Dodaj do ulubionych

Wykupienie kuszetek na trasie Asuan-Kair

IP: *.a.jawnet.pl 15.05.04, 14:00
Czy jest mozliwe na miejscu? W Eximie powiedzieli, ze tu w Polsce nie da sie
tego zarezerwowac...Moze ktos zalatwial to juz na miejscu? Na jaka kwote sie
przygotowac (w katalogu kuszetka 2-os kosztuje 170 od osoby)
Bede wdzieczna za wszelkie rady u iwagi.
Pozdrawiam cieplutko :-)
Iw.... jeszcze 5 dni :-)
Obserwuj wątek
    • egiptolog Re: Wykupienie kuszetek na trasie Asuan-Kair 15.05.04, 16:53
      Iwono kuszetek jako takich nie ma. Jest natoniast OSOBNY POCIĄG SYPIALNY i miejsce w nim kosztuje 50 $ od osoby wyrusza z Asuanu o 18:30 jeżeli nic sie nie zmieniło. Co do tego czy ktoś ci to na miejscu załatwi niewiem spytać musisz przewodnika.
      • Gość: Iwonka Re: Wykupienie kuszetek na trasie Asuan-Kair IP: *.a.jawnet.pl 15.05.04, 17:25
        No widzisz...juz troszke wiecej dzieki Tobie wiem na ten temat :-) Dziekuje Ci
        mocniutko! :-) Moze na miejscu od rezydenta dowiem sie cos wiecej?
        Ale jezeli to jest innym pociag, to nie wiem czy sie zdecyduje...
        A w normalnym pociagu? Jakie sa warunki? Mozna sie spokojnie przekimac?
        Pozdrawiam cieplutko :-)
        Iw....
        • egiptolog Re: Wykupienie kuszetek na trasie Asuan-Kair 15.05.04, 17:36
          Ja jezdziłem i spałem. Ale to zależy od od twoich predyspozycji. Pozdrów Egipt ode mnie i jak będziesz w Abu to powiedz Ramzesowy że już sie nie mogę doczekac kiedy znowu będe u niego.
          • pc_maniac Bardzo ważna informacja 16.05.04, 12:20
            Nie każdy zdaje sobie sprawę, że w Egipcie należy wykupić bilet na ociąg lub
            kuszetkę minimum NA 24 GODZINY przed wyjazdem. Czasem może być to nawet więcej.

Myśmy nie wiedzieli o tym fakcie i po wykupieniu bilety z biegu prawie całą
            drogę byśmy mieli miejsca stojące. Jedynie dzięki uprzejmości studentów
            egipskich mieliśmy miejsca siedzące. Dodam, ze odstąpili nam swoje, a nawet nie
            chcieli za to bakszyszu!!!
            • egiptolog Re: Bardzo ważna informacja 16.05.04, 12:26
              To sie zgadza PC ale Iza jedzie z Eximem więc nie powinno być problemu.
              Co do kuszetek to zazwyczaj są w nich miejsca.
    • Gość: zielony Re: Wykupienie kuszetek na trasie Asuan-Kair IP: 213.212.195.* 16.05.04, 13:07
      nie chce psuc blogiego nastroju i nadziei iwonki, jednakze watpie zeby udalo ci
      sie zalatwic kuszetke, w szczegulnosci jesli jedzies zna impreze zorganizowana.
      cala grupa ma wykupione bilety w jednym lub w 2 wagonach - w zaleznosci od
      wielkosci gupy i sorki ale watpie zeby przewodnik lub biuro zmienialo cokolwiek
      i rezerwowalo kuszetke.
      pociagi z ktorych kozysta exim ruszaja z asuanu o 18 i 20.
      sa w nich wagony I jak i II klasy oraz tzw wagony NEFRETETE, ktore mozna
      porownac do ptrzedzialow II klasy w polsce (6 miejsc siedziacych w przedziale +
      stolik)dodam jednak ze przedzialy te nie maja drzwi lub chociazby zaslonki.
      jednakze wykupienie 3 miejsc w NEFRETETE mozna portaktowac jako kuszetke :)
      uff mam nadzieje ze jest to wystarczajace.
      pozdrowki.
      • egiptolog Re: Wykupienie kuszetek na trasie Asuan-Kair 16.05.04, 13:16
        KOlego jako przewodnik z dość dużym doświadczeniem mówie że nie ma problemu jeżeli klijent chce i zapłaci za kuszetkę to nią pojedzie ( przynajmniej ze maną) tak było. Więc nie mieszaj prosze ok.
    • Gość: Tomstar wagony NEFRETETE IP: *.proxy.lucent.com 16.05.04, 14:42
      Właśnie wróciłem z objazdówki Egiptu z Sigmą. Z Kairu do Asuanu jechaliśmy
      wagonem I klasy NEFRETETE. Są tam duże przedziały sześcioosobowe (znacznie
      wieksze od polskich) z wygodnymi fotelami. Bagaże kładzie się na podłodze i te
      10 godzin moana jako tako przespać. Tak jak wspomniano przedziały nie maja
      wmontowanych drzwi, ale to nie przeszkadza. Wagony są niemieckie, ale lata
      swietności maja juz za sobą.
      Myślę, że nie ma sensy wykupowanie kuszetek - zreszta w naszym pociągu 22:50
      nie było wagonów sypialnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka