Dodaj do ulubionych

proszę o pomoc w zdecydowaniu...

03.07.12, 13:48
który hotel wybrać:
1.Albatros Palace - z TUI jest: możliwość korzystania z aquaparku Jungle Aqua Park
2.Serenity Fun City Aqua park – fajny aquapark, ale do plaży chyba daleko (wydaje mi sie że przez Serenity Makadi Heights, 300m?),to nie wiem czy tak daleko?
3.Sunise Royal Makadi – tylko zwykła zjeżdżalnia i mały słonik dla dziecka. Czy to wystarczy dla 2 latka i 8latki? ale podobno bardzo dobre jedzenie
4.Iberotal Aquamarine
5.Hotel Prima Life Makadi BayHotel

Chcemy jechać pod koniec sierpnia. Zależy nam na zjeżdżalni dla 7,5 latki oraz 2 latka, w miarę plaży (ostatnio byliśmy w Sunrise Select Garden i była ok),żeby coś zbudować, popluskać, tak do metra wystarczy. W miarę dobre jedzenie, czysto. Wyjazd raczej stacjonarny. Same zjeżdżalnie mnie nie satysfakcjonują, bo cały dzień się nie da... plaża, wiatr od wody, piasek... to też ważne.
Obserwuj wątek
    • ami.ra Re: proszę o pomoc w zdecydowaniu... 03.07.12, 14:26
      Albatrosa bym wybrała :) lub Iberotela :)
    • adrasteaa Re: proszę o pomoc w zdecydowaniu... 03.07.12, 14:46
      W Serenity Fun City jest jeszcze wesołe miasteczko, chyba że wykupujesz opcje bez Luna Parku.
      Z Albatros Palace blisko do centrum czy do Marketu, Serenity i inne położone w Makadi to już wieksze koszty dotarcia do centrum ( jeśli oczywiście chcecie jechać do centrum czy marketu)
      oferta TUI obejmuje jeszcze wizę za free co jest dodatkowym plusem :)
      • kamire12 Re: proszę o pomoc w zdecydowaniu... 03.07.12, 16:18
        tak jak pisałam, to ma być wyjazd stacjonarny. Centru, Hurgady mnie nie pociąga. Jeśli już, to tylko po jakiś sok, wodę czy cukierki... w ostatnim hotelu to był market po wyjściu z niego (koło sunrise select garden), nie wiem jak to jest w Makadi.
        z Lunaparkiem w serenity to wiem, ale nie wiem czy warto to brać, bo nie wiem jak na prawdę daleko jest ta plaża, a chciałabym codziennie być do południa na basen, a po południu na plaży.
        Czy Albatros jest gdzieś blisko Sunrise Select Garden i Mamlouk?
      • a_asik Re: proszę o pomoc w zdecydowaniu... 26.08.12, 17:39
        wizę za free? pierwsze słyszę, nigdzie na ich stronie nie ma takiej informacji. Wiza jest indywidualną sprawą każdego podróżującego.
    • koliberek81 Re: proszę o pomoc w zdecydowaniu... 21.08.12, 15:50
      ja jedynie moge odradzic pewien hotel.Coprawda nie ma go na Twojej liscie ale tak na ww .Ze względu na czystośc a właściwie jej kompletny brak i koszmarne jedzenie w żadnym wypadku nie polecam Tia Heights .Jest tam dość duzy aqua park i czyste baseny ale to jedyne zalety .Wróciłam z tamtąd 3 tyg temu i szczerze odradzam.Teraz 26 08 wracam do Makadi Bay z synem ale wybrałam stella makadi ...mam nadzieje ,ze sie nie rozczaruje ..pozdrawiam
      • woktjek @koliberek81 21.08.12, 16:07
        W Stella Makadi Resort jedzenie jest ok, ale jest to pierwszy z odwiedzonych hoteli o którym mogę powiedzieć, że ma stołówkę a nie restaurację :)
        • b-b1 Re: 21.08.12, 16:51
          Do stacjonarnego pobytu polecam Magic Life Kalawy Imperial w Safadze. Wszystko na miejscu-basen ze zjeżdżalniami, rafa, olbrzymia plaża z dobrym zejściem dla dzieci, konie na plaży, wielbłąd, windsurfing, nurkowanie itp... nie da rady się nudzić i każdy znajdzie coś dla siebie. Na miejscu apteka, lekarz- nie było po co wyjeżdżać poza hotel.
          • zambrapl Re: 22.08.12, 08:10
            a taki imperial to 5500 na osobe
            wiec cena b. dobra
    • karolcia4000 Re: proszę o pomoc w zdecydowaniu... 22.08.12, 14:00
      Znam tylko Sunrise Royal Makadi i z tego co pamiętam było i czysto i dobre jedzenie.
    • sokhna Re: proszę o pomoc w zdecydowaniu... 22.08.12, 23:14
      Moge sie wypowiedziec na temat Albatrosa Palace. Dla dzieci duzy basen (moze byc za gleboki dla 2-latka, moja 4latka miala troche powyzej pasa) z 4 zjezdzalniami.
      Jedzenie... hmmm zalezy co kto lubi. Napisze, ze wtedy jakies 60-70% gosci to byli Rosjanie. Im smakowalo ;) Polecilabym restauracje niemiecka (polaczona z meksykanska), sa troche ukryte z tylu, wybor moze nie tak ogromny jak w tych pozostalych, ale zupelnie inny standard :) Rzadko zaplatal sie tam jakis Rosjanin a wiec kulturka i porzadek, cicho... ;)

Plaza srednia... dzieci babek z piasku nie porobia, bo ciezko to piaskiem nazwac, raczej male kamyczki.

Pokoj byl super, ogromny, bardzo czysty, przemila obsluga. Animacje dla dzieci co wieczor po godzince. "plac zabaw" (nie nazwalabym go tak), mial moze 10 m kw2 :) a tam kilka malych bujawek, mini zjezdzalnia i kilka foremek... Nawet rodzic nie mial gdzie usiasc

Jak mozna korzystac z Jungle to super, ale sie upewnij czy to nie na zasadzie, ze wykupujesz to na miejscu... jak bylam to chodzili animatorzy i sprzedawali calodniowe pakiety.

Ja ogolnie troche zaluje wyboru, bo normalnie mamy swoj dom, ale chcielismy wlasnie dla malej troche atrakcji, basen, zjezdzalnie. Pojechalismy na kilka dni i sie rozczarowalam (szczegolnie ta lodowata woda w basenach).
    • a_asik Re: proszę o pomoc w zdecydowaniu... 26.08.12, 17:16
      To co ja bym poleciła to w Sharm El Sheikh to:
      Aqua Blu w Sharm El Sheikh - chyba największy Aquapark jeśli chodzi o hotele w tym rejonie. Każdy znajdzie tu coś dla siebie i nie będzie się nudzić - jedyny minus brak plaży przy hotelu, do której turystów dowozi bezpłatny bus hotelowy.
      Fajną opcją też jest: Tropicana Sea Beach i Regency Plaza Aquapark & Spa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka