Dodaj do ulubionych

prosze o ubranka dla malenstwa

IP: *.* 13.12.02, 20:09
witajcie!!!bardzo dlugo zastanawiamlam sie nad napisaniem tej prosby i szczerze mowiac czuje sie bardzo nieswojo bo nie sadzilam ze kiedykolwiek bede zmuszona prosic o cos nie rewanzujac sie za to finansowojestem w 22 tyg ciazy i juz bardzo sie denerwuje ze bede miala w co ubrac swojego malenstwaskonczylam studia i niestety nie mam pracy a co za tym idzie nie mam prawa do zasilku dla bezrobotnychzyjemy z mezem z jego nauczucielskiej pensji ktora wynosi 750zl kiedy maz wychodzi do pracy siedze czasem i placze bo nie potrafie sobie wyobrazic tego ze nasze dziecko nie bedzie mialo ladnych ubranek, zabawek itp. bo wiekszosc pieniazkow pochlaniac beda rachunki i jedzenie na ktore i tak juz duzo nie zostanie a gdzie jeszcze wyprawka....ubranka, butelki, pieluszki...Boze...za co?kilka razy juz odzywalam sie do dziewczyn ktore mialy cos do oddania i spotykalam sie z czyms bardzo dziwnym, dla mnie dziwnym a mianowicie mowie tu o braku zaufania do osob ktore potrzebuja pomocy,takie mamy ciekawe czasy ze albo znajduja sie ludzie ktorzy maja serce pelne ciepla i wspolczucia dla drugiej potrzebujacej osoby albo takie ktore wszedzie wesza podstep, ja sama kiedy studiowalam pomagalam ludziom ktorzy tej pomocy potrzebowali choc sama nie mialam duzotak wiec drogie mamy jesli macie choc odrobinke ciepla w waszych serduszkach a mam gleboka nadzieje ze tak wlasnie jest pomozecie mi choc malenkim drobiazgiem dla mojego kochania ktore przyjdzie na swiat w swieta Wielkanocnepozdrawiam bardzo serdecznie i z gory dziekuje za jakikolwiek odzewAsia
Obserwuj wątek
    • Gość: magdalena-wawa Re: prosze o ubranka dla malenstwa IP: *.* 13.12.02, 22:16
      skad jestes Joasiu?
      • Gość: joannaw Re: prosze o ubranka dla malenstwa IP: *.* 14.12.02, 08:48
        jestem z Poznania
    • Gość: Madziar Re: prosze o ubranka dla malenstwa IP: *.* 13.12.02, 22:27
      Joanno!Skąd jesteś??? Doskonale Ciebie rozumiem. Moja Antosia ma w tej chwili 8 miesięcy.Po studniach pracowałam jeszcze przez rok, potem urodziła się Antoninka. Od momentu kiedy skończył mi się macierzyński też jestem bez niczego, a do pracy mogę wrócić tylko po wymówienie, bo już nie jestem dyspozycyjna i nie mogę pracować od świtu do nocy.Mój Mąż był bezrobotny, od paru miesięcy próbuje rozkręcić działalność, z czego większość kasy pochłania ZUS.A nie mamy własnego mieszkania, więc płacimy słono, bo stolica, za wynajęte. Również od jakiegoś czasu zwracam się na forum z prośba o ciuszki dla Tosi, bo rośnie jak na drożdżach, a zaczyna brakować na wszystko, więc nawet nie myślę o kupnie, ale na razie trafiam w próżnię. Myślę więc, że Cię rozumiem, bo równie bardzo boję się przyszłości.Jęśli jesteś z Warszawy z chęcią ofiaruję Ci trochę ubranekk dla Maleństwa, abyś mogła być spokojniejsza. Nie są rewelacyjne, dostałam je od znajomych, ale Tosia nie narzekała, a jest sporo bardzo funkcjonalnych rzeczy. Tym bardziej by pasowały że Antonina urodziła się 16 kwietnia więc Twoje Dziecię będzie mniej więcej tak samo rosło. nie martw się na zapas.PozdrawiamMagda
      • Gość: Biedrona Re: prosze o ubranka dla malenstwa - do Madzior IP: *.* 14.12.02, 00:04
        Napisz do mnie mam do oddania kurteczke na rozmiar 80. Nie jest to jakas firmowa rzecz ale na pewno przyda się Twojej małej na chłodniejsze wiosenne dni.Pozdrawiam Biedrona.
        • Gość: Madziar Re: prosze o ubranka dla malenstwa - do Madzior IP: *.* 16.12.02, 18:31
          Biedrona jeśli możesz odezwij się do mnie mag1709@interia.plDzięki za to, że pomyślałaś o nas.Pozdrawiam. Magda
      • Gość: joannaw Re: prosze o ubranka dla malenstwa IP: *.* 14.12.02, 08:55
        Droga Madziu!!!jesli mialabys cos do oddania to bardzo bylabym wdzieczna, domyslam sie ze duzo Cie to "kosztuje", ale jakze piekne jest to ze sama bedac w trudnej sytuacji potrafisz podzielic sie z drugim czlowiekiem tym co masz jestem pelna podziwu a zarazem bardzo wdziecznapiszesz ze jestes z Warszawy ja niestety mieszkam w Poznaniu ale ubranka ktore chcialabys mi ofiarowac moglaby odebrac moja tesciowa wiec jesli nie sprawi Ci to zadnego problemu pisz prosze do mnie na adres asiula25@interia.plwtedy jakos bysmy sie umowilybardzo serdecznie pozdrawiam i dziekuje za odzewAsia
    • Gość: aneczkaw Re: prosze o ubranka dla malenstwa IP: *.* 14.12.02, 00:07
      Napisz mi na priva skad jestes, to moze cos wymyslimyania
      • Gość: joannaw Re: prosze o ubranka dla malenstwa IP: *.* 14.12.02, 08:57
        mieszkam w Poznaniu
    • Gość: dyziak Re: prosze o ubranka dla malenstwa IP: *.* 14.12.02, 00:14
      Kochanie,sama prosiłam o pomoc. Moje maleństwo przyjdzie na świat w lutym i ja chętnie Ci pomogę. podaj mi tylko adres i wyślę Ci to co mogę. Znam to cholerne uczucie. Nie martw się, będzie lepiej, choć może nie dobrze.dyziak (Marlena)
      • Gość: joannaw Re: prosze o ubranka dla malenstwa IP: *.* 14.12.02, 09:02
        do wszystkich dziewczyn ktore chcialyby mi pomoc, prosze piszcie do mnie na adres e-mail asiula25@interia.plmoze dzieki Wam choc troszke moj wieczny pesymizm zmieni sie na odrobinke jakze cudownego OPTYMIZMUpozdrawiam Was serdecznie Asia
        • Gość: mysha Re: prosze o ubranka dla malenstwa IP: *.* 14.12.02, 17:35
          Czuję się trochę wywołana do "tablicy". jestem jedną z mam, która chciała oddać ubranka. I do mnie Asia też napisała z prośbą o pomoc...Póki co nie przesłałam jej ubranek - powód jest banalny - chciałam zaoferować pomoc mamie z Wrocławia. Nie bardzo mam czas biegać na pocztę (ostatni żeby wyslac paczkę stałam godzinę!), po drugie chciałabym nadać mojej pomocy wymiar ciągły (wiecie jak szybko rosną dzieci i co ile ubranka nadają się do wymiany...).Myślałam, ze znajdę przez edziecko kogoś z Wrocławia, kom8u będę mogła pomagać regularnie, dowiadywać się czego potrzebuje, czy jego sytuacja się zmienia itp.Po drugie - ubranka nie są firmowe, ani super-nowe (te najladniejsze, niezniszczone i firmowe zwykle sprzedaję i kupuję mojemu synowi nowe zabawki i ubranka). Boję się, że jakaś mama dostanie je i powie... "ale badziew" i fruu je do śmietnika... gdy tym czasem innej mamie by się mogły naprawdę przydać.Ponieważ jeszcze nie oddałam ubranek (dziś po tygodniu wróciłam do domu od mamy) podzielę je pomiędzy wrocławską rodzinę i Asię...Trzymaj się cieplutko Asiu... I napisz mi na priva namiary do Twoich znajomych, którzy Cię odwiedzają w Pozaniu,a są z Wrocławia...
          • Gość: itanka Re: prosze o ubranka dla malenstwa IP: *.* 16.12.02, 01:49
            Asiu - napisz prosze na priva, zapraszam Cie do mnie na "mała czarną" i przy okazji przygotuję dla "Twojego Brzusia" kilka ubranek. Mieszkam w Poznaniu, koniecznie się odezwij :-))Cieplutko pozdrawiamMałgoska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka