Dodaj do ulubionych

ALFA STAR - TAK CZY NIE?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.05.04, 12:58
Po tym jak exim zmienił miejsce wylotu postanowiłam zmienić go na alfa star.
Alfa star oferuje pobyt w SEA STARZE za mniejszą wkotę niż exim w SEA GULL.
Hotel też pobobno lepszy. Słyszałam tylko, że rzadko trafia się do wybranego
hotelu a jak już trafię to wykupują najgorsze pokoje. LUDZIE jak to naprawdę
wygląda, bo już sama nie wiem jaką decyzje podjąc. Z góry dziękuję za
informację.
Obserwuj wątek
    • Gość: iwka Re: ALFA STAR - TAK CZY NIE? IP: *.wroc.zigzag.pl 19.05.04, 18:16
      Z Alfą są marne szanse, że trafisz do wybranego hotelu- zwłaszcza jeśli jest to
      hotel 4-5 *. Przed wylotem zapewnia Cię , że rezerwację masz potwierdzoną , a
      na miejscu okaże się, że wcisną Cię tam, gdzie będzie miejsce- i wierz mi, nie
      bedą to najlepsze pokoje...Potem bedą obiecywać, że robią wszystko co w swojej
      mocy, aby przenieść Cię do wybranego hotelu- a po kilku dniach ,jak
      przyciśniesz rezydenta to dowiesz się , że nie było na to nawet najmniejszych
      szans...- to z autopsji.
      Skorzystaj z wyszukiwarki - tam masz pełno opinii.
      pozdrawiam
    • Gość: marekrokowski Re: ALFA STAR - TAK CZY NIE? IP: 62.233.171.* 19.05.04, 19:41
      czesto latam z Alfa - przesuneicia gosci do innych hoteki sie zdarzyaly
      ale popierwsze rzadko, a po drugie czasami moi znjaomi dostawali hotele wyzej
      kategorii. Za balagan w rezerwacjach nie odpowiada zreszta tak do konca polskei
      biuro tylko egipski kontrahent.
      o ile dobrze wiem-zostal oon przez alfe ostatnio zmienioony
      a nowa miotła zawsze dobrze zamiata - jak mowi stare porzekadło :)

jelsi chcesz wiecej info - napisz
      moze przyda Ci e sie troche praktycznych info :)

marekrokowski@wp.pl
      • Gość: iwka Re: ALFA STAR - TAK CZY NIE? IP: *.wroc.zigzag.pl 20.05.04, 20:56
        wina egipskiego kontrahenta ta.... ciagle to samo bzdurne tłumaczenie.

Oczywiście egipski kontrahent odpowiada za to, że alfa sprzedała mi miejsca w
        hotelu, w którym nikt z alfy nie trafił od ponad 2 miesięcy - i nie miał prawa
        trafić, bo zwyczajnie nie rezerwowano tam miejsc - przyciśnięta reezydentka w
        koncu to zeznała. Nie pominę faktu , że miejsce mojego urlopu wybierałam długo
        i staranie, więc dla mnie alfa jest juz spalona.
        • radioaktywny Re: ALFA STAR - TAK CZY NIE? 20.05.04, 21:09
          Ja mam rowniez negatywne wspomnienia co do zaoferowanego hotelu przez AS.
          Warunki byly tragiczne, az wstyd, ze operator tak nie szanuje swoich klientow.
          Oczywiscie w ramach 3 gwiazdek bylo kilka hoteli. Skierowano nas do najgorszego
          o nazwie Ambassador Club, nie bylo gadania z pilotka, albo kwaterujemy sie w
          nim, albo mozemy mieszkac na pustyni, zostalismy totalnie zlekcewazeni. Bylo to
          w grudniu 2003 roku. Moze do tej chwili cos sie zmienilo, ale ja swoje wiem,
          nigdy wiecej z tym biurem...
          • Gość: RooMan Re: ALFA STAR - TAK CZY NIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 19:58
            popieram Radioaktywnego... Moze więcej pokory Panie Marku R.
        • Gość: aga Re: ALFA STAR - TAK CZY NIE? IP: 195.85.209.* 21.05.04, 11:36
          rok temu w marcu bylam w hurghadzie w najwspanialszym hotelu jaki widzialam
          Hotel Grand Resort. w tym roku tez planuje jechac do egiptu ale jak czytam te
          wszystkie opinie to chyba wole zostac w domu. to jak traktuja biura podrozy
          polskich turystow to skandal! chcialam jechac z AlfaStar i juz upatrzylam sobie
          hotel ale po tym co czytam to jest bez sensu skoro i tak tam nie trafie??? mam
          do ciebie pytanie: czy zlozylas jakas skarge do AS ze nie dostalas hotelu jaki
          mialas zarezerwowany? jezeli jak to jaka byla odpowiedz i tlumaczenie? ja rok
          temu bylam w egipcie z vingiem (obecnie itaka) moj hotel byl OK ale znajomi w
          3* (paradiana laguna) mieli grzyby w lazience!
          • magja2003 Re: ALFA STAR - TAK CZY NIE? 21.05.04, 20:23
            Ja bylam z Alfa w zeszlym roku na objazdowce i musze przyznac ze bardzo milo wspominam ta wyczieczke. W Hurghadzie mieszkalam w hotelu Empire*** - spotkalam sie z opinia ze jest to najgorszy hotel w calej Hurghadzie ale ja sie z tym nie zgadzam. Cieszylam sie ze hotel jest prawie w centrum miasta co prawda na plaze trzeba bylo dojsc jakies 300 m. ale to nie jest wielki feler. Innych niedogodnosci nie bylo - reczniki codziennie zmieniane, w pokojach czysto, nigdy nic nie zginelo a nie trzymalismy rzeczy w sejfie hotelowym tylko w pokoju, osbluga mila, grzyba ani robakow nie bylo. Wszystko co bylo przewidziane w programie odbywalo sie zgodnie z planem. Co prawda jak rozmawialismy pozniej z Egipcjanami to powiedzieli nam ze wycieczki u miejscowych biur podrozy sa tansze niz u rezydentow. Bylam z tym biurem pierwszy raz i powiem szczerze ze jestem zdziwona opiniami na jego temat. A moze ja poprostu mialam szczescie?
            pozdrawiam
            • radioaktywny Re: ALFA STAR - TAK CZY NIE? 21.05.04, 20:46
              Zgadzam sie w calej rozciaglosci z opinia o Empire. Spedzalem tam swieta Bozego
              Narodzenia i Sylwestra 2002/2003 roku. Bylem zachwycony tym hotelem choc ma
              jedynie 3 gwiazdki. Jego miejsce - centrum miasta mialo duzy urok z uwagi na
              mozliwosc wtopienia sie w miasto i poznania choc troche egipcjan, i te modlitwy
              plynace z glosnikow...echhh, milo bylo.
              Zgadzam sie rowniez, ze nie moglas byc rozczarowana wykupujac konkretnie miejsce
              w tym hotelu. Problem zaczyna sie z wycieczkami typu "Egipt od a do z" lub
              "Egipt w przekroju". Nie mozesz w AS wybrac konkretnych hoteli w wybranym
              standarcie. Informuja Cie jedynie, ze w opcji np. 3* miejsca beda w jednym
              z....i tu podaja nazwy kilku hoteli. Pulapka tkwi w tym, ze te kilka hoteli
              sluzy do sciemnienia bo i tak trafisz do najgorszego, w tym przypadku jest to
              Ambassador Club. Powiem prawde bijac sie w piers - dalem sie nabrac, nie
              wykazalem dosc rewolucyjnej czujnosci, zaufalem...i to byl moj blad. Wyladowalem
              w tak ochydnym miejscu, ze najgorszego wroga bym tam nie wsadzil.
              Dlatego nigdy wiecej nie wybiore sie z biurem, ktore nie jest w stanie
              zagwarantowac mi miejsca w przezemnie wybranym hotelu.
              • Gość: andrzej Re: ALFA STAR - TAK CZY NIE? IP: *.3.espol.com.pl 23.05.04, 01:53
                może znowu się pokłócimy, ale skoro wybierasz najtańszą opcję, to nie ma się co
                dziwić, że trafiasz do najtańszego hotelu. w końcu biuro zarabia na tym
                pieniądze. jeżeli będziesz chciał wykupić w Alfastar, Eximie czy Neckermanie
                wycieczkę objazdową + tydzień w konkretnym hotelu, to oni mogą Ci to
                zagwarantować na 100%, ale musisz wtedy ponieść koszty pełnej rezerwacji (pisał
                o tym w pewnym wątku na tym forum Voy), czyli licz się wtedy z kosztem
                wycieczki większym o 1200-1400 pln.
                pzdr
                • radioaktywny Re: ALFA STAR - TAK CZY NIE? 23.05.04, 20:48
                  Ja nie kloce sie :-))) przedstawiam jedynie sytuacje, w ktorej poczulem sie
                  nieco oszukany - wlasnie dlatego, ze nie przedstawiono konkretnej oferty hotelu
                  opcji, ktora wybralem. Podano mi nazwy 3 lub 4 hoteli, a wyladowalismy
                  oczywiscie w najgorszym, dlatego nie wyjade wiecej z AS. Nie wiem jak jest
                  teraz, ale wowczas w zadnej opcji wycieczki objazdowej nie bylo mozliwosci
                  wykupienia miejsca w konkretnym hotelu, zas obiecanki posrednika przypominaly
                  przekonywania klienta do wejscia w system argentynski (nie bede opisywal na czym
                  to polega, kto to zna - wie o co chodzi). Ja rozumiem, ze biura podrozy chca
                  cena zobyc klienta i jeszcze na tym zarobic, ale w moim przypadku zadzialalo to
                  na odwrot. Na nieszczescie dla AS bylem wczesniej w Egipcie i mam wyobrazenie i
                  o hotelach i o opiece biur podrozy...
                  Oprocz tego nie milego powiem jeszcze, ze rejs statkiem w wersji "Egipt w
                  przekroju" byl niezapomnianym przezyciem, gdyby jeszcze ten hotel nie popsul
                  wrazena...
      • Gość: cs taa IP: *.k241.webspeed.dk 20.05.04, 21:33
        panie Marku, czy to nie o panu ?

"Wyjazdy do Egiptu organizuje dla nas B.P. Alfa Star z ... [adres]
        Dla osób z okolic Bielska-Białej: Marek Rokowski (przedstawiciel Alfa Star)"
        • egiptolog Re: taa 20.05.04, 21:38
          Może i o nim a ty sie musisz każdego czepiać?? Może znajdziesz sobie obiekt do czepiania w danii gdzie pracujesz a nie ludzi pracujących w polsce sie czepiasz
          • Gość: RoMan Re: taa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 20:04
            oooo, coś zabolało? odezwał się mały szowinista? Czyli co, biura w Polsce mogą
            robić z Klientami co im się podoba?
            • egiptolog Re: taa 21.05.04, 20:52
              Tego nie powiedziałem ale skoro gosc siedzi za granica to niech sie z tamtejszymi biurami na wycieczki wybiera. A co do szowinizmu sam pracuje za granicą - Francja i wykonuje prace za która mogę sie w polsce w więzieniu znaleźć ( służe w Legii Cudzoziemskiej ) żeby nie było innych insynuacji.
              • Gość: cs Re: taa IP: *.k241.webspeed.dk 23.05.04, 00:12
                spadaj pedrolu
                bede jezdzil z takim biurem, z jakim mi sie podoba i tobie chuj do tego
                a teraz wracaj do koszar bo twoj narzeczony czeka

• arius5 au 23.05.04, 00:26
                  nie zadawaj sie z tym pedalem z Legii
                  • Gość: cs Re: au IP: *.k241.webspeed.dk 24.05.04, 01:17
                    a tam z legii czlowieku, gdyby chociaz troche sie orientowal w temacie to by
                    takich glupot nie pisal, debil jeden.
    • jogiju Re: ALFA STAR - TAK CZY NIE? 21.05.04, 20:59
      Proponuję pojechać i zobaczyć jak będzie a nie kierować się opiniami osób które
      miały kłopoty z AS. Ja rezerwowałem wczasy dla 2 + 3 osób w marcu 2003 w hotelu
      Sun Rise Resort w Hurghadzie w okresie 12.08 - 26.08.2003 . Otrzymałem to za
      co zapłaciłem . Może miałem szczęście ale ci co byli w tym hotelu wcale nie
      narzekali. Moja opinia o tym hatelu znajduje się na Forum Egipt Hotele .
      Każdemu turyście życzę aby miał tak udane wakacje jak ja i moja rodzina.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka