debszczyzna22 26.02.11, 12:52 W Hurghadzie jest spokojnie chodzilem po mieście troszke pusto i smutno,nikt nie zaczepia.POGODA JEST SUPER .AF NIE POLECAM BO TO OSZUSCI.Jak ktos chce mam fotki z miasta ,przeszedłem prawie cale :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
n.wataha Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 26.02.11, 13:01 > AF NIE POLECAM BO TO OSZUSCI. Kim są Ci AF? Odpowiedz Link Zgłoś
debszczyzna22 Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 26.02.11, 13:10 ALFA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
coca.kola Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 26.02.11, 13:22 a jak Cię oszukali? bo biorę ich pod uwagę z wylotem, chociaż to raczej byłaby ostateczność. Odpowiedz Link Zgłoś
doris4227 Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 26.02.11, 13:24 napisz czy sa jakies fakultety czy raczej trzeba siedziec w hotelu,jakie oblozenie hotelu tak mniej wiecej, czy sami polacy czy sa tez obcokrajowcy, jakie nastawienie egipcjan chodzi mi oto czy bardzo odczuwaja ten brak turystow skoro piszesz ze cisza i spokoj...... oj to nie dobrze. ja znam hurghade tylko gwarna i nie tylko ja zreszta.pozdrawiam napisz cos wiecej bo tak to bazujemy tylko na domyslach.... Odpowiedz Link Zgłoś
lelex Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 26.02.11, 14:40 debszczyzna22 napisał: > ALFA !!! To następnym razem jedź z SA. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
angelfree ALFA 03.03.11, 16:31 Alfa ma cały repertuar różnych sztuczek. Wszystkich, którzy się przejechali na kontaktach z nimi zapraszam do opisania swoich historii na FB - link poniżej. Odpowiedz Link Zgłoś
marchewkad Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 26.02.11, 13:56 Napisz coś wiecej,w jakim hotelu byłeś,jak lot (o czasie),rozwiej moje wątpliwości przed wyjazdem,please :) Odpowiedz Link Zgłoś
debszczyzna22 Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 26.02.11, 14:27 W ALBATROS PALACE.Turystów wiadomo nie za dużo ,niektore sklepy zamkniete,fakultety sa wszystkie dzialaja musi sie uzbierac grupa conajmniej5osob. Odpowiedz Link Zgłoś
marchewkad Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 26.02.11, 14:35 Dzięki za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk-555 Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 26.02.11, 16:04 Napisz proszę czy do pokoi w Albatros Palace z widokiem na morze lub basen trzeba dopłacać w recepcji ,a może wystarczy dać coś do paszportu. Odpowiedz Link Zgłoś
morelowo33 Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 26.02.11, 17:15 Prawie wszystkie pokoje maja widok na może ,ale jezeli chcesz byc bliżej morza to mozesz wsadzi 10$ Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 26.02.11, 20:38 Sądze , że jeśli hotele są pustawe , to nielicznym turystom , obsługa powinna takie sprawy jak dobry pokój , załatwiać bez problemu . Albatros to dobry hotel więc powinno być OK . Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 26.02.11, 22:09 A fakultety z rodzimego biura podrózy/ już nie mówie o lokalnych/ do Luksoru i Kairu sa czy nie . Do Kairu to pewno nie ale do Luksoru to chyba powinny byc ??? Odpowiedz Link Zgłoś
tomekf76 Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 27.02.11, 12:44 Ja wczoraj wróciłem z Jungle Aqua Park - hotel rewelacja, aquapark, podgrzewane baseny itd. Byliśmy w Luksorze i safari. Przez cały pobyt widziałem tylko jeden czołg w centrum Luksoru i opalających się na nim żołnierzy ;-). W Hurghadzie spokojnie - aż za spokojnie, plaże puściutkie. Jak macie jakieś pytania to chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
walo13 Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 27.02.11, 14:24 tomekf76 napisał: > Ja wczoraj wróciłem z Jungle Aqua Park - hotel rewelacja, aquapark, podgrzewane > baseny itd. Byliśmy w Luksorze i safari. Przez cały pobyt widziałem tylko jede > n czołg w centrum Luksoru i opalających się na nim żołnierzy ;-). W Hurghadzie > spokojnie - aż za spokojnie, plaże puściutkie. > Jak macie jakieś pytania to chętnie odpowiem. w takim razie napisz czy na safari jechaliście też kładami. Mam taką wycieczkę gratis /Mega Safari/ i nie wiem, czy można na kłada zabrać córkę /ma 18miesięcy i byłą już w Egipcie/. Jak to wygląda praktycznie, czy jest taka możliwość. A może ktoś inny pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 27.02.11, 14:44 A w Polsce weźmiesz na Quada 18-sto miesięczne dziecko - gdzie go bedziesz trzymał z przodu czy z tyłu ? W samochodzie masz specjalne foteliki a na quadzie co ? Prędkości sa niewielkie ale nierówności terenu moga być duże i .. Zreszta chyba quad safarii to zdaje sie po 15 roku zycia - no ale z ta granica wieku moge sie mylić Odpowiedz Link Zgłoś
tomekf76 Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 27.02.11, 16:47 Mega safari wygląda w ten sposób: Najpierw jazda jeepami po pustyni, przystanek na fatamorganę i wejście na górkę. Przejazd do wioski beduinów, rozmowa o ich życiu, kulturze, zwyczajach itd. Potem przejazd kladami, podział na dwie grupy, zaawansowaną - poruszającą się dosyć szybko i początkującą którzy wolniutko sobie truchtają po pustyni. My byliśmy z 5-latką i dała sobie radę, z 1,5rocznym dzieckiem na kładzie raczej bym odradzał (jazda nie jest przymusowa). Potem jazda pojazdami typu buggy, ale to dziecinada więc nie ma problemu, powolutku jeden za drugim. Następnie przejażdżki na osiołku/koniu/wielbłądach, można spróbować beduińskiego chleba, pokarmić wielbłądy. Zwiedzanie terrarium, podziwianie zachodu słońca nad górami. Kolacja, występ beduinów i na koniec oglądanie gwiazd przez teleskop. Powrót jeepami do hotelu. Całość w naszym przypadku trwała od 12 do 19:30. Quad safari to zupełnie inna bajka - dużo ostrzejsza jazda od samego początku - na coś takiego odradzam brać małe dzieci. W tamtym roku pojechałem na quad safari z 10letnim synem w Sharm i mieliśmy przednią zabawę na podwójnym quadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
walo13 Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 28.02.11, 11:55 dzięki za odpowiedzi. W Polsce nigdy nie zabrałbym 18miesięcznego dziecka na kłada, bo sam na to dziadostwo nie wsiadam, nie wiem jak to jeździ. Pytam, bo Pani z biura mówiła, że nie ma problemu, dlatego chciałem rady tych co wiedzą z praktyki. Ale jest nadzieja: /oczywiście Mega Safari/ jazda nie jest obowiązkowa, tzn, że nie pokonuje się jakiegoś określonego odcinka, tylko na kładach wraca się do punktu wyjścia i można tam spokojnie poczekać? - czy tak to wygląda, proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
irhana Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 28.02.11, 13:12 Ja to się boję po naszych "kurortach" chodzić nocą o wiele bardziej niż po tych egipskich, tak samo jak bardziej boję się chodzić nocą po Warszawie niż po Kairze, no ale kazdy ma prawo do swoich lęków :) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 28.02.11, 14:31 @ irhana. Jak komuś pisane,to i żyrandol na łeb zleci w domu ,czy cegła w drewnianym kościele.To tylko domysły,wzajemne straszenie się lub dodawanie otuchy zależne od poczucia rozsądku,przewrażliwienia,lub nadmiaru odwagi.Każdy ma tam jakieś własne indywidualne przemyślenia i zachowania,więc dyskusja i dywagacje o bezpieczeństwie lub jego braku,akurat tutaj to takie ble ble.Domniemania i domysły.Cała reszta pod własnym beretem. Sądziłem,że już dawno jesteś na miejscu,łowiąc pustynne wiatry i widoki.A Ty jeszcze w kraju?.Chętnie bym się zapoznał z Twoimi doświadczeniami po powrocie.Bo jednak biorę pod uwagę ten kierunek jako alternatywę.Wychodzi.że ja szybciej pojadę.Jeszcze zanim paliwo i przelot tak zdrożeje przez te rewolucje,że tylko siedzieć w domu.Poważnie qzwa biorę pod uwagę wylot 31 lutego,więc będzie pewno szybciej niż u Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
irhana Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 28.02.11, 16:01 Jananie 31.02. to chyba jak przysłowiowa sójka za morze, która się wybiera i wybrać nie może... nie wiem czy pomyliłes miesiące czy dni, ale 31.02. to raczej w kalendarzu nie znajdziesz :))) Wybaczysz mi tę drobną uszczypliwość, ale jakoś nie mogłam się powstrzymać :))) Ja lecę w czwartek więc juz zaczynam odliczać dni, godziny .... po powrocie chętnie podzielę się informacjami, ale to chyba nie na tym forum, bo mnie powycinają. Póki co mam zaplanowaną trasę 4- dniową samochodem 4x4 więc powinno być super. Wskakuję tylko do hotelu na jeden wieczór i zmykam na południe :))) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 28.02.11, 17:31 @ irhana No widzisz qrna!To prawie razem wylatujemy.Nooo!. Ja jednak dzień wcześniej.A data jak najbardziej "poważna",zresztą tak jak i mój wyjazd w tym akurat terminie.A co!?Przynajmniej pogada,no bo jakoś tak przycichło.Egiptosek spryciula,tylko się połapał.Faktycznie to myślałem,że już wybyłaś i łowisz pustynne wiatry piaski i pyły.Powodzenia i miłych wrażen! Może nie będzie Ci się chciało bać z nadmiaru wrażeń.Może coś skrobniesz po powrocie,to Twoimi wspomnieniami nieco się ogrzeję.Mam osobiście dość tej zimy,więc zazdroszczę także. Odpowiedz Link Zgłoś
irhana Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 28.02.11, 18:49 Chciałam wcześniej lecieć ale jakoś Oasis nie chciał mi sprzedać wczasów, olali mnie totalnie i dobrze, bo nie wiadomo czy już padają, czy co innego kombinują. Bać nie mam się zamiaru, mówiłam, że ja to się w Polsce boję, no może jedynie tych wygibasów po wydmach się boję, niby nie strachliwa jestem, ale wiem co oni potrafią :))) Po powrocie coś postaram się skrobnąć, dużo tego nie będzie bo to tylko cztery dni, ale zawsze to trochę słońca i ciepła w te nasze zimowe, mroźne dni. Chyba, że znowu buty zgubię to będzie o czym pisać. Egiptosku może jakoś przemycę i zakamufluję tutaj moją opowieść, jesli się nie uda to trudno, może wreszcie się przełamię i zacznę jakiegoś bloga pisać, czy coś tam takiego:))) Odpowiedz Link Zgłoś
sanvean7 Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 22.03.11, 23:48 Ja bym tak małego dziecka nie zabrał. Byłem na takim Mega Safari i wygląda to tak jak tu opisano, ale trzeba wziąć pod uwagę, że jazda jeepem po pustyni do przyjemnych nie należy. Jadą szybko, po wertepach a siedzisz gdzie się da (niestety nie na fotelu). Trzęsie i rzuca niesamowicie. Oczywiście dla dorosłych i starszych dzieci to fajna zabawa, ale takiego maluszka raczej wymęczy. Odpowiedz Link Zgłoś
edolada Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 03.03.11, 16:44 do tomekf7: z jakim biurem byłeś teraz w Jungle'u? Odpowiedz Link Zgłoś
arekpio Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 01.03.11, 06:49 Wybieram się jesienią, ciekawe jak podskoczą bilety:) Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko5 Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 01.03.11, 12:41 arekpio napisał: > Wybieram się jesienią, ciekawe jak podskoczą bilety:) Wrzesniowe wybory, tworzenie rzadu itp... Nie zdrozeja. To nie bedzie atrakcyjny termin. Odpowiedz Link Zgłoś
dariaa88 Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 01.03.11, 15:21 Witam, mam zarezerwowany i zaplacony wyjazd juz od dawna.A teraz ta cala sytuacja i nie wiem co robic....wylot mam 1kwietnia i zastanawiam sie czy jechac do egiptu dokladnie Hurgada hotel Titanic resort&aqua park Prosze o sugestie tych co byli teraz lub tych którzy tez sie wybieraja w najblizszym czasie.... obawiam sie ze nie spodoba mi sie skoro piszecie ze pusto wszedzie i smutno A jeszcze jedno pytanie odnosnie pogody jaka jest temperatura teraz powietrza i wody? Dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iasko123 Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 01.03.11, 18:22 w kwietniu znowu wrócą tłumy (niestety). Wszystkie biura (poza neckermannem) wznawiają loty to chyba samoloty nie będą latać puste Odpowiedz Link Zgłoś
tomekf76 Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 01.03.11, 20:18 Woda w morzu - niestety tylko okolo 18-20 stopni, ja się nie odważyłem wejść, tym bardziej, że rafa w Hurghadzie ma się nijak do Sharmu. Powietrze 28-32 stopnie, ale cały czas wieje chłodny wiatr, jakby to przenieść na warunki polskie to lato w pełni. Odpowiedz Link Zgłoś
dariaa88 Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 01.03.11, 23:48 teraz w marcu tak cieplo tam jest?:)) ciesze sie szkoda tylko ze woda chlodna Odpowiedz Link Zgłoś
pati_o_h Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 02.03.11, 13:28 Wszyscy piszą głównie o Hurghadzie. Ja jutro będę w Sharm i postaram się coś napisać o sytuacji na Synaju:) Odpowiedz Link Zgłoś
media11 Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 19.03.11, 17:16 witam i jak było ? Odpowiedz Link Zgłoś
karrinkaa Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 19.03.11, 21:47 oj, to bardzo zazdroszczę, lubię spokój i kocham Egipt, szkoda, że nie mogę teraz jechać! Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 23.03.11, 11:20 Mam nadzieje że będzie spokojnie do czerwca bo wtedy mamy wykupiony urlop i nie chcemy rezygnować lub zamieniać na inny kierunek Odpowiedz Link Zgłoś
oneagnieszka123 Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 02.04.11, 15:50 Jest spokojnie można korzystac z fajnych wycieczek w biurach lokalnych taniej niż u rezydentów .Własnie wróciłam z Sharm goraco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
myszka37-38 Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 02.04.11, 22:55 Agnieszko napisz proszę jaka jest pogoda,ile jest stopni w dzień i czy wieczory wciąż chłodne....no i czy bardzo wieje...lecę 7 kwietnia do Hurghady i nie wiem jakie rzeczy spakować.. Odpowiedz Link Zgłoś
this_is_it Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 03.04.11, 01:06 ile jest stopni w dzień i czy wieczory > wciąż chłodne....no i czy bardzo wieje...lecę 7 kwietnia do Hurghady i nie wie > m jakie rzeczy spakować.. Jak mozna miec problem z pakowaniem ubran, lecac do cieplych krajow ;) Ja lecialam w marcu i nawet sie nie zastanawialam :) Wzielam jedna cieplejsza bluze, zamiast kurtki na podroz. A wieczorami, przy chlodnym wietrze narzucalam na ramiona szal. I to bylo na tyle z 'cieplejszych' rzeczy. A temperature lacznie z sila wiatru mozna sprawdzic w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
oneagnieszka123 Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 06.04.11, 11:36 witaj weż choc jeden sweterek lub bluzę od dresu , wieczorem jest chłodno A jeżeli planujesz wycieczki gdzieś dalej Jerozolimia itp. to do autobusu na pewno się przyda pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kkk Re: Zapraszam do egiptu własnie wrócilem!!! 19.04.11, 10:21 W Egipcie jest teraz 35-40 st.C :) w nocy ok. 20 ... więc teraz coś cieplejszego będzie zbędne. W tamtym roku byłam w maju... ani razu nie nałożyłam długich spodni, było mi niesamowicie gorąco wieczorem bo było prawi e30 st. hehe, więc nawet spódnica dżinsowa była za grubaaa Odpowiedz Link Zgłoś
pasja60 rafy koralowe 19.04.11, 10:00 rafy koralowe Treść: 15 kwietnia 2011 wrociłam z objazdowki Wzdłoz Nilu.Jednym nieprzyjemnym incydentem była oferta Nurkowania na rafach oferowana przez firme SYNUS a reklamowana przez rezydenta P Janka Kajdanowskiego za 50$.Jedna wielka porazka rafa martwa, nie ma ryb.Inna grupa była z inna firmą placila 35$ i miała piekne rafy.Wiec szukajcie sobie na własna reke a nie przez rezydentow,ktorzy nie robia tego bezinteresownie.Egipt tonie w smieciach Renata Szyrmel Odpowiedz Link Zgłoś