad 36.patunia000 37.pimpek06/pusi06 38.poziomka212 39.roxanna1336 40.saba76 41.stokrotka_dorotka 42.tojapoznan - 2 rodziny na Mazurach 43.tweens 44.tynaba 45.zagorzak Odpowiedz Link Zgłoś
tweens Re: Lista zamknięta - spis osób 29.05.06, 16:56 Co do moich dzieci to są na liście ,ale prezentu nie dostana więc wykreśl je z listy.Wiem,że organizatorki tej akcji o tym, fakcie wiedzą,że mama która miala moje dzieci zapisane wycofała się.Życze miłego Dnia Dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
mircea do Tweens 29.05.06, 18:58 Gośka - przetań dramatyzować, bo ostatnio masz na to fazę, jak widzę. WSZYSTKIE dzieci z listy dostaną prezenty - Twoje również, więc nie widzę powodu, abyś nagle wszem i wobec mówiła, że jest inaczej. Wycofała się jedna mama, ale znalazła sie następna. Natomiast Twoje komentarze, że Tobie to "wisi" i że i tak Ci na tym nie zależy są co najmniej nie na miejscu. Jeśli Ci na tym nie zależy faktycznie, to po zapisywałaś dzieci na listę? Tak czy inaczej paczka do Twoich dzieci jest wysłana. Odpowiedz Link Zgłoś
mari40 do moderatorek 29.05.06, 20:38 chciałabym bardzo serdecznie podziękowaź,chociaż narazie jeszcze nie do końca wiem komu, o wpisanie moich dzieciaków na listę, wielkie wielkie dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
tweens Re: do Tweens 29.05.06, 21:18 Sylwia,na co ja mam fazę to akurat wiem i nie tobie to oceniać ani komentować.Nie utrzymujemy ze sobą tak zażyłych kontaktów,abyś mogła na ten temat sie wypowiadać. To po pierwsze.A po drugie gdzie widzisz tu dramat?Kobieto,na gg tłumaczyłam ci,że nie o moje dzieci tu chodzi ale o te,które mogą również się znaleść w takiej sytuacji(oby nie ).Więc dlaczego wynosisz prywatne rozmowy?I dlaczego ty musisz mieć ostatnie zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
mircea Re: do Tweens 29.05.06, 22:12 Gosia nie zamierzam tego komentować. Zastanów się tylko, czy swoimi komentarzami nie robisz sobie więcej wrogów niż przyjaciół, bo na to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Re: Paczki na Dzień Dziecka :) 30.05.06, 00:46 az grzmi a mialo byc milo i z korzyscia dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
mircea do Ajlii 30.05.06, 08:31 To może Ajlii wykasujesz te niepotrzebne komentarze? W końcu już wiadomo, że każdy kto jest na liście powinien dostać paczkę i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
bazylia73 podziękowanie dla internetowej cioci Moniki , Zuzi 30.05.06, 15:33 i Cykorii (przepraszam, jeżeli źle przeczytałam) za paczkę dla Mateuszka synuś bardzo się ucieszył i jest zachwycony, zabawki są cudowne i dzięki Wam ma już cały komplet pluszaków z Kubusia. jestem Wam bardzo wdzięczna. pozdrawiam gorąco i serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
izaj22 Re: Paczki na Dzień Dziecka :)prosze o kontakt 31.05.06, 09:49 Witam mam pytanko paczka jeszcze nie dotarla jest szansa ze dotrze drobny upominek dla mojego synka i dzidzi w brzuszkumoj e-mail izaj22wp.pl prosze o odpowiedz z gory dziekuje bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
izaj22 Re: Paczki na Dzień Dziecka :)prosze o kontakt 31.05.06, 09:50 Witam mam pytanko paczka jeszcze nie dotarla jest szansa ze dotrze drobny upominek dla mojego synka i dzidzi w brzuszkumoj e-mail izaj22wp.pl prosze o odpowiedz z gory dziekuje bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
mircea do Izy 31.05.06, 12:13 Izo, nie ma Cię na liście, ponieważ zgłosiłaś się zbyt późno Odpowiedz Link Zgłoś
asiek_00 Re: do mircea:)) 31.05.06, 15:54 Witam.A ja mam pytanie odnośnie listy,widnieje tam cześć tylko adresu e-mail.I chciałabym się dowiedzieć czy należy on do mnie (a o to mój w całości) asiaczest@vp.pl Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
klara1985 Re: do mircea:)) 31.05.06, 15:56 Witam!! Czyli widze ze moja coreczka tez nic nie dostanie na Dzien Dziecka!!!!!!!!! skoro zostala zloszona 26.05 Wielka szkoda (: Myslalm ze ta aukcja jeszcze trwa!!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agunek1 klara1985 31.05.06, 17:49 Ale taką AKCJA trzeba zorganizować, wysłać przesyłki. Czy nie uważasz że 26.05 jest trochę za późno. Nie miej do nikogo pretensji. Wątek o paczkach jest przyszpilony od 26.04.06 Odpowiedz Link Zgłoś
ajlii Jutro jest Dzien Dziecka... 31.05.06, 21:34 Lista została zamknieta po 15 maja. Od tej pory nie przyjmujemy z Mirceą żadnych nowych zgłoszeń. Lista została zamknieta na 2 tygodnie przed Dniem Dziecka, aby każda z osób chętna do obdarowania czyjegoś dziecka mogła spokojnie przygotować upominek, wysłać go i mieć pewność że doszedł na czas. Nie wszystkie osoby które zgłosiły swoje dzieci znalazły się na liście. Powodów było kilka, m.in. brak danych dzieci, brak adresu, brak odpowiedzi na moje pytania (szczególnie w przypadku osób dotychczas nieudzielających sie na forum), zbyt późne zgłoszenie lub "wymagania" co do upominku w stylu: wózek, łóżeczko, ubranka i zabawki (bez podania konkretów). Osoby które zgłosiły sie do robienia upominków mimo wszystko nie mają takiego obowiązku. Mam nadzieję że jeśli nie udało się go przygotować - to z przyczyn losowych. Mamy, które czekają na upominki dla dzieci, chciałabym uświadomić że ewentualni darczyńcy to często osoby które też z trudnością wiążą koniec z końcem - a nie instytucje charytatywne. I niestety taka uwaga... Akcja upominkowa była spontaniczną, radosną sprawą. Miała dać radość w ten szczególny dzień kilkorgu dzieciom - super że rozrosła się aż tak bardzo Niestety, mimo zaangażowania wielu osób, dobrej woli mam które przygotowały upominki... pojawiło się wiele zrzytów. Tak - może sie zdarzyć że upominek nie dotrze na czas. Być może darczyńcy wypadł niespodziewany wydatek, być może listonoszowi nie chciało się już dziś roznosić paczek. Takie sytuacje - choć przykre - tez mogą się zdarzyć. W tym wszystkim niestety ginie radość dzieci które zostały obdarowane. Jutro jest Dzień Dziecka. Proszę osoby, które z jakiś przyczyn nie otrzymały upominku, choć były na liscie - by wstrzymały się z pretensjami. Być może dotrą one za kilka dni, a niesmak zostanie i być może niechęć do kolejnych takich akcji. A byłoby szkoda, co nie...? Chciałabym życzyć jutro wszystkim dzieciakom wiele radości, uśmiechu - na ich buziach i twarzach ich rodziców. I by zawsze czuły się kochane i bezpieczne Pozdrawiam Was serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Podziękowania od Pani Eli ze Szprotawy :) 01.06.06, 10:22 Właśnie miałam telefon, dzwoniła Pani Ela, otrzymała paczuszkę dla dzieci i prosiła aby z całego serca podziękować !!! ))))) ja również dziękuję darczyńcom pozdrawiam ciepło lea Odpowiedz Link Zgłoś
roxanna1336 Re: Podziękowania dla Ach41 :)) 01.06.06, 15:14 Moje dzieci i ja bardzo dziekujemy Za Twoje kochajace serduszko i za piekne prezenty ,które sprawiły ,że dzień dziecka jest prawdziwym świętm dla dzieciaczków . Dzieki Takim osobom jak TY życie nabiera sensu i blasku , dziekuje Ci za to ,że jesteś )Pozdrawim Gorąco ) Odpowiedz Link Zgłoś
karinka21 dziękujemy sylka22!!!!!! 01.06.06, 16:42 Bardzo dziękujemy, dziewczynki są wniebowzięte, puzzelki super, i wszystko inne, bardzo bardzo dziękujemy za wielkie serduszko!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asiek_00 Re: Paczki na Dzień Dziecka :) 01.06.06, 19:16 Dziękuję ślicznie w imieniu swoim i moich dzieciaków za tak wspaniały prezent.Dziękuję wszystkim którzy przyczynili sie do tego by moje "smyczki" dostały upominek.Szczególnie SERDECZNIE dziękuję osobie która ten upominek przygotowała.Dziekuję Marcie i osobie która jej towarzyszyła za to że dostarczyli prezent osobiście .Dziękuję za dobre serduszka.Pozdrawiam cieplutko Asia Odpowiedz Link Zgłoś
aga-sara83 Re: Pisze zeby nie bylo ze podzi............ 01.06.06, 23:10 Wiem ze jedna z mam wysylala mi paczuszke. pisze tylko dlatego zeby nie myslala ze podziekowac zapomnialam. Nie, niezapomnialam poprostu paczuszka jeszcze niedotarla, pewnie poczta zawalila sprawe ale to nic. PS: nietraktujcie tego zle to poprostu dla informacji mamusi ktora wyslala mi a doslownie Szymonkowi paczuszke zeby wiedziala ze jak tylko dotrze to dam znac. DZIęKUJE wszystkim mamusiom ktore przyłączyły sie do tej akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
justinka_27 Baaardzo dziękuję Monice z Łodzi :) 02.06.06, 09:29 tyle udało mi się odczytać z paczki, dlatego piszę tutaj. Gorąco dziękuję za paczkę dla moich łobuziaków )) Radość była ogromna, wszystko sprawiedliwie podzielone, słodycze musiałam zagarnąć i daję pod wydziałem bo sami szybko by się z nimi rozprawili i mogłoby się skonczyć problemami żołądkowymi. Przepraszam, ze dopiero dziś piszę, (paczka dotarła przedwczoraj) ale byłam "rozbiegana" między szpitalem a domem, bo środkowy na basenie ubił sobie głowę i zatrzymali go na obserwacji. Jeszcze raz bardzo, bardzo dziękuję... również dobrym duszyczkom, które wpisały dzieciaki na listę Niespodzianka tym większa (także dla mnie), ze z różnych powodów nie mogłam śledzić ostatnio poczynań na forum i pojęcia nie miałam o niczym. Pozdrawiam serdecznie. Justyna + 5 urwisków Odpowiedz Link Zgłoś
ewa12151 Bardzo dziekuje Madzi 02.06.06, 14:37 chociaz juz napisalam na priv ale jeszcze raz chcialam serdecznie podziekowac za paczuszke dla moich dzieciaczkow bylo zaskoczenie i zarazem ogromna radosc jeszcze raz bardzo dziekuje Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
patunia000 **Dziekuje**pani Madalenie D> z Lubań 02.06.06, 12:59 serdecznie pani dziekuje za tak dobre serduszko i za paczuszke dla mego synka moj synek bardzo sie ucieszył zrobiła mu pani piekna niespodzianke aż miałam łzy w oczach jak ludzie potrafia zrozumiec innych.Jeszcze raz pani serdecznie dziekuje i zycze duzzo zdrowka dla wszystkich pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: **Dziekuje**pani Madalenie D> z Lubań 02.06.06, 13:21 )) Nie ma za co dziękować Zrobienie tej paczuszki i spakowanie jej wraz z moimi dziećmi to była dla nas naprawdę ogromna przyjemność! Uśmiechu i słoneczka na codzień dla Pani i Synka. Ściskam serdecznie. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
anka313 Re: Paczki na Dzień Dziecka :) 02.06.06, 21:15 WITAM Z CAŁEGO SERCA CHCIAŁAM PODZIEKOWAĆ ZA PACZKI KTÓRE DOSTAŁY MOJE DZIECI,RADOSC I SZCZĘŚCIE ODMALOWAŁY SIE NA ICH BUZIACH KIEDY LISTONOSZ PRZYNIÓSŁ PACZKI,MIELI PRAWDZIWY DZIEŃ DZIECKA,ZE SŁODYCZAMI I PREZENTAMI,NIE WIEM NAWET JAK MAM DZIEKOWAĆ ,JAKICH SŁÓW UŻYC ?? DZIEKUJĘ SERDECZNIE I Z CAŁEGO SERCA,W MOIM IMIENIU I MOICH DZIECI,WIEM DZISIAJ ŻE SĄ LUDZIE KTÓRZY SĄ BEZINTERESOWNI I DOBRZY DZIEKUJĘ BARDZO!! Odpowiedz Link Zgłoś
anka313 Re: Paczki na Dzień Dziecka :) 02.06.06, 21:20 PODZIĘKOWANIA ŚLĘ DLA PANI JOANNY MUSIAŁ I PANI ANNY KOŁODZIEJ,RAZ JESZCZE Z CAŁEGO SERCA DZIEKUJĘ ,TO PIĘKNY GEST ZA KTÓRY Z CAŁEGO SERCA DZIĘKUJEMY POZDRAWIAMY CIEPŁO ANNA Z DZIEĆMI Odpowiedz Link Zgłoś
tojapoznan Podziękowanie dla dana.greg za paczkę dla Dzieci z 02.06.06, 22:00 z wioski niedaleko Wronek! Jola (18 letnia dziewczyna która pełni rolę głowy Rodziny i w sumie wychowuje trójkę swojego rodzeństwa) była bardzo wzruszona. Bardzo Ci dziękuję w Ich imieniu! Serdecznie pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
tweens Re: Dziękuję Pani MOnice M... 03.06.06, 15:00 z ulicy Józefińskiej w Krakowie.Dzisiaj dzieci dostały paczkę i bardzo,bardzo się ucieszyłyW ich imieniu dziękuję pani bardzo za ogromną niespodziankę jaką Pani im sprawiła.Dziekuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamajulitki Re: Paczki na Dzień Dziecka :) 13.06.06, 16:30 dziekuje Julenka za konewke i inne zabawki Pani Madzi z Krakowa, bardzo piekny prezent, takich ladnych jeszcze nie widzialam Iwona i Julia Odpowiedz Link Zgłoś