ssseeeaaa 20.09.10, 15:09 Proszę o kilka opinii od osób którzy byli w tym hotelu mam zamiar się wybrać czy warto ?. Zależy mi szczególnie na dosyć aktualnych danych z góry dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emi28 Re: Hotel SeaGull 20.09.10, 21:15 o, temat dla mnie;). Będę sie przyglądac-również wybieram sie do tego hotelu. pare lat temu byli moi rodzice i brat z dziewczyną-wrócili zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
doma.30 Re: Hotel SeaGull 20.09.10, 22:09 17 września wróciłam właśnie z tego hotelu. W Egipcie byłam pierwszy raz, więc nie mam porównania z innymi hotelami tam się znajdującymi, ale jestem zadowolona. Co do czystości nie mam żadnych zastrzeżeń, zarówno jeśli chodzi o pokój, jak i ogólnie dostępny teren hotelu. Obsługa miła i z poczuciem humoru, ale nie przesadzająca z narzucaniem się. My szukaliśmy hotelu w centrum, więc o rafie czy szerokiej plaży nie ma mowy. Ale to zależy na czym komu bardziej zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
wioska2009 Re: Hotel SeaGull 20.09.10, 22:21 Sama nie byłam ale mam dwie znajome Pierwsza byla w tamtym roku i mega zadowolona :) hotel w centrum rozrywki zagwarantowane, hotel sklada sie z dwoch czesci starej i nowej druga byla miesiac temu dostala biegunki i pytajac ja czy polecila by ten hotel stwierdzila ze nie, wiec zalezy co sie akurat komu podoba, Mysle ze to dobry wybor czytajac forum oraz Oceniacz.pl oraz Holidaycheck tam też mozesz znalesc duzo sprawdzonych informacji i zobaczyc zdjecia z tego hotelu robione przez turyste a nie wyretuszowane dla potrzeba biura podrozy :) Odpowiedz Link Zgłoś
ssseeeaaa Re: Hotel SeaGull 21.09.10, 06:06 Bardzo dziękuje za aktualne wpisy uspokoiłem się. Nie nurkuje więc rafa mi jest mniej potrzebna wolę mieć gdzie sie przespacerować i wyskoczyć do klubu. Zemsta niestety trafia się wszędzie ( w kazdym hotelu). Jak ktoś chciałby coś jeszcze dodać to z góry dziękuję. Jak jest z pokojami wkładać cos w paszport czy nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
ramm Re: Hotel SeaGull 22.09.10, 15:58 ja byłam z dziewczynami i było super, pisz konkretnie co chcesz wiedzieć,bo każdego co innego interesuje, a odpowiem w miarę możliwości Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: Hotel SeaGull 22.09.10, 20:09 O, to ja skorzystam z Twojej uprzejmości jeśli pozwolisz:). Chciałabym wiedziec, czy trzeba przy meldowaniu wkladac dolary w paszport, czy poczekac i w razie czego wymieniac pokój?Zdarza sie, ze ktoś z miejsca dostaje fajny? Z której restauracji korzystać w ramach all? Czy w pokojach jest zostawiana przez obsługe woda mineralna?a jesli nie to czy jest możliwośc zabierania jej ze stołówki? która plaza fajniejsza?jest szansa na podpatrzenie jakiegoś życia w wodzie?sa ryby? Leonard Jakub 20.12.2000 Antonina Maria 19.10.2008 Odpowiedz Link Zgłoś
wbott Re: Hotel SeaGull 26.09.10, 08:29 Witam!!! 24 września wróciłam z pobytu z tego hotelu. Mieszkałam w starej części Sea Gulla. Zarówno ja jak i moje koleżanki będziemy dobrze wspominać pobyt w tym miejscu. Hotel duży w samym centrum miasta bez problemu piechotą można dojść do wielu miejsc. Pokoje standard dość wysoki, czysto , miła obsługa. Jedzenie- dobre lecz po 2 tyg się już trochę znudziło. Plaża w starej części mniejsza lecz w nowej jest nieco ładniejsza, za to odwrotnie z basenami. Polecam wycieczki w hotelu, można zaoszczędzić trochę grosza -nurkowanie i safari mają polskich przewodników. Naprawde polecam ten hotel Odpowiedz Link Zgłoś
ssseeeaaa Re: Hotel SeaGull 21.09.10, 18:19 Dzięki za informacje zdecydowałem się kupiłem i jadę Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy96 Re: Hotel SeaGull 28.09.10, 21:18 Wróciłem z Sea Gull 24-tego września.Moja opinia o hotelu jest subiektywna,podobnie jak wszystkie inne wiec niekoniecznie musi byc brana pod uwagę.Hotel położony jest w centrum Hurghady przy głownej ulicy i ma bezpośredni dostęp do morza.Polożenie przydatne jeśli ktoś lubi imprezować,robić zakupy,lub po prostu popatrzeć na ludzi.Hotel składa sie z dwóch części,starszej i nowszej.Starsza nosi nazwę RESORT i własnie w niej mieszkałem. Pokoje są niezłe chociaż na meblach i urządzeniach sanitarnych widać ślady kilkuletniej eksploatacji.Tych którzy oczekują luksusów za 1500-1800zł za tygodniowy pobyt odsylam do Hiltonów i Radisonów.Wszystkie urządzenia i obiekty obu hoteli są dostepne dla wszystkich bez względu ,w której części mieszkają.Np. mieszkając w starej części można korzystać z restauracji ,barów,basenów i plaży w części nowej.Plaży w częsci starszej nie polecam.Wygląda jakby została sztucznie utworzona poprzez wykonanie wykopu w głąb lądu (widać to na zdjęciu satelitarnym).Plaża przy nowej części jest zdecydowanie lepsza i większa.Blisko brzegu jest kilka maleńkich fragmentów zdewastowanej rafy gdzie nurkujący z rurką mogą oglądać trochę małych rybek. Dla tych,którzy chcą skosztować nurkowania głębinowego w sprzęcie polecam korzystanie z usług bazy nurkowej DIVETOO znajdującej się w małym budynku w pobliżu plaży starego hotelu.Ma tam siedzibę także polski zespół-trzy sympatyczne dziewczyny i dwóch facetów.Zaletą skorzystania z tej bazy jest to,że najpierw można spróbować (za darmo) nurkowania w sprzęcie w hotelowym basenie.Ceny takie same jak u innych-45USD. W bardzo bliskiej odległości od hotelu jest market CLEOPATRA ze stałymi cenami-odpada kłopotliwy proceder targowania się o cenę. Jedzenie hotelowe po kilku dniach pobytu może stać się monotonne mimo dużej róznorodności potraw i dań. Raj dla łasuchów-b.duży wybór ciast. Dla tych,których dopadnie "zemsta faraona" udogodnieniem jest obecność lekarza na terenie hotelu. Na terenie hotelu znajduje się mały aquapark. Wśród hotelowych gości dominują Rosjanie.Niektórzy lubia imprezować do późnych nocnych godzin więc ewentualne bliskie sąsiedztwo może być uciążliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: Hotel SeaGull 28.09.10, 22:31 A mógłbyś napisać czy należy wkładac cos w paszport przy meldowaniu się po to by distać lepszy pokój? i czy ktoryś basen jes obecnie podgrzewany?a jeśli nie to czy woda jest na tyle ciepla, ze można z basenów korzystac? dzięki za opinię, jest bardzo przydatna. Odpowiedz Link Zgłoś
spinnnka Re: Hotel SeaGull 29.09.10, 08:17 kolega z gory juz duzo opisal i podpowiedzial :) my nie dawalismy $ do paszportu dostalismy piekny pokoj, mieszkalam w nowej czesci ale moja kolezanka nie miala juz takiego szczescia i pokoj wymieniala, nie miala z tym problemu zadnego. jedzonko dobre, ciasta faktycznie sa pyszne i duzy wybór! jesli chodzi o rafe to niestety nie zobaczysz tam zbyt wiele, ja tydzien temu wrocilam z Marsa el alam i to co tam zobaczylam przerosło moje wszelkie oczekiwania! hotele w centrum zazwyczaj maja mala plaze, to jest ich najwiekszy minus jak dla mnie, sea gulla polecam ale juz nigdy sama sie nie wybiore wlasnie ze wzgledu na rafe i plaze :) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy96 Re: Hotel SeaGull 29.09.10, 18:35 Tym razem nic nie dawałem,chociaż wcześniej to robiłem z różnym skutkiem, i o dziwo dostałem bardzo dobry pokój na 4-tym piętrze z doskonałym widokiem na morze i baseny hotelowe.Może przez pomyłkę? Jeśli komuś chodzi o taki widok to polecam pokoje od nr 452 do 460 . Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: Hotel SeaGull 29.09.10, 22:00 Bardzo Wam dziękuję:)Lecę spokojna o komfort wypoczynku:).pozdrawiam ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
koper711 Re: Hotel SeaGull 01.10.10, 10:03 wody nie zostawiają w pokojach ale można zabierać z restauracji, jedzenie w/g mnie gorsze niż w Empire *** i o wiele gorsze niż w Shams Safaga **** a to z powodu, że są dodatkowo płatne restauracje nawet dla osób mających ALL i chcąc zjeść pizzę lub frytki trzeba do nich się udać nawet mając ALL. Gdyby dobrze dawali zjeść w restauracji ogólnodostępnej to nikt nie poszedłby do dodatkowo płatnej, tak że ALL w Sea Gull to oszustwo. Co w połączeniu z maleńką plażą i brakiem rafy powoduje, że ten hotel nie dorasta do pięt Shams Safaga. Odpowiedz Link Zgłoś
ssseeeaaa Re: Hotel SeaGull 01.10.10, 12:07 Ja myślę że co człowiek to inne potrzeby kulinarne. Frytki i inne pizze są mi obce mogą je rozdawać za darmo. All w Egipcie tak jak i w Turcji którą znam lepiej jest zazwyczaj monotonne jeżeli jedziemy na dwa tygodnie. Ważne żeby były owoce i pyszne warzywa no i animacje. Z opisu widzę że hotel jest w centrum więc można wyjść na spacer a nie ma nic gorszego dla mnie jak resort 50 km od centrum. Siedzi się w nich jak w jakimś obozie. Dziękuję koledze za opinię jest negatywna i dlatego super ważna bo już myślałem ze ten hotel ma same plusy. Wyjazd już kupiłem i mam nadzieję że bawił się będę dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
annmagmar Re: Hotel SeaGull 02.10.10, 12:01 Byłam tam ostatnim razem. Wróciłam bardzo zadowolona i gdyby nie pociąg do zmian, na pewno wróciłabym do tego hotelu jeszcze raz :-) teraz padł wybór na coś innego o podobnym standardzie:-) jeśli ktoś wybrał ten hotel - moim skromnym zdaniem będzie zadowolony. miłego pobytu w Hurghadzie! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: Hotel SeaGull 17.10.10, 14:21 Wrócilismy z Sea Gulla w piatek:). Gdyby ktoś potrzebował info to prosze pytać, z przyjemnością odpowiem. Ogólnie wrażenia jak najbardziej pozytywne. Odpowiedz Link Zgłoś
ssseeeaaa Re: Hotel SeaGull 18.10.10, 20:02 Napisz proszę kilka słów od siebie, coś na temat pokoi i czy dawać coś w paszport czy nie. Jaka faktycznie jest plaża i jak możesz to napisz coś o animacjach i ewentualnie o fakultetach gdzie najlepiej kupić jakieś fajne ( w okolicy) jak odbierasz jedzenie bo były zastrzeżenia. I może kilka informacji o Disko czy jest na terenie a jak nie to czy jest gdzieś blisko. Czy są kłopoty z leżakami. Z góry za informację dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
anettka1975 Re: Hotel SeaGull 20.10.10, 12:15 Byliśmy w Lipcu w tym hotelu, hotel fajny, pokoje również my daliśmy 10$ w paszport i mieliśmy pokój z widokiem na morze oraz baseny,byliśmy zakwaterowani w nowej części i ona mi się bardziej podobała od starej, ale to już rzecz gustu.Animacje super w szczególności animator Lido oraz Munir, tu podaje linki do wglądu z wieczoru z animacjami www.youtube.com/watch?v=OS4-IZlnl1w www.youtube.com/watch?v=GQBMI-CvK78&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: Hotel SeaGull 20.10.10, 16:44 Mieszkalismy w starej części. Pierwszy pokój jaki dostalismy był ok, poza widokiem - okna wychodziły na zamkniete z czterech stron podworko, gdzie kiedys były pelikany (nie ma ich już) no i nie było balkonu. 20 dolarów pogorszyło sytuację - dostaliśmy pokój 3 pietra nad tym pierwszym, z wielkim balkonem ale...w pobliżu klimatyzacji. Nie spałam całą noc, rano byłam wściekła i gotowa na bój o zamiane, ale okazało się, ze wystarczy sie wpisac na listę i zejśc do recepcji o 14. Pokazano nam kolejny pokój-znowu w pobliżu klimatyzacji, którego nie zaakceptowaliśmy . Wtedy dostaliśmy pokój przy samych basenach, w łączniku między stara a nową częścią, na parterze (super, bo mamy dzieci, biegały sobie przez okno tarasowe swobodnie), było cicho i fajnie. Koleżanka z córką mieszkały w nowej części, meble w lepszym stanie, ale ja wolałam naszą-bardziej kameralnie. Wydaje mi się, ze nie ma sensu nic wkładac w paszport. Bedzie źle to wymienią bez problemu, a może akurat będzie ok. Pokoje sa duże, jasne. Codziennie mielismy jakiegos stwora z ręczników. Łazienki w fatalnym stanie (grzyb, rdza) ale do przezycia. Jedzenia bardzo dużo, wg mnie smaczne i urozmaicone, chociaz po dwóch tyg byłam juz znużona. Polecam stołówkę w nowej części-kameralnie i czyściej, jadłospis taki sam. Ciasta fantastyczne. o animacjach wiele nie powiem -chyba że o tych dla dzieci;). Widziałam ze jest taniec brzucha, siatkówka, aerobic wodny i taki zwykły. Wydawały sie fajnie prowadzone. Z leżakami nie ma problemu - chodziłam popływac o 7 rano więc rezerwowałam takie tuż przy samym morzu, ale i koło 10 były wolne takie bardziej od wody oddalone. Plaza dla nas lepsza w nowej części - wczesnym rankiem w wodzie od brzegu pełno pieknych ryb, potem już zdeydowanie mniej. Piasek czyściutki, non stop sprzątany. Woda 27 stopni. Acha, lezak przy wodzie załatwia dolar dany panu plazowemu-niezaleźnie od pory, przynosi z zaplecza;) Wycieczki wykupowaliśmy z eximu bo były dobre ceny. Poza tym giftun z wedkowaniem i sharm el naga w lokalnym, hotelowym biurze-okragły na buzi Egipcjanin z wąsem mówi nieźle po polsku i rosyjsku. Ceny porownywalne z eximem, ale jakość obsługi lepsza i ciekawsi piloci (ale nie polscy tylko angielskojęzyczni). ogólnie było wspaniale, bardzo za sea gullem tęsknimy;) - Leonard Jakub 20.12.2000 Antonina Maria 19.10.2008 Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: Hotel SeaGull 20.10.10, 16:46 Polecam jeszcze lot balonem za motorówka-wykupuje się na starej plazy, ciekawe doświadczenie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ssseeeaaa Re: Hotel SeaGull 20.10.10, 20:31 Bardzo dziękuję za przydatne informacje jak jeszcze coś nasunie mi się na myśl to pozwolęsobie zapytać. Odpowiedz Link Zgłoś
magdula43 Re: Hotel SeaGull 21.10.10, 09:38 hotel dla ludzi lubiących gwar, dla mnie nie do przyjęcia, wolę zapłacic 3$ za taksówkę i dojechać sobie codzinnie do centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
ssseeeaaa Re: Hotel SeaGull 21.10.10, 09:55 Cz aż tak bardzo przeszkadza gwar na terenie tak wielkiego hotelu? Lubię ruch i odrobinę gwaru w końcu to jest taki miejscowy koloryt byle nie cały czas. Swoją drogą jak swojego czasu byłem w Turcji to muzyka puszczana przez animatorów, (przed którą nie było się gdzie schować) powodowała prawdziwe zmęczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: Hotel SeaGull 21.10.10, 23:00 Gwar?To zależy od lokalizacji pokoju. Dla mnie jedyną rzecza absolutnie nie do zniesienia byłby hałas, mam małe dziecko, cisza byla priorytetem i udało się to osiągnąc. Fakt, ludzi mnóstwo, ale w hotelach poza miastem jest przeciez podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
this_is_it Re: Hotel SeaGull 22.10.10, 00:05 Dzisiaj wrocilam z hurghady. Wczoraj bylam w Sakali i widzialam ten hotel. Za darmo bym tam nie zostala. Byc moze w srodku jest super,ale lokalizacja tego hotelu to jakas pomylka. To tak jakbys wybudowala hotel w srodku dawego 'jarmarku europa' na stadione. Z tym,ze nawet na stadionie nie bylo takiego halasu i brudu. Odpowiedz Link Zgłoś