daroembaro 31.01.10, 14:40 Witam.Bede mial jeden dzien za samodzielne zwiedzianeie Kairu tj z trojka przyjaciol.Chialbym zapyac ,czy ktos zwiedzal Kair na wlasna reke? Jak tam jest z bezpieczenstwem - w dzien i w nocy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janusz.amir Re: bezpieczenstwo w Kairze 31.01.10, 18:51 No to se zwiedzaj!! Nie wiem jakie masz obawy, ale to miasto jest na pewno bezpieczniejsze od np. Warszawki( zwłaszcza w nocy). No ,może poza miastem umarłych po zmierzchu - choć ja chodziłem i o dziwo jeszcze żyję. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
ula_25 Re: bezpieczenstwo w Kairze 31.01.10, 20:46 Jak najbardziej popieram Janusza. Bezpieczniej niż czasem, ludzie uśmiechnięci, żadnych pijaków :) Można zwiedzać w dzień i w nocy :) Pyt do Janusza Amira - zwiedzałeś miasto umarłych również w nocy? Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: bezpieczenstwo w Kairze 01.02.10, 08:41 Może nie tyle zwiedzałem, co robiłem sobie skrót - i akurat było po zmroku. Oczywiście zabłądziłem bo nie mogło być inaczej - ale jakiś dzieci mnie wyprowadziły na drogę gdzie złapałem busa. Ale wrażenia niesamowite. Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
ula_25 Do Janusz Amir 01.02.10, 09:02 Nie wątpię :) My byłyśmy tam jedynie w dzień. Dzieciaki tam mieszkające też spotkałyśmy. Wyszły do nas spomiędzy tych grobowców. Tyle jest jeszcze miejsc do zobaczenia w Kairze, ale to za rok, gdy znów będę mogła wyjechać na dłużej :) W tym roku planujemy szybki bieg śladami Maurów w Andaluzji. Pozdrawiam serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś