Dodaj do ulubionych

Loty pomiedzy Izraelem a Egiptem

16.09.12, 19:44
Do utworzenia tego watku sklonil mnie news z tvn24
www.tvn24.pl/izraelski-przewoznik-wstrzymuje-loty-do-kairu,277148,s.html
Do tej pory myslalem ze zadnych lotow pomiedzy Egiptem i Izraelem nie ma. Tu wynika ze byly do Kairu. Czy jeszcze do jakichs miast byly loty?
Obserwuj wątek
    • janan2 Re: Loty pomiedzy Izraelem a Egiptem 17.09.12, 22:16
      Qrcze!Musisz zmienić lotnisko wylotowe.Powiedzmy na HRG albo SSH.No bo jeśli prawie nikt nic nie wiedział o takim jak piszesz połączeniu,no to wychodzi że linia nie była oblegana.A z kurortów pewno latają i to codziennie.Jak by tak dłużej przy barku,przy koniecznym dopalaczu z wolnocłowego,noooo to niezłe loty niektórzy mają.Nawet z rakietą można się zabrać z Synaju w kierunku Izraela.

Słyszałem,że niebawem mają uruchomić loty z Kairu do Tel Awiwu na perskich dywanach(w domyśle teraz już irańskich),tyle,ze jeszcze nie ustalili szczegółów i cen.Ale rozmowy intensywne na ten temat już się toczą.I to na najwyższym szczeblu po "rewolucyjnych" zmianach w Egipcie.Trzeba troszkę poczekać,no bo nie wiadomo jaki będzie jeszcze finał tych uzgodnień.
      • egiptosek Re: Loty pomiedzy Izraelem a Egiptem 19.09.12, 14:36
        hi ... hi... brawo Janan :) jesteś boski .... Twój humor mnie rozwala :)
        jak zawsze zresztą
        pozdrówka dla Ciebie rzadko tu teraz bywam
        • janan2 Re: Loty pomiedzy Izraelem a Egiptem 19.09.12, 16:08
          Szkoda!Ja też już sporadycznie tutaj.I tylko wtedy jak ktoś znany z netu.Pewno też założyciel wątku się obraził,bo milczy.Szkoda.Już nie te czasy,że można było swobodnie sobie pogwarzyć.Egipt też nie tylko tu na forum przykucnął.Pewno większość się wyniosła gdzie indziej jak powiedzmy Kasia_p45.Albo wypłoszeni "rewolucją",no i jeszcze na dokładkę jak tak przyjdzie wyłącznie na dywanie latać lub jakiej miotle,no to trochę strach.A mnie tam Mubaraka i dawnego Egiptu żal o!
          • niiktos Re: Loty pomiedzy Izraelem a Egiptem 19.09.12, 17:19
            Az tak zle nie bylo ;p
            Jakos to nie moj typ humoru byl wiec i milczalem

A co do meritum sprawy to loty raz w tygodniu Kair-Izrael (nie pamietam miasta) to i tak jakby iich w ogole nie bylo.
          • wwandotroll Re: do janan2 20.09.12, 15:28
            Czytam i oczom nie wierzę . KOgo Ci brakuje? Derducha , cairo , matanzacha , wojtka , iberi ...itd no odpowiedz kogo? Tak bardzo kręcily cie posty pisane prze z w/w egipskich ekspertów? Nie pamiętasz że żaden z nich nie potrafił i nadal nie potrafia / wojtek ,cairo../sklecić postu bez chamskiej inwektywy czy wycieczki osobistej? Osobiście jestem zaniepokojony nieobecnościa Deoanda no ale mam nadziję że jego niepisanie spowodowane jest wyruszeniem w świat. wp2007
            • janan2 Re: do janan2 20.09.12, 16:16
              Ty masz tylko jedno ukierunkowanie.Poza tym zawzięty i pamiętliwy.A mnie tam szkoda Egiptu Mubaraka przyjaznego dla turystyki,dawnych przepychanek i dyskusji i wszystkich tych,co lubili łapać obojętnie jakiego szczura za ogon jak go się celowo wypuściło.Bywało wesoło,niektórzy nawet na żartach się znali jak egiptosek powiedzmy.Ale było minęło.Coś jak z tymi lotami do Kairu.Z nielicznymi wyjątkami co do starych nicków, ogólnie właśnie tego tu teraz brak.Czasami coś ciekawego się dowiedział,nawet z tych wiadomości zakamuflowanych między wierszami.A że czasami trzeba było zaliczyć szpilę,no to trudno.Ja tam znowu taki pamiętliwy nie jestem.A teraz to tu kicha.Albo ciągle te same pytania,hotele i jedno i to samo aż do znudzenia,albo obraza lub ataki nowych.A z tymi tematami,no to nie ma co trykać czerepem o futrynę,bo już się z lekka poluzowała,więc tynk leci.Trzeba potem wytrzepywać piach z protez,umyć ciężko nawet tego ostatniego zęba co mi się został i jeszcze na dokładkę głodować,no bo nijak gryżć nie idzie,a mielony w rękach salceson jakoś mi nie smakuje.Wiec jest jak jest.Z rzadka się więc tu udzielam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka