Dodaj do ulubionych

Albatros Palace - 07.02 z Wrocławia

03.02.14, 12:16
czy Ktoś leci?Bardzo niekorzytsnie zmieniły się godziny wylotu z Wrocławia z 8.30 na 13.45. Biorąc pod uwagę, że nie zmieniły się godziny powrotu - (14.02 godz. 4.00) z pobytu 7 dniowyego zrobił się nagle 6 dniowy:/Smutne - czy ktoś z was wie moze dlaczego i czy jest szansa na zmianę również powtoru?

Poza tym - czy ktoś ma jakieś aktualne informacje co do obłozenia hotelu i pogody na miejscu?
Czy baseny na pewno są podgrzewane?

I jedno pytanie ogólne - będziemy z dzieckiem, więc chcielibyśmy pokój na parterze. czy lepiej "wybierać" te po prawej czy po lewej stronie hotelu (patrząc w stronę morza)?Po której stronie hotelu dłuzej utrzymuje się słońce, gdzie będzie spokojniej itd.

Pozdrawiam wszytskich.
Obserwuj wątek
    • white_swan Re: Albatros Palace - 07.02 z Wrocławia 03.02.14, 20:06
      Jeżeli nie będzie to pokój z widokiem na basen , to lepiej żeby pokój był w lewym budynku ( stojąc przodem do morza. Po tamtej stronie jest albatros beach. Im bliżej morza tym słońce dłużej świeci , ale tam jest strefa animacji. Spokojna część basenu znajduje się bliżej głównego budynku. Zjeżdżalnie znajdują się bliżej 'strefy animacji'.
      Wszystko co jest w hotelu jest w ramach all inclusive, łącznie z sokami ze świeżo wyciśniętych owoców.
      Obłożenie hotelu nie jest duże, pogoda dobra, raz słabiej wieje raz mocniej ;) Wczoraj było więcej chmur. Nie ma mnie na miejscu, ale to jest mój ukochany hotel i jesteśmy w kontakcie :) Przyjeżdżamy tam regularnie od 4 lat. W innych hotelach też bywamy, ale ten jest ulubiony i głownie go wybieramy.
      Nie baw się we wkładanie dolarów w paszport. Bo możesz sobie wstydu narobić.
      • berlina Re: Albatros Palace - 07.02 z Wrocławia 03.02.14, 22:18
        Dziękuję bardzo za wyczerpującą odpowiedź. Jeśli mogę mam jeszcze kilka pytań.
        Chciałabym jednak pokój z widokiem na basen, czy mimo wszystko lepsze (bardziej słoneczne) jest to lewe skrzydło stojąc twarzą do morza? Czyli najlepiej gdzieś na środku?
        W którym basenie są animacje, w tym najbliżej plaży?
        Wpisałam w rezerwacje pokój na parterze, myślisz, że będzie z tym problem?

Co miałeś na myśli pisząc o tych dolarach w paszporcie? Czy nie jest to powszechny sposób "załatwiania" pokoju? Jadę drugi raz, nie znam za bardzo zwyczajów...a jednak zależy mi na dobrym pokoju, bo będę z dzieckiem...
        • white_swan Re: Albatros Palace - 07.02 z Wrocławia 04.02.14, 00:33
          Które skrzydło jest najbardziej słoneczne to szczerze mówiąc nie wiem :) Chodziło mi o to, że w lewym skrzydle w razie czego będziecie mieli widok na drugi hotel, a w prawym skrzydle na krzaki. Ale im bliżej morza tym dłużej będzie słonce. Animacje są koło basenu przy plaży.
          Jeżeli będą wolne pokoje na parterze, to pewnie problemu nie będzie. W zależności ile biuro wykupiło.
          W hotelu jest oficjalny cennik. Widok na basen/morze kosztuje 100$ za 2 tyg. W albatrosie dbają o prestiż, nie lubią takich zachowań. A jak z uśmiechem podejdziesz, bez kombinowania to cene możesz negocjować a parter z widokiem na basen za free można dostać. Ale żadnych łapówek. Chyba, ze trafisz na jakiegoś odważnego nowicjusza ;)
          • white_swan Re: Albatros Palace - 07.02 z Wrocławia 04.02.14, 00:43
            Jeżeli zależy Ci na spokoju wieczorami, to wez pod uwagę wieczorne animacje. Amfiteatr znajduje się mniej więcej w połowie budynków. Animacje trwają do około 22. A na tarasie nad restauracjami jest muzyka na żywo do 23. Ale w sumie przy zamkniętych oknach jakoś bardzo nie słychać.
          • berlina Re: Albatros Palace - 07.02 z Wrocławia 04.02.14, 08:25
            Czyli nic nie wkładać do paszportu, tylko najpierw zobaczyc co oferują,a dopiero potem oficjalnie próbować coś załatwiać?
            Dziękuję bardzo, mam nadzieję, ze wsytsko się uda - mimo wszytsko wolałabym jednak widok na basen:)
            • berlina Re: Albatros Palace - Wróciłam 17.02.14, 08:49
              White Swann, dzieki za wszzelkie podpowiedzi - były nieocenione.
              Było wspaniale, i teraz już wiem, ze żaden hotel nie dorówna w mojej ocenie temu:)
              Chętnie odpowiem na wszelkie pytania : annaa11@interia.pl.

Dodam tylko, że mieliśmy rekordowe temperatury - według wunderground nie było takiego ciepłego lutego w Hurghadzie od 2007 r. Przez cały tydzień mieliśmy około 30 stopni!
              Wspaniałe wakacje.
              • kasiolegiptomanka Re: Albatros Palace - Wróciłam 17.02.14, 09:18
                witaj napisz proszę czy dużo turystów,ogólnie jaki nastrój?jadę za 2 tyg a tu autobusy wybuchają i dlatego uczucia mieszane.
                • berlina Re: Albatros Palace - Wróciłam 17.02.14, 09:25
                  W czasie kiedy my byliśmy turystów nie było wielu, mało Polaków, większośc to Rosjanie i Włosi, kilku Francuzów, Belgów, szwajcarów. Ale generalnie towarzystwo było bardzo przyjemne. Sporo rodzin z dziećmi do lat 6-7, mało nastolatków.
                  Nastrój w hotelu wspaniały, świetni animatorzy, wprost nie sposób się nudzić.
                  Ja jestem strachliwa i poza hotel się z z\asady w Egipice nie wypuszczam, wiec mnie jakieś nastroje "zewnętrzne" nie niepokoiły.
                  Generalnie hotel cudowny, zazdroszczę wyjazdu. mam nadzieję, ze kiedyś go jeszcze odwiedzę. Polecam pokoje na parterze, jest możliwosc wyjścia z pokoju bezpośrednio na zewnątrz, nie przez hol.

I rzeczywiście lepiej "nie dawać w paszport", my dostaliśmy wymarzony pokój za legalnie zapłącone 50 dolarów, z rachunkiem.

Polecam pokoje po lewej stronie patrząc w stronę morza - są bardziej słoneczne. No i koniecznie z wndokiem na baseny.
                  • kasiolegiptomanka Re: Albatros Palace - Wróciłam 17.02.14, 10:19
                    dzięki
                    • am42 Re: Albatros Palace - Wróciłam 17.02.14, 10:30
                      czy jedzenie w Albatrosie jest zjadliwe, bo różnie czytałam, dla mnie nie ważna jest ilość ale to czy da się zjeść nie na siłę, ale z jako takim smakiem, wiem, że Egipt nie słynie ze szczególnie wyrafinowanej sztuki kulinarnej
                      • berlina Re: Albatros Palace - Wróciłam 17.02.14, 10:34
                        Ja byłam zachwycona jedzieniem.
                        Szczególnie w restauracji Azjatycikiej - ich kurczak masala pieczony w kamiennej studni...miód. Generalnie jest bardzo różnorodnie i naprawdę nie widziałam nikogo kto chodziłby głodny. Wszytsko było pyszne. Nie masz sie czym martwić, naprawdę. Pewnie szczegółowo o restaruacjach czytałeś, wiec nie bedę sie powtarzać.
                        • rks1926 Re: Albatros Palace - Wróciłam 17.02.14, 17:58
                          Jakie aktualne ceny soków w trzciny cukrowej na mieście? Coś się zmieniło - potaniało, podrożało od grudnia?
                          • moniawi1 Re: Albatros Palace - Wróciłam 17.02.14, 19:14
                            Nareszcie ktos wrocil z albatrosa,fajnie ze jest swieza opinia jak widze po opisie hotel trzyma swoj standart,bylismy tan chyba ze 4 lata temu i bylo zaje....iscie,w czerwcu wybieramy sie ponownie na 2tyg z corkami (7l i 2l),widze ze nadal z pokojami sie cenia i zadne wkladanie w paszport nie pomaga.Napisz ile doplacaliscie za pokoj z widokiem na basen na parterze.
                            • white_swan Re: Albatros Palace - Wróciłam 17.02.14, 20:12
                              Dopłata wynosi 50$ za tydzień.
                              Ale później, z każdym następnym pobytem, pokój z widokiem na morze już na mnie czekał. Za darmo i bez czekania na rozpoczęcie doby hotelowej.
                              • white_swan Re: Albatros Palace - Wróciłam 17.02.14, 20:12
                                Cieszę się, że pobyt się udał :)
                                • moniawi1 Re: Albatros Palace - Wróciłam 17.02.14, 20:21
                                  stalych klientow sie szanuje.
                                  • berlina Re: Albatros Palace - Wróciłam 18.02.14, 08:46
                                    My płaciliśmy 50 dolarów dopłaty. Z tym, że początkowo powiedziano nam, że taki pokój jaki chcemy bedzie kosztował 70 dolarów, ale że byliśmy w dwie pary i chcieliśmy pokoje obok siebie to dostaliśmy zniżkę i każdy pokój za 50 dolarów. Było warto. Poprosiłam o pokoje obok siebie na parterze, po lewej stronie (tej słonecznej) w połowie długości budynku - i dokłądnie taki dostałam.
                                    Jejku, jak tam było cudownie.
                                    White Swan - a czy kiedy przyjechałeś tam kolejny raz musiałeś się "przypominać" czy mieli Cię w systemie, czy moze pisałeś maila?Bo chyba wybiorę sie tam znów w maju (jaka pogoda jest w Egipcie w maju?) i wtedy na pewno chcę do tego hotelu:)
                                    • white_swan Re: Albatros Palace - Wróciłam 18.02.14, 20:01
                                      Nigdy nic do nich nie pisałam. Muszą mieć mnie w systemie. Pogoda ? Do Egiptu też zawitały anomalie pogodowe, z zeszłym roku maj był nie za ciepły. A przez tydzien słońce za chmurami było. Ja w tym roku chyba odpuszczam, ze względu na to co tam się dzieje. Znajomi, którzy mieszkają tam od paru lat też wyjeżdżają. Kocham tej kraj, ale instynkt samozachowawczy mówi mi, żebym to przemyślała ;)
                                      • moniawi1 Re: Albatros Palace - Wróciłam 18.02.14, 20:06
                                        No wlasnie my chybra tez damy sobie spokoj ,po tyn co sie wydarzylo i co mam sie niby wydarzyc(jakie utimatum dla turystow czy jakos tam),szkoda zaluje bardzo tym bardziej ze 30% ceny zaplacone juz itace,bedzie trzeba pozegnac sie z czescia zaliczki iszukac jakiegos innego albatrosa tym razem chyba w turcji.

• white_swan Re: Albatros Palace - Wróciłam 18.02.14, 20:10
                                          Ja wiem, że hotele teraz w fortece się zamienią. Ale ich ochrona pozostawia wiele do życzenia, bo nawet wojsko tylko wyrywkowo i pobieżnie auta sprawdza. Jest wojsko , policja tylko czy w takiej atmosferze chce się urlop spędzać ? ;)
                                          • berlina Re: Albatros Palace - Wróciłam 19.02.14, 10:31
                                            o jakim ultimatum piszecie?
                                            • kasia_p45 Re: Albatros Palace - Wróciłam 19.02.14, 12:31
                                              czytaj wyżej: forum.gazeta.pl/forum/w,622,149627555,149627555,Turysci_dostali_ultimatum.html
                                              • rks1926 Re: Albatros Palace - Wróciłam 22.02.14, 10:56
                                                A co z tym sokiem i cenami na mieście?
                                                Latacie do Egiptu i siedzicie w hotelu?
                                                Rzućcie jakieś przykładowe ceny posiłków w restauracjach na mieście, soków i owoców w Sakali.
                                                • berlina Re: Albatros Palace - Wróciłam 24.02.14, 09:22
                                                  Tak, jeździmy do Egiptu i spędzamy czas w hotelu.
                                                  Nie uważam ponadto, żeby było to coś dziwnego. Zwiedzać jeździmy do Włoch, Francji czy Grecji, gdzie można wypożyczyć swój własny samochód i wszędzie dotrzeć bez stresu. Nie uśmiecha nam się spędzać dwóch dni (z siedmiu które mamy na wypoczynek) w autokarze, żeby przez 2 godziny oglądać piramidy, czy Luksor. Ponadto, jak widać, jest to bezpiecznejsze.
                                                  Na zwiedzeanie Egiptu lepsza moim zdaniem jest forma - rejs po Nilu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka