Dodaj do ulubionych

Wedkowanie SSH

25.10.12, 21:55
Witam

Byl ktos na takim fakultecie? Wybieram sie do Sharm i chcialbym troche powedkowac, moze ktos cos polecic?
Obserwuj wątek
    • redsalmon1981 Re: Wedkowanie SSH 26.10.12, 10:49
      Byłem w Sharm wielokrotnie i za każdym razem na pytanie o wędkowanie słyszałem odpowiedź, że nie wolno, że wojskowe wody, że park narodowy, że tu się nie wędkuje, że nie ma takich wycieczek. Dopiero kilka dni temu znalazłem taką ofertę:

time-sharm.com/fishing
      i w listopadzie, podczas pobytu w Sharm mam zamiar skorzystać.
    • honorata_20 Re: Wedkowanie SSH 26.10.12, 12:08
      Witam
      my podczas rejsu na statku tylko w Hurgadzie też mieliśmy łowienie ryb i była to żyłka nawinięta na kawałek drewna, a na końcu haczyk... Mój mąż który łowi w PL to tam się trochę namęczył ale złowił jedną kolorową rybkę którą wypuściliśmy. Podczas wczasów w Turcji też poszedł typowo na łowienie ryb i odbywało się identycznie żyłka nawinięta na kawałek drewna... Tak więc nie koniecznie to wygląda jak u nas na kiju:)) podczas pobytu w Sharm nie mieliśmy okazji przekonać się jak to tam wygląda, ale raczej tak samo.
      • majkelllll Re: Wedkowanie SSH 26.10.12, 16:58
        Dzieki Honorata za info, jezeli jest tak jak rzeczywiscie piszesz to ja dziekuje za takie wedkowanie :) Napisalem wlasnie do clearegipt i zobaczymy co mi odpisza. Mam nadzieje, ze wedkowanie u nich bedzie wygladalo normalnie :)
        • doral2 Re: Wedkowanie SSH 26.10.12, 22:23
          byłam na wycieczce z wędkowaniem.
          co prawda nie w ssh, tylko hgr, ale to chyba nie ma znaczenia.

wyprawa z wędkowaniem, jak wyżej napisano, to zwykły rejs po morzu, z zatrzymywaniem się gdzieś tam, ze szpulką żyłki i hakiem.
          kryciem się przed policją morską.
          i żadną gwarancją, że złowisz coś jadalnego.

wędkuję w naszym pięknym kraju na spinnig, wyrzut max 21g, na wodach stojących,więc nie jestem laikiem.
          jak masz możliwość, to omijaj szerokim łukiem wycieczki zorganizowane, bo z mydełkiem wrócisz. szukaj lokalesów, większa satysfakcja, jak sądzę.
          więcej złowiłam na wyspie z cofającego się morza, nielegalnie zresztą, niż na tej pseudowędkarskiej wyprawie za 35 dolców za łeb.
          chociaż wycieczka przyjemna, tyle że bez ryb.

ps. wypuszczam złowione ryby.
        • mariatalaga Re: Wedkowanie SSH 27.10.12, 13:09
          moj maż wędkował w Dahab , nie w Sharm bo tak jak pisaliście poważnie nie wolno itd, bardzo milo wspomina ta przygode. Wycieczke zakupil w biurze Słoneczny Sharm na Old Markecie, www.sharm.com.pl
          • majkelllll Re: Wedkowanie SSH 02.11.12, 09:39
            Zdecydowalem sie w koncu na wedkowanie z egipttours.pl, zapewniaja mnie, ze polow bedzie wedka i ze jest to specjalna wyprawa na polow ryb a nie tak jak u wiekszosci rejs po morzu. Zobaczymy jak to bedzie :-) Zdecydowalem sie rowniez na safari na quadach z nocowaniem na pustyni, byl ktos na czyms takim? Jak wrazenia?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka