Dodaj do ulubionych

Zajecia dla dzieci 1-3 latka w Trojmiescie.

06.12.04, 21:58
Czy ktos slyszal o Zielonych Domach w Trojmiescie? Zielone Domy to spotkania
najczesciej organizowane w przedszkolach ale dla maluchow w wielu
przedprzedszkolnym (np.2-latkow). Spotkania te maja ulatwic dziecku wejscie w
nowe srodowisko, dac mozliwosc zabawy i przebywania z rowiesnikami, ale pod
okiem opiekunow (mamy, taty, babci). W zajeciach takich najczesciej tez
uczestnicza psycholog i pedagog. Istnieja takie spotkania w Warszawie, nie
zawsze pod nazwa Zielone Domy, ale Sloneczne czy Misiowe domy, Kuby Malucha
itp. Nazwa nie jest istotna. Szukam takich zajec w Trojmiescie dla swojej 1,5
rocznej coreczki.
Obserwuj wątek
    • dagbe Re: Zajecia dla dzieci 1-3 latka w Trojmiescie. 07.12.04, 09:34
      Witaj,
      w Gdyni jest przedszkole Montessori, które organizuje w soboty zajęcia dla
      dzieci przedprzedszkolnych. Czasem chadzamy tam z Michasiem, który ma obecnie
      2.5 roku.
      www.montessori.sopot.pl
      Znam też inne zajęcia dla małych dzieci w Trójmieście i część z nich polecam z
      czystym sumieniem. Jeśli jesteś zainteresowana, pisz na priv: dagbe@op.pl

Pozdrowienia,
      Dagmara
      • akmka Re: Zajecia dla dzieci 1-3 latka w Trojmiescie. 07.12.04, 10:56
        Podciągam bo tez jestem bardzo zainteresowana. Wika ma już 2 latka i nie można
        wciąż spędzać czasu na placach zabaw w centrach handlowych..... smile)
    • magdalena_gk Re: Zajecia dla dzieci 1-3 latka w Trojmiescie. 07.12.04, 14:59
      Witam, mieszkam w Gdyni i parę razy w informatorze Urzędu Miasta Gdyni pt.
      RATUSZ natknęłam się na informacje, że takie wolne zajęcia mające na celu
      oswojenie się dzieci z przedszkolem odbywają się w poszczególnych przedszkolach
      w Gdyni, podana była data i miejsce. To mój pierwszy pomysł. Sama jestem mamą
      trzylatka i on juz chodiz do przedszkola na "cały etat". Wcześniej posyłałam go
      do prywatnego przedszkola na Witominie, jest możliwość raz w tygodniu
      www.przedszkolak.netfirms.com/ Mały problem, jest tam zawsze kolejka,
      ale można dziecko zapisac z wyprzedzeniem i poczekać do wrzesnia albo jak się
      jakieś miejsce zwolni. Trzeci pomysł to zajęcia z angielskiego: jest cała sieć
      takich zajęc dla malutkich dzieci w Trójmieście pod nazwą Helen Doron - to
      metoda nauki, a właściwie akwizycji języka angielskeigo przez najmłodsze
      dzieci. Na pewno na necie znajdziecie adresy - ja znalazłam parę. A czwarty
      pomysł to Aqua PArk - basen dla maluszków- nawet noworodków. A piąty to popytac
      w Osiedlowych Domach Kultury, u mnie na osiedlu raz w zeszłym roku odbywały się
      takie zajęcia z rytmiki. Podejrzewam że w YMCA też coś takiego jest. Do roboty
      MAMY. Powodzenia. Magda
      • mamamai4 Re: Zajecia dla dzieci 1-3 latka w Trojmiescie. 07.12.04, 18:13
        Dziekuje za wszystkie informacje. Juz wczesniej namierzylam Plywalnie Dzidzius
        na Witominie i Aquapark. Napewno sprobuje przyjsc na zajecia w Montessori.
        Dagmara: napisalam do Ciebie na podany adres. Ania: a moze spotkamy sie na
        jakims placu zabaw w centrum handlowym? Ja tez tam chadzam z moja Majka.
        Pozdrawiam. Julka
        • joako Re: Zajecia dla dzieci 1-3 latka w Trojmiescie. 07.12.04, 20:25
          Hej,
          My tez chodzimy do Aquaparku i jest super. Wlasnie zaczyna sie nowy kurs. Jest
          tez rytmika dla dwulatkow w Gdansku-Orunii na ul. Krzemowej 2 a. Pojawiamy sie
          tam od czasu do czasu. Bylismy tez w Gdanku-Otominie w Tabunie-stadnina. Filip
          raz usiadl na koniku-oprowadzanie -5 min. kosztuje 7 zl. Raz na jakis czas mozna
          sie wybrac, bo na dluzsza mete nie jest to jeszcze dobre ze wzgledu na kosciec.
          Czasem tez probujemy wybrac sie do Teatru Miniatura. Niestety nikt nie pisze od
          jakiego wieku sa przedstawienia, wiec chodzimy na czuja. Bylismy na Calineczce i
          bylo super, na Czarnoksiezniku z krainy Oz Filip sie troche bal, a potem zasnal
          wink, bo przedstawienia sa o 12.00. Teraz jest Bajnutek w Miniaturze "Kto wymyslil
          choinke" i sama nie wiem czy to bedzie dobre dla takich maluchow. 5. XII w
          Filharmonii byl koncert Familiny z okazji swiat-niestety bylismy chorzy. Dagbe,
          napisz prosze gdzie jeszcze mozna sie wybrac. Z trzech Twoich rad juz
          skorzystalam, przeczytalam sobie jak komus radzils gdzie isc do ortopedy, do
          stomatologa dzieciecego i gdzie na narty-jedziemy do Bukowiny do Hawrania-i za
          kazdym razem jest to super rada. Nie krepuj sie, pisz co jeszcze smile.
          Pozdrawiam
          Asia Filip (2,5)
          • dagbe Re: Zajecia dla dzieci 1-3 latka w Trojmiescie. 08.12.04, 10:20
            Dzięki, Asiu. Cieszę się , że mogę pomóc smile

O zajęciach dla małych dzieci nie chciałam pisać na Forum, bo jest to zwykle
            celem ataków "obrońców jedynie słusznej wizji dzieciństwa" wink
            A ja na punkcie edukacji dzieci i zajęć dla maluchów mam chopla (hopla?) z
            przerzutką.

Więc...
            ANGIELSKI:
            Na zajęcia Helen Doron chodzimy już drugi rok. Jesteśmy bardzo zadowoleni z
            ośrodka w Gdańsku na Niedźwiedniku, ul. Podkarpacka. Wiem, że jest tych
            ośrodków kilka w Trójmieście ale radzę sprawdzić wybraną placówkę na lekcji
            próbnej - czy sala jest przystosowana do zajęć z maluchami (jak najmniej
            sprzętów)? czy osoba prowadząca radzi sobie z prowadzeniem zajęć? czy jest
            spokojna, opanowana, uśmiechnięta?
            Dla trochę starszych dzieci (tak od 3. do 12. roku życia) polecam sopocką
            szkołę języka angielskiego "English for Kids"(81-840 Sopot, Al Niepodleglosci
            731 tel. 555-01-77, pn-czw 14:00-19:00). Jest to mała placówka prowadzona przez
            małżeństwo polsko-brytyjskie. Mój starszy syn chodził do nich na zajęcia i już
            od dwóch lat jeździ na obozy językowe.
            MUZYKA:
            Akademia Językowa w Gdyni (81-372 Gdynia, Świętojańska 23/2, tel. 781 57 71,
            781 57 80) prowadzi Szkołę Muzyczną YAMAHA. Bardzo ciekawe są zajęcia pod
            hasłem "Szkraby i Muzyka".
            CZYTANIE:
            Akademia Nauki prowadzi kursy dla rodziców małych dzieci:
            www.akademianauki.pl/html2/kjnmdc.html
            Ul. Armii Krajowej 50/54 (budynek S.P. Nr1 wejście od ul.Boczna) 81-729 Sopot
            tel. (58) 550-24-00
            Dowiedziałam się tam dużo na temat rozwoju dzieci. Pomogło mi to bardzo w walce
            z brakiem koncentracji u starszego syna wink
            PŁYWANIE:
            Szkoła "Dzidziuś" na Witominie - bardzo nam się tam podobało. Polecam.
            Szkoła pływania "Nasze Dziecko" w Aquaparku - przenieśliśmy się tam ze względu
            na terminy zajęć. Firma IKA_TUR oprócz szkoły pływania organizuje aktywny
            wypoczynek z małym dzieckiem (weekendy i wczasy) - serdecznie polecam!
            www.naszedziecko.com.pl/
            I to by było narazie na tyle...

Pozdrowienia,
            Dagmara
            • mamamai4 Re: Zajecia dla dzieci 1-3 latka w Trojmiescie. 09.12.04, 10:06
              Niestety Szkoly Muzycznej Yamaha i zajec Szkraby i muzyka nie ma juz na
              Swietojanskiej. Czy ktos wie czy ta szkola sie gdzies przeniosla? Czy tez w
              ogole nie ma tych zajec w Trojmiescie?
              Cos w tym roku sie dzieje niedobrego w tej dziedzinie. Gdy rozmawialam z
              p.dyrektor jednego z przedszkoli poinformowala mnie ze owszem w zeszlym roku
              prowadzili zajecia dla takich maluchow, ale w tym juz nie, poniewaz nie maja
              wystarczajacej ilosci nauczycieli.
              Pozdrawiam wszystkie mamy Julka
              • joako Re: Zajecia dla dzieci 1-3 latka w Trojmiescie. 09.12.04, 14:29
                Dzieki bardzo dagbe,
                Co do yamahy to pewnie dagbe zna odpowiedz; Nie wiedzialam ze te kursy sa tez w
                Sopocie-dagbe nie przejmuje sie tym ze komus cos sie moze nie podobac (w sensie
                co robie z dzieckiem-ze chce je czegos nauczyc), doman mnie wciagnal-wiec
                czytamy po polsku i ang i liczymy i jest wesolo; niestety na orunii w sali gdzie
                jest rytmika sa zabawki ktorych nie mozna ruszac no i dlatego probujemy tam
                chodzic od czasu do czasu, bo Filip nie rozumie dlaczego nie mozna sie bawic
                zabawkami ktore tam sa. Wiem, ze przy Filharmonii jest balet dla maluszkow. Jest
                tez na stonie regionalnej info o zajeciach w Akademos-przy AWF-ie. Myslalam zeby
                moze sprobowac - sa zajecia dla dzieci od 2 lat-gimnastyka. Byl ktos tam moze z
                maluszkiem? A moze informujmy sie jak ktos idzie do teatru czy dane
                przedstawienie jest dobre dla maluszkow-wiadomo kazde dziecko jest inne, ale
                zawsze to inaczej niz wpakowac sie na impreze dla starszych. Myslimy tez o
                lyzwach-znalazlam info na stronie:
                www.lodowiska.win.pl/gdan.s1.html.
                Jest szkolka lyzwiarska.
                A gdzie jest jeszcze osiedlowa rytmika? Ktoras z was wspomniala? Palac Mlodziezy
                tez ma oferte ale to dopiero dla dzieci od 3 r.z.
                Pozdrawiam
                Asia i Filip
                • dagbe Łyżwy. 09.12.04, 15:28
                  Kiedyś byłam z Michałem w Oliwii, gdy akurat trwał trening szkółki hokejowej.
                  Michaś był zafascynowany i staliśmy tam dobre pół godziny oglądając
                  ćwiczenia wink Myślałam, żeby go tam zapisać, gdy już osiągnie odpowiedni wiek
                  (wtedy miał 1.5 roku).

Od jakiego wieku można zacząć naukę jazdy na łyżwach?

Pozdrawiam,
                  Dagmara
                  • joako Re: Łyżwy. 17.01.05, 14:30
                    Bylismy na lodowisku zorientowac sie czy Filipkowi-2,5 podoba sie na lodowisku
                    (nie jezdzilismy) i sprawdzilam jaka jest najmniejsza numeracja lyzew-w sklepie
                    i wypozyczalni na miejscu figurowki-nr 27 a hokejowki 28. Musimy jeszcze troszke
                    poczekac.
                    Pozdrawiam
                    Asia
              • joamka Re: Zajecia dla dzieci 1-3 latka w Trojmiescie. 09.12.04, 14:44
                Dzwoniłam wczoraj na Świętojańską pod wskazany numer i była tam szkoła
                językowa. Rozmawiałąm z panią któr apowiedział mi ż eowszem będą również w tym
                roku organizować zajęcia -rytmikę dla maluchów od 2 roku zycia. teraz jeszcze
                to orgamizują ale pani wzięła namiary i powiedział ze się ode zwa jak będzie
                ruszać. Nie wiem ska taka rozbieźnośc informacji albo oni tam szybko
                wprowadzaja zmiany.
                Sama jestem mamą 20 miesięcznego Marka i z ciekawością czytam ten wątek. Do
                Aquaparku chodziliśmy w ubiegłym roku teraz chcę zapisać Marka na Witomino. A
                propos czy nie wiecie kiedy kursy ruszają? Czy w nowym Roku czy inaczej. Na
                rytmikę pewnie nie będziemy chodzić bo ma to byc o 15 lub 15.30 co dla mnie
                jest za wczesnie(praca).
                Pozdrawiam
                Aśka
                P.S Słyszałam że w centrum kultury na Wzgórzu tez jest taki Klub Malucha ale
                nic więcej nie wiem.
                • joako Re: Zajecia dla dzieci 1-3 latka w Trojmiescie. 09.12.04, 15:46
                  Byl gdzies wczesniej watek o lyzwach. Chyba bylo tam napisane ze byly w szkolce
                  dzieci 2,5 letnie i sobie nie radzily. Ja jezdzilam maja 3 latka-podobno niezle
                  smigalam. Nie mysle o kupnie lyzew, ale o tym zeby choc raz zobaczyc czy to juz
                  czassmile. Ktos pisal o lyzwach jofe easy go-niezle sie prezentuja.
                  pozdrawiam
                  Asia
                  • joako Re: Zajecia dla dzieci 1-3 latka w Trojmiescie. 09.12.04, 16:12
                    Ale wy mnie nakrecacie z tymi zajeciami. Dzwonilam do hali Olivii i pani
                    powiedziala ze to od 4 lat, zalezy od dziecka.
                    pozdrawiam
                    Asia
                    • mamamai4 Re: Zajecia dla dzieci 1-3 latka w Trojmiescie. 09.12.04, 21:15
                      Co do zajec Szkarby i Muzyka na Swietojanskiej - dzwonilam tam dzis i
                      otrzymalam informacje ze z tych zajec zrezygnowali. No coz ale moze inna Pani w
                      tej samej szkole ma lepsze informacje i cos tam planuja. Dzwonilam do Centrum
                      Szkoly Muzycznej Yamaha i poinformowali mnie ze te zajecia moze rusza za jakis
                      czas ale w Gdyni Chyloni. Info bedzie na stronie: www.promusica.com.pl/smy.
                      Jezeli ktoras z Was bedzie wiedziala ze cos rusza w tej sprawie na
                      Swietojanskiej to prosze powiadomcie mnie.
                      Czy ktos wie cos blizszego o tym Klubie Malucha na Wzgorzu?
                      Moja Maja napewno jest jeszcze za mala na lyzwy - 18 miesiecy.
                      Piszcie piszcie dziewczyny. Ja i Dagmara spotykamy sie w sobote w Montessori w
                      Orlowie. Ktos do nas dolacza?
                      Julka i Maja
                      • ola2511 Re: Zajecia dla dzieci 1-3 latka w Trojmiescie. 11.12.04, 17:24
                        Cześć Dziewczyny,
                        nie wiedziałam że tyle się dzieje w Trójmieście. Mam 14 miesięcznego synka i od
                        4 miesiąca chodzimy do Aqaparku do szkoły pływania, a od 3 miesiąca na
                        ćwiczenia , które teraz są w Akademosie, wcześniej były na Zaspie. Nie mogę się
                        nadziwić jak mój synek się rozwija, przed roczkiem zaczął chodzić, teraz biega
                        i wchodzi na stół hihihihihi.
                        Zainteresowałam się tym , co piszecie o lekcjach muzyki i teatrze. Chętnie bym
                        się wybrała na coś sprawdzonego.
                        Aha, byliśmy raz w Multibaby kinie, niestety nie trafiłam na dobry film (cały
                        czas strzelali i synek ciągle się budził).
                        pozdrawiam
                        Oliwia
                        • joako Re: Zajecia dla dzieci 1-3 latka w Trojmiescie. 11.12.04, 17:39
                          Hej,
                          Ciekawa jestem jakie masz wrazenia z akademosa-zaczem zastanawiam sie nad
                          zajeciami dla dzieci, ale tez mam obawy czy 2,5 roczniak wytrzymalby tam
                          godzine. Czy male dzieci sa same na sali i jak to wyglada. Nie wiesz moze?
                          Ha, dzisiaj wlasnie bylismy na wreczeniu dyplomow, wiec pewnie sie spotkalismy.
                          Bylo b. fajnie. Filip caly czas urzedowal w domku.
                          Pozdrawiam
                          Asia
                          • ola2511 Re: Zajecia dla dzieci 1-3 latka w Trojmiescie. 13.12.04, 22:31
                            napewno się spotkałyśmy, bo my też byliśmy na wręczeniu dyplomów. Mój synek
                            cały czas okupował tą przyczepkę do roweru, nie chciał stamtąd wyjśc hihihihi.
                            Jeśli chodzi o ćwiczenia to wygląda to następująco: bardzo fajnie a nawet
                            fantastycznie było do roczku- syncio ćwiczył, była kilkuosobowa grupa (zgrana
                            paczka) dzieciaczków i mam, a ja widziałam efekty po każdych zajęciach; Teraz
                            synek ma 14 miesięcy, buntuje się i ucieka, nie rozwija się aż tak szybko żeby
                            to było widać ( co jest normalne w tym wieku), zmieniło się miejsce spotkań
                            więc mam gorszy dojazd, no i ciężko się zgrać bo dzieci śpią o różnych porach,
                            więc przeważnie na ćwiczeniach są 2 mamy z dziećmi i nie jest już tak zabawnie.
                            Z drugiej strony spotkania te dają mi poczucie bezpieczeństwa że specjalista
                            (wykwalifikowana rehabilitantka)kontroluje rozwój mojego dziecka, że dobrze sie
                            ono rozwija, że w razie gdyby coś się okazało nie tak jak powinno (z rozwojem)
                            to będzie szybko wykryte i można nad tym pracować. Pewnie teraz zaatakują mnie
                            wszystkie matki, że to przesada, ale jak się ma opiekę od 3 miesiąca to ciężko
                            później z tego zrezygnować.
                            Jeśli chodzi o zaplecze do ćwiczeń, to jest extra: nowoczesne sale,
                            różne "pomoce": piłeczki, laseczki, duże piłki, ławeczki, specjalny zestaw do
                            ćwiczeń dla dzieci-"mostek",...
                            Zawsze można spróbować , tzn. przyjść na jedną lekcję (z tego co wiem to
                            kosztuje ok.15zł). Normalnie karnet za 8 zajęć kosztuje 100zł (np. ja
                            wykorzystuję go w 2 miesiące).
                            Zajęcia wyglądają w ten sposób, że prowadząca pokazuje na dziecku jak powinno
                            ono wykonać ćwiczenie, a później mama pomaga je wykonać dziecku kilka razy.
                            to już chyba cały opis, jak kogoś znudziłam albo rozsierdziłam to sory
                            Pozdrawiam
                            Oliwia
                            • joako Re: Zajecia dla dzieci 1-3 latka w Trojmiescie. 14.12.04, 12:41
                              bylismy przez chwile przy przyczepce z mezusiem i kojarze ze byla mamusia
                              trzymajaca rower z malym szkrabkiem, ale czy to byl ten szkrabek to nie wiem. A
                              wiesz moze jak to jest z zajeciami dla dzieci od 2-6?
                              Mysle tez o tym, zeby pokazac Filipkowi tak jak dagbe pokazala Michalkowi dzieci
                              jezdzace na lyzwach. Ciekawa jestem czy mu sie to spodoba. Wiem, ze szkolka
                              lyzwiarska (figurowki) jest w piatki od 17:40 a w soboty o 9:00. Popatrzec
                              zawsze mozna.
                              A odnosnie Miniatury- czy ktos z Was widzial Bajnutki w Miniaturze? Chodzicie na
                              przedstawienia teatralne?
                              Pozdrawiam
                              Asia
                              • mamamai4 Re: Zajecia dla dzieci 1-3 latka w Trojmiescie. 16.12.04, 12:25
                                Czesc dziewczyny
                                Zainteresowaly mnie te zajecia opisane przez Oliwie. To chodzi o zajecia w
                                Akademosie przy AWFie? W jaki dzien chodzisz tam ze swoim synkiem? Moja Maja ma
                                19 miesiecy - moze by te cwiczenia sie jej spodobaly?
                                Pare dziewczyn juz tu pisalo o przedstawieniach w Miniaturze, zastanawiam sie
                                tylko od jakiego wieku ma sens wybranie sie na takie przedstawienie? Mam
                                wrazenie ze moja Maja by nie wysiedziala w teatrze. jakie macie doswiadczenia w
                                tej dziedzinie?
                                Pozdrawiam Julka
                                • joako Re: Zajecia dla dzieci 1-3 latka w Trojmiescie. 16.12.04, 15:27
                                  Hej,
                                  My po raz pierwszy poszlismy do Miniatury jak Filipek mial gdzies z 21-23 m-ce,
                                  nie pamietam dokladnie, ale problem jest w tym, ze nie ma info od jakiego wieku
                                  jest dane przedstawienie. Pani z rezerwacji tlumaczy ze to zalezy od dziecka,
                                  ale w W-wie czy nawet Slupsku taka informacja zawsze jest. Jak bedzie Calineczka
                                  to spokojnie mozecie za jakis czas pojsc. Co do innych przedstawin trudno mi
                                  powiedziec;sama sie zastanawiam czy isc w niedziele na "Kto wymyslil choinke?"
                                  do Miniatury czy to bedzie trafione. Dziewczyny informujmy sie jak ktoras z Was
                                  byla na przedstawieniu czy Waszemu dziecku sie podobalo i dla jakiego wieku jest
                                  odpowiednie.
                                  Piszmy tez sobie gdzie sa jakie spektakle, wiem ze w teatrze miejskim tez cos
                                  sie pojawia, ale nie zawsze udaje mi sie to sprawdzic.
                                  Pzdrawiam
                                  Asia
                                  Pozdrawiam
                                  Asia
                                • ola2511 Re: Zajecia dla dzieci 1-3 latka w Trojmiescie. 29.12.04, 00:05
                                  Czesc,
                                  tak, opisałam zajęcia w Akademosie przy AWF. Ja chodzę z synkiem we wtorki i
                                  czwartki, ale najlepiej zadzwoń do Akademosa i dowiedz się kiedy są zajęcia dla
                                  starszych dzieci. Na początku większość dzieci buntuje się przed wykonywaniem
                                  ćwiczeń, ale prowadząca jaet bardzo miła i poprzez zabawę zachęca dziecko wink .
                                  Spróbować zawsze można wink.
                                  Oliwia
                                  • kjustynka Re: Zajecia dla dzieci 1-3 latka w Trojmiescie. 29.12.04, 01:24
                                    czy mogłabys podać jakieś namiary na te zajęcia w Akademosie(tel). Z góry
                                    dziekuję i pozdrawiam
                                    • dagbe Akademos - WWW 29.12.04, 10:02
                                      www.akademos.net.pl/
                                      Pozdrowienia,
                                      Dagmara
                                      • joako Re: Miniatura 05.01.05, 15:55
                                        Hej,
                                        w Miniaturze sa "Igraszki z bajka"? Byl ktos moze? Jesli tak, to napiszcie jak
                                        bylo i czy przedstawienie jest dobre dla 2.5-latka smile.
                                        Pozdrawiam,
                                        Asia
                        • dagbe Klub PLAMA na Zaspie - teatrzyk. 02.02.05, 10:17
                          Wklejam wątek z forum Pomorskie:
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=617&w=19762101&a=20112238
                          Pozdrowienia,
                          Dagmara
    • mille7 mój tydzień z 2 latkiem 06.01.05, 01:06
      1/ angielski Helen Doron - środa
      2/ przedszkole wodne na basenie "Start" w Wrzeszczu (czwartek g. 17.00)
      3/ gimnasyka dla mnie (ale z córką)- piątek
      4/ czasami Madisonek
      5/ MultiBABY kino śr. g.12.00 (ale daaawno nie byłam)

taki mam plan zajęć z 2,3 letnią córką

Właśnie szukam w Centrum Gdańska przedszkola, gdzie będzie mogła chodzić na 3-4
      godziny i przebywać w towarzystwie równolatków.
      Może znacie takie przedszkole. Obok mnie jest przedszkole ale odpłatność byłaby
      za cały dzień - więc odpada.
      • kjustynka Re: mój tydzień z 2 latkiem 16.01.05, 00:45
        3/ gimnasyka dla mnie (ale z córką)- piątek
        > 4/ czasami Madisonek
        czy mogłabyś coś wiecej napisać na temat tych dwóch zajęć
        • mille7 odp.3i4 oraz bajki po angielsku 08.02.05, 00:41
          3/ Razem z koleżankami zorganizowałyśmy sobie GIMNASTYKĘ. Grupa a już ponad 3
          lata. W czasie ciąż miałam przerwę. A teraz chodzę z córką, która ma lepszą
          koordynację ruchową niż ja.
          4/ madisonek, to plac zabaw dla dzieci w CH Madison na Rajskiej w Gdansku. Jest
          tam sympatycznie, zarówno dla mniejszych jak i większych dzieci. Od pon do czw.
          5zł za godzinę--> chyba najtaniej w Gdańsku)

Polecam jeszcze:
          -koncerty familijne "Bajkę proszę" w Filharmonii na Ołowiance (najbliższy 20
          III br o 12.00)

- ostatnio zamiast bajek (przeważnie MiniMini) dzieci oglądaą RaiUno EDU 1 jest
          tam dużo programów dla dzieci po angielsku.

Może ktoś jeszcze zna jakieś programy na Cyfrze+ dla dzieci w jez. angielskim?
          • dagbe bajki po angielsku 08.02.05, 09:58
            Moi synowi (11 lat i 2.5 roku) z chęcią oglądają bajki na BBC Prime. Między
            7:00 a 9:00 rano (po południu zresztą też, ale nie wiem dokładnie o której) są
            Teletubisie, Tweenies, Opowieści Pana Mopple, Bits i Bobs, The Story Makers...
            Z Teletubisiów już wyrośli wink Całą resztę ja sama chętnie oglądam a chłopcy
            siedzą jak zaczarowani.

Pozdrawiam,
            Dagmara
    • kjustynka Re: Zajecia dla dzieci 1-3 latka w Trojmiescie. 29.01.05, 14:31
      Podciagam temat może ktoś zna jeszcze jakieś ciekawe miejsca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka