mysz78 03.04.04, 18:38 Czy wiecie może, gdzie w Gdyni/Sopocie odprawiana jest msza św. dla maluszków - taka cała śpiewana, ze skróconą liturgią, z łażącymi dookoła ołtarza dzieciakami )) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saba76 Re: Msza św. dla małych dzieci 27.04.04, 20:18 Ja chodziłam kedyś na Obłuże do Boboli(jak zjeżdza sie zestakady,była dla dzieci w wózkach i maluszków do 5lat czy 6 niepamietam. Wiem ze jest nadal ja niestety w wyniku przeprowadzki niechodze juz tam. Teraz należe do sw. Mikołaja w gdyni Chuloni i mam problem , bo msza jest na 13 ale trzeba znieśc wózek po schodach. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=11737437 Odpowiedz Link Zgłoś
zuz-anka Re: Msza św. dla małych dzieci 14.05.04, 12:01 po co ogłupiać dziecko od najwcześniejszego dzieciństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: Msza św. dla małych dzieci 05.11.04, 17:51 dobre pytanie obawiam się, że pozostanie bez odpowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
dagbe Re: Msza św. dla małych dzieci 14.05.04, 13:29 Znam tylko jedno takie miejsce: Kościół Św. Jana w Gdańsku. Jest tam tylko msza o 12:00. Liturgia nie jest skrócona, ale są śpiewy, dzieci są mile widziane (jest dla nich zorganizowana opieka). Polecam. Pozdrawiam, Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
nann Re: Msza św. dla małych dzieci 03.07.04, 23:48 Kosciol Sw. Michala w Sopocie, godz. 12.(chyba w czasie wakacji zawieszone Dla mnie rewelacja. pozdrawiam serdecznie nann Odpowiedz Link Zgłoś
lamek Msza św. dla małych dzieci - Gdynia 05.07.04, 22:47 U NMP przy ul. Swiętojańskiej o 14.00 W Starym kościele. lamek Odpowiedz Link Zgłoś
balbina16 Re: Msza św. dla małych dzieci - Gdynia 05.07.04, 23:30 Cześć! Świetna msza dla dzieciaków jest w św. Jakubie w óliwie (Koło katedry) na 12. Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
natkare Re: Msza św. dla małych dzieci - Gdynia 02.11.04, 11:45 Polecam msze o11.30 na Wzgorzu Sw Maksymiliana. Odpowiedz Link Zgłoś
joamka Re: Msza św. dla małych dzieci - Gdynia 03.11.04, 11:00 CZy możesz coś blizej napisac na temat tej mszy? Czy jest śpiewana , krótsza niż zwykle? Mam 1,5 rocznego strasznie ciekawskiego synka i przyznam sie ze zrezygnowałam na razie z mszy z nim. Jest to starsznei uciążliwe dla wszystkich. Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
natkare Re: Msza św. dla małych dzieci - Gdynia 05.11.04, 18:44 Msza jest standardowa czyli godzinna. Jednak nie ma problemu gdy dziecko placze nikt nie patrzy sie na ciebie dziwnie. Dzieciaki praktycznie biegaja po kosciele cala msze. Podczas mszy przewaznie spiewa zespol muzyczny skladajacy sie z dzieci (Promyczki). Mam synka Maciusia 5,5 letniego i 14 miesieczna coreczke Dominisie , ktora tez nie nalezy do super grzecznych Pozdrawiam Serduszkowo. Renata mama Maciusia 1999, Dominisi 2003 i Fasolki (?26.03.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
joamka Re: Msza św. dla małych dzieci - Gdynia 08.11.04, 08:07 Dziękuję za wieści. Wygląda to całkiem obiecująco chyba sprubujemy w najbliższą niedzielę. Pozdrawiam Aśka mama Marka Odpowiedz Link Zgłoś
neka1 Re: Msza św. dla małych dzieci - Gdynia 30.11.04, 22:20 Ja polecam msze ś w niedziele każdą o 11:00 w kościele na dąbrówce.Msza jest krótka dzieci śpiewają jest mały churek dziecięcy i jest bardzo fajnie.Ksiądz chodzi między dziećmi które nie żadko mają ze sobą przyniesione lalki,wózki,misie ,samochody itp. Odpowiedz Link Zgłoś