Dodaj do ulubionych

Mamy z Fikakowa :)

20.06.05, 14:17
Tak sobie pomyslalam - zebysmy sie zebraly w jednym watku smile

Czasem by mi sie przydala Wasza pomoc, bo jestem tu nowa i czasem mam dylemat
gdzie co znalezc. Np ostatnio szukalam poczty ... zeszlam z gorki, weszlam na
sasiednia, gdzie mi powiedzieli ze moja poczta jest ... 50 metrow od mojego
domu i wcale nie musialam w tym 9-tym miesiacu snuc sie dwa razy z gorki i
pod gorke wink

Zapraszam do pisaniny smile
Gatka
Obserwuj wątek
    • brogla Re: Mamy z Fikakowa :) 20.06.05, 14:28
      Jestem z Fikakowa. No moze za duzo powiedziane , bo Fikakowo to budynki
      Panoramy , a ja mieszkam na ulicy Myśliwskiej, ale zawsze jak komuś mówię
      Wielki Kack , to nikt nie wie, a jak powiem Fikakowo to każdy wie gdzie to
      jest. Mam 9 miesieczna córkę.Mieszkam tu od 2 lat. Spoko jak masz jakieś
      pytanie o pediatre , denetystę , fryzjera ,kosmetyczke to pytaj. Popzdrawiam.
      • gatka_b Re: Mamy z Fikakowa :) 20.06.05, 14:31
        Brogla ... hmmm ja tez na Mysliwskiej wink i z tego samego powodu mowie ze
        Fikakowo wink
        • katarzynka2626 Re: Mamy z Fikakowa :) 20.06.05, 19:51
          Czy i ja mogę się dopisać ? dokładnie to nie mieszkam na Fikakowie tylko
          Wielki Kack Źródło Marii ale to bardzo bliziutko ... Fikakowo widzę z okna big_grin
          Pozdrawiam
          • gatka_b Re: Mamy z Fikakowa :) 20.06.05, 20:28
            Katarzynko - jasne wink kazda okoliczna mama i nie tylko mama mile widziana wink

Pozdrawiam
      • znaniec1 Re: Mamy z Fikakowa :) 19.01.06, 23:30
        no i znalazłam
        "W zimny, wietrzny dzień lepiej nie wychodzić z dzieckiem dłużej niż na
        godzinę. Jeśli temperatura spada poniżej -10 stopni, należy w ogóle zostać na
        domu."
        na portalu e-dziecko.
        pozdrawiam
    • mast1 Re: Mamy z Fikakowa :) 20.06.05, 22:27
      Ja też niby nie z Fikakowa, bo z Damroki...Mam 2 synków - 3-letniego Maciusia i
      4-miesięcznego Marcinka. Pozdrawiam wszystkie mamusie!
      • gatka_b Re: Mamy z Fikakowa i okolic :))) 20.06.05, 23:13
        Musze wiec sprawdzic gdzie jest Damroki wink
        • gatka_b Re: Mamy z Fikakowa i okolic :))) 21.06.05, 09:30
          No to trzy pytania na dzien dobry wink

- gdzie isc do fryzjera na podciecie wlosow? to koniecznie na Fikakowie bo nie
          mam juz sily biegac po gorkach wink

- w ktorej aptece w okolicy oplaca sie kupowac?

- czy jest tu gdzies w okolicy fajny i niedrogi stomatolog dla osoby doroslej?

Z gory dzieki za podpowiedzi smile

Gatka
          • brogla Re: Mamy z Fikakowa i okolic :))) 21.06.05, 14:13
            Koło warzywniaka jest fryzjer nie pamietam nazwy ,ale po porodzie chodziłam tam
            do Pana Tomka.Ceny nie sa zniewalajace. Podobno tanio jest u tego fryzjera
            Basia ,koło piekarni
            Apteka tylko ta koło Bomi- tą co jest na przeciwko naszego bloku koło tego
            sklepu Zbyszko odpuscić sobie. Ceny z księżyca i pani też wyglada jak z kosmosu
            A dentysta nie wiem czy niedrogi , ale ja była mbardzo zadowolona jak mi
            zrobiła. Znjaduje sie koło apteki.
            • mag2004 kolejna mama z Fikakowa puka...:) 21.06.05, 14:35
              ja tym razem z Fikakowasmile z Szefki wink chetnie sie dolacze wink co do fryzjera to
              polecam Magde obok cukeirni Delicje, cenowo - sredniasmile ale tnie niezle (ale
              Magda, nie jej pracownica!!); kosmetyczke polecam salon Agnieszka na Gryfa
              pom., w domku; apteka tylko przy Bomi, tak jak pisala Brogla ta obok Was jest
              TRAGICZNA!!, a stomatolog ja jestem b.zadowolona z Vita Dentu (Szefki 2D/B6; za
              agencja Skarbonka, drugi gabient) - b.mila p.doktor (Monika Krolak), u meza nie
              bylam, wiec sie nie wypowiemsmileceny-raczej normalnesmile
              pozdrawiam!!!
              • jogaj Re: kolejna mama z Fikakowa puka...:) 21.06.05, 14:41
                Ja tez z Fikakowa smile
                Fryzjerka Basia-porazka,bardzo wiele niezadowolonych kolezanek,salon obok
                warzywniaka to Dalia,tez bylam u pana Tomka,jest OK.
                Kosmetyczke polecam Kinge,salon na Szefki na poczatku.
                JOla
                • gatka_b Re: kolejna mama z Fikakowa puka...:) 21.06.05, 16:58
                  WOW! Dziewczyny, ale odzew wink Jutro w takim razie uderzam do fryzjera, ale nie
                  do 'Basi' wink Zobaczymy kto z pozostalych bedzie. Przy okazji zrobie zakupy dla
                  Malego w aptece wink A do dentysty wysle meza na wyprobowanie smile Dzieki smile))
                  • gatka_b Re: kolejna mama z Fikakowa puka...:) 22.06.05, 15:23
                    No to fryzjer zaliczony (Pani Magda nie miala wolnej godziny; a Pana Tomka nie
                    bylo przed poludniem, ale i tak sie ostrzyglam - w Dalii); apteke tez juz
                    odwiedzilam smile
                    • jogaj Re: kolejna mama z Fikakowa puka...:) 22.06.05, 22:15
                      Smieszne jest to,ze na pewno sie mijamy na ulicy,a sie nie znamy smile
                      OSobiscie znam tylo Mast.
                      Pozdrowienia-Jola
                      • gatka_b Re: kolejna mama z Fikakowa puka...:) 23.06.05, 10:06
                        Mnie chyba latwiej zauwazyc bo brzuch mam wiellki wink A wszystkim mamusiom z
                        malymi dziecmi sie przygladam, pewnie to ktoras z Was wink
                        • brogla Re: kolejna mama z Fikakowa puka...:) 24.06.05, 18:15
                          Ja widziałam, bo mieszkam w tym samym bloku w klatce B.Ja poznałam po tym ,ze
                          nowa dziewczyna pojawiła sie u nas na podwórku. No i ten brzuch nie umknął
                          mojej uwadze. Ale to dobrze , bo przynjamniej odmłodzimy to nasze osiedle.
                          • mag2004 Re: kolejna mama z Fikakowa puka...:) 25.06.05, 15:41
                            my sie znamy z Brogla smilesmilesmilesmilesmile
                            pozdrawiam smile
                            • gatka_b Re: kolejna mama z Fikakowa puka...:) 25.06.05, 20:01
                              Widzialam dzis jakas mame z wozkiem, ale z klatki A sad wiec nie Ciebie ...
                              Swoja droga dobrze macie - mnie duzo latwiej wypatrzyc ... nie dosc ze nowa
                              twarz to do tego z brzuchem smile A osiedle chyba i tak jest dosc mlode co?
                              • jogaj Re: kolejna mama z Fikakowa puka...:) 08.07.05, 23:09
                                Na Fikakowie kobietka z brzuchem to widok dosc powszedni wiec wcale nie tak
                                latwo Cie zauwazyc wink)))
                                Bede sie usmiechac do ciezarnych od dzis.
                                Pozdrowienia-Jola
            • mmadzik1 Re: Mamy z Fikakowa i okolic :))) 10.04.07, 19:41
              WITAM dolaczam sie tez jestem z fiksow . mam mies. synka/ nie polecam apteki
              obok bomi bo jest najdrozsza. idz lepiej do tej 24 h obok przystanku przy
              glownej drodze. fryzjerka super i tania jest na ul szefki pani ewa.
      • ola2005 Re: Mamy z Fikakowa :) 28.06.05, 15:38
        Witam. Ja też z Damroki. Mam 5 miesięczną córeczkę. Cieszę się, że jest taki
        wątek, bo czasami mam jakieś pytanko, a właściwie to prawie nikogo tutaj nie
        znam. Pozdrawiam
    • katarzynka2626 mam pytanko 27.06.05, 16:17
      Poszukuję stomatologa dla dzieci w Gdyni (njlepiej takiego z anielską
      cierpliwoscią który by wiedział jak zachęcić dziecko do badania bo ja już się
      boję tej wizyty, mały pewnie ucieknie z krzykiem ) może móżecie kogoś polecić
      Bardzo prosżę o pomoc
      • brogla Re: mam pytanko 27.06.05, 22:23
        www.trident.com.pl pan Kapuściński. Ktoś tutaj na wątku polecał go bardzo.
        Pozdrawiam
        • gatka_b wywolywanie zdjec 10.07.05, 13:59
          Witam ponownie smile

Tym razem juz jestem z naszym Malenstwem. Rodzilam 30-go czerwca, wiec wlasnie
          stawiamy pierwsze kroki na drodze rodzicielstwa wink

Mam pytanko tym razem o wywolywanie zdjec. Czy w okolicy jest jakis zaklad
          fotograficzny, ktory to dobrze robi? I do tego nie ma najwyzszych cen w
          miescie? Prosze o podpowiedz ... ewentualnie moze gdzies indziej jesli nie w
          okolicy - ale po drodze do centrum Gdyni ...
          • mast1 Re: wywolywanie zdjec 10.07.05, 14:15
            Cześć Gatka! Nie znam Ciebie osobiście, ale znam Twoją bratową i już zdążyłam
            poznać Twojego męża wink). Pewnie już kojarzysz smile. Gratuluję maleństwa i mam
            nadzieję, że wkrótce się poznamy na żywo. Jakbyś miała jakieś problemy, wal jak
            w dym, chętnie pomogę. A co do zakładu fotograficznego, to niestety nie
            poradzę, bo my ze względu na jakość wywołujemy filmy z aparatu analogowego
            tylko w firmowych salonach Kodaka, a cyfrówki w Dimlabie.Aha, mój priv:
            mgms@interia.pl jakbyś miała ochotę, napisz. pozdrowienia!
            • brogla Re: wywolywanie zdjec 10.07.05, 20:37
              Zależy jakei zdjecia chcesz wywołać, bo my wywołujemy z aparatu cyfrowego i ja
              raz dałam do wywołania w sklepie zoologicznym i jakosciowo wyszły bardzo dobrze-
              (cena chyba taka stanadartowa 65 groszy za format 10x15 ,ale nie jestem pewna )
              ale niechciało mi sie jechać do Media Marktu. Ale kolejnym razem wywołałam w
              kiosku koło piekarni i wielka porażaka.
              Pozdrawiam. Sasiadka z Myśliwskiej 11
              • mag2004 gratulacje :) 11.07.05, 10:27
                Przede wszystkim GRATULACJE smilesmilesmilesmilesmile
                co do zdjec, to ja wywołuję w Geancie (analogowe i zgrywam na CD) - jakosć
                bardzo dobra, az sie troche zdziwilam wink cen niestety nie pamietam sad
                pozdrawiam !!
                ps. jesli mozesz to napisz czy cc robil Zalewski wink
                • gatka_b fotki 11.07.05, 17:07
                  mast1 - juz kojarze smile pewnie, ze sie poznamy wink tylko jeszcze nie wiem
                  kiedy smile Gdzie jest Dimlab?

brogla - zdjecia i z cyfrowki i z analogowego wink O ktory sklep zoologiczny
                  chodzi?

mag2004 - dzieki smile)) cc robil mi Zalewski ... dowcipnis, fajna atmosfera byla.
                  W ktorym Geancie wywolujesz?
                  • brogla Re: fotki 11.07.05, 20:39
                    A no włałsnie gratulacje dla nowej wózkowej na dzielnicy. Ten sklep zoologiczny
                    to na lewo od piekarni Rogalik. Wywołują tam cyfrowo i analogowo. Mag 2004 tez
                    poleciła też dobre miejsce. Tylko nie pamietam gdzie w Geancie na Osowej czy na
                    Wzgórzu. Ja ksie dowiem to napiszę.
                    Pozdrawiam
                  • jogaj Re: fotki 11.07.05, 22:38
                    Gratulacje,napisz kogo urodzilas i jak bylo?
                    Mam nadzieje,ze Mast nas pozna ze soba.
                    Ja ze zdjeciami nie pomoge.
                    Pozdoriwnie-Jola
                    • gatka_b porod 12.07.05, 15:48
                      Urodzilam 30.06 o 12:15 przez cc synka - Alka. 2970, 54 cm, 10 pkt. Jest
                      malutki i spokojniutki smile i mam nadzieje ze ten spokoj mu zostanie smile
                      Cc mialo byc planowe (wada wzroku) a wyszlo na to ze i tak by bylo bo maly byl
                      owiniety pepowina. Generalnie sam zabieg sympatyczny, mialam mila anestezjolog
                      i lekarzy zartownisiow smile Potem tez bylo ok, choc polozna poloznej nierowna wink
                      • mag2004 Re: porod 15.07.05, 11:17
                        witam po krotkiej przerwie winksmile
                        gatka - bardzo sie ciesze, ze porod byl oksmile wyglada na to, ze Zalewski taki
                        zartownis jest zawsze winksmilesmile ale to dobrze, bo zawsze to jakos latwiej zniesc,
                        mniej stresu smilesmile
                        co do zdjec to ja wywolywalam w Geancie w Osowej, chociaz tam nie ma zgrywania
                        na cd i teraz przenioslam sie na Slaska - jakosc ta sama i zgrywaja na plytki smile
                        pozdrawiam !!!!!!!!
                        • gatka_b fotograf 16.07.05, 18:25
                          to ja zadam 'glupie' pytanie - w Geancie te zdjecia czyli gdzie? tzn nie chodzi
                          mi o Geanta bo wiem gdzie sa tylko o punkt do wywolywania - w galerii? jakis
                          sklep fotograficzny?
                          • jogaj Re: fotograf 16.07.05, 23:01
                            Tak jakby za Punktem Obslugi Klijenta jest stoisko fotograficzne.
                            Jola
                            • hahashi Re: fotograf 21.07.05, 11:16
                              Witam, ja też jestem z Fikakowa - z Mysliwskiej. Mam pytanko, czy Wasze
                              dzieciaczki chodza do przedszkola. Czy wiecie cos na temat przedszkola na
                              Karwinach obok szkoły.
                              Pozdrawiam
                              Mama Agatki.
                              Ps-fryzjera BASA - nie polecam.
                              • mast1 Re: fotograf 21.07.05, 14:51
                                Obydwa przedszkola na Karwinach oraz to na Dąbrowie są podobno b. oblegane
                                i ....niestety pewnie też z tego powodu nie jest tam najlepiej. Koleżanki,
                                które wizytowały te miejsca nie miały najlepszych opinii jeśli chodzi
                                oczywiście o tzw. pierwsze wrażenie, bo może wcale nie jest tak źle. Ja
                                zapisałam syna do Orłowa na ul. Miodową, tam to nawet chyba kompletu nie było,
                                przedszkole miłe, kameralne.
                                • beata.zoltowska Re: fotograf 22.07.05, 22:28
                                  Mieszkam na Fikakowie od miesiąca i cieszę się że znalazłam tą stronę. Mój
                                  synek chodził na Miodową do przedszkola wrażenia różne trafił na pania która
                                  zmuszała do jedzenia a że jest niejadkiem więc był problem Pozdrawiam wszystkie
                                  mamy
                                  • mast1 Re: do Beaty 23.07.05, 09:32
                                    Cześć! Ojjj..to mnie zmartwiłaś z tym przedszkolem...A długo tam chodził?
                                    Mogłabyś napisać do mnie na priva? mgms@interia.pl Pozdrawiam!
    • mast1 Re: Mamy z Fikakowa :) Pub VIS-A-VIS i fitnessclub 21.07.05, 14:53
      Czy któraś z Was tam była? Speluna czy też można tam wpaść z kumpelą na kawkę
      czy piwko?
      A fitness club? Ostatnio byłam świadkiem jak banda wyrostków zwiewała stamtąd z
      ukradzioną komórką, podobno ci sami goście zrobili to już drugi raz....
      • gatka_b Re: Mamy z Fikakowa :) MIESNY 01.08.05, 15:07
        Gdzie kupujecie miesko? Czy jest tu w okolicy jakis sklep z dobrym i swiezym
        towarem?
        • mag2004 Re: Mamy z Fikakowa :) MIESNY 01.08.05, 15:39
          ja polecam tylko i wylacznie BOMIsmile zawsze swieze zarowno miesko jak i
          wedliny smile!!!!
          pozdrawiam smile
          • brogla Re: Mamy z Fikakowa :) MIESNY 01.08.05, 23:01
            Duży wybór jest w Bomii. I w zasadzie tylko tam kupuje. Swieża dostawa
            mielonego jest po 13- tak mi zdradziła jedna Pani. Pozdrawiam
            • gatka_b Re: Mamy z Fikakowa :) FOTOGRAF - wywolywanie zdje 04.08.05, 09:23
              ... no i sie Was nie posluchalam i pokusilam sie o wywolanie kilku odbitek w
              Fuji w Tesco ... zenada sad Poszlam do nich bo robie zdjecia na filmach Fuji a
              wtedy najlepiej wywolywac tez na maszynach i odczynnikach Fuji. No i ...
              odbitki z filmu fatalne, nie dosc ze wywolali mi na blyszczacym a mial byc
              matowy, to jeszcze do tego jedno zdjecie odbili na odwrot - balkon na zdjeciu
              zamiast byc z lewej strony byl z prawej. Owszem, zrobili w ramach reklamacji
              matowe, ale ... zdjecie z balkonem znowu bylo na odwrot. I do tego pani sie
              upierala ze na pewno jest dobrze! (no chyba ja lepiej znam swoje mieszkanie).
              Obsluga taka sobie, raczej niezbyt mila ... nie pojde tam juz nigdy mimo ze
              zdjecia cyfrowe wywolali calkiem ladnie (na jednym troche mnie obcieli, ale
              trudno wink )
              • mag2004 Re: Mamy z Fikakowa :) FOTOGRAF - wywolywanie zdj 04.08.05, 10:08
                oj tak tak, Fuji w Tesco to trageida crying tez sie raz pokusilam, bo ostatnio tam
                jezdze po zakupy zamiast do Geanta.... tak jak piszesz zdjecia wywolane
                fatalnie - ponad polowa poszla do poprawki ! poprawki tez nie wyszly
                rewelacyjnie, wiec dalismy spokoj i po prostu wiecej tam nie pojdziemy...
                takze jak dla mnie tylko Geant smile
                pa smile
        • k_anilorak Re: Mamy z Fikakowa :) MIESNY 19.01.06, 11:47
          ja też z fikakowa - z gryfa, ale niedlugo się wyprowadzamy do orłowa. co do
          mięska i innych zakupów to warto zjechać do orłowa na plac górnośląski.
          wszystko swieże, i dużo taniej niż w bomi
    • aikii Re: Mamy z Fikakowa :) 04.08.05, 12:36
      Fajnie, ze znalazlam ten watek.
      Mieszkam juz jakis czas na Fikakowie, ale tez ciagle czegos szukam.
      Doradzcie moze gdzie chodzicie do lekarzy. Np. czy jest w poblizu niedrogi i
      dobry ginekolog? Albo gdzie wykonac cytologie.
      Troche nie chce mi sie jechac do centrum.
      pzdr.A
      • brogla Re: Mamy z Fikakowa :) 04.08.05, 12:52
        Na Zwinisławy przyjmuje Maciejewski ,ale do tanich nie nalerzy.Chyba 80 zł za
        wizyte, bez usg. No ,ale nazwisko i to ze jest ordynatorem w Wejherowie
        podbijaja cene.
        W przychodni rejonowej jest poradnia zdrowia K. Była mta man zdjeciu szwów.
        Przyjmuje tam dwóch facetów ginexów. Jeden to Skóa ,ale go nie polecają.
        Pozdrawiam
        • aikii Re: Mamy z Fikakowa :) 04.08.05, 13:27
          brogla napisała:

> Na Zwinisławy przyjmuje Maciejewski ,ale do tanich nie nalerzy.Chyba 80 zł za
          > wizyte, bez usg. No ,ale nazwisko i to ze jest ordynatorem w Wejherowie
          > podbijaja cene.
          > W przychodni rejonowej jest poradnia zdrowia K. Była mta man zdjeciu szwów.
          > Przyjmuje tam dwóch facetów ginexów. Jeden to Skóa ,ale go nie polecają.

Dzieki za info.
          Na Zwinislawy juz sie pytalam: 110zl za wizyte plus cytologia. Troche drogo.
          Przychodnia rejonowa na Zapolskiej - moge przyjsc za 3, 4 tygodnie w godzinach
          porannychsad( Bym sie musiala zwalniac z pracy. Nastepna data wizyty nie wiadomo
          kiedy.
          Szukam dalej...
          pzdr. A
          • hahashi Re: Mamy z Fikakowa :)PRZEDSZKOLE 04.08.05, 15:26
            Małe pytanko, gdzie wasze dzieci chodza do przedszkola. Co powiecie na temat
            Przedszkola nr 6 na Karwinach III ?
            Pozdrawiam
            Hahashi
      • mag2004 nie przychodnia :(!!!! 04.08.05, 16:14
        szczerze odradzam ginekologow z przychodni!!! Dr Skore znam z opowiadan -
        negatywnie; co do dr Pawlowskiego znam z autopsji - bardzo niemily, podczas
        mojej wizyty byl, brzydko mowiac, olewający; zbadal bardzo kiepsko,
        niedelikatnie, nie stwierdzajac ciazy (a bylam na pewno bo wczesniej poszlam do
        prywatnego ginekologawink, do przychodni poszlam tylko po skierowanie na
        badania wink poza tym karte ciazy chcial zalozyc mi w 12 tyg., bo jak sie wyrazil
        lepiej jak sie cos stanie (czyt.poronienie) teraz, na poczatku ciazy niz w 6
        mcu ! ja bylam zszokowana jego podejsciem wiec wiecej sie juz u niego nie
        pojawilam !!smile
        pozdrawiam !!!!
        • gatka_b spotkanie na zywo :) 05.08.05, 11:26
          Brogla, napisalam do Ciebie maila ... tak a propos naszego
          wczorajszego 'widzenia' smile
          • gatka_b restauracja / knajpka 22.08.05, 14:18
            Znacie jakas godna polecenia restauracje lub cos w tym stylu? Chodzi mi o
            miejsce gdzie mozna gosci po chrzcie zaprosic na obiad ...
            • gatka_b odsniezanie 19.11.05, 07:26
              No i mamy zime smile Wszystko pieknie i wspaniale, tylko zejscie np Mysliwska w
              dol z wozkiem po podjazdach nalezy do wiekszych wyczynow wink Czy wiecie moze kto
              jest odpowiedzialny za odsniezanie schodkow miedzy podjazdami? Bo schody
              owszem, odsniezone, ale te malutkie schodki nie sad I jak tu sobie nog nie
              polamac?
              • znaniec1 Re: odsniezanie 04.01.06, 20:37
                witajcie,
                mieszkam na damroki i mam synka - 3 m-ce. za 2 miesiace wracam do pracy i
                szukam niani. znacie moze kogoś?
                p.s oj a zima na w. kacku zawsze straszna
    • mmucha3 Re: Mamy z Fikakowa :) 05.01.06, 18:31
      Dołączam do grona. Mam dwumiesięcznego synka i z chęcią zapoznam się z innymi
      mamami. Dajcie znać. Mieszkam na Fikakowie i nie mam z kim chodzić na spacery,
      no oprócz dziecka.

pozdrawiam
      Gosia
      • gatka_b Re: Mamy z Fikakowa :) 10.01.06, 11:05
        mmucha witamy smile))

Teraz szczerze powiem, ze chodze z wozkiem tylko po naszej gorce, bo snieg jest
        taki ze do lasu ostanio nie dobrnelam wink Na wiosne bedzie lepiej wink

A o ktorej chadzasz na spacerki?

Pozdrawiam
        Gatka
        • mmucha3 Re: Mamy z Fikakowa :) 10.01.06, 18:33
          Cześć!

Wkońcu się coś ruszyło. Chodzę na spacerki gdzieś ok. 13:00. Dzisiaj byłam w
          lesie, bo była nawet fajna pogoda.
          Nie śledziłam dokładnie forum, więc napisz coś o swoim maleństwie.

pozdrawiam Gosia

• jogaj Re: Mamy z Fikakowa :) 10.01.06, 19:41
            Ja jestem mama stojaca na spacerkach,bo moj starszy synek juz tylko na placu
            zabaw spedza czas lub na gorce,jak cos to zapraszam do stania wink
            Pozdrawiam-Jola
            • mmucha3 Re: Mamy z Fikakowa :) 11.01.06, 22:06
              Cześć Jola. A gdzie mieszkasz? Bo ja na Gryfa 56. Może umówimy się kiedyś na
              wspólne stanie. Ja mam synka, ur 06.11.2005.

Pozdrawiam
              Gosia
              • gatka_b Re: Mamy z Fikakowa :) 12.01.06, 10:05
                Gosia, mozemy sie umowic np na jutro (piatek). Daj znac czy mozesz. Telefon
                wysle na adres gazetowy.
                • mmucha3 Re: Mamy z Fikakowa :) 12.01.06, 16:10
                  Cześć Gatka. W piątek nie mogę, bo przyjeżdża do mnie kumpela z Konina, ale w
                  poniedziałek z chęcią. Chyba że jutro przyjedzie w późniejszych godzinach.
                  Napiszę ci sms-a jak będę już wiedziała.

Nie mogę się doczekać.
                  Pozdrawiam Gosia
              • jogaj Re: Mamy z Fikakowa :) 12.01.06, 14:23
                Hihihihi ja tez na Gryfa 56 smile)))))
                Jola
                • mmucha3 Re: Mamy z Fikakowa :) 12.01.06, 16:11
                  No to nieźle. To kiedy wpadasz na kawkę?
                  • gatka_b Re: Mamy z Fikakowa :) 12.01.06, 18:52
                    mmucha niech bedzie w poniedzialek
                    ja jutro sobie pobiegam i pozalatwiam rozne sprawy wink
                  • jogaj Re: Mamy z Fikakowa :) 12.01.06, 23:38
                    Ktora klatka? jaki wozek,bo moze sie znamy z widzenia.Ja ostatnio czesto stoje
                    prze gorce miedzy blokiem 54,a Rogalikiem,bo tam moj starszy zjezdza na sankach.
                    Umawiamy sie jakos na poniedzialek?
                    Pozdrawiam-Jola
                    • mmucha3 Re: Mamy z Fikakowa :) 15.01.06, 18:39
                      No możemy się umówić na poniedziałek. Może być godzina 13:00. Ja mieszkam w
                      klatce A, to może przy mojej klatce. Co ty na to? Ja mam czarny wózek. A Ty?

Pozdrawiam
                      Gosia
                      • jogaj Re: Mamy z Fikakowa :) 15.01.06, 21:22
                        Moje chlopaki przeziebione i w poniedzialek jeszcze nie bede wychodzic,mam
                        nadzieje,ze we wtorek,srode juz tak.Wiec musimy spotkanie przelozyc,ja klatka E.
                        Moj wozek niebieski.Do spotkania.
                        Moze ktoregos dnia umowimy sie w wiekszym gronie mam forumowych?
                        Pozdrawiam-Jola
    • mmucha3 Re: Mamy z Fikakowa :) 17.01.06, 12:23
      Dzisiaj niestety okropna pogoda, byłam tylko 15 min.
      Może zanim się spotkamy to poopowiadamy sobie o nas i naszych dzieciach.

Mam 30 lat w tym roku, obecnie jestem na urlopie macierzyńskim,
      najprawdopodobniej wracam do pracy w maju. Mój synek urodził się 06.11.2005
      jest to moje pierwsze dziecko i wpatruję się w niego godzinami.
      Lubię chodzić na step( chodzę do naszego fitnesa.
      • gatka_b Re: Mamy z Fikakowa :) 18.01.06, 15:02
        Ja jestem chetna zarowno na mniejsze jaki i wieksze spotkania, ale nie wiem czy
        nie jak sie troche ociepli, bo teraz ziab jest okrutny i dluzej niz pol godziny
        nie wytrzymuje na spacerze.

Mmucha - tez w tym roku bede miala 30 ale dopiero w grudniu tongue_out
        Moj synek jest z 30-go czerwca i ostatnio jest strasznie marudny (zabkowanie)
        wiec padam na nos wink
        • jogaj Re: Mamy z Fikakowa :) 18.01.06, 18:25
          Ja tez w tym roku 30,ale juz w lutym.
          Mam cudowna dwojeczke-synkow,jeden zaraz bedzie mial 3 latka,a drugi 11 miesiecy.
          Jestem z nimi w domu i mam nadzieje,ze uda mi sie byc z nimi jeszcze troszke.
          Oj chyba na razie musimy odlozyc spotkanie,bo zapowiadaja jeszcze wieksze mrozy
          i pewnie w ogole nie bedziemy wychodzic.
          Pozdrawiam-Jola
      • gatka_b Re: Mamy z Fikakowa :) 18.01.06, 18:25
        mmucha napisz cos o tym stepie (gdzie, za ile, ile razy w tyg., ile trwa?)

---
        • znaniec1 Re: Mamy z Fikakowa :) 18.01.06, 21:39
          witam, chętnie dołączę do tego klubu mam z fikakowa.
          mam 29 lat i w pazdzierniku 2005 urodziłam synka. ze względu na charakter pracy
          mojego męża od pon do piatku jestem sama i nie mam z kim na spacery chodzić.
          • gatka_b Re: Mamy z Fikakowa :) 18.01.06, 21:51
            Witamy serdecznie smile)) Masz dziecko troche starsze od mmuchy smile

A co do spacerkow ... moj maz dzis przyniosl wiesci ze ma byc jeszcze zimniej
            brrrr.
          • gatka_b Re: Mamy z Fikakowa :) 19.01.06, 08:45
            znaniec - witamy smile))

tez slyszalam wiesci o wiekszych mrozach - przy jakiej temperaturze nie
            bedziecie z dziecmi wychodzic? bo ja jeszcze wychodze ...

jogaj - ty tez 30? fajnie smile))
            • jogaj Re: Mamy z Fikakowa :) 19.01.06, 09:06
              Moja kumpela wyczytala,ze z dziecmi do roku mozna wychodzic do -5,potem juz
              raczej sie nie powinno. ja siedze teraz w domu,bo moj mlodszy jest przeziebiony
              i bardzo mi zle,ze nie moge wychodzic,a potem te mrozy i tez nie bede
              wychodzic,chyba oszaleje. Ciekawa jestem czy sie znamy z widzenia smile
              Jola
              • mast1 Re: Mamy z Fikakowa :) 19.01.06, 09:38
                Hehe..no to widzę, że sporo 30-stek na Fikakowie wink. Ja w maju skończę 30
                lat....Na dwór wychodzę z Marcinkiem, jak jest tak do -8, zależy też czy wieje
                itp....Mnie bardziej przerażają opady śniegu, bo jak mocno napada, to bedę w
                stresie autem jeździć, a musze odbierać starszego z przedszkola.....
                • gatka_b Re: Mamy z Fikakowa :) 19.01.06, 10:33
                  zaraz sie okaze, ze wszystkie mamy z Fikakowa to rocznik '76 smile))

Ja z Alkiem caly czas wychodze - jest tak opatulony ze jak go w domu wyjmuje po
                  spacerze to buzie ma nawet ciepla wink Gorzej jest ze mna ... Nie wiem kiedy
                  przestane wychodzic, jak nie wychodze to od razu mam dola sad

Sniegu tez wiecej bym nie chciala wink Przynajmniej w tym roku. W przyszlym roku
                  bede pakowac malego na sanki i tyle. A w tym roku wozkiem przebijac sie przez
                  zaspy to horror.

Z widzenia sie pewnie znamy. Ja juz niektore mamy poznaje po wozkach lub po
                  twarzy.
                  • mmucha3 Re: Mamy z Fikakowa :) 19.01.06, 14:07
                    cześć dziewczyny strasznie się cieszę że coraz nas więcej. Musimy się jakoś
                    spotkać koniecznie, może spotkamy się z dzieciakami w naszym osiedlowym pubie.
                    W dzień napewno nikogo tam nie ma a my mogłybyśmy wypić sobie kawę. Co wy na to?
                    Może czas najwyższy przestać się nudzić w zimę.
                    Co do wychodzenia na dwór z dziećmi, to ja nie wychodzę z małym jeżeli jest
                    mróz -5, boję się że sie zaziębi, a poza tym spacerowanie w takim mrozie nie
                    należy do przyjemności dla mnie samej.
                    Co do wieku, to rzeczywiście fajnie, że jesteśmy w podobnym wieku. Ja skończę
                    30 w sierpniu.

Co do stepu. Chodzę zawsze o 19:00, cena ok 162 zł, karnet bez ograniczń.
                    Naprawdę jest fajnie. Można się super zrelaksować, no i blisko.
                    pozdr.

• gatka_b Re: Mamy z Fikakowa :) 19.01.06, 14:46
                      Chetnie sie spotkam w dzien na kawce smile Tylko napisz o jaki lokal chodzi bo w
                      zadnym poza pizzeria tu nie bylam.

A step ... fajnie tylko drogo. Gdzie ten fitness?
                      • znaniec1 Re: Mamy z Fikakowa :) 19.01.06, 19:24
                        ja też spacery na razie odstawilam, no ale mam nadzieje ze pogoda sie poprawi
                        wkrotce.
                        czy ktoras z mam mieszka na damroki??? u mnie w klatce sa jeszcze 2 mamy z
                        maluszkami z 2005 wiec jestem ciekawa czy to ktoras z was?.
                        czy ktoras z was sledzi ustawe o dluzszym macierzynskim???
                        podobno dzis prezydent podpisal becikowe i wydaje mi sie ze w tej ustawie maja
                        byc tez zapisy o przedluzonym maciezynskim, jesli tak to sie zalapiemy na
                        dodatkowe 2 tyg. ja juz przezywam powrot do pracy. jeszcze tylko urlop i 1
                        marca wracam, oj bedzie mi ciezko.
                        pozdrawiam i bardzo chetnie sie spotkam
                        • jogaj Re: Mamy z Fikakowa :) 19.01.06, 20:49
                          Ja juz wariuje w domu,bo mojego meza nie ma,dzieci chore wiec nie mam jak wyjsc
                          w ogole z domu,a jest mi to potrzebne,juz mnie nawet glowa boli.Chyba wyjde
                          sobie na troche na balkon.Dla mnie dzien bez spaceru jest dniem straconym smile
                          Tez sie nie moge doczekac spotkania.
                          Jola
                        • gatka_b Re: Mamy z Fikakowa :) 19.01.06, 20:51
                          mast1 jest z damroki smile

ustaw nie sledze, ale one chyba mnie i tak nie obejma skoro juz siedze na
                          wychowawczym? musze cos o tym poczytac

a na spacerki nadal wychodze wink czy ktoras z was wie czemu sie nie powinno
                          wychodzic? bo mi sie wydaje ze jak dziecku cieplo to sie nie ma czym przejmowac,
                          ale moze sie myle ...
                          • znaniec1 Re: Mamy z Fikakowa :) 19.01.06, 23:35
                            coś mi nie wyszło z moim postem, gdzieś u góry się znalazł.
                            a chciałam napisać ze znalazłam poniżej jakiej temp. lepiej nie wychodzić ale
                            nie ma odp. dlaczego:
                            "W zimny, wietrzny dzień lepiej nie wychodzić z dzieckiem dłużej niż na
                            godzinę. Jeśli temperatura spada poniżej -10 stopni, należy w ogóle zostać na
                            domu."
                            na portalu e-dziecko.
                            pozdrawiam
                            • gatka_b Re: Mamy z Fikakowa :) 20.01.06, 09:14
                              No to dzis i ja sie nie ruszam z domu. Rano -17 ... a mialam isc na szczepienie.
                              No chyba ze sie gwaltownie ocielpi to pojde po poludniu ...

Jogaj - dlugo Twojego meza nie bedzie? Czy juz dzis jest?
                              • jogaj Re: Mamy z Fikakowa :) 20.01.06, 19:12
                                Mi sie wydaje,ze z tym wychodzniem chodzi o to,ze po pierwsze jak jest duzy mroz
                                to powietrze jest takie ostre,zeby male dziecko nie oddychalo takim mroznym.Poza
                                tym organizm szybko sie wyziebia.

Moj maz dzis jest,ale w pon znowu bede sama i tak pewnie do konca lutego,nie
                                wiem czy nie zwariuje smile
                                Jola
                                • gatka_b Re: Mamy z Fikakowa :) 20.01.06, 19:23
                                  jogaj trzymaj sie smile niedlugo dzieci wyzdrowieja, mroz zelzeje, wyjdziesz na
                                  spacer i od razu sie lepiej poczujesz smile))
                            • mast1 Re: Mamy z Fikakowa :) 20.01.06, 20:02
                              znaniec...czy ty przypadkiem nie jesteś z damroki 8???? Bo ja tam mieszkam i u
                              nas w klatce właśnie są 3 mamy z maluchami 2005, z których jednej jeszcze nie
                              miałam okazji zobaczyć wink))
                              • mmucha3 Re: Mamy z Fikakowa :) 20.01.06, 20:38
                                Hej dziewczyny!

Trochę opóźniłam się w pisaniu, ale mój mąż oblega komputer.
                                Gatka- step jest na Gryfa, trochę drogo, fakt, ale naprawdę fajnie. Masz
                                godzinę dla siebie. A co do spotkania, to pub jest koło Fitnesa, po drugiej
                                stronie pizzerni.
                                zaniec 1 - myślisz że załapiemy się na przedłużone macierzyńskie.
                                Słuchajcie to dajcie znać jaki termin Wam odpowiada
                                pozdrawiam
                                Gosia
                                • znaniec1 Re: Mamy z Fikakowa :) 21.01.06, 14:09
                                  mast1 - tak damorki 8, bezowy wozek.
                                  ojej sasiadow mozna widac poznac na forum szybciej niz osobiscie smilebardzo mi
                                  miło
                                  jakie duze sa twoje dzieci?? i ktory wozek? pozdrawiam i do zobaczenia
                                  Moj Piotrus ma 3,5 miesiąca
                                  • mast1 Re: Mamy z Fikakowa :) 21.01.06, 22:50
                                    O rany, no tego to się nie spodziewałam....hihi wink)) Tu jest mój prywatny e-
                                    mail: mgms(małpa)interia.pl (oczywiście małpa bez nawiasów wink) Napisz do mnie -
                                    to się jakoś umówimy - zapraszam na kawkę smile)) Tak jak w podpisie - mam prawie
                                    4-latka i prawie roczniaka. Mój wózek to ten w szaro-niebieską kratkę smile
                                    Mieszkam na pierwszym piętrze, a za ścianą mam sąsiadów z dziećmi w
                                    identycznych rocznikach jak moje wink.
                                    • gatka_b Re: Mamy z Fikakowa :) 21.01.06, 22:55
                                      szczesciary wink u mnie w klatce nie ma zadnego dziecka (poza moim) ktore by nie
                                      mialo chociaz 10 lat ...
                                      • gatka_b Re: Mamy z Fikakowa :) 23.01.06, 21:36
                                        Dziewczyny, a moze ktoregos dnia spotkamy sie gdzies same - bez dzieci. Ja np
                                        wieczorem po godzinie 20-tej moge spokojnie wyjsc z domu. Szczerze mowiac troche
                                        dluzy mi sie ta zima w domu z dzieckiem i chetnie bym sie wyrwala na ploty
                                        (chociazby przy herbatce w pizzerii wink)
                                        • znaniec1 Re: Mamy z Fikakowa :) 23.01.06, 22:46
                                          hej ja sie spotkam bardzo chetnie ale u mnie tylko weekendy wchodza w gre.
                                          wiec czekam na sygnał.
                                          • jogaj Re: Mamy z Fikakowa :) 24.01.06, 07:44
                                            Ja od piatku do niedzieli moge sie wyrwac,choc w ta sobote tez raczej nie,bo
                                            robimy urodzinowa impreze naszego straszego synka,o ile juz calkiem mlodszy
                                            wyzdrowieje.
                                            Pozdrawiam-Jola
                                            • gatka_b wieczorne spotkanie 24.01.06, 10:50
                                              Znaniec a piatek?
                                              Ja wole w tygodniu ale w zasadzie mi wszystko jedno wink wiec sie dostosuje bo na
                                              najblizsze dwa tyg. nie mam zadnych planow.
                                              Kto jeszcze sie pisze? smile))
                                              • mast1 Re: wieczorne spotkanie 24.01.06, 13:00
                                                Ja!!! Piątek mi pasuje smile)
                                                • gatka_b Re: wieczorne spotkanie 24.01.06, 14:05
                                                  mast super smile
                                                  wiec WSTEPNIE PIATEK 27 STYCZEN GODZ. 20-TA(?)
                                                  na razie jest mast1, jogaj, ja (gatka) i znaniec (?)
                                                  kto jeszcze moze?
                                                  no i gdzie?
                                                  • mast1 Re: wieczorne spotkanie 24.01.06, 14:43
                                                    Poza pizzerią i pubem to chyba nie ma innego miejsca....W jednym i drugim nie
                                                    byłam, więc nie znam klimatów wink Pizzeria chyba do 22 czynna? Więc może tam?
                                                  • mmucha3 Re: wieczorne spotkanie 24.01.06, 15:24
                                                    Ja też się piszę. Piątek o 20 w pizzerii. Super!
                                                  • gatka_b Re: wieczorne spotkanie 24.01.06, 19:29
                                                    moze jak ktoras z nas bedzie kolo pizzerii to wejdzie i zapyta do ktorej maja
                                                    otwarte?
                                                  • jogaj Re: wieczorne spotkanie 24.01.06, 21:37
                                                    Tylko kto? Ja sie nie mam jak z domu ruszyc,w ogole jestem teraz na lasce
                                                    sasiadow i znajomych,bo musze z psem wychodzic,albo ktos mi wychodzi.
                                                    No to ja czekam na wiesci.
                                                    Pozdrowienia-Jola
                                                  • gatka_b Re: wieczorne spotkanie 24.01.06, 22:19
                                                    ja sprobuje jutro wieczorem bo w dzien tez jestem uziemiona
                                                    no chyba ze ktoras z dziewczyn wczesniej kolo pizzerii przejdzie wink
                                                  • mast1 Re: wieczorne spotkanie 25.01.06, 10:00
                                                    Ja też niestety nie wychodzę, bo marcinek zakatarzony i nie bardzo w taki ziąb
                                                    z nim iść.
                                                  • mast1 Pizzeria czynna do 22 25.01.06, 10:02
                                                    ..takie info znalazłam w internecie - na stronie pkt
                                                  • gatka_b Re: Pizzeria czynna do 22 25.01.06, 10:26
                                                    O fajnie smile Ale i tak postaram sie tam zajrzec.
                                                  • znaniec1 Re: Pizzeria czynna do 22 25.01.06, 10:52
                                                    ok fajnie, bede o 20 ale nie dluzej niz godzinke, maz wraca po tyg
                                                    nieobecnosci, wiec mnie rozumiecie, prawda????
                                                    do zobaczenia
                                                  • gatka_b Re: Pizzeria czynna do 22 25.01.06, 11:23
                                                    znaniec - rozumiem wink
                                                    do zobaczenia smile))
                                                  • gatka_b Re: Pizzeria czynna do 22 25.01.06, 15:15
                                                    juz sie upewnilam smile czynne do 22 smile
                                                  • jogaj Re: Pizzeria czynna do 22 25.01.06, 16:17
                                                    Jak sie rozponamy?> jakies haslo? czy znak rozpoznawczy? smile)))))
                                                    Jola
                                                  • znaniec1 Re: Pizzeria czynna do 22 25.01.06, 17:13
                                                    a może warto sie zarezerwowac tam stolik??? bo moze sie okazac ze w piatek ok
                                                    20 mają akurat największy ruch.
                                                    ja jestem poza trojmiastem do czwartku wieczor i nie dam rady.
                                                    a ile nas bedzie???
                                                  • znaniec1 do mmucha 25.01.06, 17:19
                                                    nie mamy juz chyba szans na dluższy macierzynski, przynajmniej ja, dzis mi sie
                                                    konczy, niestety. ty kiedy rodziłaś??? listopad??? to moze, ale od uchwaly
                                                    sejmu jak wszystko idzie dobrze to sa przynajmniej 2 tyg do momentu podpisania
                                                    przez prezydenta. a mialam ze to było w pakiecie z becikowym bo bym sie na ten
                                                    dluzszy macierzyński zalapała, ale jednak nie.
                                                  • gatka_b spotkanie mam Fikakowskich ;) 25.01.06, 19:12
                                                    Zarezerwowalam na 20 w piatek na 6 osob (na razie jest nas chyba 5).
                                                  • jogaj Re: spotkanie mam Fikakowskich ;)-lista 25.01.06, 22:21
                                                    gatka_b napisała:
                                                    > Zarezerwowalam na 20 w piatek na 6 osob (na razie jest nas chyba 5).

1.gatka_b
                                                    2.mast1
                                                    3.mmucha3
                                                    4.znaniec1
                                                    5.jogaj

Ktos jeszcze chetny? Zapraszamy-Jola
                                                  • gatka_b Re: spotkanie mam Fikakowskich ;) 28.01.06, 07:49
                                                    Fajnie bylo, musimy tak czesciej smile)) Pozdrawiam
                                                    PS Siedzialysmy z jogaj do 21:40, ale w pizzerii wylaczyli radio i zaczeli
                                                    przeliczac zawartosc kasy, wiec sie zwinelysmy wink
                                                  • gatka_b paszporty - do znaniec 28.01.06, 08:02
                                                    Poczytaj tu: www.maluchy.pl/porada/233
                                                  • mmucha3 Re: spotkanie mam Fikakowskich ;) 28.01.06, 18:12
                                                    No mi też się podobało. Fajnie by było gdybyśmy spotykały sie częściej,dzięki
                                                    za inf. dot. wyjazdów i paszportów. Przed chwilką walczyłam z małym z kolkami.
                                                    Tak mi go szkoda jak płacze. No i prawie jestem po egzaminach tylko poprawka w
                                                    e wtorek.
                                                    pozdr.
                                                  • kk-aga Re: spotkanie mam Fikakowskich ;) 28.01.06, 19:03
                                                    czesc Goska!znalazlam was!hehe szkoda ze nie bylo mnie z wami,ale Krzys byl ok
                                                    20 w domku.a Adrian i tak byl strasznie markotny wiec ...on i Krzys sami przez
                                                    godz.....jakos tego niewidzesmilesmilesmilesmile
                                                  • gatka_b Re: spotkanie mam Fikakowskich ;) 28.01.06, 20:21
                                                    Czesc kk-aga smile Witamy wsrod mam Fikakowskich wink W jakim wieku jest Twoj synek?
                                                    Nieobecnoscia na spotkaniu sie nie martw, skrzykniemy sie pewnie niedlugo znowu wink
                                                  • mast1 Re: spotkanie mam Fikakowskich ;) 28.01.06, 21:32
                                                    Mi też było b. miło! I również chętnie się wkrótce spotkam. Super tak wyrwać
                                                    się z domu i nie musieć w dodatku jechać gdzieś do miasta. Pizzeria chyba był
                                                    dobrym miejscem smile pozdrowienia dla wszystkich mamusiek!
                                                  • znaniec1 Re: spotkanie mam Fikakowskich ;) 28.01.06, 23:34
                                                    musimy to powtórzyć koniecznie. a dziś mam noc pełną nerwów. czekamy na kuzynkę
                                                    mojego synka, na Juleczkę. wlaśnie, a może w końcu się zdecydowała urodzić,
                                                    tydzień po terminie.
                                                    aha i dziękuję za info o paszporcie.
                                                    witam nową koleżankę.
                                                    mmucha-powodzenia we wtorek na poprawce, a na kolkę u nas pomagało długie
                                                    przytulanie, zresztą to podobno i tak samo musi przejść, niestety za wiele nie
                                                    zrobisz.
                                                    pozdrawiam
                                                  • mmucha3 Re: spotkanie mam Fikakowskich ;) 29.01.06, 15:47
                                                    Cześć Wam!
                                                    Z tą kolka to wiem że trzeba to przejść. Dziękuję jednak znaniec za słowa
                                                    pocieszenia.
                                                    Wkońcu nas Aga znalazłaś, może następnym razem wyrwiesz się z nami, naprawdę
                                                    było miło. Obce osoby a tematy się nie urywały.
                                                    Słuchajcie a może poopowiadamy sobie coś prywatnego ze swojego życia żeby się
                                                    do siebie bardziej zbliżyć? A kiedy spotykamy się ponownie?
                                                    pozdrawiam Was wszystkie
                                                    Gosia
                                                  • znaniec1 Re: spotkanie mam Fikakowskich ;) 29.01.06, 18:42
                                                    witajcie,
                                                    od dzis jestem po raz kolejny ciotka, Julinka urodziła sie dzis rano o 5:10 i
                                                    juz ja widziałam. Jest tak wymęczona ze az sie popłakałam jak ja zobaczyłam,
                                                    cała w jednym wielkim siniaku na buźce. a jej mama, moja bratowa jeszcze
                                                    dochodzi do siebie, no ale dziecko dosc duze ponad 4 kg.
                                                    jesli chodzi o kolejne spotkanie to tak jak pisałam wczesniej jestem bardzo
                                                    chetna, ale nie bedzie mnie jakis czas w domu. wracam tylko na ten piatek po
                                                    męża i w sobote rano juz smigamy z powrotem do moich rodzicow a nastepny
                                                    weekend wcale nie wroce.
                                                    dopiero w gre w moim przypadku wchodzi połowa lutego, wtedy juz zostane w domu
                                                    na stale, koniec tułaczki.pozdrawiam
                                                    p.s.
                                                  • gatka_b mamy z Fikakowa 29.01.06, 20:41
                                                    znaniec - gratulacje Ciebie jako cioci smile A dzieciatko rzeczywiscie spore.

mmucha - a co bys chciala prywatnego o nas wiedziec wink

co do kolejnego spotkania - mozemy sie umowic w drugiej polowie lutego jak
                                                    znaniec zakonczy wojaze wink ja tez do tego czasu mam troche terminow juz poumawianych

pozdrawiam
                                                  • znaniec1 Re: mamy z Fikakowa 31.01.06, 20:48
                                                    oj ale sie cicho zrobiło.
                                                    pozdowienia z malborka. śnieg się u nas topi???
                                                  • jogaj Re: mamy z Fikakowa 01.02.06, 02:27
                                                    Pogadalysmy na zywo i teraz sie pisac nie chce smile
                                                    Slonce,ale silny wiatr,snieg jeszcze lezy wink
                                                    Jola
                                                  • gatka_b Re: mamy z Fikakowa 01.02.06, 08:57
                                                    nasz synek pokasluje, na razie niegroznie smile ale na dwor nie wychodze ... ale
                                                    snieg tez juz nienajpiekniejszy wink

pozdrawiam
                                                  • jogaj Re: mamy z Fikakowa 01.02.06, 10:59
                                                    Duzo zdrowka dla Alka-Jola
                                                  • gatka_b gadu-gadu 01.02.06, 11:21
                                                    Dzieki Jola smile Mysle ze Alek sie nie rozchoruje, ale wole dmuchac na zimne wink

Dziewczyny uzywacie moze gadu-gadu? Tak by sie latwiej rozmawialo ... Jesli
                                                    macie ochote to napiszcie mi swoje numery na maila smile
                                                  • jogaj Re: gadu-gadu 01.02.06, 13:49
                                                    Ja moge podac tutaj 289324.Jestem bardzo czesto,tzn moje sloneczko swieci sie
                                                    caly czas ze wzgledu na specyficzny system,ale to nie znaczy,ze siedze przy
                                                    kompie,choc czesto do niego zagladam.
                                                    Jola
                                                  • mmucha3 Re: gadu-gadu 04.02.06, 17:32
                                                    Aha, ja niestety nie korzystam z gadu gadu, ale myślę że nie zapomnicie o mnie.
                                                  • znaniec1 do mmucha 03.02.06, 19:18
                                                    hej jak tam kolki malucha??? przeszły???
                                                  • mmucha3 Re: do mmucha 04.02.06, 17:31
                                                    Cześ Wam laski!!
                                                    Trochę Was zaniedbałam, a to przez to że mam urwanie głowy ze szkołą. Miałam
                                                    mie egzamin poprawkowy we wtorek ale pan mnie nie chciał zapyta, bo nie miał
                                                    czasu, więc zdaję teraz we wtorek. A w związku z tym że to ustny to strasznie
                                                    się boję. Został mi tylko ten egzamin, ale dosy trudny - sama pamięciówka.

Cześ znaniec - na razie nie przeszły, ostatnio dosy się nasiliły, ale jakoś
                                                    dajemy sobie radę, dzisiaj prawie wcale ich nie było.

Hej , a jak tam wasze dzieci? Mam nadzieję że zdrowe. pozdrawiam serdecznie
                                                    Gosia
                                                  • gatka_b Re: do mmucha 06.02.06, 09:29
                                                    mmucha - w takim razie trzymam kciuki za egzamin smile

Nasz synek zdrowy, choc troche marudzi po weekendzie pelnym wrazen (Dziadkowie),
                                                    noszenia na rekach (tata) no i chyba kolejne zeby mu ida ...
                                                  • gatka_b do mam troche starszych dzieci ;) 08.02.06, 11:46
                                                    Dziewczyny uzywalyscie kojca? Jak dlugo? Warto kupowac? Bo sie zastanawiam czy
                                                    bez kojca przezyje a nie bardzo mam ochote wydawac na niego kase sad
                                                  • mast1 Re: do mam troche starszych dzieci ;) 08.02.06, 13:19
                                                    Przy Maćku nie miałam, ale mieszkałam w b. małym mieszkaniu - gdzie mały był
                                                    cały czas na widoku i mieszkanie było jednym wielkim kojcem wink. Dla Marcina
                                                    miałam - b. się przydał, bo pełzał już jako 4-5 miesięczniak, jednak kiedy
                                                    zaczął raczkować (8 m-cy) stopniowo skracał się czas pobytu w tym ustrojstwie,
                                                    jak miał 10 m-cy to już ciężko go było tam utrzymać - max 20 min dziennie.
                                                    Sprzedałam - teraz Piotruś synek naszej "znaniec" bedzie go testował smile
                                                  • jogaj Re: do mam troche starszych dzieci ;) 08.02.06, 15:34
                                                    Wedlug mnie bezsensu,to jak wiezienie dla dziecka,nie mialam dla zadnego synka i
                                                    jakos zyjemy.Trzeba troszke przemeblowac mieszkanie,tzn pewnie rzeczy
                                                    poprzestawiac wyzej,uwazac na kwiatki,ale naprawde da sie.
                                                    Ja nie polecam.
                                                    Jola
                                                  • gatka_b Re: do mam troche starszych dzieci ;) 08.02.06, 20:40
                                                    w sumie tez zamierzalam sie obyc bez ... zastanawialam sie tylko jak to bedzie
                                                    kiedy bede chciala sie umyc lub pojsc do WC ... ale z drugiej strony zawsze moge
                                                    wtedy Alka zostawic w lozeczku ...
                                                  • jogaj Re: do mam troche starszych dzieci ;) 08.02.06, 22:26
                                                    Do wc chodzi sie z dzieckiem smile to przeciez najciekawsze miejsce w calym domu.
                                                    kapiele najczesciej jak spi,ewentulanie dziecko w wozku z Toba w lazience lub w
                                                    lezaczku/foteliku samochodowym
                                                    Jola
                                                  • mamaluki Re: Smerfowy domek 18.06.07, 11:50
                                                    ja również nie polecam SMERFOWEGO DOMKU dzieja się tam dziwne rzeczy a Pani Ela
                                                    to dziwna osoba i oszczędza na wszystkim,słyszałam też od innych mam wiele
                                                    złych rzeczy o tej placówce.Podobno na Karwinach ma powstać nowe "przedszkole"
                                                    czy coś o tym wiecie?
    • mmucha3 GG 09.02.06, 20:47
      Założyłam sobie GG, bo chyba zapomniałyście o mnie. Przy kompie zazwyczaj
      jestem wieczorami po 20:00
      Mój numer 2774526
      pozdro. Gosia
      • gatka_b Re: GG 09.02.06, 21:56
        mmucha - jakbysmy mogly zapomniec wink jak egzamin?
        moj nr gg 970618
        • gatka_b szafa na zamowienie 12.02.06, 18:13
          Dziewczyny, macie moze kogos sprawdzonego kto robi szafy na zamowienie, na wymiar?
          • gatka_b mamy z Fikakowa 17.02.06, 10:08
            Hej Mamy wink Co u Was? U nas koncowka przeziebienia - nareszcie smile Siedze z
            Alkiem w domu od tygodnia i juz mam dosc.

Znaniec, wrocilas juz?

Ten namiar na szafe juz nie wazny - juz mam wink
            • znaniec1 Re: mamy z Fikakowa 19.02.06, 23:03
              czesc
              juz wróciłam na stałe.
              jak tam spacery??? kiedy i gdzie chodzicie??? no i kiedy się spotykamy.
              • jogaj Re: mamy z Fikakowa 20.02.06, 08:33
                Ja chodze tak kolo 11,zwykle na plac zabaw,dzis nie ide,bo jade do kolezanki i
                tam na spacer idziemy. No a od srody mnie nie bedzie,mam nadzieje tylko kilka
                dni,bo ide na operacje,usuniecie pecherzyka zolciowego,laparoskopowo.Trzymajcie
                kciuki.
                Pozdrawiam-Jola
                • gatka_b Re: mamy z Fikakowa 20.02.06, 09:06
                  Jola - jak mialam laparoskopie to nie bylo mnie w domu dwie doby wink (trzy dni)
                  Trzymam kciuki za szybki powrot do zdrowia. PS Gdzie bedziesz miala zabieg?
                  • gatka_b UWAGA na firme EL-GAZ 20.02.06, 13:28
                    Uwazajcie bo kraza po calym pomorzu:
                    Ja sie nacielam. Facet przekonal mnie ze za zgoda spoldzielni montuja za miesiac
                    detektory gazu. Podpisalam umowe, dalam zaliczke (na szczescie tylko 10 zl -
                    prosza o 100). Dzis chcielismy zrezygnowac, ale telefon lipny, wiec siegnelam do
                    netu i wygrzebalam ze to oszusci sad Cos chyba ciaza zaciemnila mi mozg bo
                    wczesniej nigdy bym nic nie podpisala sad Ale mam nauczke ...
    • lucy.sol Re: Mamy z Fikakowa :) 05.03.06, 12:21
      Mam pytanie do mam z Fikakowa
      czy macie moze polecic jakas pania do sprzatania 1 w tygodniu???
      mieszkam wlasnie na Fikakowie
      • gatka_b internet - dostawca 05.04.06, 21:25
        Dziewczyny, napiszcie od jakich dostawcow macie internet - chce zmienic swojego
        (obecnie tpsa).
        • jogaj Re: internet - dostawca 05.04.06, 22:34
          Mulitimedia
          Jola
          • brogla Re: internet - dostawca 07.04.06, 18:58
            Niestety Gatko w naszym bloku nie ma Multimedii tylko Multicon.Chello z UPC ma
            teraz ciekawa oferte, wiec moze warto sprawdzic. Z multiconu raczej nie
            jestesmy zadowoleni.Tak nas spółdzielnia "uszczęśliwiła"
            Pozdrawiam
            • gatka_b Re: internet - dostawca 08.04.06, 20:59
              Brogla, napisz mi koniecznie czemu nie jestescie zadowoleni z multiconu! Nie
              bede miala dostepu do netu wiec napisz mi prosze smsa smile Nr wysle na skrzynke.
              Pozdrawiam
              • kecaj40 chrzciny -gdzie urządzic 26.03.07, 00:25
                mieszkam na fikakowie- od tygodnia jestem szczęśliwa mama. Moze macie jakis
                fajny namiar gdzie urzadzic chrzciny - okolice gdyni najlepiej
                • jadzia95 Re: chrzciny -gdzie urządzic 12.05.07, 23:45
                  Witam wszystkie mamy!
                  Chcaiłam Was ostrzec abyscie nie dawaly swoich dzieci do SMERFOWEGO DOMKU!!!
                  Zastanawialam sie nad oddaniem mojego dziecka do SMERFOWEGO DOMKU, gdyz
                  dowiedzialam sie z dobrych zrodel, ze Pani dyrektor (jesli mozna tak ja nazwac
                  podobno rowniez bez wyksztalcenia) z pozoru wydaje sie bardzo mila natomiast
                  tak naprawde jest osoba bardzo falszywa, swietnie umie grac na ludzkich
                  emocjach i przedstawiac wszytsko w kolorowym swietle, ale niestety prawda jest
                  zupelnie inna. Dzieci chodza glodne, brak jest jedzenia, poniewaz dyrektorka na
                  wszyskim oszczedza nawet na jedzeniu, a przede wszystkim na dobru dziecka.
                  Posiłki sa bardzo male, dzieci nie maja zapewnionego bezpieczenstwa. Osobiscie
                  balabym sie zostawic tam moje dziecko. Z wiadomych mi zródeł wiem, że pracuja
                  tam osoby z brakiem odpowiedniego wyzszego wyksztalcenia pedagogicznego mimo
                  dobrego podejscia do dzieci. Wlascicielka robi wszystko dla pieniedzy kosztem
                  dzieci i nieswiadomych niczego rodzicow. Liczy sie dla niej tylko kasa, nawet
                  nie potrafi zadbac o swoich pracownikow. Moim zdaniem SMERFOWY DOMEK nie
                  spelnia absolutnie zadnych warunkow, ktore powinno zapewnic przedszkole. Wole
                  zaplacic wiecej i byc pewna, ze moje dziecko bedzie najedzone i czulo sie
                  bezpiecznie. Apeluje do wszytskich matek!!! Jesli wahacie sie nad wyborem
                  przedszkola dla swojej pociechy trzymajcie sie z dala od SMERFOWEGO DOMKU i
                  JEGO SPRYTNEJ WLASCICIELKI!!!
                  • idid Smerfowy domek 22.05.07, 14:43
                    Dobrze wiedzieć. Ja właśnie wybieram spośród tych trzech, które sa na Fikakowie
                    Smerfowym Domkiem, Muszelką i U cioci Dorotki.
                    Dziś byłam w dwóch pierwszych i w Smerfowym Domku była jedna dziewczyna na
                    conajmniej 10 dzieci co mnie bardzo zdziwiło. W muszelce na mniejsza ilość były
                    3. Z kolei tylko przez okno (bo mam się umówić z właścicielką) u cioci Dorotki
                    widziałam bardzo duże ilosci dzieci i nie wiem czy taki tłum to dobrze. Proszę
                    Was o opinie. Co wybrać?
                    • brogla Re: Smerfowy domek 22.05.07, 19:04
                      No właśnie co z tą Ciotką Dorotką, bo ja też jak chciałam się coś dowiedzieć o
                      warunkach to zostałam odesłana, bo musiałam się umówić.Jakbym nie mogła poczekać
                      10 minut aż skończy rozmawiać z rodzicem. Dziwne, ale koleżanka też mówiła,zę
                      bardzo duże zagęszczenie. Dla mnie najlepsza była ta Muszelka. Tzn zrobiła
                      najlepsze wrażenie. To było na początku września, więc nie wiem jak teraz tam
                      jest. Mankamentem był brak osobnego pokoju do spania,a moje dziecko wtedy
                      jeszcze chodziło spać.
                      • mast1 Re: Smerfowy domek 23.05.07, 11:34
                        Nie byłam w "Smerfowym domku" ani w "Muszelce", więc nie będę się na ich temat
                        wypowiadać. Odnośnie Centrum Dziecko (dawniej "U Cioci Dorotki") to fakt - są
                        przeładowani, choć to sprawa dyskusyjna. Na stałe mają w rejestrze dwadzieścia
                        kilka dzieci, wiadomo, że czasem przyjdą wszyscy, czasem połowa. To nie jest
                        typowe przedszkole, gdzie wszystkie maluchy przychodzą na 8, a wychodzą po
                        obiedzie. Dzieci przychodzą/ wychodzą w różnych godzinach, częśc z nich śpi
                        nawet po 2 godziny, a wtedy reszta bawi się w sali obok. W pewnych godzinach
                        jest więc tam "tłok" i wg mnie lokal mógłby być trochę większy, ale rozumiem,
                        że ciężko jest znaleźć coś odpowiedniego i równie ciężko jest oszacować ile
                        dzieci naprawdę będzie chodziło. Dlatego specjalnie mi nie przeszkadza
                        to "przeładowanie" i zapisałam tam synka od września. Wielkim plusem dla mnie
                        jest kilka rzeczy: 1 - mój starszy syn chodził do tej placówki jeszcze w
                        poprzedniej siedzibie i byłam b. zadowolona 2 - są 2 pomieszczenia i młodsze
                        dzieci mogą spokojnie spać 3 - ufam p. Dorocie - widzę, że zatrudnia
                        kompetentne osoby i dba o dzieci, dzieci lubią tam chodzić i to jest chyba
                        najlepsza reklama. Sprawy techniczne nie zawsze są łatwe do przeskoczenia,
                        czepiać się można wielu rzeczy, ale pamiętajmy, że to tylko "punkt opieki nad
                        dzieckiem" i nie liczmy na to, że będą w nim warunki, jak w przedszkolu z
                        prawdziwego zdarzenia. Cieszmy się, że w ogóle na naszym osiedlu mamy
                        cokolwiek, podczas gdy o miejsce w żłobku czy przedszkolu bardzo trudno.
                        • kajuja Re: Smerfowy domek 25.06.07, 10:57
                          Moj połtora roczny synek uczeszcza do przedszkola u cicoi dorotkismile)
                          jestesmy bardzo zadowolenie, P. Dorota od poczatku wzbudziła nasze zaufanie,
                          super babeczka smile
    • grupowiczka Re: Mamy z Fikakowa :) 19.06.07, 15:14
      Czy na Fikakowie lub w okolicy wypatrzylyscie moze jakis fajny ciucholand z
      ubrankami dla najmlodszych?
      • brogla Re: Mamy z Fikakowa :) 19.06.07, 15:57
        No to są dwa na samym Fikakowie. jeden jest w salonie firan Anna ,a drugi na
        przeciwko cukierni Delicje. W pierwszym wszystko zależy od odstawy ,ale zawsze
        znajdzie sięcoś fajnego i ceny nie za wysokie, a w drugim też są ładne ciuszki.
        Zawsze czekam na przeceny , bo maja raz na jakiś czas 40%.
        • grupowiczka Re: Mamy z Fikakowa :) 19.06.07, 16:23
          A gdzie jest salon firan Anna?
        • grupowiczka Re: Mamy z Fikakowa :) 19.06.07, 16:23
          Dzieki za odpowiedz. A gdzie znajduje sie salon firan Anna?
          • gatka_b Re: Mamy z Fikakowa :) 23.07.07, 13:43
            może znowu się spotkamy? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
            f=617&w=65300754&v=2&s=0
            • kinada Re: Mamy z Fikakowa :) 19.11.07, 22:06
              No to i ja się meldujęwink
              Od niespełna miesiąca mieszkam teoretycznie na Witosławy, a praktycznie na Damrokiwink
              Mam dwuletniego synka, chętnie wyskoczymy na placyk w miłym towarzystwiewink
              Pozdrawiam 'Fikakowską Ekipę' wink
              • olala_1 fitness cluby 28.12.07, 23:06
                czesc dziewczyny,
                czy mogłybyście mi polecić jakiś fitness club z aerobikiem w okolicy
                karwin lub fikakowa. Po dwóch ciążach muszę sie doprowadzic do ładu.
                Pozdrawiam i z góry dziękuję
                • evita33 Gdzie chodzicie z dziecmi do lekarza 19.02.08, 11:01
                  a w w razie jakiejs potrzeby nocnej ( dziecko chore) macie jakies
                  namiary na lekarza dojazdowego do domu?/
                  --
                  • kinada Re: Gdzie chodzicie z dziecmi do lekarza 25.06.08, 11:12
                    Cisza zapanowała w 'naszym' wątkuwink
                    Jest tu jakaś mamuśka, która często przesiaduje na placu zabaw?
                    Ostatnio odnoszę wrażenie, że większość pań z dziećmi to opiekunkiwink
                    Chętnie poznam mamuśkę lubiącą trochę poplotkować podczas dzikich zabaw swojej
                    pociechywink
                    pozdrawiam

RATUNKU, co robić...?!? wink
                    • paleyka Re: Gdzie chodzicie z dziecmi do lekarza 25.06.08, 12:53
                      ja też chętnie ale jestem niestety z koło Wejherowa
                    • olka_30 Poznam mamy 06.11.08, 19:33
                      Czesc wszystkim!!! Ja w sumie nie przesiaduje teraz na placach
                      zabaw, ze wzgledu na porę roku, ale chętnie poznam miłe koleznaki z
                      dzieciaczkami z oklic Fikakowa, Karwin i okolic aby potem na wiosne
                      poplotkowac na placach zabaw!
                      Pozdrawiam
                      • kinada Re: Poznam mamy 08.11.08, 08:53
                        No to zgłaszam się ;D
                        Jestem z Fikakowa, do placowych ploteczek gotowa ;D
                        Pozdrawiam

RATUNKU, co robić...?!? wink
                        • olka_30 Re: Poznam mamy 10.11.08, 20:31
                          no to cieszę się!!!!jak możesz to podaj maila to napiszę coś więcej
                          albo prosze napisz na moejgo olka_30@gazeta.pl, mam tylko nadzieje
                          ze poczta ta w miarę działa! I czekamy na następne zainterowane
                          • gatka_gatka pieluchy pampers "6" do odsprzedania 16.08.09, 18:31
                            Ale mnie tu dawno nie było smile Musiałam zmienić login, bo poprzedni przestał
                            istnieć. Ale Gatka to ja wink

Mam do odsprzedania prawie jumbo paczkę pampersów (bez jednej pieluchy chyba
                            czyli 53). Na Fikakowie, bo bez sensu te 2.5 kg wysyłać gdzieś. Cena 25 zł.
                            Zainteresowanych poproszę na maila gatka_b@tlen.pl bo mogę zapomnieć tu zajrzeć uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka