zambrapl 07.06.12, 23:46 Witam, mam pytanie, czy myślicie że w hotelu można negocjować ceny za internet lub masaży? pytam ponieważ średnia cena masażu w hotelu do którego się wybieram to 45euro zaś cena internetu to 80USD/tydzień Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dolna.polka Re: Negocjacje w hotelu 08.06.12, 04:45 Nie. Uslugi maja sztywny cennik. Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Negocjacje w hotelu 08.06.12, 05:16 Oczywiście,że można negocjować ceny masaży.Najlepiej to zrobić w recepcji salonu i z kierownikiem,ale na plaży u "biegaczy"też mi się udawało.Za 10 razy 30 min plecow placiłem po 8$,za 10 razy 25min stopy(po skręconej kostce) po 5$.Ceny w cenniku byly z kosmosu:).Internet 150LE Etisalat na miesiąc,modem mam swoj,ale teraz juz tanio do kupienia(ceny nie znam).Nie wiem czy cos mozna utargować z tym hotelowym. Wracając do masazy-prawo popytu i podazy się nam kłania.Jeśli na hotelu jest full-zawsze ciężej o targowanie i nie zawsze na te ceny pleców mi się godzili,ale jak jest 30-40% obłożenia,a pracownikow mają i tak na etat....to po co mają siedzieć bezczynnie??Oczywiście cena wynegocjowana-objęta ścisłą tajemnicą handlową. Odpowiedz Link Zgłoś
turysta38 Re: Negocjacje w hotelu 08.06.12, 09:25 Spróbować można ale nic z tego nie wyjdzie. Negocjować zawsze można ale nie w hotelu. Chyba że np masażysta działa na terenie hotelu ale jest samodzielną firmą. Zawsze można zapytać. Jeśli hotel ma dużą strefę SPA to jest to na pewno hotelowa SPA ale jak jest mały gabinet albo masażysta na plaży to jest szansa. Z drugiej strony można łatwo poszukać kogoś poza hotelem, nawet oni sami ciebie znajdą. Co do internetu to trzeba szukać hotelu gdzie internet jest gratis - np Sea Gull w Hurgadzie albo Sharm Holiday w Sharm el Sheikh. Co do internetu to można zabrać własny modem kupić kartę (uwaga operator zależy od tego do czego chcesz tej karty używać - tylko internet czy też internet i rozmowy telefoniczne) Więcej patrz forum.gazeta.pl/forum/w,622,126181958,,Internet_na_karte_w_Egipcie_Sharm_.html?v=2 Kartę też można kupić w Polsce allegro lub obecne forum. Jak jedziesz po 31 lipca mogę ci odsprzedać naszą (cena będzie zależała od tego co będzie na koncie o ile nam coś zostanie) Przy zakupie karty na miejscu polecam wydrukować ceny kart ze strony operatora i twarde negocjowanie ceny u sprzedawcy inaczej przepłacisz. Odpowiedz Link Zgłoś
zambrapl Re: Negocjacje w hotelu 08.06.12, 11:07 hej dzieki za odpowiedzi, wyjeżdżamy we wrześniu 13 - czwartek na 2tyg do PALM ROYALE SOMA BAY - tam internet mają drogi. a co do masaży, to myśle że powinni negocjować. Pamietam jak byłem w Turcji - hotel też ze spa wlasnym (Utopia World) to wynegocjowało się np. 4 masaże w cenie 3. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Negocjacje w hotelu 08.06.12, 12:06 myslę, że lepsze wakacje bedziesz miał w kafejce internetowej... Odpowiedz Link Zgłoś
zambrapl Re: Negocjacje w hotelu 08.06.12, 17:24 żałosny jesteś bzdury gadasz z tą kafejką internetową. Odpowiedz Link Zgłoś
walerka_1914 Re: Negocjacje w hotelu 08.06.12, 18:04 Ludzie Wy tam jedziecie wypoczywać,czy w necie siedzieć? Masakra jakaś. Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Negocjacje w hotelu 08.06.12, 18:54 Masakra-to jest jak mi ktoś mówi co mam robić na swoim urlopie,ze swoim czasem.Kiedy i czy mam się bzykać,kiedy opalać kiedy jeść i czy mogę się alkoholizować.....co to kogo obchodzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
zambrapl Re: Negocjacje w hotelu 08.06.12, 19:01 Niektórzy pracują przez Internet lub na swoim to lepiej mieć dostęp do Internetu itd itd itd. A Ci co pracują u kogoś to biorą urlop i mają w nosie wszystko. Np. my bierzemy laptopa itd itd a gadanie typu "Ludzie Wy tam jedziecie wypoczywać,czy w necie siedzieć? " to jest po raz drugi żałosne... Odpowiedz Link Zgłoś
walerka_1914 Re: Negocjacje w hotelu 08.06.12, 19:54 Cairo pytanie w stylu,czy ktoś jedzie tem wypoczywać,czy w necie siedzieć nie jest mówieniem co masz robić.Wedle mnie mozesz sr... pod siebie i to zjadać.Dla mnie jesteś mega śmieszny ,no ale tak to jest jak ktoś jest taki mało kumaty jak Ty:) Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Negocjacje w hotelu 08.06.12, 20:04 Ano ja nie żabka i nie kumam:) Wystarczy,że Ty odpowiedziałeś na pytanie zadane przez zalożyciela wątku....jesli to jest to sprytne kumanie...to se kumaj dalej:) Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Negocjacje w hotelu 08.06.12, 23:06 pracować "na swoim" i być uzależnionym od sieci? jaka praca takie wakacje :))) Odpowiedz Link Zgłoś
turysta38 Re: Negocjacje w hotelu 08.06.12, 20:23 Uratuje cię zambrapl! Szanowne Panie jak będziecie tak okładały biedaka torebkami to sobie tipsy połamiecie. A jaki język - fe! Damy takiego nie używają! Pozdrawiam Wszystkich a szczególnie nasze DAMY. Odpowiedz Link Zgłoś