majkelllll 25.10.12, 21:55 Witam Byl ktos na takim fakultecie? Wybieram sie do Sharm i chcialbym troche powedkowac, moze ktos cos polecic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
redsalmon1981 Re: Wedkowanie SSH 26.10.12, 10:49 Byłem w Sharm wielokrotnie i za każdym razem na pytanie o wędkowanie słyszałem odpowiedź, że nie wolno, że wojskowe wody, że park narodowy, że tu się nie wędkuje, że nie ma takich wycieczek. Dopiero kilka dni temu znalazłem taką ofertę: time-sharm.com/fishing i w listopadzie, podczas pobytu w Sharm mam zamiar skorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
honorata_20 Re: Wedkowanie SSH 26.10.12, 12:08 Witam my podczas rejsu na statku tylko w Hurgadzie też mieliśmy łowienie ryb i była to żyłka nawinięta na kawałek drewna, a na końcu haczyk... Mój mąż który łowi w PL to tam się trochę namęczył ale złowił jedną kolorową rybkę którą wypuściliśmy. Podczas wczasów w Turcji też poszedł typowo na łowienie ryb i odbywało się identycznie żyłka nawinięta na kawałek drewna... Tak więc nie koniecznie to wygląda jak u nas na kiju:)) podczas pobytu w Sharm nie mieliśmy okazji przekonać się jak to tam wygląda, ale raczej tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
majkelllll Re: Wedkowanie SSH 26.10.12, 16:58 Dzieki Honorata za info, jezeli jest tak jak rzeczywiscie piszesz to ja dziekuje za takie wedkowanie :) Napisalem wlasnie do clearegipt i zobaczymy co mi odpisza. Mam nadzieje, ze wedkowanie u nich bedzie wygladalo normalnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Wedkowanie SSH 26.10.12, 22:23 byłam na wycieczce z wędkowaniem. co prawda nie w ssh, tylko hgr, ale to chyba nie ma znaczenia. wyprawa z wędkowaniem, jak wyżej napisano, to zwykły rejs po morzu, z zatrzymywaniem się gdzieś tam, ze szpulką żyłki i hakiem. kryciem się przed policją morską. i żadną gwarancją, że złowisz coś jadalnego. wędkuję w naszym pięknym kraju na spinnig, wyrzut max 21g, na wodach stojących,więc nie jestem laikiem. jak masz możliwość, to omijaj szerokim łukiem wycieczki zorganizowane, bo z mydełkiem wrócisz. szukaj lokalesów, większa satysfakcja, jak sądzę. więcej złowiłam na wyspie z cofającego się morza, nielegalnie zresztą, niż na tej pseudowędkarskiej wyprawie za 35 dolców za łeb. chociaż wycieczka przyjemna, tyle że bez ryb. ps. wypuszczam złowione ryby. Odpowiedz Link Zgłoś
mariatalaga Re: Wedkowanie SSH 27.10.12, 13:09 moj maż wędkował w Dahab , nie w Sharm bo tak jak pisaliście poważnie nie wolno itd, bardzo milo wspomina ta przygode. Wycieczke zakupil w biurze Słoneczny Sharm na Old Markecie, www.sharm.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
majkelllll Re: Wedkowanie SSH 02.11.12, 09:39 Zdecydowalem sie w koncu na wedkowanie z egipttours.pl, zapewniaja mnie, ze polow bedzie wedka i ze jest to specjalna wyprawa na polow ryb a nie tak jak u wiekszosci rejs po morzu. Zobaczymy jak to bedzie :-) Zdecydowalem sie rowniez na safari na quadach z nocowaniem na pustyni, byl ktos na czyms takim? Jak wrazenia? Odpowiedz Link Zgłoś