hadriank90 04.09.14, 21:42 Witam w sobotę lecę do Marsa i mam pytanie czy przyda się jakaś bluza czy długie spodnie na wieczór czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
egiptor Re: marsa wrzesień 04.09.14, 22:34 Przydadzą się na wyjście na kolację, jak wymaga tamtejszy obyczaj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
egiptor Re: marsa wrzesień 05.09.14, 00:14 Ja w Brayce (Royal) wszystkie kolacje obsłużyłem w długich nogawkach i rękawkiem do łokcia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: marsa wrzesień 05.09.14, 07:45 jakie obyczaj, chyba jakiś nowy, bo ani w Abu Dabbab, anni sa Brayce go nie było Odpowiedz Link Zgłoś
egiptor Re: marsa wrzesień 05.09.14, 09:43 Ten obyczaj jest akurat starszej daty i nieśmiało wspominany przez niektóre elegancje. Nowe obyczaje to ostentacyjne opalanie się topless na oczach egi-ptaków, uczęszczanie na lancze czy dinery w pomiętolonych podkoszulkach i mokrych gaciach, albo ze sznurówką m-dzy pośladkami. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: marsa wrzesień 05.09.14, 17:42 między mokrymi gaciami plażowymi, a głupawym lnianym wdziankiem na hotelowe stołówce, jest 1000 i jedna możliwość swoją drogą staraj się konfabulować lepiej zaludniając hotelowe stołówki o 7-8 wieczorem tłumami w mokrych gaciach...:) Odpowiedz Link Zgłoś
egiptor Re: marsa wrzesień 05.09.14, 19:17 Nie konfabuluję o tłumach, zwracam uwagę na tłumoków. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: marsa wrzesień 05.09.14, 20:29 Ja na szczęście na wakacjach mam tysiąc innych zajęć, niż "zwracanie uwagi". Póki nikt mi nie pluje do talerza, zwisa mi i powiewa co robią inni. Ale rozumiem, na forach jest sporo takich, których głównym zajęciem wakacyjnym jest gorszenie się, dziwowanie i wyrażanie innych niesmaków, a potem zapodawanie tego w sieci :D Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: marsa wrzesień 05.09.14, 23:06 rozumiem, bo czytam fora turystyczne, więc podzielam opinię śp. S. Lema :) Odpowiedz Link Zgłoś
dziadzio Re: marsa wrzesień 14.09.14, 19:50 Tia... nie ma nic bardziej fascynującego niż podziwianie owłosionych, zazwyczaj męskich, odnóży w klapkach podczas kolacji, czy też widok kępy kłaków pod ramieniem osobnika sięgającego po sałatkę, a przybyłego na kolację w podkoszulku. Na szczęście istnieją takie hotele (Sentido, Fayruz), gdzie obsługa sugeruje takim gościom posiłek na zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 Re: marsa wrzesień 14.09.14, 21:45 wierzę ci i twoim doświadczeniom związanym z zaglądaniem pod sąsiadujące stoliki w w celu oceny męskich kończyn dziwne zainteresowanie, ale żyjemy w wolny i tolerancyjnymi kraju :D btw....depilujesz pachy, józiu? Odpowiedz Link Zgłoś
egiptor Re: marsa wrzesień 14.09.14, 22:13 gringo68 napisał: > wierzę ci i twoim doświadczeniom związanym z zaglądaniem pod sąsiadujące stolik > i w w celu oceny męskich kończyn > dziwne zainteresowanie, ale żyjemy w wolny i tolerancyjnymi kraju :D > btw....depilujesz pachy, józiu? Wierzę Ci józiu i Twoim doświadczeniom, że zbierasz sałatkę spod sąsiednich stolików :D Odpowiedz Link Zgłoś
dziadzio Re: marsa wrzesień 15.09.14, 12:52 a wiesz, na to nie wpadłem, żeby zaglądać pod stoliki. Widać zawsze się może człowiek czegoś na forum nauczyć... grunt to wypowiedź bywałego w świecie praktykanta. Z drugiej strony zazdroszczę ci (tak prymitywie, też z małej litery) zadzierania nosa, że aż nie widzisz otoczenia. Co do depilacji, to wymyślono koszule z krótkimi rękawami... używasz czasem? - wierz mi na słowo, czasem wypada wdziać tak ekstrawagancki strój. Wiem, że będziesz wyróżniać się w swoim wyglądem we własnym środowisku... ale za to nie będziesz świecił niechlujstwem przy posiłku. Odpowiedz Link Zgłoś
egiptor Re: marsa wrzesień 06.09.14, 22:58 Przegapiłem. Łoł! Lancz o 7-8 wieczorem? Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: marsa wrzesień 07.09.14, 11:04 Lunch nie, kolacja jak najbardziej. Lunch powszechnie podaje się też w hotelowych restauracjach barach/plażowych , gdzie pareo albo koszulka do szortów plażowych jest oałkowicie na miejscu. A poza tym, podkręcanie się tym co robią i jak ubierają się inni, a potem rozwodzenia się nad tym na fporach, sugeruje dośc specyficzne wakacyjne zainteresowania :) Odpowiedz Link Zgłoś
kkk Re: marsa wrzesień 08.09.14, 10:12 wrzesień w Marsa? :) uprujesz się wieczorem jeśli założysz coś cieplejszego, jest blisko 30 st. ;) Nauczyłam się jadąc do Egiptu że nic z długim rękawem ani coepłego na pewno mi się nie przyda! a wrzesień to jak dla mnie jeszcze zbyt goraco żeby tam jechać Odpowiedz Link Zgłoś
ceide.fields Re: marsa wrzesień 08.09.14, 11:30 Piękny kraj, ale ludzie jadący tam latem to dla mniej jakiś kosmos. Byłam kiedyś na początku września w Emiratach gdzie klimat podobny i myślałam, ze ducha wyzionę po wyjściu z hotelu. Fajnie jest w Egipcie w kwietniu albo w listopadzie, chociaż jesienią dni są stanowczo za krótkie. Odpowiedz Link Zgłoś
olianaa Re: marsa wrzesień 04.09.14, 23:14 Bluza przyda się jako izolator ciepła. Weź ciuchy z długim rękawem i nogawką, żebyś nie zamarzł jak wylądujesz w Polsce w nocy. Niewiele jest hoteli w Marsa, które wymagają długich nogawek na kolacjach. I polecam wujka Google: www.meteoprog.pl/pl/weather/Marsaalam/11_15/#5 Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: marsa wrzesień 05.09.14, 07:46 we wrześniu nia ma takej potrzeby, wieczorem jest gorąco i parno, temp. nie spada poniżej 25C nad ranem... Odpowiedz Link Zgłoś
anjolka77 Re: marsa wrzesień 24.09.14, 19:01 Weź sobie na wszelki wypadek długie spodnie i bluzę. W dzień Ci nie będzie zimno, bo pogoda jest piękna też we wrześniu, ale wieczory już są chłodne. Odpowiedz Link Zgłoś
kkk Re: marsa wrzesień 26.09.14, 10:54 we wrześniu w Marsa Alam wieczory chłodne...? :) błagaaam :) 28 st. wieczorem (odczuwalna taka sama, nie wieje chłodny wietar) to nie jest chlód... Na wieczóir zawsze ubieram sie jak w gorące lato w Polsce ;) a nie jestem typem morsa Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: marsa wrzesień 26.09.14, 11:13 We wrześniu w Marsa wieczory chłodne??? No, pliiizzz.... Wczoraj było 28 stopni. Właśnie się pakuję na jutro. Poza bluzą na drogę nie zamierzam zabierać nic ciepłego. Nie ma takiej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
kkk Re: marsa wrzesień 26.09.14, 11:20 miriam... kto był ten wie ;) chyba nie ma sensu przekonywac co niektórych że w Egipcie jest ,ciepło' :) Mnie też się pytają jak wracam z majowego wypoadu do Marsa... ,a tam JUŻ ciepło jest; ??? - taaaa, z 50 st., na słońcu a woda jak w wannie... ale chyba nie wierzą ;) p.s. zazdroszee ciepełka, zwłaszcza o tej porze :) ehh Odpowiedz Link Zgłoś