justyna1648 03.08.10, 12:31 Czy ktos był z Was z Itaką w Tytanic resort & aqua park? Jak wygląda tam opieka rezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kkk Re: Z Itaka do Egiptu. 04.08.10, 11:51 byłam z Itaką, inny hotel , Sharm... Opieka rezydenta ? - spotkanie pierwsze, co gdzie w hotelu, jakie wyceczki, ceny, czy są jakies pytania? jesli nie ... do widzenia. Nie odprowadził nas na lotnikso, był arabus, pożegnał się z nami miło i już. Jakiej opieki rezydenta oczekujesz? wg mnie w zasadzie jest on zbędny, koniec języka za pzrewodnika i juz ;) Wycieczki wykupuje i tak z lokalnych biur, czytam, patrze gdzi ejade, radze sobie sama, wybieram hotel dokłądnie o nim czytając, zdaje się na opinie kudzi choć na to tez przymykam oko... podobno Polacy są najgorszymi turystami:D i czasem naparwd ew to wuerze bo sądząc po wpisach - czasem aż mi styd :/ Odpowiedz Link Zgłoś
irhana Re: Z Itaka do Egiptu. 05.08.10, 13:17 Kiedyś jeździłam z Itaką i powiem tak ich rezydenci niczym się nie róznią od rezydentów innych biur - wszyscy są generalnie zbędni a ich jedynym celem jest sprzedanie wycieczek (i temu poswieca sie najwiecej czasu na spotkaniach z nimi), temat numer dwa to jakie te lokalne biura sa beee, temat numer trzy Egipt to bardzo niebezpieczny kraj więc przypadkiem sami niczego sobie nie organizujcie;) Odpowiedz Link Zgłoś
real-kapucynka Re: Z Itaka do Egiptu. 20.08.10, 17:53 Egipt niebezpieczny? co ty za brednie opowiadasz? Na każdej głównej drodze co ileś kilometrów stoją tzw.bramki kontrolne i policjanci uzbrojeni w tychże miejscach, poza tym w miastach chodzą po ulicach policjanci tzw. tajniacy, nawet nie masz pojęcia ilu ich tam jest.Turyscie nie moze włos z głowy spaść, ponieważ oni żyją z turystów, gdyby było tam niebezpiecznie to nikt tam by nie jeżdził. Odpowiedz Link Zgłoś
irhana Re: Z Itaka do Egiptu. 20.08.10, 21:56 Hmmmm a Ty umiesz czytać ze zrozumieniem? Bo z Twojej wypowiedzi wnioskuję, ze jednak nie ;) To nie ja bredzę tylko rezydenci na pierwszych spotkaniach z turystami w hotelu, a bredzą tak tylko z jednego powodu, zeby nikt niczego nie chciał zrobić na własną rękę, tylko kupował u nich fakultety ;) Odpowiedz Link Zgłoś
real-kapucynka Re: Z Itaka do Egiptu. 23.08.10, 16:07 Aaaaa... no więc zwracam honor i przepraszam, coś mi sie źle przeczytało :) Fakt, rezydenci zawsze tak gadają po to żeby u nich oczywiscie kupowac wycieczki, napewno nie opłaca sie jeżdzić też na zakupy i zwiedzania pobliskiego miasta kupując takową ofertę w biurze, bo niepotrzebnie się przepłaci zwłaszcza że na takich "wycieczkach" zawsze jest sklep z cenami "odpowiednimi dla turystów" ...obowiązkowo do zaliczenia.Lepiej wziąść taxi i robić zakupy na własna rękę :) Odpowiedz Link Zgłoś