kiepasa23 13.09.10, 20:41 Razem z chłopakiem planujemy nurkować. Pewnie będziemy płynąć łodzią a podczas ostatniego naszego pobytu na morzu okazało się że mam chorobę morską:// Czy Aviomarin pomoże mi na tę dolegliwość??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jusytka Re: Choroba morska 13.09.10, 21:42 Tak, choć ja nie zabrałam go ze sobą i stosowałam egipski odpowiednik tego leku. Przydał się również na długich autokarowych wycieczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
olianaa Re: Choroba morska 13.09.10, 22:24 Weź koniecznie Aviomarin ze sobą. Co prawda na łodziach najczęściej coś egipskiego mają, ale zawsze lepiej wziąć taką tabletkę pół godziny przed bujaniem. Mnóstwo osób brało, a ci, którzy uważali, że raczej nie muszą wisieli za burtą i mieli z głowy nurki i snurki. Może my mieliśmy akurat takie szczęście, ale ratowaliśmy tymi tabletkami ludzi i na łodzi i w autokarach (mają często wybitnie bujające, naród reagował na nie po pięciu minutach), bo chorowali strasznie, zwłaszcza dzieci. Moje dziewczyny mają chorobę lokomocyjną, brały Aviomarin i nie było im kompletnie nic. Pewnie wysoka temparatura dodatkowo nie sprzyja takim historiom. Odpowiedz Link Zgłoś
kiepasa23 Re: Choroba morska 14.09.10, 09:12 dziękuję za wszystkie informacje:)) Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Tylko nie Aviomarin!!!! 14.09.10, 10:45 Aviomarin nie nadaje się dla nurków i snurków, gdyż zmula i ogranicza percepcję i spowalnia reakcje psychoruchowe, stąd pod żadnym pozorem nie nadaje się dla nurków. Kup na miejscu lek o nazwie Emeral lub popoś na łodzi o lek na seasicness - w pokładowej apteczce na pewno będą mieli coś odpowiedniego. Odpowiedz Link Zgłoś
olianaa Re: Tylko nie Aviomarin!!!! 14.09.10, 16:40 Oj, miriam ma rację. Mnie Aviomarin nie spowalnia, stąd zapominam często o tym objawie ubocznym (i już go nie muszę brać na szczeście, bo "wyrosłam" z choroby lokomocyjnej). Emeral ma w swoim składzie środki pobudzające, więc jest odpowiedni do nurkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
4-axis Re: Tylko nie Aviomarin!!!! 14.09.10, 17:23 Zgadzam się w zupełności z miriam mi po aviomarinie oczy same się zamykają.A płynąc na nurkowanie na statku dostałam właśnie taką tabletkę i od razu poczułam się rewelacyjnie i nie byłam otępiona jak po aviomarinie. Odpowiedz Link Zgłoś
inez21 Re: Tylko nie Aviomarin!!!! 15.09.10, 18:51 W Egipcie można kupić Dramanex od choroby lokomocyjnej. Jest rewelacyjny. Aviomarin absolutnie nie bo usypia:) Odpowiedz Link Zgłoś