zonkakrzysia1 20.06.06, 12:02 zglosiła sie do mnie dziewczyna która chce odsprzedać wózek za 50 zł złózmy sie po 15 razem uda nam sie uzbierać te kwote wózek jest w warszawie jola idzie do szpitala w tym tygodniu ..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mircea Re: jest wózek dla siedleckich bliźniaków 20.06.06, 12:04 Żonokrzysia1 - bardzo Cię proszę: pisz w jednym wątku na temat siedleckich bliźniaków, bo to juz chyba piąty wątek na ich temat! Nawet osoby zainteresowane pomocą dla nich pogubią się w takiej ilości wątków. Odpowiedz Link Zgłoś
anetakor ja już się pogubiłam 20.06.06, 13:21 czy moderatorka może skleić te wszystkie wątki? bo ja nie wiem już gdzie się składać i który wątek jest aktualny... pytałam o rozmiar butóe dzieci, nie dostałąm odpowiedzi, pytałam o składanie się na wózek też nic... zonakrzysia tak nie może być pisz w jednym wątku Odpowiedz Link Zgłoś
sandra123 Re: ja już się pogubiłam 20.06.06, 13:28 Dołożę sie na ten wózek. Sama mam bliźniaki więc czuję się niejako duchowo związana. Wiem że nie jest łatwo, a raczej bardzo ciężko. Wszystkie wydatki razy dwa i skomasowane w czsie - nie da się zostawić ze starszego dziecka da młodszego. A gdzie wysyła się pieniążki na ten wózek? Czy znane są rozmiary bliźniaków i płeć? Pozdr, s z krasnalkiem i krasnalicą Odpowiedz Link Zgłoś
marta1_83 Re: chcę dołożyć się do wózka 20.06.06, 16:02 chcialam oddac ciuszki dla dzieci i wyslac je na wlasny koszt ale nie dostalam zadnej odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 wyjaśnienia 21.06.06, 10:06 rozmiar butów dla chłopców pani jola niezna bo nigdy nie kupywała ale tak na oko to chyba 32- 34 bo chłopcy są pdobnego wzrostu 122-134 i też na taki wzrost potrzebujemy ubrań, płeć bliźniaków to chłopcy, rozmiaru nie znamy ale jeden waży ok 2kg drugi jest troche mniejszy acha już wiecej niebede dopisywać nowych wątków obiecuje podaje nr konta pko s.a 47124010371111001001257020 konto jest na nazwisko ewa aniszewska zaraz dopisze adres meilowy gdzie jest wózek mozna sprawdzić jaki i ile faktycznie bedzie kosztował podaje adres gdzie można wysyłać paczki ewa aniszewska kasztanowa9 08-110 siedlce pisze swój bo jak były mąż pani joli sie dowiedział że ktoś jej pomaga i że jest to loklalna gazeta poczuł sie zagrożony i groźi jej że kiedy ona pujdzie do szpitala to odbieże jej dzieci dlatego wysyłajcie na mój ja jej wszystko przekaże acha moge jeszcze podać nr telefonu do p.joli Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 adres gdzie jest wózek 21.06.06, 10:12 wózek emmaliungi anna_kondraciuk@list.pl kwota50 zł wózek jest w warszawie odbieżemy acha potrzebna jest witamian c minimum 4 listki bo żelazo bieże sie z witaminą c a ja zdobyłam tylko jeden listek potrzebujemy jeszcze jeden materacyk ... pozdrawiam wszystkich i za wszystko wielkie dzieki ewa Odpowiedz Link Zgłoś
ajlii Re: jest wózek dla siedleckich bliźniaków 21.06.06, 15:02 Ewa, nie zakładaj wciąż nowych wątków w sprawie pomocy tej rodzinie - bo będę musiała je kasować Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 majeczko bardzo przepraszam za tyle wątków 21.06.06, 15:58 ale boje sie że nie zdążymy mamy nie wiele a w każdej chwili może byćc poród Odpowiedz Link Zgłoś
marta1_83 Re: marta i sandra prosze odpowiedźcie na meile 21.06.06, 18:37 ja mam troszke ciuchow ale dla chłopca w wieku 1-2 latek. Moje słoneczko ma juz 3 latka. 3 lipca wraca moja kuzynka z angli ona moze badzie miala male ciuszki wiec tez pomoze jej maluszek ma 8 miesiecy. ja te rzeczy ktore mam wyśle w sobote najpużniej w poniedziałek, może znajdą się jakieś zabawki. Pozdrawiam mama Maciusia Odpowiedz Link Zgłoś
anetakor posłałam paczkę z ubrankami dziewczyny pomóżcie 21.06.06, 20:05 co komu szkodzi oddać choćby jednego bodziaka? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.mama do zonkakrzysia1 21.06.06, 20:28 ja miałam wysłać Materne, ale czekałam na e-mail i dopiero dzis przeczytałam adres więc mogę jutro wysłać jeśłi jeszcze potrzeba mogę również dokupić wit C kwota na wózek już jest, czy się także dołożyć? Odpowiedz Link Zgłoś
anetakor ewa.mama 21.06.06, 22:14 z tego co wiem to chyba tylko ja wpłaciłam dotąd 15 zł, więc jak możesz to dołóż się jeszcze. Ewa dzisiaj do mnie dzwoniła i Jola idzie w piątek do szpitala, a mają niewiele ubranek, ja jeszcze posłałam to co zostało po moim Jaśku... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.mama Re: ewa.mama 22.06.06, 08:54 przelew zrobiłam ale faktycznie przydałoby sie jakieś uporządkowanie potrzeb Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: jest wózek dla siedleckich bliźniaków 21.06.06, 22:29 Może zaprowadź tu jakiś porządek, fajnie by było, gdybyś zebrała wszystkie aktualne potrzeby w jednym poście. Ja również chciałabym wysłać paczkę, ale nie wiem, Z CZYM?! Jakie wymiary materacyka sa potrzebne? Jakie ciuszki? Rodzaj, rozmiary? Czy ma kos,etyki dla dzieci? Pieluchy? Mleko na początek na wszelki wypadek? Czy potrzeba jakichś leków? Coś wspominałaś o witaminie C? Czy jest szansa, że pani Jola będzie karmić piersią? Zaraz przelewam 15zł na wózek. I czekam na wieści, bo chciałabym jutro nadać przesyłkę. Odpowiedz Link Zgłoś
anetakor Re: jest wózek dla siedleckich bliźniaków 22.06.06, 07:14 z rozmowy z Ewą: w dalszym ciągu mają naprawdę niewiele, kilka śpiochów i dwa kocyki... potrzebne jest praktycznie wszystko. Jola w piątek idzie do szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 lista 22.06.06, 14:05 na początku podziekowania dla wszystkich potrzebne troche wieksze ubranka od 62 bo te malutkie już są a nie wiadomo jak duże będą dzieci matercyk 120 x60 pościel kołderki powłoczki prześcieradełka wszystko razy2 może ma ktoś leżaczek chociaż jeden wiem że to zbytek ale ona bedzie z nimi sama wiec dla niej to bedzie duże odciążenie pieluch też nie ma a by sie przydały przynajmniej tetrowe witamina c też sie przyda bo jest jeden listek buty na lato dla chłopców starszych 32 34lub 35 dokładnie nie wiemy buty np klapki sandały zabawki dla starszych i młodszych dzieci jeżeli ktoś ma piłke na zbyciu bedziemy wdzieczni jola idzie do szpitala jednak w poniedziałek bo chce być na rozdaniu świadectw w szkole o ile jej sie uda wytrzymać prawidłowy termin ma na 26 lipca ale to bedzie cesarka wiec wcześniej za wszystko jesteśmy wdzieczni po rozmowie z jolą dowiedziałam sie że ojciec bliźniaków ją nachodzi i straszy że ją zabije i te dzieci szukamy wiekszego mieszkania ale czy sie uda jeszcze raz zawszystko serdeczne dzieki gdyby ktoś miał pytania co jest potrzebne prosze o kontakt na 668558020 wiadomo że dotrą dziś rożki i kocyki wiec to już nie jest potrzebne mam nadzieje że przeczytacie adres znacie acha na wózek już bedziemy mieli bo zgłosiły sie trzy mamy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: lista 22.06.06, 16:31 Ok, rozumiem, że doszła moja wpłata składkowa na wózek? Skoro ciuszki na już są, to mogę spokojnie poszukać czegoś powyżej 62, dam jeszcze znać a na już mogę wysłać: -jeden nowy materacyk 120x60 -postaram się kupić jakąś pościel, choć sądzę, że na teraz wystarczy pieluszka tetrowa pod główkę i druga do przykrycia a w chłodniejszą noc - kocyk, ale wiadomo, że na jesień będzie potrzebna pościel - tego też się podejmuję, ale też z drugim rzucie, bo to nie jest pilne -leżaczek - zobaczymy, może, może... -pieluchy poślę, chociaż jedną paczkę tych dla noworodków, przyda się np. do lekarza a w upały pewnie będzie wietrzyć pupki maluchów -witamina c - tak zwykła? obojętnie w jakiej dawce? -dowiedz się, proszę, o rozmiary sandałów dla chłopaków Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: lista 22.06.06, 16:33 P.S. Dołożę też jakieś kosmetyki dla maluchów. Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 do mama .smyka 23.06.06, 11:32 jestem ci bardzo wdzieczna za wszystko i za pościel teraz trzeba szykować ubranka tak na 62-68 bo z tych maleńkich szybko wyrosną prosze jak czegoś nie bedziesz wiedziała napisz na telefon ewa Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: lista 22.06.06, 18:44 Właśnie wróciłam z mini zakupów i dziś już co prawda nie zdążę, ale jutro wysyłam, co następuje (nie wiem, co będzie z tymi paczkami (2 będą, bo materacyk osobno), skoro Jola w pn idzie do szpitala - może listonosz zostawi awizo w skrzynce, jeśli jej nie zastanie? tak czy inaczej przekaż, by w razie czego zajrzała po powrocie na pocztę, bo będą czekać 2 paczuszki z Orzesza): -pampersy "2" paczka 38szt. -chusteczki do pupy Pampers lawenda -materacyk -płyn do kąpieli z oliwką -krem do ciała Bambino -krem do ciała Bambino + mydełko Bambino -2 buteleczki Canpol -Bebiko 1 -myślę, że znajdę też witaminę C, bo dziś zapomniałąm zajrzeć do apteki -krem do pupy Johnson's - mam w zasadzie nowy, użyliśmy 2 czy 3 razy a właściwie już nie muszę Antkowi smarować, więc mogę oddać -postaram się dodać też coś dla pani Joli, tzn. jakieś kosmetyki Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: lista 22.06.06, 19:30 Witaminy C i kosmetyków dla p. Joli nie znalazłam , ale doślę w przyszłym tygodniu. Poza tym, co wymieniłam, dokładam jeszcze 3 szt. majteczek napieluchowych - może się przydadzą, my nie używaliśmy, są nowe, paczkę bezpiecznych patyczków do czyszczenia uszu i noska, 11 ampułek z solą fizjologiczną do oczek oraz gruszkę do noska. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: lista 22.06.06, 20:23 I jeszcze smoczki uspokajające i na butelkę - rozmiary 1 i 2, są oznaczone, ale chyba najlepiej, by sobie Jola sprawdziła w praktyce, z którego jak się leje. Dobra, zaklejam paczkę i jutro wysyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: lista 23.06.06, 00:59 Chyba będę miała drugi materacyk. Ten niestety będzie juz używany, ale może się przyda? Przypomniało mi się, że mamy jeden schowany w pokoju Antosia, muszę jutro poszukać, to wyślę je razem. Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 dziewczyny co z waszymi pieniążkami 26.06.06, 12:37 aneta zgodziła sie na kupno proszku do prania a wy? odpowiedź b.pilna najlepiej na komórke Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: dziewczyny co z waszymi pieniążkami 26.06.06, 13:10 Ja niestety już w tym miesiącu nie mogę, bo zamówiłam resztę potrzebnych rzeczy i muszę dziś przelać pieniążki. Ale chciałam się dowiedzieć, czy dostrły pieniążki na wózek ode mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 Re: lista 23.06.06, 11:58 jejku zapomniałam jest możliwe że jola bedzie karmiła piersią ale dzieki jednej z was bedzie miał i butelki bardzo bardzo dziekuje w poniedziałek napisze co doszło co mamy a co jest nadal potrzebne i zawszystko dzieki serdeczne Odpowiedz Link Zgłoś
akia_k też pomogę 22.06.06, 16:52 trochę nie w temacie jestem i nie znam szczegółów bo pierwszy raz zagladam na ten wątek jesli jednak jeszcze czegos trzeba to chetnie pomogę, tylko nie wiem dokładnie co jeszcze bo widzę że mamy się już zadeklarowały gdybyś znalazła chwilkę napisz mi na priv co najbardziej jeszcze potrzeba, bo moze w międzyczasie juz coś doszło Odpowiedz Link Zgłoś
anetakor zonakrzysia aktualizuj liste potrzeb 23.06.06, 10:51 w przyszłym tygodniu poślę pościel jeśli jeszcze jest potrzebna daj znać Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 aktualna lista 23.06.06, 11:22 moje naj naj naj nie kryje łez wzruszenia w niedziele lub w poniedziałek jak zdąże zobacze sie z jolą za wszystko serdeczne dzieki na raźie czekam na paczke od izy i anety chyba dojdą dziś potrzebny bedzie jeszcze PROSZEK DO PRANIA ( przypomniało mi sie w nocy ) może ma któraś mama jakieś prubki lub zgodzi sie wpłacić a ja kupie ale nich wcześniej da znać że to zrobiła nr konta jest w cześniejszym wontku niestety nie znam nr butów chłopców dokładnie chyba 31 ma młodszy a starszy 34lub 35 kosmetyki dla dzidziusiów proszek dla dzieci materjały do rysowania dla starszych chłopców (może komuś zostały bloki do rysowania zeszyty kredki ) witamina c zwykła taka od przeźiębienia co można łączyć z żelazem (ja przynajmniej taką brałam) naprawde jest tyle potrzeb że jest cieżko wyliczać, oni praktycznie mają kilka ubrań i troche sprzetów z ostatnich dni co ktoś dał a i wanienke a także ok 3000 długu i niewiekie dochody a także tego faceta co im spokoju niedaje (statnio sie dobijał w nocy )i wyłamał skrzynke na listy (psychopata) Sledzi ją, łaźi za nią a jak mają sie minąć na ulicy to na drugą stronę przechodzi moje kochane niestety przez weekend mnie nie bedzie przed komputerem bo mój jedyny dostęp do netu jest przez urząd pracy dlatego do poniedziałku . ciesze sie z kążdego nowego postu choćby ze słowem wsparcia dla joi i jej dzieci wszystko jej przekazuje nabieżąco wiec gdyby ktoś miał jakieś pytania to tylko mnie złapie na komórce 668558020 Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 Re: zonakrzysia aktualizuj liste potrzeb 23.06.06, 11:24 ok anetko odpisze może wieczorem z telefonu Odpowiedz Link Zgłoś
anetakor lista rzeczy które prześlę w przyszłym tygodniu: 23.06.06, 12:16 pościel - powiedz jaki rozmiar i czy wogóle mają wypełnienia do pościeli? lekarstwa - wit C i inne pewnie się przydadzą ubranka - zdobędę jeszcze jakieś konkretne śpiochy etc zeszyty do rysowania te butym o których Ci wspominałam to za małe na chłopców Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 anetakor 23.06.06, 12:20 niestety nie mają kołderek prześcieradeł i powłoczek ale łóżeczka SĄ 120x60 a te buciki przydadzą sie dla innego dziecka jak możesz to wyślij Odpowiedz Link Zgłoś
malgog do anetakor 23.06.06, 12:28 Anetko - nie wysyłaj tych bloków rysunkowych !!!! ja wyślę ryzę papieru - tam jest chyba 100 kartek (a może więcej nie wiem) lepsze to niż drogie bloki rysunkowe tylko napiszcie proszę na jaki adres mam to wysłać????? Odpowiedz Link Zgłoś
malgog Re: do anetakor 23.06.06, 12:35 własnie rozmawiałam z zonkakrzysia w poniedziałek wysyłam ryzę papieru i nowe buty sportowe w rozm. 32 dla tego młodszego chłopca tak więc proszę te dwie rzeczy skreślić z listy potrzeb Odpowiedz Link Zgłoś
malgog Re: do anetakor 23.06.06, 12:36 zonkakrzysia nie ma dostępu do komputera do poniedziałku więc jeśli ktoś zdecyduje się na wysłanie paczki do tego czasu proszę o wpisywanie do wątku co wysyła i...wstrzymanie się z wszelkimi pytaniami do powrotu Ewy Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 :( 23.06.06, 15:30 dziewczyny miałam już dziś tu nie zaglądać ale martwi mnie jedno nie ma paczki od iabeli.majewskiej miała wysłać w poniedziałek a tu nie ma miały to być rożki chyba które są niezbedne przyszła za to paczka anety (wielkie dzieki jeszcze nie widziałam ale napewno jest super) obawiam sie że niebedzie w co zawinąć bobasków .......bo perzez weekend poczta niepracuje....... no dobra to do poniedziałku ....... Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 anetakor 23.06.06, 12:22 aha ubranka ale tylko wieksze od 68 bo takie malutkie dojdą dziś wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
anetakor czyli wypełnień też nie mają? 23.06.06, 12:33 mam 1 na 120/60 to mogę posłać i 2 komplety pościeli Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka do anetakor i innych chętnych do pomocy :) 23.06.06, 15:35 Anetko, ja też się zadeklarowałam, że kupię wypełnienia, poszewki i prześcieradełka, ale wiadomo - przydadzą się po 2 komplety co najmniej, więc spokojnie możesz słać. Przyznaję, że poza tym, co dziś wysyłam, resztę muszę kupić a mam na ten cel pewną ograniczoną kwotę - wiadomo, kupię jedno czy drugie, to nie kupię trzeciego, więc może postaram się spisać poniżej, co wiem, że byłoby potrzebne i co chciałabym kupić, tzn. napiszę listę potrzeb a każda z Was, która mogłaby którąś z tych rzeczy oddać i przesłać, niech się, proszę, wpisze - wtedy ja kupię resztę, na którą nikt się nie zgłosi. Nie za bardzo zakręciłam? Zaznaczam jeszcze, że podaję ilości i rzeczy, które JA sobie spisałam na listę dla pani Joli (np. te DWA komplety pościeli itp.), więc proszę się nie dziwić, że wypisałam coś więcej, niż podała Ewa. A zatem: -jeden materac do łóżeczka (jeden wysyłam, ale ten drugi, ten używany, okazał się być w tak fatalnym stanie, że nie mogłabym co wysłać komuś dla dziecka, wyrzuciłam go rano jeśli nikt się nie zadeklaruje, to oczywiscie dokupię drugi) -dwa komplety pościeli, czyli w sumie: 4 prześcieradełka, 4 kołderki powłoczki, 4 poduszki powłoczki - rozmiary dziecięce, więc chyba ok. 40x60 i 120x90 (ew. 135x100), ewentualnie także ochraniacze na łóżeczka - chyba wystarczą 2, ale nie jest to raczej niezbędne, więc piszę na wypadek, gdyby u kogoś faktycznie coś takigo leżało i zbywało -dwa wypełnienia do pościeli, czyli 2 wsady do poduszeczek i 2 do kołderek - wymiary dziecięce -pieluchy tetrowe! przy dwóch maluchach, to i 60 szt. nie za dużo, bo podejrzewam, że w domu maluchy będą używać tetry -oczywiście, jeśli ktoś miałby ochotę i możliwość, to pampersy zawsze też mile widziane rozm. 2 lub na wyrost 3 -leżaczek, o którym wspomniała Ewa, ale może bella70 zgodzi się im oddać? -ubranka począwszy od rozm. 68 - myślę, że nie tylko bodziaki, bo pogoda ma być w tym roku taka sobie a poza tym 68 będą nosić chyba także na początku jesieni, więc i pajacyki do spania, i może jakieś cieplejsze ciuszki? -witamina C dla pani Joli -kosmetyki dla dzieci: np. krem do ciała (bądź mleczko, oliwka, cokolwiek), krem do pupy, mydełko, może chusteczki nawilżane? -kosmetyki dla starszych dzieci? jakieś żele do mycia, szampony, pasty do zębów? -kosmetyki dla pani Joli - jakies podstawowe typu żel, szampon, krem do buzi, pasta do zębów itd. -proszek do prania (pewnie najlepiej 2: dla całej rodziny i dla niemowląt, Ewa zaproponowała, by może wpłacić jej pieniążki na ten cel a ona kupiłaby na miejscu, bo przesyłka wyjdzie sporo za paczkę powyżej 1 kg) -sandały dla starszych chłopców - jedne już są, nie wiem dokładnie, jaki ma być rozm. drugich - proszę kierować pyt. do Ewy, wyżej jest podany jej nr telefonu -zabawki dla niemowlaków i dla starszych dzieci - Ewa pisała np. konkretnie o piłce i kredkach czy mazakach -poza powyższym sądzę, że przydałyby się też akcesoria typu szczotka do włosów dla niemowlaków, wkładki laktacyjne na wszelki wypadek , herbatka na trawienie, na wszelki wypadek, by były w domu: czopki paracetamolu najmniejsze, dodatkowe ampułki z sola fizjologiczną, bezpieczne patyczki do uszu, fiolet do pępuszków, jesli komuś zostało, nożyczki do małych paznokietków, może jakieś ręczniczki z kapturkiem, jeśli macie? - to wszystko piszę tak troszkę na siłę, tzn. nie są to artykuły pilnie potrzebne (przynajmniej Ewa ich nie wymieniła), ale przypomniałam sobie po prostu, czego sama używałam prawie 2 lata temu i jesli u kogoś któraś z tych rzeczy leży i może ją oddać, to na pewno się przyda, ale jeszcze raz podkreślam, że mam świadomość, że to są już niejako "luksusy" Pfff, to chyba wszystko? Czekam na wpisy, co kto może oddać, bo jutro lub w niedzielę chcę się wybrać na zakupy, ewentualnie w niedzielę kupię wszystko na Allegro i podam adres Ewy do wysyłki, by nie wędrowało to po całej Polsce. Pozdrawiam, kochane mamuśki! Odpowiedz Link Zgłoś
malgog Re: do anetakor i innych chętnych do pomocy :) 23.06.06, 16:08 proszę skreślić z listy nożyczki do paznokietków dorzucę do papieru i adidasów Odpowiedz Link Zgłoś
anetakor moja lista: 23.06.06, 17:00 ja mam 2 komplety pościeli wraz z ochraniaczami, przybornikami, ale tylko 1 wypełnienie 120x90 buty 2 pary na starsze dzieci dokupię jeszcze pieluchy tetrowe sztuk???? oto jest pytanie witaminy etc dla Joli i dzieci i niestety na tym będę musiała narazie skończyć, bo popsuł mi się wózek!!!! jestem zła, bardzo zła Odpowiedz Link Zgłoś
anetakor drugiego materacyka nie wysyłajcie 23.06.06, 19:01 tetry kupuję ja wystarczy 10 sztuk Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: moja lista: 23.06.06, 20:41 To znaczy, że Jola będzie jednak używać jednorazowych? Jak się w sumie policzy, to tetra wcale nie wychodzi tanio (proszek, prąd, woda, czas...), więc ja też jestem za choćby najtańszymi, ale jednorazowymi, tylko wolałam tego nie pisać, bo wiadomo - różni ludzie są na forum. ;P Dobra, to tetrę, sandałki, dwa komplety pościeli, jedno wypełnienie i nożyczki wykreślamy. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: moja lista: 23.06.06, 20:53 Aha, i materacyk też wysyłasz? Tzn, w sumie byłoby tak: -materacyk -10x tetra -2x sandałki -2x pościel komplet (z prześcieradełkami?) -jedno wypełnienie pościeli Zgadza się? Sorki, że tak się dopytuję, ale chcę, by wszystko było jasne, gdy kolejna osoba zapyta, czego brakuje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anetakor Re: lista rzeczy które prześlę w przyszłym tygodn 26.06.06, 08:30 z przyczyn, o których nie chcę mówić, nie jestem w stanie przesłać czegokolwiek w tym tygodniu, natomiast w moim imieniu dwie dziewczyny prześlą ubranka dla Joli. Przykro mi, ale to niezależne ode mnie w tej chwili ważniejszy jest mój półroczny synek Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: lista rzeczy które prześlę w przyszłym tygodn 26.06.06, 13:12 OK, to zrozumiałe, dzieciątko najważniejsze. Trzymamy kciuki, by wszystko szybciutko było OK. Czy mamy całkowicie skreślić te rzeczy, które miałaś wysłać, czy chodzi o to, że będziesz mogła wysłać je dopiero w przyszłym tygodniu, ale w ogóle pójdą? Odpowiedz Link Zgłoś
grudzien13 prosze o adres 23.06.06, 20:47 Prosze o adres na priv , wysle posciel na kołuderki i poduszeczki i jakies kosmetyki . Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: prosze o adres 23.06.06, 20:51 Super! Czyli możemy wykreślić jeden komplet pościeli bez prześcieradełka, zgadza się? Podaję adres do Ewy: ewa aniszewska kasztanowa9 08-110 siedlce Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: prosze o adres 23.06.06, 20:54 Super, to pościel cała do wykreślenia, jeszcze by się prześcieradełka przydały do kompletu - może ktoś ma? Odpowiedz Link Zgłoś
grudzien13 Re: prosze o adres 23.06.06, 20:57 a na jaki wymiar maja byc przescieradełka bo ja mam nowiutenkie płucienko to mogłabym uszyc Odpowiedz Link Zgłoś
grudzien13 Re: prosze o adres 23.06.06, 21:02 to w takim razie 1 przescieradełko dołoze do paczki, bo niewiem czy starczy mi na drugie materiału , jak starczy to beda 2 . Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: prosze o adres 23.06.06, 21:05 Super, dziękuję w imieniu Ewy i Joli. To piękne, że nie tylko chcesz się podzielić, ale nawet chce Ci się specjalnie dla nich to uszyć. Aż mi się ciepło na sercu robi, że są takie osoby na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
anetakor ja jeszcze pobuszuję po allegro 23.06.06, 21:20 do poniedziałku myślę lista się wyklaruje nie wiem może jeszcze gaziki ze spirytusem, flanelki, smoki??? Odpowiedz Link Zgłoś
ni.tka Re: ja jeszcze pobuszuję po allegro 23.06.06, 21:43 Zakupiłam piłke nozna dla starszych chlopcow, ale najwczesniej bede ja mogla wyslac w srode. Prosze wykreslic z listy. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: ja jeszcze pobuszuję po allegro 23.06.06, 22:07 Super, wykreślam i za chwilę wkleję zaktualizowaną listę. Anetakor - > gaziki fajne, choć chyba fiolet lub spirytus 70% lepszy na pępuszki? Flanelki itp. na pewno się przydadzą, ale to już są luksusy, więc nie psiałam. Jesli jednak masz ochotę, to pewnie wszystko się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka LISTA 23.06.06, 22:19 Póki co po Waszych deklaracjach zostało z listy tyle: -jeden materac do łóżeczka 120x60 -1-2 prześcieradełka na materacyk 120x60 -1 wypełnienie do pościeli w dziecięcym rozmiarze -pieluchy jednorazowe rozm. 2 lub na wyrost 3 -leżaczek, o którym wspomniała Ewa, ale może bella70 zgodzi się im oddać? -ubranka począwszy od rozm. 68 - myślę, że nie tylko bodziaki, bo pogoda ma być w tym roku taka sobie a poza tym 68 będą nosić chyba także na początku jesieni, więc i pajacyki do spania, i może jakieś cieplejsze ciuszki? -kosmetyki dla dzieci: np. krem do ciała (bądź mleczko, oliwka, cokolwiek), krem do pupy, mydełko, może chusteczki nawilżane? -kosmetyki dla starszych dzieci? jakieś żele do mycia, szampony, pasty do zębów? -kosmetyki dla pani Joli - jakies podstawowe typu żel, szampon, krem do buzi, pasta do zębów itd. -proszek do prania (pewnie najlepiej 2: dla całej rodziny i dla niemowląt, Ewa zaproponowała, by może wpłacić jej pieniążki na ten cel a ona kupiłaby na miejscu, bo przesyłka wyjdzie sporo za paczkę powyżej 1 kg) -zabawki dla niemowlaków i dla starszych dzieci - Ewa pisała np. konkretnie o kredkach czy mazakach -poza powyższym sądzę, że przydałyby się też akcesoria typu szczotka do włosów dla niemowlaków, wkładki laktacyjne na wszelki wypadek , herbatka na trawienie, na wszelki wypadek, by były w domu: czopki paracetamolu najmniejsze, dodatkowe ampułki z sola fizjologiczną, bezpieczne patyczki do uszu, fiolet do pępuszków, jesli komuś zostało, może jakieś ręczniczki z kapturkiem Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: LISTA 23.06.06, 22:27 Ok, leżaczka od belli70 nie będzie, więc jeśli ktoś ma i może oddać, to proszę napisac. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia57 jesteście kochane:) 23.06.06, 22:35 cieszę się, że są na tym świecie ludzie, którzy pomagają bezinteresownie pozdrawiam Aurelia. Odpowiedz Link Zgłoś
anetakor wykreśl prześcieradła bo daję z pościelami 23.06.06, 22:41 fiolet mam to też poślę Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: wykreśl prześcieradła bo daję z pościelami 23.06.06, 22:43 Super. Ale prześcieradła zostawię, bo w drugim zestawie 2 kompletów poszewek nie będzie prześceradełek, tzn. grudzien13 będzie szyła, ale chyba tylko jedno wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka update 23.06.06, 22:46 -jeden materac do łóżeczka 120x60 -1-2 prześcieradełka na materacyk 120x60 -1 wypełnienie do pościeli w dziecięcym rozmiarze -pieluchy jednorazowe rozm. 2 lub na wyrost 3 -leżaczek, o którym wspomniała Ewa -ubranka począwszy od rozm. 68 - myślę, że nie tylko bodziaki, bo pogoda ma być w tym roku taka sobie a poza tym 68 będą nosić chyba także na początku jesieni, więc i pajacyki do spania, i może jakieś cieplejsze ciuszki? -kosmetyki dla dzieci: np. krem do ciała (bądź mleczko, oliwka, cokolwiek), krem do pupy, mydełko, może chusteczki nawilżane? -kosmetyki dla starszych dzieci? jakieś żele do mycia, szampony, pasty do zębów? -kosmetyki dla pani Joli - jakies podstawowe typu żel, szampon, krem do buzi, pasta do zębów itd. -proszek do prania (pewnie najlepiej 2: dla całej rodziny i dla niemowląt, Ewa zaproponowała, by może wpłacić jej pieniążki na ten cel a ona kupiłaby na miejscu, bo przesyłka wyjdzie sporo za paczkę powyżej 1 kg) -zabawki dla niemowlaków i dla starszych dzieci - Ewa pisała np. konkretnie o kredkach czy mazakach -poza powyższym sądzę, że przydałyby się też akcesoria typu szczotka do włosów dla niemowlaków, wkładki laktacyjne na wszelki wypadek , herbatka na trawienie, na wszelki wypadek, by były w domu: czopki paracetamolu najmniejsze, dodatkowe ampułki z sola fizjologiczną, bezpieczne patyczki do uszu, może jakieś ręczniczki z kapturkiem Odpowiedz Link Zgłoś
anetakor dokupiłam na allegro 24.06.06, 07:03 wkładki laktacyjne miękka szczotka do włosów plus grzebyk bezpieczne patyczki hiegieniczne podkłady do przewijania pieluszki tetrowe pieluszki flanelowe to będzie posłąne bezpośrednio już na adres Ewy wykreślić z listy poza tym mam dla Joli: pastę do zębów Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: dokupiłam na allegro 24.06.06, 07:18 WOW! Świetnie! Na pewno się ucieszy. To wykreślam. Naszło mnie jeszcze w nocy, bo akurat małemu pościel zmieniałam w łóżeczku (a śpi głównie z nami w naszym łóżku ), że przydadzą się jeszcze 2 ceratki pod prześcieradło, żeby tych nowych materacyków nie poplamić i nie zamoczyć. Ale to są już naprawdę grosze, więc nawet nie wpisuję, zamówię z innymi rzeczami. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtric Re: update 24.06.06, 17:47 mogę wysłać 2 prześcieradełka białe płócienne, rożek i kocyk, ręczniczek z kapturkiem i trochę grzechotek. Ubranka po moich dziewczynkach jeszcze nie wróciły od mojej koleżanki. Odpowiedz Link Zgłoś
anetakor Re: update 24.06.06, 17:51 prześcieradełek właściwie już nie musisz, ale reszta na 200% się przyda :o) dzięki Ci wielkie Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: update 24.06.06, 19:01 A ja bym się i o prześcieradełka uśmiechnęła. Na dziś mamy dwa od Anety i jedno w planach uszycia a na zmianę się przecież przydadzą na pewno. Mamtric - adres do wysyłki wypatrzyłaś powyżej w wątku? Z góry dziękujemy w imieniu Joli. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka aktualizacja 24.06.06, 19:20 Na dziś lista wygląda następująco: -jeden materac do łóżeczka 120x60 + ceratki -1 wypełnienie do pościeli -pieluchy jednorazowe rozm. 2 lub na wyrost 3 -leżaczek, o którym wspomniała Ewa -ubranka począwszy od rozm. 68 - myślę, że nie tylko bodziaki, bo pogoda ma być w tym roku taka sobie a poza tym 68 będą nosić chyba także na początku jesieni, więc i pajacyki do spania, i może jakieś cieplejsze ciuszki? -kosmetyki dla dzieci: np. krem do ciała (bądź mleczko, oliwka, cokolwiek), krem do pupy, mydełko, może chusteczki nawilżane? -kosmetyki dla starszych dzieci? jakieś żele do mycia, szampony, pasty do zębów? -kosmetyki dla pani Joli - jakies podstawowe typu żel, szampon, krem do buzi, pasta do zębów itd. -proszek do prania (pewnie najlepiej 2: dla całej rodziny i dla niemowląt, Ewa zaproponowała, by może wpłacić jej pieniążki na ten cel a ona kupiłaby na miejscu, bo przesyłka wyjdzie sporo za paczkę powyżej 1 kg) -zabawki dla niemowlaków i dla starszych dzieci - Ewa pisała np. konkretnie o kredkach czy mazakach -poza powyższym sądzę, że przydałyby się też akcesoria typu herbatka na trawienie, na wszelki wypadek, by były w domu: czopki paracetamolu najmniejsze, dodatkowe ampułki z sola fizjologiczną, może jakieś ręczniczki z kapturkiem Ja czekam do jutra wieczora i to, co zostanie postaram się kupić i wysłać. Odpowiedz Link Zgłoś
anetakor troszkę jestem zasmucona 24.06.06, 19:29 tyle jest osób na tym forum i tylko taka nas garstka do pomocy... tyle rzeczy oddałam za free ale na moje posty "przyjmę" totalne zero oddzewu... przykro mi Odpowiedz Link Zgłoś
anetakor paracetamol wysłałam w ostatniej paczce 24.06.06, 19:30 1 ceratkę na materacyk mam tylko jestem ciekawa jak ja się jutro na pocztę zabiorę Odpowiedz Link Zgłoś
anetakor dokupiłam: 24.06.06, 21:01 husteczki do pupy 3 opakowania 2 mydełka dużą oliwkę chyba jestem bankrutem Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 już jestem mam dobrą wiadomość 26.06.06, 10:17 dziewczyny znalazł sie wózek za darmo wczoraj po bliźniakach co zrobić z waszymi pieniążkami oddać każdej tyle ile dała czy coś kupić anetko to może nie kupuj chusteczek oliwki i tych cieżkich żeczy kupie za te pieniążki np proszek do prania pieluchy tetrowe napisałam 10 bo mamy stare po innych dzieciach a te to np do wytarcia buźi nigdy nie myślałam że można tak bezinteresownie żucić sie na pomoc innym .... dodajecie mi wiary w drugiego człowieka ...... napisała do mnie akia_k chce pomóc niech napisze do niej mama.smyka bo zauważyłam ze ona tużądzi i niech jej zaproponuje nową liste naprawde jestem pełna podziwu dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: już jestem mam dobrą wiadomość 26.06.06, 13:14 A w ogóle to muszę teraz lecieć, odezwę się wieczorem i na wszystko poodpisuję. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtric Re: już jestem mam dobrą wiadomość 26.06.06, 18:27 jeśli o mnie chodzi, to kup za moją część proszek do prania, lub coś innego dla maluchów Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 dzis ide na zakupy 27.06.06, 10:12 dożuce paczke pampersów 54 szt (mam nadzieje że dostane wypłate) Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 dotarła paczka prosze wykreślić(anetakor) 26.06.06, 10:22 ubranka czpeczki szt1 mała i jedna wieksza czopki przeciw gorączkowe rożek nie wysyłajcie drugiego materacyka bedziemy mieli z łóżeczkiem pozdrawiam wszystkich serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 Re: dotarła paczka prosze wykreślić(anetakor) 26.06.06, 11:30 odezwała sie iza ma dziś wysłać paczke Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 uaktualniam 26.06.06, 13:03 dziewczyny skoro bedą urzywane pieluch tetrowe to może przydadzą sie takie ceratki które sie wiąże na pieluche co o tym sądzicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: uaktualniam 26.06.06, 13:14 Tak, zapakowałam takie 3 szt, ale to są majteczki z gumkami. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: dotarła paczka prosze wykreślić(anetakor) 26.06.06, 13:13 Ojej, dobrze, że napisałaś, bo właśnie miałam odpisać jednej osobie, czy biorę ten materacyk, bo pytałam o wymiar i dostałam odpowiedź. OK, to jutro będzie jeden u Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 do mamy- smyka 26.06.06, 13:21 ciesze sie że przeczytałaś ..... niewiem czy wpłacałaś pieniążki odpisz co zrobić z twoją częscia Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: do mamy- smyka 26.06.06, 17:18 Dołożyć do zrzutki na Jelpa dla bliźniaków (proszek do prania). Znowu jestem w biegu, krzyczą po mnie, że mam wstać od kompa, może wieczorem dam radę wejść na dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka do wszystkich zainteresowanych :) 26.06.06, 20:47 Pfff, ok, to po kolei, bo się pogubimy. Ewa - pieniążki, które posłałam na zrzutkę na wózek, proszę dołożyć do proszku dla bliźniaków. Daj mi jutro znać, czy przyszła moje paczka + materacyk. Mają być jutro u Ciebie. Czy ktoś się orientuje, co z rzeczami, które miała wysłać anetakor? Tzn. czy wyśle je w przyszłym tygodniu, czy w ogóle nie będzie mogła? Zakładam, że wyśle, ale z opóźnieniem i z tym założeniem kupuję resztę rzeczy z listy. Za chwilę napiszę do akia_k, najwięcej problemów będę miała z ciuszkami. Rzeczy, które dodatkowo już zamówiłam bądź mam: -ceratka pod prześcieradełko -1 wypełnienie do pościeli -pieluchy jednorazowe rozm. 2 -chusteczki nawilżane x 2 -herbatka na trawienie, -ampułki z sola fizjologiczną, -2 ręczniczki z kapturkiem W trzecim rzucie pójdą jeszcze: -kosmetyki dla Joli i starszych dzieci -leżaczek (ale to za tydzień) -kredki, mazaki To chyba tyle. Jeśli o czymś zapomniałam, to proszę krzyczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: do wszystkich zainteresowanych :) 26.06.06, 21:22 Ewa: w osobnej paczce przyjdzie: 20 pieluch tetrowych, dodatkowe majteczki na pieluchy tetrowe, 10 paczek gazików do oczek i ceratka pod prześcieradełko. W osobnej: 2 ręczniczki z kapturkami i 2 paczki wkładek do pieluch (rzadziej się je dzięki nim pierze ). Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: do wszystkich zainteresowanych :) 27.06.06, 01:06 Ech, aż się ciepło na sercu robi... Ta pani, u której kupiłam ręczniczki i wkładki do pieluch, była b. zdziwiona, że jest mi obojętny wzór ręczniczków ;D , więc jej w jednym zdaniu napisałam, że to nie dla mnie i że pomagamy jeden mamie. Sama z siebie zaraz odpisała, że dołoży również coś od siebie oraz prosiła, bym przekazała życzenia zdrowia mamusi i jej maluszkom (wszystkim ) - Ewa, przekażesz? ) Aha, leżaczek już jest, też pójdzie bezpośrednio do Ciebie, tzn. osobną paczką i z innego adresu. Z tego co widziałam na fotkach, jest w nim taki łuk na zabawki, ale zabawek nie ma. Postaram się trochę posłać, to może jakoś przyczepicie. Nadal mam problem z ciuszkami, mam nadzieję, że się jakieś mamy zadeklarują w tym temacie. A teraz uciekam już spać, bo jutro (dziś!) znowu będę sama z małym a ostatnio jest po prostu nie do opisania męczący... Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 Re: do wszystkich zainteresowanych :) 27.06.06, 09:57 dagmara wszystko przekaże wczoraj jola dzwoniła w środe już ostateczny termin porodu boi sie że niezdążymy tłumaczyłam jej że na nas może polegać i maleństwa przywitamy godnie . proszek kupie dziś tak jak prosiłaś bedzie to yelp ubranka bedą anetakor ma wysłać dwie paczki z innego adresu i to co pisała wcześniej ma przesłać jak minie kryzys (czekamy) ucałuj małego acha zapomniałabym napisz mi prosze ile ten twój mały kochany urwisek ma ? Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 czekamy 27.06.06, 10:18 moje kochane czekamy na paczki z niecierpliwością bo jutro już rozwiązanie zastanawiam sie kiedy to do nas dotrze ...... Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: czekamy 27.06.06, 13:12 Hej, hej, moja paczka + materacyk będą dziś, przynajmniej powinny, no najpóźniej jutro. Trzy osoby, u których zrobiłam zakupy na Allegro mają już należności na koncie, więc mam nadzieję, że dziś nadadzą paczki, wtedy jutro byłyby u Ciebie. Reszta rzeczy, tj. wypełnienie, dodatkowe pampersy, chusteczki nawilż., herbatka, ampułki - może uda mi sie wysłać dziś, najpóźniej jutro. Spokojnie, Jola pobędzie w szpitalu kilka dni, przed weekendem jej na pewno nie wypuszczą, zwłaszcza, że - tak sądzę? - będzie miała cesarkę. Na pewno zdążymy. Po weekendzie wyślę kosmetyki dla Joli i starszych dzieci + kredki i mazaki. To chyba tyle. Aha, w związku z kilkoma mailami, nie tylko osób, które już zdecydowały się pomóc, ale które nad przyłączeniem się zastanawiają, chciałam zapytać, czy zgłosił się już ktoś do potwierdzenia sytuacji pani Joli? Bo że wszyscy czekamy na fotki bliźniaków po porodzie i fotki relacjonujące co jakiś czas, to nie muszę pisać? Pozdrawiam z cholernie upalnego Śląska i biegnę się malować, bo znowu mnie poganiają... Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: czekamy 27.06.06, 22:07 Hop-hop?! Ale tu cisza. Ewa, odezwij się, jeśli tu będziesz. Wiem, że ma ograniczony dostęp do sieci, ale możej jutro zarzysz? WIesz, chyba lepiej nie zakładać kolejnych wątków dotyczących Joli, bo robi się bałagan. Daj znać, co z Jolą, z paczkami no i jeszcze powtarzam i kopiuję, żeby nie umknęło: > Aha, w związku z kilkoma mailami, nie tylko osób, które już zdecydowały się > pomóc, ale które nad przyłączeniem się zastanawiają, chciałam zapytać, czy > zgłosił się już ktoś do potwierdzenia sytuacji pani Joli? > Bo że wszyscy czekamy na fotki bliźniaków po porodzie i fotki relacjonujące co > jakiś czas, to nie muszę pisać? Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 Re: czekamy 28.06.06, 10:33 dagmara odpisuje paczka wczoraj doszła od mamtric prześcieradełka3x reczniki 2x kocyk1x rożek1x podpaski po porodzie 1x wkładki laktacyjne1x smoczki uspokajacze2x smoczki na butelki 2x(po podwie sztuki) to chyba wszystko niestety nie miałam czasu jej wczoraj tego dostarczyć bo dosyć puźno wróciłam a jola mieszka na drugim końcu siedlec wiec to troche daleko mam zamiar wszystkie paczki zebrać i zawieżć jej jak wyjdzie ze szpitala a idzie dziś ok południa lub popołudniu jak tylko uda mi sie załatwić cyfrówke to wprowadze zdjecia dzieci jesze tego nigdy nie robiłam ale jak mi podpowiesz jak to sie robi to razem nam sie uda niestety nikt sie niezgłosił co do potwierdzenia ale napisałam ci adres do joli wiec sama możesz do niej teraz wysłać paczki na jej adres zapytam sie o telefon czy moge podać i dam znać pozdrawiam ewa Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 Re: jest wózek dla siedleckich bliźniaków 28.06.06, 10:36 zapomniałam o zabawkach też doszły ..... Odpowiedz Link Zgłoś
mamtric Re: mamtric paczka doszła dziekujemy;) 28.06.06, 16:09 nie ma za co . Mam nadzieję, że przynajmniej część rzeczy się przyda. Reszta paczek napewno wkrotce dojdzie. Jeśli Jola będzie miała cesarkę to wyjdzie najwcześniej w 5 dobie (wiem, bo sama miałam trzy cięcia), więc jest jeszcze mnóstwo czasu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 kredki 28.06.06, 10:47 ojejku zapomniałam to chyba przez te upały były jeszcze kredki ołówkowe Odpowiedz Link Zgłoś
ni.tka Re: jest wózek dla siedleckich bliźniaków 28.06.06, 15:27 Wysłałam paczke z piłką dla starszych chłopców, proszę o potwierdzenie jak dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 Re: napisz Ewa czy moja paczka przez allegro dota 29.06.06, 10:09 aneta paczka wczoraj dotarła podkłady pod prześcieradła10 szt wkładki laktacyjne pieluchy flanelowe 4szt pieluchy tetrowe 10 szt patyczki Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 pieniążki 29.06.06, 10:31 zebraliśmy 65 zł po srawdzeniu w mopsie zrobie zakupy dajcie znać jak poszło Odpowiedz Link Zgłoś
anetakor ubranka 29.06.06, 11:15 zapłaciłam dwóm mamom za ubranka daj znaćjak przyjdą Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 dagmara paczka dotarła 30.06.06, 10:05 a wniej : dwa reczniki z kapturkiem (śliczne) wkłady do tetry 2x termometr do wody buciki białe dwie czapeczki białe wszystko super pachnące czystością i świeżością dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 dziewczyny czekamy cały czas 30.06.06, 14:54 niecierpliwie a tak po za tym to czuje duchowo zwjazana z nimi ..... Odpowiedz Link Zgłoś
zonkakrzysia1 paczki 03.07.06, 10:01 dotarła paczka z : leżczkiem pieluchami tetrowymi wacikami ze spirytusem majteczkami ceratowymi ceratką pod prześcieradło wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś