Dodaj do ulubionych

jest wózek dla siedleckich bliźniaków

20.06.06, 12:02
zglosiła sie do mnie dziewczyna która chce odsprzedać wózek za 50 zł złózmy
sie po 15 razem uda nam sie uzbierać te kwote wózek jest w warszawie jola
idzie do szpitala w tym tygodniu .....
Obserwuj wątek
    • mircea Re: jest wózek dla siedleckich bliźniaków 20.06.06, 12:04
      Żonokrzysia1 - bardzo Cię proszę: pisz w jednym wątku na temat siedleckich
      bliźniaków, bo to juz chyba piąty wątek na ich temat! Nawet osoby zainteresowane
      pomocą dla nich pogubią się w takiej ilości wątków.
      • anetakor ja już się pogubiłam 20.06.06, 13:21
        czy moderatorka może skleić te wszystkie wątki? bo ja nie wiem już gdzie się
        składać i który wątek jest aktualny...
        pytałam o rozmiar butóe dzieci, nie dostałąm odpowiedzi, pytałam o składanie
        się na wózek też nic...
        zonakrzysia tak nie może być pisz w jednym wątku
        • sandra123 Re: ja już się pogubiłam 20.06.06, 13:28
          Dołożę sie na ten wózek. Sama mam bliźniaki więc czuję się niejako duchowo
          związana. Wiem że nie jest łatwo, a raczej bardzo ciężko. Wszystkie wydatki
          razy dwa i skomasowane w czsie - nie da się zostawić ze starszego dziecka da
          młodszego.

A gdzie wysyła się pieniążki na ten wózek?

Czy znane są rozmiary bliźniaków i płeć?
          Pozdr,
          s z krasnalkiem i krasnalicą
          • anetakor chcę dołożyć się do wózka 20.06.06, 14:28

• marta1_83 Re: chcę dołożyć się do wózka 20.06.06, 16:02
              chcialam oddac ciuszki dla dzieci i wyslac je na wlasny koszt ale nie dostalam
              zadnej odpowiedzi
              • zonkakrzysia1 wyjaśnienia 21.06.06, 10:06
                rozmiar butów
                dla chłopców pani jola niezna bo nigdy nie kupywała ale tak na oko to chyba 32-
                34 bo chłopcy są pdobnego wzrostu 122-134 i też na taki wzrost potrzebujemy
                ubrań, płeć bliźniaków to chłopcy, rozmiaru nie znamy ale jeden waży ok 2kg
                drugi jest troche mniejszy
                acha już wiecej niebede dopisywać nowych wątków obiecujesmile
                podaje nr konta pko s.a 47124010371111001001257020 konto jest na nazwisko ewa
                aniszewska zaraz dopisze adres meilowy gdzie jest wózek mozna sprawdzić jaki i
                ile faktycznie bedzie kosztował
                podaje adres gdzie można wysyłać paczki
                ewa aniszewska
                kasztanowa9
                08-110 siedlce
                pisze swój bo jak były mąż pani joli sie dowiedział że ktoś jej pomaga i że
                jest to loklalna gazeta poczuł sie zagrożony i groźi jej że kiedy ona pujdzie
                do szpitala to odbieże jej dzieci dlatego wysyłajcie na mój ja jej wszystko
                przekaże acha moge jeszcze podać nr telefonu do p.joli
    • zonkakrzysia1 adres gdzie jest wózek 21.06.06, 10:12
      wózek emmaliungi anna_kondraciuk@list.pl kwota50 zł wózek jest w warszawie
      odbieżemy
      acha potrzebna jest witamian c minimum 4 listki bo żelazo bieże sie z witaminą
      c a ja zdobyłam tylko jeden listek
      potrzebujemy jeszcze jeden materacyk ...
      pozdrawiam wszystkich i za wszystko wielkie dzieki
      ewa
    • ajlii Re: jest wózek dla siedleckich bliźniaków 21.06.06, 15:02
      Ewa, nie zakładaj wciąż nowych wątków w sprawie pomocy tej rodzinie - bo będę musiała je kasować wink
      • anetakor ja już wpłaciłam dziewczyny dołóżcie się :o) 21.06.06, 15:37

• zonkakrzysia1 anetko dziekuje 21.06.06, 15:38
    • zonkakrzysia1 majeczko bardzo przepraszam za tyle wątków 21.06.06, 15:58
      ale boje sie że nie zdążymy mamy nie wiele a w każdej chwili może byćc poród
    • zonkakrzysia1 marta i sandra prosze odpowiedźcie na meile 21.06.06, 17:04
      • marta1_83 Re: marta i sandra prosze odpowiedźcie na meile 21.06.06, 18:37
        ja mam troszke ciuchow ale dla chłopca w wieku 1-2 latek. Moje słoneczko ma juz
        3 latka. 3 lipca wraca moja kuzynka z angli ona moze badzie miala male ciuszki
        wiec tez pomoze jej maluszek ma 8 miesiecy. ja te rzeczy ktore mam wyśle w
        sobote najpużniej w poniedziałek, może znajdą się jakieś
        zabawki.
        Pozdrawiam mama Maciusia
        • anetakor posłałam paczkę z ubrankami dziewczyny pomóżcie 21.06.06, 20:05
          co komu szkodzi oddać choćby jednego bodziaka?
    • ewa.mama do zonkakrzysia1 21.06.06, 20:28
      ja miałam wysłać Materne, ale czekałam na e-mail i dopiero dzis przeczytałam adres
      więc mogę jutro wysłać jeśłi jeszcze potrzeba
      mogę również dokupić wit C
      kwota na wózek już jest, czy się także dołożyć?
      • anetakor ewa.mama 21.06.06, 22:14
        z tego co wiem to chyba tylko ja wpłaciłam dotąd 15 zł, więc jak możesz to
        dołóż się jeszcze. Ewa dzisiaj do mnie dzwoniła i Jola idzie w piątek do
        szpitala, a mają niewiele ubranek, ja jeszcze posłałam to co zostało po moim
        Jaśku...
        • ewa.mama Re: ewa.mama 22.06.06, 08:54
          przelew zrobiłam wink
          ale faktycznie przydałoby sie jakieś uporządkowanie potrzeb
          • zonkakrzysia1 Re: ewa.mama wielkie dzieki 22.06.06, 14:18
      • zonkakrzysia1 marta dostałam wiadomość wielkie dzieki 22.06.06, 14:06
    • mama-smyka Re: jest wózek dla siedleckich bliźniaków 21.06.06, 22:29
      Może zaprowadź tu jakiś porządek, fajnie by było, gdybyś zebrała wszystkie
      aktualne potrzeby w jednym poście.
      Ja również chciałabym wysłać paczkę, ale nie wiem, Z CZYM?!
      Jakie wymiary materacyka sa potrzebne?
      Jakie ciuszki? Rodzaj, rozmiary?
      Czy ma kos,etyki dla dzieci? Pieluchy? Mleko na początek na wszelki wypadek?
      Czy potrzeba jakichś leków? Coś wspominałaś o witaminie C?
      Czy jest szansa, że pani Jola będzie karmić piersią?
      Zaraz przelewam 15zł na wózek. smile I czekam na wieści, bo chciałabym jutro nadać
      przesyłkę.
      • anetakor Re: jest wózek dla siedleckich bliźniaków 22.06.06, 07:14
        z rozmowy z Ewą: w dalszym ciągu mają naprawdę niewiele, kilka śpiochów i dwa
        kocyki... potrzebne jest praktycznie wszystko. Jola w piątek idzie do szpitala.
        • zonkakrzysia1 lista 22.06.06, 14:05
          na początku podziekowania dla wszystkich
          potrzebne troche wieksze ubranka od 62 bo te malutkie już są a nie wiadomo jak
          duże będą dzieci
          matercyk 120 x60
          pościel kołderki powłoczki prześcieradełka wszystko razy2
          może ma ktoś leżaczek chociaż jeden wiem że to zbytek ale ona bedzie z nimi sama
          wiec dla niej to bedzie duże odciążenie
          pieluch też nie ma a by sie przydały przynajmniej tetrowe
          witamina c też sie przyda bo jest jeden listek
          buty na lato dla chłopców starszych 32 34lub 35 dokładnie nie wiemy buty np
          klapki sandały
          zabawki dla starszych i młodszych dzieci jeżeli ktoś ma piłke na zbyciu
          bedziemy wdzieczni
          jola idzie do szpitala jednak w poniedziałek bo chce być na rozdaniu świadectw
          w szkole o ile jej sie uda wytrzymać
          prawidłowy termin ma na 26 lipca ale to bedzie cesarka wiec wcześniej
          za wszystko jesteśmy wdzieczni po rozmowie z jolą dowiedziałam sie że ojciec
          bliźniaków ją nachodzi i straszy że ją zabije i te dzieci szukamy wiekszego
          mieszkania ale czy sie uda
          jeszcze raz zawszystko serdeczne dzieki
          gdyby ktoś miał pytania co jest potrzebne prosze o kontakt na 668558020

wiadomo że dotrą dziś rożki i kocyki wiec to już nie jest potrzebne
          mam nadzieje że przeczytacie
          adres znacie
          acha na wózek już bedziemy mieli bo zgłosiły sie trzy mamy
          pozdrawiam
          • mama-smyka Re: lista 22.06.06, 16:31
            Ok, rozumiem, że doszła moja wpłata składkowa na wózek?
            Skoro ciuszki na już są, to mogę spokojnie poszukać czegoś powyżej 62, dam
            jeszcze znać a na już mogę wysłać:
            -jeden nowy materacyk 120x60
            -postaram się kupić jakąś pościel, choć sądzę, że na teraz wystarczy pieluszka
            tetrowa pod główkę i druga do przykrycia a w chłodniejszą noc - kocyk, ale
            wiadomo, że na jesień będzie potrzebna pościel - tego też się podejmuję, ale
            też z drugim rzucie, bo to nie jest pilne
            -leżaczek - zobaczymy, może, może... smile
            -pieluchy poślę, chociaż jedną paczkę tych dla noworodków, przyda się np. do
            lekarza a w upały pewnie będzie wietrzyć pupki maluchów wink
            -witamina c - tak zwykła? obojętnie w jakiej dawce?
            -dowiedz się, proszę, o rozmiary sandałów dla chłopaków
            • mama-smyka Re: lista 22.06.06, 16:33
              P.S. Dołożę też jakieś kosmetyki dla maluchów.
            • zonkakrzysia1 do mama .smyka 23.06.06, 11:32
              jestem ci bardzo wdzieczna za wszystko i za pościel teraz trzeba szykować
              ubranka tak na 62-68 bo z tych maleńkich szybko wyrosną prosze jak czegoś nie
              bedziesz wiedziała napisz na telefon
              ewa
          • mama-smyka Re: lista 22.06.06, 18:44
            Właśnie wróciłam z mini zakupów i dziś już co prawda nie zdążę, ale jutro
            wysyłam, co następuje (nie wiem, co będzie z tymi paczkami (2 będą, bo
            materacyk osobno), skoro Jola w pn idzie do szpitala - może listonosz zostawi
            awizo w skrzynce, jeśli jej nie zastanie? tak czy inaczej przekaż, by w razie
            czego zajrzała po powrocie na pocztę, bo będą czekać 2 paczuszki z Orzesza):
            -pampersy "2" paczka 38szt.
            -chusteczki do pupy Pampers lawenda
            -materacyk
            -płyn do kąpieli z oliwką
            -krem do ciała Bambino
            -krem do ciała Bambino + mydełko Bambino
            -2 buteleczki Canpol
            -Bebiko 1
            -myślę, że znajdę też witaminę C, bo dziś zapomniałąm zajrzeć do apteki
            -krem do pupy Johnson's - mam w zasadzie nowy, użyliśmy 2 czy 3 razy a
            właściwie już nie muszę Antkowi smarować, więc mogę oddać
            -postaram się dodać też coś dla pani Joli, tzn. jakieś kosmetyki smile
            • mama-smyka Re: lista 22.06.06, 19:30
              Witaminy C i kosmetyków dla p. Joli nie znalazłam sad , ale doślę w przyszłym
              tygodniu.
              Poza tym, co wymieniłam, dokładam jeszcze 3 szt. majteczek napieluchowych -
              może się przydadzą, my nie używaliśmy, są nowe, paczkę bezpiecznych patyczków
              do czyszczenia uszu i noska, 11 ampułek z solą fizjologiczną do oczek oraz
              gruszkę do noska.
              • mama-smyka Re: lista 22.06.06, 20:23
                I jeszcze smoczki uspokajające i na butelkę - rozmiary 1 i 2, są oznaczone, ale
                chyba najlepiej, by sobie Jola sprawdziła w praktyce, z którego jak się leje.
                Dobra, zaklejam paczkę i jutro wysyłam.
                • mama-smyka Re: lista 23.06.06, 00:59
                  Chyba będę miała drugi materacyk. smile Ten niestety będzie juz używany, ale może
                  się przyda?
                  Przypomniało mi się, że mamy jeden schowany w pokoju Antosia, muszę jutro
                  poszukać, to wyślę je razem. smile
                • zonkakrzysia1 dziewczyny co z waszymi pieniążkami 26.06.06, 12:37
                  aneta zgodziła sie na kupno proszku do prania
                  a wy? odpowiedź b.pilna najlepiej na komórke
                  • mama-smyka Re: dziewczyny co z waszymi pieniążkami 26.06.06, 13:10
                    Ja niestety już w tym miesiącu nie mogę, bo zamówiłam resztę potrzebnych rzeczy
                    i muszę dziś przelać pieniążki.
                    Ale chciałam się dowiedzieć, czy dostrły pieniążki na wózek ode mnie?
            • zonkakrzysia1 Re: lista 23.06.06, 11:58
              jejku zapomniałam jest możliwe że jola bedzie karmiła piersią ale dzieki jednej
              z was bedzie miał i butelki bardzo bardzo dziekuje
              w poniedziałek napisze co doszło co mamy a co jest nadal potrzebne i zawszystko
              dzieki serdeczne
    • zonkakrzysia1 sandra wielkie dzieki wiadomość dotarła 22.06.06, 14:09
      • akia_k też pomogę 22.06.06, 16:52
        trochę nie w temacie jestem i nie znam szczegółów bo pierwszy raz zagladam na
        ten wątek
        jesli jednak jeszcze czegos trzeba to chetnie pomogę, tylko nie wiem dokładnie
        co jeszcze bo widzę że mamy się już zadeklarowały
        gdybyś znalazła chwilkę napisz mi na priv co najbardziej jeszcze potrzeba, bo
        moze w międzyczasie juz coś doszło wink
        • anetakor zonakrzysia aktualizuj liste potrzeb 23.06.06, 10:51
          w przyszłym tygodniu poślę pościel jeśli jeszcze jest potrzebna daj znać
          • zonkakrzysia1 aktualna lista 23.06.06, 11:22
            moje naj naj naj
            nie kryje łez wzruszenia
            w niedziele lub w poniedziałek jak zdąże zobacze sie z jolą
            za wszystko serdeczne dzieki
            na raźie czekam na paczke od izy i anety chyba dojdą dziś
            potrzebny bedzie jeszcze PROSZEK DO PRANIA ( przypomniało mi sie w nocy )
            może ma któraś mama jakieś prubki lub zgodzi sie wpłacić a ja kupie ale nich
            wcześniej da znać że to zrobiła nr konta jest w cześniejszym wontku
            niestety nie znam nr butów chłopców dokładnie chyba 31 ma młodszy a starszy
            34lub 35
            kosmetyki dla dzidziusiów
            proszek dla dzieci
            materjały do rysowania dla starszych chłopców (może komuś zostały bloki do
            rysowania zeszyty kredki )
            witamina c zwykła taka od przeźiębienia co można łączyć z żelazem (ja
            przynajmniej taką brałam)

naprawde jest tyle potrzeb że jest cieżko wyliczać, oni praktycznie mają kilka
            ubrań i troche sprzetów z ostatnich dni co ktoś dał a i wanienke
            a także ok 3000 długu i niewiekie dochody a także tego faceta co im spokoju
            niedaje (statnio sie dobijał w nocy )i wyłamał skrzynke na listy (psychopata)
            Sledzi ją, łaźi za nią a jak mają sie minąć na ulicy to na drugą stronę
            przechodzi

moje kochane niestety przez weekend mnie nie bedzie przed komputerem bo mój
            jedyny dostęp do netu jest przez urząd pracy dlatego do poniedziałku .
            ciesze sie z kążdego nowego postu choćby ze słowem wsparcia dla joi i jej
            dzieci wszystko jej przekazuje nabieżąco
            wiec gdyby ktoś miał jakieś pytania to tylko mnie złapie na komórce 668558020

• zonkakrzysia1 Re: zonakrzysia aktualizuj liste potrzeb 23.06.06, 11:24
            ok anetko odpisze może wieczorem z telefonu
            • zonkakrzysia1 dziewczyny jesteście moją podporą 23.06.06, 11:33
              • anetakor lista rzeczy które prześlę w przyszłym tygodniu: 23.06.06, 12:16
                pościel - powiedz jaki rozmiar i czy wogóle mają wypełnienia do pościeli?
                lekarstwa - wit C i inne pewnie się przydadzą
                ubranka - zdobędę jeszcze jakieś konkretne śpiochy etc
                zeszyty do rysowania
                te butym o których Ci wspominałam to za małe na chłopców
                • zonkakrzysia1 anetakor 23.06.06, 12:20
                  niestety nie mają kołderek prześcieradeł i powłoczek ale łóżeczka SĄ 120x60
                  a te buciki przydadzą sie dla innego dziecka jak możesz to wyślij
                  • malgog do anetakor 23.06.06, 12:28
                    Anetko - nie wysyłaj tych bloków rysunkowych !!!!

ja wyślę ryzę papieru - tam jest chyba 100 kartek (a może więcej nie wiem)
                    lepsze to niż drogie bloki rysunkowe

tylko napiszcie proszę na jaki adres mam to wysłać?????
                    • malgog Re: do anetakor 23.06.06, 12:35
                      własnie rozmawiałam z zonkakrzysia

w poniedziałek wysyłam ryzę papieru i nowe buty sportowe w rozm. 32 dla tego
                      młodszego chłopca

tak więc proszę te dwie rzeczy skreślić z listy potrzeb

• malgog Re: do anetakor 23.06.06, 12:36
                        zonkakrzysia nie ma dostępu do komputera do poniedziałku
                        więc jeśli ktoś zdecyduje się na wysłanie paczki do tego czasu proszę o
                        wpisywanie do wątku co wysyła
                        i...wstrzymanie się z wszelkimi pytaniami do powrotu Ewy

• zonkakrzysia1 :( 23.06.06, 15:30
                          dziewczyny miałam już dziś tu nie zaglądać ale martwi mnie jedno nie ma paczki
                          od iabeli.majewskiej miała wysłać w poniedziałek a tu nie ma miały to być rożki
                          chyba które są niezbedne przyszła za to paczka anety (wielkie dzieki smilejeszcze
                          nie widziałam ale napewno jest super)
                          obawiam sie że niebedzie w co zawinąć bobasków .......bo perzez weekend poczta
                          niepracuje.......
                          no dobra to do poniedziałku .......
                • zonkakrzysia1 anetakor 23.06.06, 12:22
                  aha ubranka ale tylko wieksze od 68 bo takie malutkie dojdą dziś wielkie dzieki
                  • anetakor czyli wypełnień też nie mają? 23.06.06, 12:33
                    mam 1 na 120/60 to mogę posłać i 2 komplety pościeli
                    • anetakor czekam w takim razie do poniedziałku na instrukcje 23.06.06, 12:40

• mama-smyka do anetakor i innych chętnych do pomocy :) 23.06.06, 15:35
                      Anetko, ja też się zadeklarowałam, że kupię wypełnienia, poszewki i
                      prześcieradełka, ale wiadomo - przydadzą się po 2 komplety co najmniej, więc
                      spokojnie możesz słać.
                      Przyznaję, że poza tym, co dziś wysyłam, resztę muszę kupić a mam na ten cel
                      pewną ograniczoną kwotę - wiadomo, kupię jedno czy drugie, to nie kupię
                      trzeciego, więc może postaram się spisać poniżej, co wiem, że byłoby potrzebne
                      i co chciałabym kupić, tzn. napiszę listę potrzeb a każda z Was, która mogłaby
                      którąś z tych rzeczy oddać i przesłać, niech się, proszę, wpisze - wtedy ja
                      kupię resztę, na którą nikt się nie zgłosi. smile Nie za bardzo zakręciłam? wink
                      Zaznaczam jeszcze, że podaję ilości i rzeczy, które JA sobie spisałam na listę
                      dla pani Joli (np. te DWA komplety pościeli itp.), więc proszę się nie dziwić,
                      że wypisałam coś więcej, niż podała Ewa.
                      A zatem:
                      -jeden materac do łóżeczka (jeden wysyłam, ale ten drugi, ten używany, okazał
                      się być w tak fatalnym stanie, że nie mogłabym co wysłać komuś dla dziecka,
                      wyrzuciłam go rano sad jeśli nikt się nie zadeklaruje, to oczywiscie dokupię
                      drugi)
                      -dwa komplety pościeli, czyli w sumie: 4 prześcieradełka, 4 kołderki powłoczki,
                      4 poduszki powłoczki - rozmiary dziecięce, więc chyba ok. 40x60 i 120x90 (ew.
                      135x100), ewentualnie także ochraniacze na łóżeczka - chyba wystarczą 2, ale
                      nie jest to raczej niezbędne, więc piszę na wypadek, gdyby u kogoś faktycznie
                      coś takigo leżało i zbywało
                      -dwa wypełnienia do pościeli, czyli 2 wsady do poduszeczek i 2 do kołderek -
                      wymiary dziecięce
                      -pieluchy tetrowe! przy dwóch maluchach, to i 60 szt. nie za dużo, bo
                      podejrzewam, że w domu maluchy będą używać tetry
                      -oczywiście, jeśli ktoś miałby ochotę i możliwość, to pampersy zawsze też mile
                      widziane wink rozm. 2 lub na wyrost 3
                      -leżaczek, o którym wspomniała Ewa, ale może bella70 zgodzi się im oddać?
                      -ubranka począwszy od rozm. 68 - myślę, że nie tylko bodziaki, bo pogoda ma być
                      w tym roku taka sobie a poza tym 68 będą nosić chyba także na początku jesieni,
                      więc i pajacyki do spania, i może jakieś cieplejsze ciuszki?
                      -witamina C dla pani Joli
                      -kosmetyki dla dzieci: np. krem do ciała (bądź mleczko, oliwka, cokolwiek),
                      krem do pupy, mydełko, może chusteczki nawilżane?
                      -kosmetyki dla starszych dzieci? jakieś żele do mycia, szampony, pasty do zębów?
                      -kosmetyki dla pani Joli - jakies podstawowe typu żel, szampon, krem do buzi,
                      pasta do zębów itd.
                      -proszek do prania (pewnie najlepiej 2: dla całej rodziny i dla niemowląt, Ewa
                      zaproponowała, by może wpłacić jej pieniążki na ten cel a ona kupiłaby na
                      miejscu, bo przesyłka wyjdzie sporo za paczkę powyżej 1 kg)
                      -sandały dla starszych chłopców - jedne już są, nie wiem dokładnie, jaki ma być
                      rozm. drugich - proszę kierować pyt. do Ewy, wyżej jest podany jej nr telefonu
                      -zabawki dla niemowlaków i dla starszych dzieci - Ewa pisała np. konkretnie o
                      piłce i kredkach czy mazakach
                      -poza powyższym sądzę, że przydałyby się też akcesoria typu szczotka do włosów
                      dla niemowlaków, wkładki laktacyjne na wszelki wypadek wink, herbatka na
                      trawienie, na wszelki wypadek, by były w domu: czopki paracetamolu najmniejsze,
                      dodatkowe ampułki z sola fizjologiczną, bezpieczne patyczki do uszu, fiolet do
                      pępuszków, jesli komuś zostało, nożyczki do małych paznokietków, może jakieś
                      ręczniczki z kapturkiem, jeśli macie? - to wszystko piszę tak troszkę na siłę,
                      tzn. nie są to artykuły pilnie potrzebne (przynajmniej Ewa ich nie wymieniła),
                      ale przypomniałam sobie po prostu, czego sama używałam prawie 2 lata temu wink i
                      jesli u kogoś któraś z tych rzeczy leży i może ją oddać, to na pewno się
                      przyda, ale jeszcze raz podkreślam, że mam świadomość, że to są już
                      niejako "luksusy" wink
                      Pfff, to chyba wszystko? smile
                      Czekam na wpisy, co kto może oddać, bo jutro lub w niedzielę chcę się wybrać na
                      zakupy, ewentualnie w niedzielę kupię wszystko na Allegro i podam adres Ewy do
                      wysyłki, by nie wędrowało to po całej Polsce.
                      Pozdrawiam, kochane mamuśki! smile
                      • malgog Re: do anetakor i innych chętnych do pomocy :) 23.06.06, 16:08
                        proszę skreślić z listy nożyczki do paznokietków
                        dorzucę do papieru i adidasów
                        smile
                      • anetakor moja lista: 23.06.06, 17:00
                        ja mam 2 komplety pościeli wraz z ochraniaczami, przybornikami, ale tylko 1
                        wypełnienie 120x90
                        buty 2 pary na starsze dzieci
                        dokupię jeszcze pieluchy tetrowe sztuk???? oto jest pytanie
                        witaminy etc dla Joli i dzieci
                        i niestety na tym będę musiała narazie skończyć, bo popsuł mi się wózek!!!!
                        jestem zła, bardzo zła
                        • anetakor drugiego materacyka nie wysyłajcie 23.06.06, 19:01
                          tetry kupuję ja wystarczy 10 sztuk
                        • mama-smyka Re: moja lista: 23.06.06, 20:41
                          To znaczy, że Jola będzie jednak używać jednorazowych?
                          Jak się w sumie policzy, to tetra wcale nie wychodzi tanio (proszek, prąd,
                          woda, czas...), więc ja też jestem za choćby najtańszymi, ale jednorazowymi,
                          tylko wolałam tego nie pisać, bo wiadomo - różni ludzie są na forum. ;P
                          Dobra, to tetrę, sandałki, dwa komplety pościeli, jedno wypełnienie i nożyczki
                          wykreślamy. smile
                          • mama-smyka Re: moja lista: 23.06.06, 20:53
                            Aha, i materacyk też wysyłasz?
                            Tzn, w sumie byłoby tak:
                            -materacyk
                            -10x tetra
                            -2x sandałki
                            -2x pościel komplet (z prześcieradełkami?)
                            -jedno wypełnienie pościeli
                            Zgadza się? smile
                            Sorki, że tak się dopytuję, ale chcę, by wszystko było jasne, gdy kolejna osoba
                            zapyta, czego brakuje.
                            Pozdrawiam. smile
                            • anetakor Re: moja lista: 23.06.06, 21:18
                              wszystko oprócz materacyka posyłam
                • anetakor Re: lista rzeczy które prześlę w przyszłym tygodn 26.06.06, 08:30
                  z przyczyn, o których nie chcę mówić, nie jestem w stanie przesłać czegokolwiek
                  w tym tygodniu, natomiast w moim imieniu dwie dziewczyny prześlą ubranka dla
                  Joli. Przykro mi, ale to niezależne ode mnie w tej chwili ważniejszy jest mój
                  półroczny synek
                  • mama-smyka Re: lista rzeczy które prześlę w przyszłym tygodn 26.06.06, 13:12
                    OK, to zrozumiałe, dzieciątko najważniejsze. Trzymamy kciuki, by wszystko
                    szybciutko było OK.
                    Czy mamy całkowicie skreślić te rzeczy, które miałaś wysłać, czy chodzi o to,
                    że będziesz mogła wysłać je dopiero w przyszłym tygodniu, ale w ogóle pójdą?
    • grudzien13 prosze o adres 23.06.06, 20:47
      Prosze o adres na priv , wysle posciel na kołuderki i poduszeczki i jakies
      kosmetyki .
      • grudzien13 juz znalazłam 23.06.06, 20:51
      • mama-smyka Re: prosze o adres 23.06.06, 20:51
        Super! Czyli możemy wykreślić jeden komplet pościeli bez prześcieradełka,
        zgadza się?
        Podaję adres do Ewy:

ewa aniszewska
        kasztanowa9
        08-110 siedlce
        • grudzien13 Re: prosze o adres 23.06.06, 20:52
          tak wysle 2 komplety .
          • mama-smyka Re: prosze o adres 23.06.06, 20:54
            Super, to pościel cała do wykreślenia, jeszcze by się prześcieradełka przydały
            do kompletu - może ktoś ma?
            • grudzien13 Re: prosze o adres 23.06.06, 20:57
              a na jaki wymiar maja byc przescieradełka bo ja mam nowiutenkie płucienko to
              mogłabym uszyc
              • mama-smyka Re: prosze o adres 23.06.06, 20:59
                120x60cm smile
                • grudzien13 Re: prosze o adres 23.06.06, 21:02
                  to w takim razie 1 przescieradełko dołoze do paczki, bo niewiem czy starczy mi
                  na drugie materiału , jak starczy to beda 2 .
                  • mama-smyka Re: prosze o adres 23.06.06, 21:05
                    Super, dziękuję w imieniu Ewy i Joli. smile
                    To piękne, że nie tylko chcesz się podzielić, ale nawet chce Ci się specjalnie
                    dla nich to uszyć. smile Aż mi się ciepło na sercu robi, że są takie osoby na
                    świecie. smile
                    • anetakor ja jeszcze pobuszuję po allegro 23.06.06, 21:20
                      do poniedziałku myślę lista się wyklaruje nie wiem może jeszcze gaziki ze
                      spirytusem, flanelki, smoki???
                      • ni.tka Re: ja jeszcze pobuszuję po allegro 23.06.06, 21:43
                        Zakupiłam piłke nozna dla starszych chlopcow, ale najwczesniej bede ja mogla
                        wyslac w srode. Prosze wykreslic z listy.
                        • mama-smyka Re: ja jeszcze pobuszuję po allegro 23.06.06, 22:07
                          Super, wykreślam i za chwilę wkleję zaktualizowaną listę. smile
                          Anetakor - > gaziki fajne, choć chyba fiolet lub spirytus 70% lepszy na
                          pępuszki?
                          Flanelki itp. na pewno się przydadzą, ale to już są luksusy, więc nie
                          psiałam. smile
                          Jesli jednak masz ochotę, to pewnie wszystko się przyda.
    • mama-smyka LISTA 23.06.06, 22:19
      Póki co po Waszych deklaracjach zostało z listy tyle:

-jeden materac do łóżeczka 120x60

-1-2 prześcieradełka na materacyk 120x60

-1 wypełnienie do pościeli w dziecięcym rozmiarze

-pieluchy jednorazowe rozm. 2 lub na wyrost 3

-leżaczek, o którym wspomniała Ewa, ale może bella70 zgodzi się im oddać?

-kosmetyki dla starszych dzieci? jakieś żele do mycia, szampony, pasty do zębów?
      pasta do zębów itd.

kredkach czy mazakach

dodatkowe ampułki z sola fizjologiczną, bezpieczne patyczki do uszu, fiolet do
      pępuszków, jesli komuś zostało, może jakieś
      ręczniczki z kapturkiem
      • mama-smyka Re: LISTA 23.06.06, 22:27
        Ok, leżaczka od belli70 nie będzie, więc jeśli ktoś ma i może oddać, to proszę
        napisac.
        • aurelia57 jesteście kochane:) 23.06.06, 22:35
          cieszę się, że są na tym świecie ludzie, którzy pomagają bezinteresowniesmile
          pozdrawiam Aurelia.
          • anetakor wykreśl prześcieradła bo daję z pościelami 23.06.06, 22:41
            fiolet mam to też poślę
            • mama-smyka Re: wykreśl prześcieradła bo daję z pościelami 23.06.06, 22:43
              Super. smile Ale prześcieradła zostawię, bo w drugim zestawie 2 kompletów poszewek
              nie będzie prześceradełek, tzn. grudzien13 będzie szyła, ale chyba tylko jedno
              wyjdzie.
      • mama-smyka update 23.06.06, 22:46
        -jeden materac do łóżeczka 120x60

-1-2 prześcieradełka na materacyk 120x60

-1 wypełnienie do pościeli w dziecięcym rozmiarze

-leżaczek, o którym wspomniała Ewa

pasta do zębów itd.

kredkach czy mazakach

dodatkowe ampułki z sola fizjologiczną, bezpieczne patyczki do uszu, może
        jakieś ręczniczki z kapturkiem
        • anetakor dokupiłam na allegro 24.06.06, 07:03
          wkładki laktacyjne
          miękka szczotka do włosów plus grzebyk
          bezpieczne patyczki hiegieniczne
          podkłady do przewijania
          pieluszki tetrowe
          pieluszki flanelowe to będzie posłąne bezpośrednio już na adres Ewy

wykreślić z listy

poza tym mam dla Joli:
          pastę do zębów
          • mama-smyka Re: dokupiłam na allegro 24.06.06, 07:18
            WOW! Świetnie! smile Na pewno się ucieszy. To wykreślam.
            Naszło mnie jeszcze w nocy, bo akurat małemu pościel zmieniałam w łóżeczku (a
            śpi głównie z nami w naszym łóżku wink), że przydadzą się jeszcze 2 ceratki pod
            prześcieradło, żeby tych nowych materacyków nie poplamić i nie zamoczyć. wink
            Ale to są już naprawdę grosze, więc nawet nie wpisuję, zamówię z innymi
            rzeczami.
        • mamtric Re: update 24.06.06, 17:47
          mogę wysłać 2 prześcieradełka białe płócienne, rożek i kocyk, ręczniczek z
          kapturkiem i trochę grzechotek. Ubranka po moich dziewczynkach jeszcze nie
          wróciły od mojej koleżanki.
          • anetakor Re: update 24.06.06, 17:51
            prześcieradełek właściwie już nie musisz, ale reszta na 200% się przyda :o)
            dzięki Ci wielkie
            • mama-smyka Re: update 24.06.06, 19:01
              A ja bym się i o prześcieradełka uśmiechnęła. smile Na dziś mamy dwa od Anety i
              jedno w planach uszycia a na zmianę się przecież przydadzą na pewno.
              Mamtric - adres do wysyłki wypatrzyłaś powyżej w wątku?
              Z góry dziękujemy w imieniu Joli. smile
              • mama-smyka aktualizacja 24.06.06, 19:20
                Na dziś lista wygląda następująco:

-jeden materac do łóżeczka 120x60 + ceratki

-1 wypełnienie do pościeli

-leżaczek, o którym wspomniała Ewa

pasta do zębów itd.

kredkach czy mazakach

-poza powyższym sądzę, że przydałyby się też akcesoria typu herbatka na
                dodatkowe ampułki z sola fizjologiczną, może jakieś ręczniczki z kapturkiem

Ja czekam do jutra wieczora i to, co zostanie postaram się kupić i wysłać.
                • anetakor troszkę jestem zasmucona 24.06.06, 19:29
                  tyle jest osób na tym forum i tylko taka nas garstka do pomocy... tyle rzeczy
                  oddałam za free ale na moje posty "przyjmę" totalne zero oddzewu... przykro mi
                • anetakor paracetamol wysłałam w ostatniej paczce 24.06.06, 19:30
                  1 ceratkę na materacyk mam tylko jestem ciekawa jak ja się jutro na pocztę
                  zabiorę
                  • anetakor dokupiłam: 24.06.06, 21:01
                    husteczki do pupy 3 opakowania
                    2 mydełka
                    dużą oliwkę
                    chyba jestem bankrutem smile
                    • zonkakrzysia1 już jestem mam dobrą wiadomość 26.06.06, 10:17
                      dziewczyny znalazł sie wózek za darmo wczoraj po bliźniakach co zrobić z
                      waszymi pieniążkami oddać każdej tyle ile dała czy coś kupić anetko to może nie
                      kupuj chusteczek oliwki i tych cieżkich żeczy kupie za te pieniążki np proszek
                      do prania
                      pieluchy tetrowe napisałam 10 bo mamy stare po innych dzieciach a te to np do
                      wytarcia buźi
                      nigdy nie myślałam że można tak bezinteresownie żucić sie na pomoc innym ....
                      dodajecie mi wiary w drugiego człowieka ......
                      napisała do mnie akia_k chce pomóc niech napisze do niej mama.smyka bo
                      zauważyłam ze ona tużądzi smilei niech jej zaproponuje nową liste
                      naprawde jestem pełna podziwu dla wszystkich
                      • mama-smyka Re: już jestem mam dobrą wiadomość 26.06.06, 13:14
                        A w ogóle to muszę teraz lecieć, odezwę się wieczorem i na wszystko poodpisuję.
                        Pa.
                      • mamtric Re: już jestem mam dobrą wiadomość 26.06.06, 18:27
                        jeśli o mnie chodzi, to kup za moją część proszek do prania, lub coś innego dla
                        maluchów
                        • zonkakrzysia1 dzis ide na zakupy 27.06.06, 10:12
                          dożuce paczke pampersów 54 szt (mam nadzieje że dostane wypłate)
                    • zonkakrzysia1 dotarła paczka prosze wykreślić(anetakor) 26.06.06, 10:22
                      ubranka czpeczki szt1 mała i jedna wieksza
                      czopki przeciw gorączkowe
                      rożek
                      nie wysyłajcie drugiego materacyka bedziemy mieli z łóżeczkiem
                      pozdrawiam wszystkich serdecznie
                      • zonkakrzysia1 Re: dotarła paczka prosze wykreślić(anetakor) 26.06.06, 11:30
                        odezwała sie iza ma dziś wysłać paczke
                        • zonkakrzysia1 uaktualniam 26.06.06, 13:03
                          dziewczyny skoro bedą urzywane pieluch tetrowe to może przydadzą sie takie
                          ceratki które sie wiąże na pieluche co o tym sądzicie ?
                          • mama-smyka Re: uaktualniam 26.06.06, 13:14
                            Tak, zapakowałam takie 3 szt, ale to są majteczki z gumkami.
                      • mama-smyka Re: dotarła paczka prosze wykreślić(anetakor) 26.06.06, 13:13
                        Ojej, dobrze, że napisałaś, bo właśnie miałam odpisać jednej osobie, czy biorę
                        ten materacyk, bo pytałam o wymiar i dostałam odpowiedź. smile
                        OK, to jutro będzie jeden u Ciebie.
                        • zonkakrzysia1 do mamy- smyka 26.06.06, 13:21
                          ciesze sie że przeczytałaś .....
                          niewiem czy wpłacałaś pieniążki odpisz co zrobić z twoją częscia
                          • mama-smyka Re: do mamy- smyka 26.06.06, 17:18
                            Dołożyć do zrzutki na Jelpa dla bliźniaków (proszek do prania). smile
                            Znowu jestem w biegu, krzyczą po mnie, że mam wstać od kompa, może wieczorem
                            dam radę wejść na dłużej.
    • mama-smyka do wszystkich zainteresowanych :) 26.06.06, 20:47
      Pfff, ok, to po kolei, bo się pogubimy. smile

Ewa - pieniążki, które posłałam na zrzutkę na wózek, proszę dołożyć do proszku
      dla bliźniaków.
      Daj mi jutro znać, czy przyszła moje paczka + materacyk. Mają być jutro u
      Ciebie.

Czy ktoś się orientuje, co z rzeczami, które miała wysłać anetakor? Tzn. czy
      wyśle je w przyszłym tygodniu, czy w ogóle nie będzie mogła? Zakładam, że
      wyśle, ale z opóźnieniem i z tym założeniem kupuję resztę rzeczy z listy.

Za chwilę napiszę do akia_k, najwięcej problemów będę miała z ciuszkami.

Rzeczy, które dodatkowo już zamówiłam bądź mam:
      -ceratka pod prześcieradełko
      -1 wypełnienie do pościeli
      -pieluchy jednorazowe rozm. 2
      -chusteczki nawilżane x 2
      -herbatka na trawienie,
      -ampułki z sola fizjologiczną,
      -2 ręczniczki z kapturkiem

W trzecim rzucie pójdą jeszcze:
      -kosmetyki dla Joli i starszych dzieci
      -leżaczek (ale to za tydzień)
      -kredki, mazaki

To chyba tyle. Jeśli o czymś zapomniałam, to proszę krzyczeć. smile
      • mama-smyka Re: do wszystkich zainteresowanych :) 26.06.06, 21:22
        Ewa: w osobnej paczce przyjdzie: 20 pieluch tetrowych, dodatkowe majteczki na
        pieluchy tetrowe, 10 paczek gazików do oczek i ceratka pod prześcieradełko.
        W osobnej: 2 ręczniczki z kapturkami i 2 paczki wkładek do pieluch (rzadziej
        się je dzięki nim pierze wink).
        • mama-smyka Re: do wszystkich zainteresowanych :) 27.06.06, 01:06
          Ech, aż się ciepło na sercu robi...
          Ta pani, u której kupiłam ręczniczki i wkładki do pieluch, była b. zdziwiona,
          że jest mi obojętny wzór ręczniczków ;D , więc jej w jednym zdaniu napisałam,
          że to nie dla mnie i że pomagamy jeden mamie.
          Sama z siebie zaraz odpisała, że dołoży również coś od siebie oraz prosiła, bym
          przekazała życzenia zdrowia mamusi i jej maluszkom (wszystkim wink) - Ewa,
          przekażesz? smile)

Aha, leżaczek już jest, też pójdzie bezpośrednio do Ciebie, tzn. osobną paczką
          i z innego adresu. Z tego co widziałam na fotkach, jest w nim taki łuk na
          zabawki, ale zabawek nie ma. sad Postaram się trochę posłać, to może jakoś
          przyczepicie. wink

Nadal mam problem z ciuszkami, mam nadzieję, że się jakieś mamy zadeklarują w
          tym temacie.

A teraz uciekam już spać, bo jutro (dziś!) znowu będę sama z małym a ostatnio
          jest po prostu nie do opisania męczący...
          • zonkakrzysia1 Re: do wszystkich zainteresowanych :) 27.06.06, 09:57
            dagmara wszystko przekaże wczoraj jola dzwoniła w środe już ostateczny termin
            porodu boi sie że niezdążymy tłumaczyłam jej że na nas może polegać i maleństwa
            przywitamy godnie .
            proszek kupie dziś tak jak prosiłaś bedzie to yelp
            ubranka bedą anetakor ma wysłać dwie paczki z innego adresu i to co pisała
            wcześniej ma przesłać jak minie kryzys (czekamy)wink
            ucałuj małego acha zapomniałabym napisz mi prosze ile ten twój mały kochany
            urwisek ma ?
            • zonkakrzysia1 czekamy 27.06.06, 10:18
              moje kochane czekamy na paczki z niecierpliwością bo jutro już rozwiązanie
              zastanawiam sie kiedy to do nas dotrze ......
              • mama-smyka Re: czekamy 27.06.06, 13:12
                Hej, hej,
                moja paczka + materacyk będą dziś, przynajmniej powinny, no najpóźniej jutro.
                Trzy osoby, u których zrobiłam zakupy na Allegro mają już należności na koncie,
                więc mam nadzieję, że dziś nadadzą paczki, wtedy jutro byłyby u Ciebie.
                Reszta rzeczy, tj. wypełnienie, dodatkowe pampersy, chusteczki nawilż.,
                herbatka, ampułki - może uda mi sie wysłać dziś, najpóźniej jutro.
                Spokojnie, Jola pobędzie w szpitalu kilka dni, przed weekendem jej na pewno nie
                wypuszczą, zwłaszcza, że - tak sądzę? - będzie miała cesarkę.
                Na pewno zdążymy. smile
                Po weekendzie wyślę kosmetyki dla Joli i starszych dzieci + kredki i mazaki.
                To chyba tyle.

Aha, w związku z kilkoma mailami, nie tylko osób, które już zdecydowały się
                pomóc, ale które nad przyłączeniem się zastanawiają, chciałam zapytać, czy
                zgłosił się już ktoś do potwierdzenia sytuacji pani Joli?
                Bo że wszyscy czekamy na fotki bliźniaków po porodzie i fotki relacjonujące co
                jakiś czas, to nie muszę pisać? wink

Pozdrawiam z cholernie upalnego Śląska i biegnę się malować, bo znowu mnie
                poganiają... uncertain
                • mama-smyka Re: czekamy 27.06.06, 22:07
                  Hop-hop?!
                  Ale tu cisza.
                  Ewa, odezwij się, jeśli tu będziesz.
                  Wiem, że ma ograniczony dostęp do sieci, ale możej jutro zarzysz?
                  WIesz, chyba lepiej nie zakładać kolejnych wątków dotyczących Joli, bo robi się
                  bałagan.
                  Daj znać, co z Jolą, z paczkami no i jeszcze powtarzam i kopiuję, żeby nie
                  umknęło:
                  > Aha, w związku z kilkoma mailami, nie tylko osób, które już zdecydowały się
                  > pomóc, ale które nad przyłączeniem się zastanawiają, chciałam zapytać, czy
                  > zgłosił się już ktoś do potwierdzenia sytuacji pani Joli?
                  > Bo że wszyscy czekamy na fotki bliźniaków po porodzie i fotki relacjonujące
                  co
                  > jakiś czas, to nie muszę pisać? wink
                  • zonkakrzysia1 Re: czekamy 28.06.06, 10:33
                    dagmara odpisuje
                    paczka wczoraj doszła od mamtric
                    prześcieradełka3x
                    reczniki 2x
                    kocyk1x
                    rożek1x
                    podpaski po porodzie 1x
                    wkładki laktacyjne1x
                    smoczki uspokajacze2x
                    smoczki na butelki 2x(po podwie sztuki)
                    to chyba wszystko
                    niestety nie miałam czasu jej wczoraj tego dostarczyć bo dosyć puźno wróciłam
                    a jola mieszka na drugim końcu siedlec wiec to troche daleko
                    mam zamiar wszystkie paczki zebrać i zawieżć jej jak wyjdzie ze szpitala
                    a idzie dziś ok południa lub popołudniu jak tylko uda mi sie załatwić cyfrówke
                    to wprowadze zdjecia dzieci jesze tego nigdy nie robiłam ale jak mi podpowiesz
                    jak to sie robi to razem nam sie uda wink
                    niestety nikt sie niezgłosił co do potwierdzenia ale napisałam ci adres do joli
                    wiec sama możesz do niej teraz wysłać paczki na jej adres zapytam sie o telefon
                    czy moge podać i dam znać
                    pozdrawiam ewa
    • zonkakrzysia1 Re: jest wózek dla siedleckich bliźniaków 28.06.06, 10:36
      zapomniałam o zabawkach też doszły .....
    • zonkakrzysia1 mamtric paczka doszła dziekujemy;) 28.06.06, 10:36
      • mamtric Re: mamtric paczka doszła dziekujemy;) 28.06.06, 16:09
        nie ma za co smile. Mam nadzieję, że przynajmniej część rzeczy się przyda. Reszta
        paczek napewno wkrotce dojdzie. Jeśli Jola będzie miała cesarkę to wyjdzie
        najwcześniej w 5 dobie (wiem, bo sama miałam trzy cięcia), więc jest jeszcze
        mnóstwo czasusmile
        pozdrawiamsmile
    • zonkakrzysia1 kredki 28.06.06, 10:47
      ojejku zapomniałam to chyba przez te upały były jeszcze kredki ołówkowe
    • ni.tka Re: jest wózek dla siedleckich bliźniaków 28.06.06, 15:27
      Wysłałam paczke z piłką dla starszych chłopców, proszę o potwierdzenie jak
      dojdzie.
      • anetakor napisz Ewa czy moja paczka przez allegro dotarła? 28.06.06, 15:34

• zonkakrzysia1 Re: napisz Ewa czy moja paczka przez allegro dota 29.06.06, 10:09
          aneta paczka wczoraj dotarła
          podkłady pod prześcieradła10 szt
          wkładki laktacyjne
          pieluchy flanelowe 4szt
          pieluchy tetrowe 10 szt
          patyczki
        • zonkakrzysia1 jest paczka 29.06.06, 10:09
      • zonkakrzysia1 Re: jest wózek dla siedleckich bliźniaków 29.06.06, 10:32
        ok
    • zonkakrzysia1 mama-smyka paczki dotarły 29.06.06, 10:12
    • zonkakrzysia1 anetakor paczka dotarła 29.06.06, 10:12
    • zonkakrzysia1 marta dostałm wiadomość ok 29.06.06, 10:15
    • zonkakrzysia1 pieniążki 29.06.06, 10:31
      zebraliśmy 65 zł po srawdzeniu w mopsie zrobie zakupy dajcie znać jak poszło
      • anetakor ubranka 29.06.06, 11:15
        zapłaciłam dwóm mamom za ubranka daj znaćjak przyjdą
        • zonkakrzysia1 ok jesteś wielka 29.06.06, 11:21
    • zonkakrzysia1 dagmara paczka dotarła 30.06.06, 10:05
      a wniej :
      dwa reczniki z kapturkiem (śliczne)
      wkłady do tetry 2x
      termometr do wody
      buciki białe
      dwie czapeczki białe
      wszystko super pachnące czystością i świeżością
      dzieki

• zonkakrzysia1 halo czy jest tu ktoś? 30.06.06, 10:05
      hop hop
    • zonkakrzysia1 dagmara dostałas wczoraj wiadomosc 30.06.06, 10:18
      • mamtric co z Maluchami 30.06.06, 14:52
        czy są już na świecie?
        • zonkakrzysia1 dziewczyny czekamy cały czas 30.06.06, 14:54
          niecierpliwie a tak po za tym to czuje duchowo zwjazana z nimi .....
        • zonkakrzysia1 mamtric odbierz poczte 30.06.06, 14:54
          • mamtric odebrałam ntx 30.06.06, 19:50
    • zonkakrzysia1 odpisałam 30.06.06, 15:13
    • zonkakrzysia1 paczki 03.07.06, 10:01
      dotarła paczka z :
      leżczkiem
      pieluchami tetrowymi
      wacikami ze spirytusem
      majteczkami ceratowymi
      ceratką pod prześcieradło
      wielkie dzieki
Inne wątki na temat: