Dodaj do ulubionych

Abu Simbel z Marsa...

19.05.12, 21:00
Czy z marsa El Alam odbywały się ostatnio 2 dniowe wycieczki fakultatywne do Abu Simbel/Aswan czyli była odpowiednia ilość chętnych? Jeśli tak - z jakich biur?
Obserwuj wątek
    • deoand Re: Abu Simbel z Marsa... 25.05.12, 11:06
      Z biura Letsesam albo Miriamflywithme albo Cairoflywithjohny
      • niiktos Re: Abu Simbel z Marsa... 25.05.12, 12:24
        deoand napisał:

> Z biura Letsesam albo Miriamflywithme albo Cairoflywithjohny
        Dobre :)
        • zielony.kubek Re: Abu Simbel z Marsa... 25.05.12, 15:19
          Po prostu penc można ze śmiechu...
          Takie dobre...
      • maoko Re: Abu Simbel z Marsa... 26.05.12, 00:49
        Dzięki deonad. Well done!
        • deoand Re: Abu Simbel z Marsa... 26.05.12, 11:03
          Miło mi , ze masz maoko poczucie humoru tak jak i ja , choć to co napisałem w pierwszym poście wcale nie jest takie znowu humorystyczne , jako że czytając forum nie wynika aby do Abu Simbell tak łatwo było sie dostać z Hurghady nawet, nie mówiąc już o Marsa . Fakultety to chyba raczej nakierunkowane są na Luksor a nie na Abu , jeśli w ogóle lokalne biura prowadzą takowe z Marsa . I jeśli się nie mylę to zostaje właśnie " Leć sobie sam " i wtedy trzeba by było dostać sie jakoś do Assuanu czyli Aswanu a potem do Abu a to już dwa dni bo konwoje do Abu wyjeżdżały o 4 rano . Może teraz jest inaczej ale w tym temacie to osobą wszystko wiedzącą , która chyba zjeździła ten Egipt wzdłuż i wszerz jest miriam i być może ona odpowie na nurtujące ciebie pytanie . Sam też czekam na wiarygodne informacje ktokolwiek by je przedstawił .
          Pozdrawiam .
          • kasia_p45 Re: Abu Simbel z Marsa... 26.05.12, 11:13
            Pozostaje jeszcze rejs po Nilu.. :)
          • miriam_73 Re: Abu Simbel z Marsa... 26.05.12, 11:36
            Deo, jak nie wiesz czegoś na pewno, to nie zabieraj głosu... Z Marsa jest zdecydowanie łatwiej, no i bliżej.
            W zasadzie każdy touroperator, czy to polski czy zagraniczny, wysyłający turystów do hoteli w rejonie MA, posiada w ofercie wycieczkę Asuan-Abu Simbel. Dwudniową.
            W Itace kosztuje to 230 USD, robią ten wyjazd w czwartek-piątek. Jedyny problem - musi zebrać się odpowiednia ilość chętnych. Pod koniec kwietnia wyjazd się nie odbył właśnie z tego powodu. Pojechał tylko Luxor-Edfu.
            • deoand Re: Abu Simbel z Marsa... 26.05.12, 11:45
              Ano i deo bywa , ze się myli bo pomysłowość ludzka / i tour-operatorów / nie zna granic ale dobrze , że jest taka opcja jak napisała miriam powyżej . Jedyne ryzyko to jak widać czy znajdą się chętni - ano los szczęścia .
              • maoko Re: Abu Simbel z Marsa... 26.05.12, 15:24
                Oj deoś, nieco szwankuje czytanie ze zrozumieniem. Pytałam właśnie o to, na co mi Miriam odpowiedziała. Czy są i z jakich biur oraz w jakich cenach - to wiem, niestety każde zastrzega sobie odpowiednia ilość chętnych (jaka konkretnie, to już nie podają|) i stad moje pytanie. Wybieram się do Marsa miedzy innymi ze względu ma możliwość fakultetu do Abu Simbel... Zobaczymy...
                Dzięki Miriam
                Kasiu - rejs po Nilu nie jest w gestii moich zainteresowań... na razie... ze względu na drugą połowę, która to nie lubi zwiedzać - co najwyżej jedna wycieczka na tydzień i to nie za daleko.
                • kasia_p45 Re: Abu Simbel z Marsa... 26.05.12, 15:27
                  A szkoda bo na Rejsie z reguły najłatwiej pojechac do Abu Simbel. A jeszcze mozna z tygodniowym wypoczynkiem w Marsa :))
                  No ale jak nie lubicie to trudno :))
                • olianaa Re: Abu Simbel z Marsa... 26.05.12, 19:00
                  No tak, ja będę musiała pojechać do Abu Simbel sama - rodzina niezainteresowana, poza tym koszt jednak spory i na 4 osoby by nas pewnie zabił. Problem w tym, że pewnie chętnych nie będzie na dwudniową wycieczkę :-/
    • voytaz73 Re: Abu Simbel z Marsa... 28.05.12, 20:23
      Nie wiem jak w tym roku, ale w tamtym byłem z rodziną w Abu Simbel z Triadą, której już nie ma...Warunek był jeden, minimum 7 osób, żeby nie dopłacać 100-150 USD - tak się złożyło, że oprócz naszej czwórki, na taki wyjazd dwudniowy zdecydowali się Czesi z naszego biura (2 osoby dorosłe + 1 dziecko) - warunek był spełniony. Oni mieli swojego przewodnika, my swojego do dyspozycji przez 2 dni. Wrażenia niesamowite, polecam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka