Dodaj do ulubionych

Egipt-Rejs czy Objazd?Co wybrać?Jakie biuro?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 12:23
Witam!
Wybieramy się w sierpniu do Egiptu.Proszę bardzo o poradę, co wybrać rejs czy
objazd? W jakim biurze,jaki hotel? Zdecydowaliśmy sie na 4*.Interesuje nas
wersja 14 dniowa,część wypoczynkowa plus zwiedzanie.Z góry dziękuje za
wszystkie wskazówki.
Obserwuj wątek
    • broziu11 Re: Egipt-Rejs czy Objazd?Co wybrać?Jakie biuro? 20.07.04, 12:34
      witam... ja wybrałem EximTours i objazd polączony z rejsem.." Nefretete "
      biuro dlatego że moja znajoma dopiero co wróciła i była zachwycona organizacją,
      a program Nefretete gdyż można zobaczyć prawie cały Egipt...
      Jeśli potrzebujesz wiecej informacji pytaj !!!
    • Gość: Piotr Re: Egipt-Rejs czy Objazd?Co wybrać?Jakie biuro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 12:43
      Zdecydowanie rejs ! Nie tłuczesz się autobusami z hotelu do hotelu, nie
      przenosisz bagaży. No i sam rejs po nilu to z pewnością również atrakcja.
      pozdrawiam,
    • Gość: Dotka Re: Egipt-Rejs czy Objazd?Co wybrać?Jakie biuro? IP: 80.72.196.* 20.07.04, 13:07
      Polecam Triadę ale raczej objazd. I tak w czasie objazdu jest mozliwość
      popływania, a wycieczka z opcja rejsu nie zahacza o Kair. A być w Egipcie i nie
      widzieć piramid, to tak jakby tam nie być
    • Gość: iblan Re: Egipt-Rejs czy Objazd?Co wybrać?Jakie biuro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 13:14
      Oczywiście rejs !!!
      my wybraliśmy 7 dni rejs statek 5* + 7 dni hotel 4* hotel w Ecco Holiday.
      Znamy juz Egipt, ale z chęcia wracamy, żeby bez pośpiechu zwiedzić trasę od
      Luksoru do Abu Simbel. Są tez rejsy 3-dniowe, ale nie polecam ! Ogląda się
      wszystko (trudno mówić o zwiedzaniu) w ogromnym tempie i po łebkach.
      Nie zwiedzasz oczywiście Kairu, dokąd trzeba tak naprawdę polecieć osobno, żeby
      zwiedzić Kair, Aleksandrię, oazy pustynne, Sakkara i Memfis.
      My lubimy mniej, a dokładniej i bez pośpiechu. W Ecco od razu odradzono mi
      wycieczkę do Kairu z Hurghady uczciwie uprzedzając, że jazda długa, a
      zwiedzania malo i po łebkach. (pytałam z czystej ciekawości!)
      Znając warunki egipskie w sierpniu absolutnie nie polecam objazdówki autokarem !
      Iwona
      • pc_maniac Re: Egipt-Rejs czy Objazd?Co wybrać?Jakie biuro? 20.07.04, 18:04
        Rejs jest dużo mniej męczący, nie musisz się codziennie pakować i zmieniać
        hotelu. Poza tym możesz sobie poleniuchować na statku lub popływać w basenie na
        sundecku.
        Zwiedzasz Asuan, Edfu, Kom-Ombo, Luksor.

Wycieczka objazdowa jest dość męcząca, choćby z racji ciągłych zmian hoteli,
        czy tułania się autokarem po całym Egipcie. Za to zobaczysz dużo więcej.
        Zwiedzasz Asuan, Edfu, Kom-Ombo, Luksor, Denderę, Abydos, Tel Al Amarna,
        Sakkarę, Gizę.

Jak widzisz, więcej zobaczysz na objazdówce, ale czy w sierpniu warto sie
        męczyć autokarem?

Wybór należy do Ciebie.
    • Gość: marek rokowski Re: Egipt-Rejs czy Objazd?Co wybrać?Jakie biuro? IP: 62.233.171.* 20.07.04, 17:59
      zdecydowanie rejs :) - polecam Ci Alfastar i "Egipt w przekroju" - program w
      sam raz: nie przeładowany a ciekawy - no i nie trzeba dopłacac na miejscu nic
      extra -jak to czasem bywa :)
      Program objazdówki jest naprawde fajnie zorganizowany
      zwiedzanie nie jest meczace, a wrazenia... sam wiesz: starozytność podana na
      dłoni...
      najprzyjemniejsza wg mmnie czescia jest rejs po Nilu:
      plyniesz sobie środkiem Nilu, na dachu 5*statku-hotelu sącząc cos zimnego w
      basenie na dachu
      po obu stronach waska nitka zieleni, czy małych osad jak z 19wieku a dalej
      diuny Sahary... extra!
      po drodze raz dwa razy dziennie postój na zwiedzanie: Luxor i Karnka, Dol.
      krolow, Krolowych , swiatynia Hatszepsut, KomOmbo, Edfu, Esna Asuan...
      wczesniej 2 dni w Kairze i Gizie
      jednym słowem: Egipt w pigułce

jesli chcesz wiecej info -w tym jak to wszystko potanić ;) - napisz:
      marekrokowski@wp.pl
    • Gość: norwag25 Re: Egipt-Rejs czy Objazd?Co wybrać?Jakie biuro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 21:26
      Właśnie wróciłam z rejsu-Program Alfa Star Egipt A-Z,jestem zadowolona,choć
      bałam się temperatur,przeżyłam i nie mogę zapomnieć,polecam!
    • Gość: xman Re: Egipt-Rejs czy Objazd?Co wybrać?Jakie biuro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 09:50
      Dziękuję wszystkim za wskazówki i proszę o więcej.Jeszcze nie dokonalismy
      wyboru ale na dzień dzisiejszy najbardziej odpowiada nam oferta Alfa Star Egipt
      w Przekroju, wylot z Warszawy,wycieczka z Rejsem i zwiedzaniem Kairu(w innych
      ofertach trudno to było pogodzić)nie ma dodatkowych opłat tak jak w innym
      biurze gdzie trzeba zapewnić sobie 108$ na zwiedzanie,no i statek ma 5* , a nie
      cztery(wiele osób narzeka na forum na statek 4*).Jezeli są jakieś
      minusy,których nie wychwyciliśmy proszę o pomoc.Z góry dziękuję.
      • broziu11 Re: Egipt-Rejs czy Objazd?Co wybrać?Jakie biuro? 21.07.04, 09:57
        a oferta Exim-Tours Tutenchamon lub Nefretete ???
        w pierwszym przypadku zwiedzasz wszystko i albo na początku albo na końcu
        odpoczywasz w Hurghadzie (oczywiscie ceny wstepow do zwiedzanych obiektow w
        cenie wycieczki )
        w drugim przypadku rowniez zwiedzasz wszystko i zaliczasz i Hurghade i Sharm
        reszta jak wyzej ..... zaleznie od treminow wyjazdy sa od 14 do 17 dni ...!!!
        • Gość: Foxy Gdzie pracujesz IP: *.emu.int.pl / *.int.pl 21.07.04, 10:39
          Broziu czytam twoje pinie o Exim w kilku watkach - moge zadac prywatne pytanie?
          Gdzie pracujesz?
          • broziu11 Re: Gdzie pracujesz 21.07.04, 11:04
            moze Cie zdziwie ale w Banku
    • Gość: xman Re: Egipt-Rejs czy Objazd?Co wybrać?Jakie biuro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 12:54
      exim niestety odpada,nie odpowiadają nam dni wylotów tzn środy,terminy urlopów-
      żelazne
      • broziu11 Re: Egipt-Rejs czy Objazd?Co wybrać?Jakie biuro? 21.07.04, 12:58
        tez mialem z tym problem bo wolne terminy przypadaly na wyloty z Poznania i W-
        wy a nam odpowiadaly jedynie wroclaw lub Katowice..... i dlatego dopiero
        październik ale coż na ewno warto poczekać ... życze udanego urlopu z Alfa Star
        • Gość: xman Re: Egipt-Rejs czy Objazd?Co wybrać?Jakie biuro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 13:30
          to się jeszcze okaże????:)
          • pc_maniac Re: Egipt-Rejs czy Objazd?Co wybrać?Jakie biuro? 21.07.04, 14:11
            Jeśli masz ochotę, poczytaj sobie dość szczegółową relację z mojej wyprawy z AS-
            Egipt w przekroju:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka