Dodaj do ulubionych

marsa wrzesień

04.09.14, 21:42
Witam w sobotę lecę do Marsa i mam pytanie czy przyda się jakaś bluza czy długie spodnie na wieczór czy nie ?
Obserwuj wątek
    • egiptor Re: marsa wrzesień 04.09.14, 22:34
      Przydadzą się na wyjście na kolację, jak wymaga tamtejszy obyczaj ;)
      • egiptor Re: marsa wrzesień 05.09.14, 00:14
        Ja w Brayce (Royal) wszystkie kolacje obsłużyłem w długich nogawkach i rękawkiem do łokcia ;)
      • des4 Re: marsa wrzesień 05.09.14, 07:45
        jakie obyczaj, chyba jakiś nowy, bo ani w Abu Dabbab, anni sa Brayce go nie było
        • egiptor Re: marsa wrzesień 05.09.14, 09:43
          Ten obyczaj jest akurat starszej daty i nieśmiało wspominany przez niektóre elegancje.
          Nowe obyczaje to ostentacyjne opalanie się topless na oczach egi-ptaków, uczęszczanie na lancze czy dinery w pomiętolonych podkoszulkach i mokrych gaciach, albo ze sznurówką m-dzy pośladkami.
          • des4 Re: marsa wrzesień 05.09.14, 17:42
            między mokrymi gaciami plażowymi, a głupawym lnianym wdziankiem na hotelowe stołówce, jest 1000 i jedna możliwość

swoją drogą staraj się konfabulować lepiej zaludniając hotelowe stołówki o 7-8 wieczorem tłumami w mokrych gaciach...:)
            • egiptor Re: marsa wrzesień 05.09.14, 19:17
              Nie konfabuluję o tłumach, zwracam uwagę na tłumoków.
              • des4 Re: marsa wrzesień 05.09.14, 20:29
                Ja na szczęście na wakacjach mam tysiąc innych zajęć, niż "zwracanie uwagi". Póki nikt mi nie pluje do talerza, zwisa mi i powiewa co robią inni.

Ale rozumiem, na forach jest sporo takich, których głównym zajęciem wakacyjnym jest gorszenie się, dziwowanie i wyrażanie innych niesmaków, a potem zapodawanie tego w sieci :D
                • egiptor Re: marsa wrzesień 05.09.14, 21:00
                  Rozumiesz! Witaj więc w klubie :DDD
                  • des4 Re: marsa wrzesień 05.09.14, 23:06
                    rozumiem, bo czytam fora turystyczne, więc podzielam opinię śp. S. Lema :)
                • dziadzio Re: marsa wrzesień 14.09.14, 19:50
                  Tia... nie ma nic bardziej fascynującego niż podziwianie owłosionych, zazwyczaj męskich, odnóży w klapkach podczas kolacji, czy też widok kępy kłaków pod ramieniem osobnika sięgającego po sałatkę, a przybyłego na kolację w podkoszulku. Na szczęście istnieją takie hotele (Sentido, Fayruz), gdzie obsługa sugeruje takim gościom posiłek na zewnątrz.
                  • gringo68 Re: marsa wrzesień 14.09.14, 21:45
                    wierzę ci i twoim doświadczeniom związanym z zaglądaniem pod sąsiadujące stoliki w w celu oceny męskich kończyn

dziwne zainteresowanie, ale żyjemy w wolny i tolerancyjnymi kraju :D

btw....depilujesz pachy, józiu?
                    • egiptor Re: marsa wrzesień 14.09.14, 22:13
                      gringo68 napisał:
                      > wierzę ci i twoim doświadczeniom związanym z zaglądaniem pod sąsiadujące stolik
                      > i w w celu oceny męskich kończyn
                      > dziwne zainteresowanie, ale żyjemy w wolny i tolerancyjnymi kraju :D
                      > btw....depilujesz pachy, józiu?

Wierzę Ci józiu i Twoim doświadczeniom, że zbierasz sałatkę spod sąsiednich stolików :D
                    • dziadzio Re: marsa wrzesień 15.09.14, 12:52
                      a wiesz, na to nie wpadłem, żeby zaglądać pod stoliki. Widać zawsze się może człowiek czegoś na forum nauczyć... grunt to wypowiedź bywałego w świecie praktykanta.
                      Z drugiej strony zazdroszczę ci (tak prymitywie, też z małej litery) zadzierania nosa, że aż nie widzisz otoczenia.
                      Co do depilacji, to wymyślono koszule z krótkimi rękawami... używasz czasem? - wierz mi na słowo, czasem wypada wdziać tak ekstrawagancki strój. Wiem, że będziesz wyróżniać się w swoim wyglądem we własnym środowisku... ale za to nie będziesz świecił niechlujstwem przy posiłku.
            • egiptor Re: marsa wrzesień 06.09.14, 22:58
              Przegapiłem.
              Łoł! Lancz o 7-8 wieczorem?
              • wtopek Re: marsa wrzesień 07.09.14, 11:04
                Lunch nie, kolacja jak najbardziej. Lunch powszechnie podaje się też w hotelowych restauracjach barach/plażowych , gdzie pareo albo koszulka do szortów plażowych jest oałkowicie na miejscu.

A poza tym, podkręcanie się tym co robią i jak ubierają się inni, a potem rozwodzenia się nad tym na fporach, sugeruje dośc specyficzne wakacyjne zainteresowania :)
                • kkk Re: marsa wrzesień 08.09.14, 10:12
                  wrzesień w Marsa? :) uprujesz się wieczorem jeśli założysz coś cieplejszego, jest blisko 30 st. ;)
                  Nauczyłam się jadąc do Egiptu że nic z długim rękawem ani coepłego na pewno mi się nie przyda! a wrzesień to jak dla mnie jeszcze zbyt goraco żeby tam jechać
                  • ceide.fields Re: marsa wrzesień 08.09.14, 11:30
                    Piękny kraj, ale ludzie jadący tam latem to dla mniej jakiś kosmos. Byłam kiedyś na początku września w Emiratach gdzie klimat podobny i myślałam, ze ducha wyzionę po wyjściu z hotelu.

Fajnie jest w Egipcie w kwietniu albo w listopadzie, chociaż jesienią dni są stanowczo za krótkie.
    • olianaa Re: marsa wrzesień 04.09.14, 23:14
      Bluza przyda się jako izolator ciepła.
      Weź ciuchy z długim rękawem i nogawką, żebyś nie zamarzł jak wylądujesz w Polsce w nocy. Niewiele jest hoteli w Marsa, które wymagają długich nogawek na kolacjach.
      I polecam wujka Google: www.meteoprog.pl/pl/weather/Marsaalam/11_15/#5
    • des4 Re: marsa wrzesień 05.09.14, 07:46
      we wrześniu nia ma takej potrzeby, wieczorem jest gorąco i parno, temp. nie spada poniżej 25C nad ranem...
    • anjolka77 Re: marsa wrzesień 24.09.14, 19:01
      Weź sobie na wszelki wypadek długie spodnie i bluzę. W dzień Ci nie będzie zimno, bo pogoda jest piękna też we wrześniu, ale wieczory już są chłodne.
      • kkk Re: marsa wrzesień 26.09.14, 10:54
        we wrześniu w Marsa Alam wieczory chłodne...? :) błagaaam :) 28 st. wieczorem (odczuwalna taka sama, nie wieje chłodny wietar) to nie jest chlód...
        Na wieczóir zawsze ubieram sie jak w gorące lato w Polsce ;) a nie jestem typem morsa
      • miriam_73 Re: marsa wrzesień 26.09.14, 11:13
        We wrześniu w Marsa wieczory chłodne??? No, pliiizzz.... Wczoraj było 28 stopni.
        Właśnie się pakuję na jutro. Poza bluzą na drogę nie zamierzam zabierać nic ciepłego. Nie ma takiej potrzeby.
        • kkk Re: marsa wrzesień 26.09.14, 11:20
          miriam... kto był ten wie ;) chyba nie ma sensu przekonywac co niektórych że w Egipcie jest ,ciepło' :)
          Mnie też się pytają jak wracam z majowego wypoadu do Marsa... ,a tam JUŻ ciepło jest; ???
          - taaaa, z 50 st., na słońcu a woda jak w wannie... ale chyba nie wierzą ;)

p.s. zazdroszee ciepełka, zwłaszcza o tej porze :) ehh
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka