Dodaj do ulubionych

Konieczne obuwie??

IP: 81.210.102.* 06.09.04, 09:48
Mam pytanie, czy zaopatrzyć się koniecznie w jakies obuwie do wody, czy mozna
spokojnie korzystać z kapieli morskich bez obaw?
Obserwuj wątek
    • madzia112 Re: Konieczne obuwie?? 06.09.04, 10:05
      Nawet w miejscach, gdzie jest piaszczyste zejście do wody lepiej mieć obuwie -
      piasek w niczym nie przypomina naszego bałtyckiego, a ponadto można nadepnąć na
      ostry odłamek muszli. Tam gdzie jest rafa- absolutnie w butach ! Nadepnięcie na
      jeżowca lub skaleczenie stopy na ostrej krawędzi rafy może skutecznie popsuć Ci
      urlop. Buty radzę zakupić w Polsce - taniej. Jak Ci się nie uda, to też nie
      problem bo tam to artykuł pierwszej potrzeby i dostać można wszędzie.
      • Gość: olcia Re: Konieczne obuwie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 10:39
        niestety do Egiptu tylko w butach, nawet na plażach hotelowych zdarzają sie
        niebezpieczne rzeczy jak np bardzo ostre muszle czy jeżowiec. moge poradzić Ci
        ze ja kupowałam buty w makro i płaciłam za nie ok 15zł. pozdrawiam
        • Gość: Kasia Re: Konieczne obuwie?? IP: 81.210.102.* 06.09.04, 12:42
          Olcia czy to byly takie zwykle plastikowe sandaly do wody?? czy cos extra?
          pozdr
          • madzia112 Re: Konieczne obuwie?? 06.09.04, 14:37
            Też kupowałam takie buty w makro - są zabudowane i mają malutkie otworki. W
            sandałach może być różnie, bo chodzi tu o zabezpieczenie stopy, ale także aby
            nic do buta bokiem się nie wbiło. Tenisówki - OK ale jak jedziesz na tydzień,
            na dłużej -bałabym się, że się rozlezą. A plastik wiadomo - wytrzyma. Ponadto
            takie buty posłużą w następnych sezonach - moje przetrwały intensywne
            dwutygodniowe używanie w stanie idealnym :-)
            • nikt0 Re: Konieczne obuwie?? 06.09.04, 18:18
              na miejscu kupisz za 30 LE [16 zł] fajne butki do chodzenia po rafie- gumowa
              podeszwa i piankowa góra- konieczne też są ze względu na temperaturę pisaku:-)))
              • eryk2k1 Re: Konieczne obuwie?? 07.09.04, 12:37
                a gdzie sie kupi tam tak tanio? Jade do hurghady i wlasnie chodzilem dzisiaj po
                sklepach i nie moge znalezc nic!
                pisali tutaj ludzie ze macro, tez bylem i juz nie ma w krakowie.moze u was
                gdzies w miastach sa jeszcze?
                Pozdr.
                Arek
                • poganka_m Re: Konieczne obuwie?? 07.09.04, 13:14
                  eryk2k1 napisał:

> a gdzie sie kupi tam tak tanio? Jade do hurghady i wlasnie chodzilem dzisiaj
                  po
                  >
                  > sklepach i nie moge znalezc nic!
                  > pisali tutaj ludzie ze macro, tez bylem i juz nie ma w krakowie.moze u was
                  > gdzies w miastach sa jeszcze?

W kwietniu byłam w Hurghadzie i widziałam takie buty jak opisuje nikt0 w jednym
                  ze sklepików w Sekalli zaraz za Jokerem. Chyba były nawet tańsze niż 20 LE.
                  > Pozdr.
                  > Arek
    • Gość: efka Re: Konieczne obuwie?? IP: 81.219.144.* 06.09.04, 10:43
      Wystarczą zwykłe tenisówki.
    • Gość: zzx Re: Konieczne obuwie?? IP: *.dgt.com.pl 06.09.04, 17:34
      W Sharmie całkowicie zbędne. Ponieważ rafa sięga do samego brzegu - do wody
      schodzi się tylko po pomostach, a z pomostu od razu na głęboką wodę.
      • mwm Re: Konieczne obuwie?? 06.09.04, 18:15
        Nieprawda, ze w Sharmie obuwie jest zupelnie zbedne! W moim hotelu oprocz
        zejscia z pomostu od razu na gleboka wode, byla tez normalna plaza z normalnym
        wejsciem do morza! Bez obuwia lepiej nie ryzykowac wchodzenia do morza. Ale
        zanim kupisz obuwie, to zastanow sie nad kolorem :-) To nie zart. Ja kupilam
        niebieskie - bardzo fajne z dziureczkami (za 20 zl), ale po wejsciu do wody
        zaatakowaly mnie pokolce - dosc grozne ryby, ktore maja jadowity kolec w
        ogonie! Pokolce mylily moje chabrowe buty z rybami w tym kolorze (pewnie nie
        bardzo sie lubia). Dlatego - aby uniknac podobnych niespodzianek - lepiej kupic
        czarne buty. Pozdrawiam - malgosia
        • madzia112 Re: Konieczne obuwie?? 06.09.04, 18:57
          Z tymi niebieskimi butami to prawda - mój mąż ma właśnie takie buty i wzbudzały
          wielkie zainteresowanie tych ryb ( ja mam czarne buty ). Czasem pomost jest
          śliski i na bosaka może być niebezpiecznie. A przy moim hotelu też był i pomost
          i piaszczyste wejscie do morza.
        • madzia112 Do mwm 06.09.04, 18:58
          • madzia112 Re: Do mwm 06.09.04, 19:05
            A w którym hotelu byłaś - bardzo mnie to interesuje, bo rzadko spotkać można i
            piaszczyste zejście i rafę - czy to plaża publiczna , czy daleko od hotelu ?
            • Gość: cleo Re: Do mwm IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 06.09.04, 19:34
              obowiązkowo buty, jeśli ci stopy miłe
            • mwm Re: Do madzi112 06.09.04, 20:59
              Plaza, o ktorej pisalam nalezala do hotelu Holiday Inn Resort (w Sharmie). A w
              ubieglym roku bylam w Long Beach Hilton w Hurghadzie - i tez byla piekna,
              kilometrowa plaza piaszczysta z wejsciem do morza po piaszczystym dnie (dopiero
              po tej lagunie - cudowna rafa). W Sharmie zejscie do morza (w moim hotelu) bylo
              zdecydowanie gorsze niz w Hurghadzie.
              Pozdrawiam :-) Malgosia
    • Gość: vega Re: Konieczne obuwie?? IP: *.tpnets.com 06.09.04, 21:01
      ja bylam w hotelu Roma i bardzo mi sie buty przydaly, poniewaz chociaz zejscie
      bylo piaszczyste sporo bylo tam pokruszonych muszli, ai rafa zaczynala sie dosc
      blisko
    • Gość: mopi Re: Konieczne obuwie?? IP: *.interecho.com / 62.233.170.* 07.09.04, 13:46
      a gdzie takie buciki w Hurghadzie???, bo w Makro juz dawno nie ma
      • poganka_m Re: Konieczne obuwie?? 07.09.04, 14:10
        Gość portalu: mopi napisał(a):

> a gdzie takie buciki w Hurghadzie???, bo w Makro już dawno nie ma

Już komuś odpowiadałam, widziałam je w Sekalli, za Jokerem, a poza tym z
        pewnością są też w wielu innych sklepikach. Ponadto można je kupić w sklepikach
        hotelowych, ale ceny mają z kosmosu (jak to w hotelach)
    • Gość: robwawa Re: Konieczne obuwie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 17:01
      Wyjeżdzam jutro i koniecznie chciałbym zabrać takie obówie! Opiszcie wygląd z
      czego są wykonane i czy ktoś wie czy w makro w Warszawie mogą jeszcze byc?
      • madzia112 Re: Konieczne obuwie?? 07.09.04, 17:20
        Były w sprzedaży w czerwcu, potem widziałam na letniej wyprzedaży, ale czy
        jeszcze są to raczej wątpliwe.
        • Gość: Kasia Re: Konieczne obuwie?? IP: 81.210.102.* 08.09.04, 08:59
          Dziekuje wam bardzo za tak wiele odpowiedzi, jutro wybiore sie na zukupy,
          ciekawe czy uda mi sie zdobyc takie obuwie...:))
          pozdr
      • Gość: mickowal Re: Konieczne obuwie?? IP: *.icpnet.pl 08.09.04, 18:58
        sa w makro w Poznaniu, gumowa podeszwa, gora chyba z pianki, 14-18 pln, sa tez cale z gumy chyba po 6
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka