Dodaj do ulubionych

Czy bezpiecznie ? Sharm

10.08.12, 00:01
Witam,
Bardzo proszę osoby które niedawno wróciły o określenie czy wyjazd do Egiptu jest bezpieczny.
Jadę w przyszłym tygodniu do Sharm i po niektórych informacjach jakie serwują nam media zaczynam się trochę obawiać. Jak to z mediami bywa czasami robią z igły widły bo z tego żyją - pytanie więc do WAS - jak tam rzeczywiście jest.
Pozdrawiam i z góry dziękuję z informacje.
Obserwuj wątek
    • junonna.02 Re: Czy bezpiecznie ? Sharm 17.08.12, 16:42
      Dopiero co wróciłam i muszę powiedzieć, że było po prostu normalnie. Mój wyjazd odbył się bez większych przygód i nie czułam się zagrożona. Spokojnie można jechać i nie ma czego się bać. Turystów traktują tam dobrze.
      • bledny.rycesz Re: Czy bezpiecznie ? Sharm 17.08.12, 18:44
        Czy ty lub inni wyjeżdżali w tym czasie swobodnie na wycieczki poza Sharm: Kair/Jerozolima/Góra Mojżesza ?
        • promyyk1 Re: Czy bezpiecznie ? Sharm 17.08.12, 22:14
          Byłam w Sharm w dzielnicy Ras Um el Sid i tam czułam się bezpiecznie.Egipcjanie pozytywnie nastawieni do turystów zarówno wieczorem jak i w ciagu dnia. Wyjazdu poza Sharm nie ryzykowałam. Znajoma jednak którą spotkałam mówiła,że autokar którym jechała do Kairu został zawrócony z powodu zamieszek w Kairze.
          • gladi3 Re: Czy bezpiecznie ? Sharm 18.08.12, 16:48
            znajomy teraz wrocil z sharm z TUI,mowil ze sytuacja nie ciekawa,tui wstrzymalo wszystkie wycieczki dalekiego zasiegu jak kair czy jerozolima,drobne zamieszki na wejsciu do lotniska,robi sie nieciekawie.
            • kamitr Re: Czy bezpiecznie ? Sharm 22.08.12, 13:30
              Witam

Mam pytanie do osób które wrociły badz wiedza jak wyglada obecna sutuacja w Sharm.We wtorek szykuje sie wylot. Wiadomo jak tam sytuacja sie rozwija ?? Mozna jechac spokojnie?? Nie bedzie problemu z jakimis wycieczkami fakultatywnymi np. wypad na pustynie na jeepach czy delfinarium??
              Czy wyjscia na miasto wchodza w gre??
    • dorotakatarzyna Re: Czy bezpiecznie ? Sharm 23.08.12, 08:14
      Wróciłam wczoraj z Sharm. Jest całkowicie bezpiecznie, nic się nie dzieje.
      Byłam w Kairze - tyle, że autobusy jadą konwojem, a w każdym siedzi elegancik w garniturze i z... karabinem. I nic nie robi.
      Mój syn był w Jerozolimie - absolutnie bezpiecznie, pusto na granicy, odprawa tylko 1,5 godziny :)
      Korzystaliśmy z quadów, wielbłądów, delfinariów, aquaparku - nic, żadnych problemów. Nikt nas nie chciał porwać, ani skrzywdzić. Lokalni twierdzą, że turysta to pieniądz, i dbają o niego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka