aga1370 20.11.11, 09:48 jaka jest plaża przy tym hotelu czy można się normalnie kąpać - chodzi mi o dzieci więc nie brodzenie po kolana ale co najmniej do pasa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3mmleczko Re: Golden Shores plaża 20.11.11, 10:20 ża jest w siostrzanym hotelu Aloha i jest tam tylko pomost i 9-metrowa głębia..tak to wygląda www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Hotel+Shores+Golden-ch_ub-hid_160513.html?action=detail&mediaId=1157194204 Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Golden Shores plaża 20.11.11, 10:59 Uzupełniając wypowiedź poprzednika załaczam zdjęcie z lewej strony pomostu bo w miejscu , które widac na poprzednim to w ogóle nie wolno wchodzic do wody -natomiast na moim zdjeciu jest troche miejsca gdzie sie wchodzi ..no do kolan będzie ... nawet jak sie uprzesz to mozna posnurkować i popatrzec na rybki i rafę a dalej jak widac pomost i głebia 9 metrów fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2509001,2,215,Sharm-i-Ziemia-65533wi65533ta-056.html a tak wyglada sama plaża -to jakby rozwiniecie zdjęcia kolegi -zrobione z lwej na prawa -tu pod spodem nie wolno wchodzić tylko po przeciwnej jak na poprzednim moim zdjeciu ale ci co umieja pływac to ich widac na głebi . Mozna wypożyczyc za 5 Euro kapok na 3 godziny w centrum nurkowym ale te ichnie kapoki jakies takie wyliniałe fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2508933,2,241,Sharm-i-Ziemia-65533wi65533ta-017.html Genaralnie za dużo to sobie nie popływasz przy Golden Aloha jesli jesteś pływakiem gruntowym tzn takim ,który musi mieć grunt pod nogami - proszę pamietać , że Golden Shores nie leży przy morzu tylko korzysta z Aloha . W samym Naama Bay jest ładne zejście do morza ale tak ogólnie to w Sharmie raczej trudno znaleźć takie łagodne zejście do morza jak w Hurghadzie ale popytaj to moze bywalcy Sharmu cos tam ci znajda . W kazdym razie wraz z kolega napisalismy tobie i do tego udokumentowalismy fotograficznie jak to wygląda w Golden Aloha / Shores /- wybór nalezy do ciebie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aga1370 Re: Golden Shores plaża 20.11.11, 11:23 Dziękuję za wyjaśnienia.Hotel mi się podoba tylko plaża dla 10 letniej córki która nie wychodziła z wody na Zakynthos może być nie odpowiednia bo boi się wody głębokiej. Czy dużo ludzi z dziećmi w hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
kleofas-gabka Re: Golden Shores plaża 20.11.11, 11:18 bron cie bosze Golden Shores, zdecydowanie wez Alohe. Jesli chcesz spedzic czas na plazowaniu, a nie dymaniu po niemal pustej drodze przez ok 45 minut do plazy, wez Alohe. Chociazby staff w Aloha jest bardziej uprzejmy niz w Golden. Poza tym w Golden rzadzi jakis nawiedzony pajac, ktory zatrudnil swojakow z polnocnej dzielnicy Kairu i sa wyjatkowo nachalni z bakszyszem, ba zdarzaja sie nawet kradzierze, ktore ewidentnie robi staff, ale nikt ci nie pomoze. Jednym slowem chcesz miec koszmar, jedz na wakacje do Golden. p.s. Wiem ze zarzad Shores chcial wywalic managera Golden i caly staff, bo przeginali pale, ale poki co nic sie nie zmienilo. Witam w Egipcie, jednym slowem. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Golden Shores plaża 20.11.11, 11:30 Przynajmniej jak ja byłem w ub roku to dzieci w wieku 10 lat to nie było prawie wcale . Głownie młodzież włoska ale taka dobrze juz dojrzała bo to hotel włoski i inni dorosli . Jedna para była z dzieckiem no powiedzmy rocznym . To nie jest specjalnie hotel dla rodzin z dziecmi chyba . Odpowiedz Link Zgłoś
aska1_cz Re: Golden Shores plaża 20.11.11, 15:50 byłam w zeszłym roku w Shores Amphoras, należącym do tej samej sieci hoteli... tam również nie znajdziesz plazy takiej jak np na Zakynthos ;) proponuje Hurghade lub Marsa El Alam Odpowiedz Link Zgłoś
aska1_cz Re: Golden Shores plaża 20.11.11, 16:09 ups - sprostowanie, w zeszłym roku byłam w Hurghadzie, w Shoers Amphoras w czerwcu tego roku, w pażdzierniku z kolei na wyprawie nurkowej w Marsa... Odpowiedz Link Zgłoś
b.montana Re: Golden Shores plaża 21.11.11, 14:23 kleofas-gabka napisał: > bron cie bosze Golden Shores, zdecydowanie wez Alohe. Jesli chcesz spedzic czas > na plazowaniu, a nie dymaniu po niemal pustej drodze przez ok 45 minut do plaz > y, wez Alohe. 45 minut? z alohy (ja byłam tam) do goldena (znajomi) szliśmy 5 minut spacerowym krokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kalmarka Re: Golden Shores plaża 21.11.11, 00:12 Zastanawiałam się nad Golden Shores bo z 4* ma najniższa cenę na okres który mnie interesuje, ale że jadę z dziećmi wybrałam hotel Rehana Resort, ma plaże przy Rehana Royal- rafa, ale do brodzenia dużo miejsca. Dużo lepiej niż w GS. RR ma tez zjeżdzalnie, podgrzewany basen, lazy river- mam nadzieję że będzie OK :-) Odpowiedz Link Zgłoś
arabela27 Re: Golden Shores plaża 21.11.11, 13:21 hotel raczej nie dla dzieci - rafa owszem piękna ale z dzieckiem właściwie nie ma co robić - żadnej infrastruktury dla dzieci więc nuda. W tym roku byliśmy w hotelu Park Inn i tu dziecko czuła się jak w raju hotel z aqua parkiem w cenie rewelacja. Sprawdź zdjęcia z hotelu www.travelzone.pl/hotele/egipt/sharm-el-sheikh/golden-resort-by-radisson-sas.html w hotelu dzieci cała masa - dużo anglików, ruskich i polaków Odpowiedz Link Zgłoś
sztecher Re: Golden Shores plaża 26.11.11, 14:26 plaża w shores aloha napewno nie jest dla dzieci-inaczej-plaza jest ok, rafa superrrrrr! ale niestety nie ma dogodnego wejscia dla dzieci i napewno mala się nie popluska co do samego shores aloha-poniewaz padly tu dobre opinie o nim-moim zdaniem ten hotel to porazka (porownuję to 3 innych z egiptu), nie wiem jak golden ale aloha to dno (poza plaza i rafa)-bardzo slaby hotel Odpowiedz Link Zgłoś