teodor241 19.06.10, 09:09 Zapoznałem się już z atrakcjami które oferują standartowo biura podróży. A może coś jest ciekawego i godnego uwagi w Hurgadzie i okolicy o czym foldery nie piszą. Proszę o informacje amatorów bocznych ścieżek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janusz.amir Re: Hurgada i okolice inaczej 19.06.10, 09:29 W zasadzie to w okolicy Hurghady nie ma nic godnego zobaczenia. Wyjątkiem jest Mons Claudianus na południowy zachód od Hurghady, ale raczej nie uda Ci się tam dotrzeć - choć warto. Sama Hurghada jest sama w sobie ciekawa - ale musisz się samotnie po niej powłóczyć i to tam gdzie nie ma tłumów turystów i sklepików z tandetnymi pamiątkami. Odpowiedz Link Zgłoś
teodor241 Re: Hurgada i okolice inaczej 19.06.10, 09:47 Widzą że z Safagi łatwiej dotrzeć a jak ty dotarłeś z Hurgady. Pasaże z Chińszczyzną omijam z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: Hurgada i okolice inaczej 19.06.10, 09:52 Ja tam dość długo mieszkałem i miałem do dyspozycji autko. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.amir Re: Hurgada i okolice inaczej 19.06.10, 10:05 A tak z dalszej okolicy to warto odwiedzić klasztory Św.Antoniego i Św.Pawła - ale to jest obok Zafarany czyli tak na oko w połowie drogi do Kairu w górach Kozlum. Niezwykle urokliwe miejsce, no i wejście do groty gdzie ów święty dokonał żywota. Tylko to...1300 stopni do pokonania. Pozdrawiam Janusz Odpowiedz Link Zgłoś
koalabis Re: Hurgada i okolice inaczej 19.06.10, 11:15 Zamierzam się wybrać do tych klasztorów z lokalnym biurem. Napisz coś więcej o tych 1300 stopniach do pokonania, bo w opisie fakultetu nie ma o tym ani słowa. Odpowiedz Link Zgłoś