vendetta12 08.09.11, 05:37 Chciałbym się dowiedzieć jak w Egipcie a konkretnie w Hurghadzie jest z dostępem do haszyszu bądź marihuany? Czy nie ma z tym większych problemów? Wybieram się tam niebawem stąd moje pytanie. Z góry dziękuję:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: Plastelina 08.09.11, 10:10 w krajach muzułmańskich posiadanie i używanie narkotyków jest karane śmiercią. zabierz ze sobą gustowna trumnę :) Odpowiedz Link Zgłoś
deimos2009 Re: Plastelina 08.09.11, 10:58 doral2 napisała: > w krajach muzułmańskich posiadanie i używanie narkotyków jest karane śmiercią. > zabierz ze sobą gustowna trumnę :) Stanowczo odradzam.Może być problem w samolocie, nie każdy przewoźnik zabiera taki bagaż. Ja doradzałbym raczej worek.Taki duży na śmieci. Tani, poręczny i lekki. Zmieścisz nawet w kieszeni. A że sezon na porządki na działkach idzie więc łatwo to kupi w Obi alba Castoramie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Plastelina 08.09.11, 11:07 Eeee tam!Prowokator!Gadać ,żeby pogadać,ot co!Wendetcie zrobili by moment "wendettę" za samo posiadanie.Nie lepiej mu bliżej do Holandii powiedzmy?Opali się smoły do woli,może nawet wylądować w kanale.Przy tym nawet nie zdąży zauważyć,że się utopił.A tam piekielne ryzyko.Można na Synaju,tam pewna autonomia w głębi półwyspu.Ale nie ma żadnej pewności,że przy okazji nie poleci na izraelską strone na jakiejś rakiecie jako kamikadze.Też pewno by nie zaquważył na haju.Pytanie z zasady do głupich co najmniej należy.Dobrze,że tych masowo dużo występuje,tyle że gramadnie nie chodzą.Pytać mogą,ale się poniżać aby udzielić odpowiedzi ,no to przegięcie,bo to ten sam poziem.Szkoda gadać! Odpowiedz Link Zgłoś
lelex Re: Plastelina 08.09.11, 12:24 doral2 napisała: > w krajach muzułmańskich posiadanie i używanie narkotyków jest karane śmiercią. Przesada: słyszałem, że posiadanie bardzo niewielkich ilości trawki podlega tylko karze chłosty. Tak że zamiast trumny zabierz jakąś maść i miękką poduszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelmartyna Re: Plastelina 08.09.11, 18:19 A ja napisze z innej beczki: rok temu gdy bylem w hurghadzie wiekszosc mlodo nowo poznanych egipskich chlopakow proponowala mi abym zapalil z nimi haszysz, czy to na lodzi, czy tymbardziej w sklepie, wiem czym to grozi ponadto nie bardzo mnie to jara wiec na wstepie odmawialem, jednak jezeli bardzo ci zalezy to mysle ze nie bedziesz mial z tym problemu, jak sami nie zaproponuja to przy rozmowie mozesz zachaczyc o temat, szybko cie poratuja, ot moja wypowiedz, dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko5 Re: Plastelina 08.09.11, 18:58 W hurghadzie haszysz kupic jest łatwo. Nie wiem co prawda czy jakosciowo jest on dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Plastelina 08.09.11, 19:49 A co w tym dziwnego?Podobnie jak z tą sprzedażą czy tam dostępem do tychże środków.Jest jak wszędzie.A nawet łatwiej.Nawet niektóre zioła rosną naturalnie w dolinie Nilu nad brzegami kanałów czy w oazach albo górach.Ale jest pewne ale. W HRG takich warunków brak.Poza tym po co się narażać?Jaka jest pewność,że nie kupisz od prowokatora?Kurort doskonale jest infiltrowany i obsadzony przez odpowiednie służby.Więc co najmniej głupotą nazwał bym tak ryzykowne zachowanie przy korzystaniu z propozycji.Więc po co tak prowokacyjny temat?Nielegalne i koniec,szkoda się narażać,no bo może być solidny kłopot.Lepiej już do Afganistanu,tam pewno znacznie łatwiej i bezpieczniej było by pytającemu o takie atrakcje z dreszczykiem emocji w tle. Odpowiedz Link Zgłoś
sobol74 Re: Plastelina 08.09.11, 19:53 jasne że możesz kupić - lecz podczas transakcji musisz okazać zaświadczenie - najlepiej od swojego dzielnicowego. Najlepiej przed wylotem zgłoś się przy odprawie do ochrony lotniska lub służby granicznej - napewno Ci pomoga :] ... gdzie te wątki o Egipcie z przed lat ? Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Plastelina 08.09.11, 20:03 >...gdzie te wątki o Egipcie z przed lat ? Po troszku wszyscy do tego się przyczyniliśmy.No może nie tak dosłownie,ale takie pytanie to raczej wcześniej nie było by na miejscu.Wystarczały aż za gorące polemiki na całkiem przyziemne tematy,bez tych wyskokowych ziół i doznań.Brak jednak kolegi Kasi,o koleżance nie wspomnę.Więc czyjaś wina tam jest,że jest jak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Plastelina 08.09.11, 23:32 No no, ty juz tego wilka z lasu lepiej nie wywołuj! Odpowiedz Link Zgłoś
dorka1502 Re: Plastelina 09.09.11, 19:45 Bez najmniejszego problemu zalatwisz wszedzie. Pala prawie wszyscy boye hotelowi, barmani, recznikowi, przewodnicy wycieczek. Twierdza, ze w ten sposob "urozmaicaja sobie monotonie pracy":))) Sami proponuja, sam tez mozesz zagadac, nikt sie z tym specjalnie nie kryje. W Naama bez pardonu do sziszy rowniez ( na zyczenie) w kafejce. Jakosc chyba niezla:)) Odpowiedz Link Zgłoś