Dodaj do ulubionych

Rosjanie juz nie polecą

08.11.15, 21:59
Nie polecą tez Brytyjczycy.
Ani Holendrzy.
Ani Niemcy.
Polecą Polacy. Czemuś biedny? Boś głupi. Czemuś głupi? Boś biedny.
Ryzykować życie, bo sie straci dwa tysiące. Albo trzy.
Obserwuj wątek
    • aurinko5 Re: Rosjanie juz nie polecą 08.11.15, 22:48
      Niemcy codziennie przylatuja. A z UK tez dwa samoloty z turystami dzisiaj w HRG wylądowały. Anglicy tylko z SSH zrezygnowali.
      • damian2323 Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 00:06
        prorok jakis czy wroz? jak na razie lece 25go listopada z Londynu bo chce. w kazdej chwili moge przebookowac na inny kierunek ale nie mam zamiaru, chyba, ze UK zrobi jak Rosja... . nie wiem dlaczego ci ktorzy nie leca tak sie martwia o zdrowie i pieniadze tych, ktorzy wybieraja sie do Egiptu?
        • es-o-es Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 08:28
          Proszę o jakieś info. Mam wylatywać jutro rano do SSH i szczerze mówiąc mocno się zastanawiam. Nawet nie idzie o bezpieczeństwo podróży bo tu zakładam, że SSH to teraz najbezpieczniejsze lotnisko w Egipcie. Martwi mnie ta niby ewakuacja Rosjan, Niemców i Brytyjczyków. Boję się, że w na pół opustoszałym hotelu personel może zacząć grać w lolo i zamiast mile spędzonego czasu będzie syf kiła i mogiła. Jak to w końcu jest - lata tam ktoś oprócz polaków ? Nie wiem komu wierzyć, a jeśli mam się stresować czy w połowie pobytu MSZ nie uzna, że czas na ewakuacje to wolę olać wydane pieniądze i zostać w domu. Podrzućcie proszę jakimś info.
          • atednat Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 08:50
            Nie wiem dlaczego damian2323 myśli, że ci co nie lecą martwią się o tych pozostałych. Głównie chodzi o mentalność, której w całym świecie musimy się wstydzić. Dla przykładu, kto tam leci wystarczy przeczytać cytat z wypowiedzi es-o-es. Ręce opadają.
            "Boję się, że w na pół opustoszałym hotelu personel może zacząć grać w lolo i zamiast mile spędzonego czasu będzie syf kiła i mogiła."
            • es-o-es Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 08:59
              atednat - wklejasz cytat z d...py. Pisałem, że jestem spokojny (w moim mniemaniu) o bezpieczeństwo. Pytam jak tam wygląda sytuacja bo dokładnie w tym samym hotelu byłem rok temu (dla tego też rezerwowałem go na ten sezon) i 80% to byli rosjanie reszta to mieszanina brytyjsko-polsko-niemiecka. Skoro wszystkich stamtąd ściągają trochę się obawiam i tyle. ATEDNAT - pisałem też, że jeśli ma być średnio miło to oleję pieniądze i nie pojadę. Nie rób więc ze mnie cebulaka bo strasznie mnie zirytowałeś.
              • 4lata Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 09:39
                mam ten sam problem bo wybrałam konkretny hotel. obawiam się zmiany hotelu co byłoby nie do przyjęcia i tez lecę jutro i tez się zastanawiam;) z jakiego biura lecisz? ja z Sun&Fun
                • es-o-es Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 10:13
                  ITAKA ... kurcze hotel od zeszlego roku upatrzony, w zeszlym roku sprawdzony, czekalem na lasta i tu taki dzwon.... będę chyba próbował przerezerwować coś bo mam poważne obawy przed pobytem. A ty co myślisz robić ?
                  • 4lata Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 10:23
                    pakuję się:) dzwoniłam do biura, Pani powiedziała, że nikt nie zrezygnował (wylot z Warszawy), twierdzi, że hotele nie są zamykane i podobno trafię tam gdzie mam trafić. narazie jestem dobrej mysli, jade na lotnisko i jak cos to nie oddam bagażu:)
                    • es-o-es Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 10:39
                      Ja zmieniłem rezerwacje. Żona chce mnie zeżreć, ale jak mam lecieć i się zastanawiać czy będzie ok czy też nie to wolę nie lecieć. Na szczęście udało się (chyba) zmienić rezerwację na inny kierunek .. oczywiście za sporą dopłatą i do gorszego standardu - ale umówmy się - standardem z egiptem niewiele miejsc może się równać. No nic .. jak wszystko pyknie to pojadę zrelaksowany nacieszyć się słońcem i nic poza tym.
                    • zawsze-w-drodze Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 12:51
                      No skoro pani tak powiedziała... Trzeba pani słuchać. Na pewno bedzie pełen samolot. I na miejscu bedzie fajnie. Tak spokojnie. Pusto.
          • safcia.1 Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 10:46
            Udanego pobytu, jak widać Anglicy "mega zadowoleni" z warunków czekają na przyspieszony powrót do domu.
            www.dailymail.co.uk/news/article-3309465/Hugs-joy-British-tourists-arriving-home-Sharm-El-Sheikh.html
          • kasia_p45 Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 12:31
            es-o-es napisał(a):

Nawet nie idzie o bezpieczeństwo podróży bo tu zakładam, że SSH
            > to teraz najbezpieczniejsze lotnisko w Egipcie.

No tego to akurat nie byłabym taka pewna. Niedawno czytałam, że to lotnisko /Sharm el Sheikh/ jest bardzo skorumpowane i gdyby terroryści tak naprawdę chcieli to wysadziliby wszystkie samoloty. Ale ponieważ przemycają narkotyki taki stan rzeczy na lotnisku jest im bardzo na rękę.. Więc może za często nie będą wysadzać pojedynczych samolotów??..
            Będąc tam kilka lat temu sama doświadczyłam takiego małego skorumpowania przy odprawie bagażu w drodze powrotnej.. Przy każdej odprawie stał taki jakby pomocnik, który kasował po ileś $ za każdy odprawiany bagaż.. Nigdzie się z czymś takim nie spotkałam... nawet w Hurghadzie.. Mój mąż chciał nawet z nim dyskutować, że niby z jakiej racji.. Ale powiedziałam daj spokój i grzecznie daliśmy tych kilka dolców /dla świętego spokoju/..

Pewnie, że każdy decyduje za siebie ale dobrze mieć świadomość sytuacji. Może być tez tak, że wrócicie bez bagażu więc chyba warto nie brać za dużo rzeczy bo można je stracić.. łącznie z walizką :P
    • stary-kocur Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 09:04
      Nie polecą Rosjanie a wkrótce już nikt z Europy nie poleci. Islamiści osiągnęli swój cel, którym m.in. było opuszczenie Egiptu przez większość europejskich turystów. W następnej kolejności zrobią wszystko, aby ten kraj opuścili wszyscy przebywający tam cudzoziemcy, również pracujący i mieszkajacy w Egipcie. I prawodopodobnie przy cichym poparciu większości Egipcjan, którzy nas nienawidzą. Władze w Kairze też nie będą rozpaczać, bo w miejsce Europejczyków przyjadą turyści z krajów arabskich, którzy wreszcie poczują się jak u siebie ? będzie zakaz bikini na plaży, wprowadzą podział plaż na męskie i damskie, zakaz alkoholu itp. pomysły, o których już marzyli kilka lat temu Egipcjanie pod rządami prezydenta Mursiego i Bractwa Muzułmańskiego, za którym większość z nich tęskni nadal, czego dowodem jest dramatycznie niska frekwencja podczas wyborów zarówno tegorocznych parlamentarnych, jak i prezydenckich w 2014 r.
      Szkoda kierunku - bo i tanio, i pogoda cały rok no i stosunkowo niedaleko. Ale cóż - nic na to nie poradzimy.
      • safcia.1 Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 10:28
        do wylatujących: weźcie na wszelki wypadek spadochrony. To teraz niezbędnik gdy się lata nad tym regionem.
        • 4lata Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 10:38
          i paszport w odbyt żeby nie było problemu z identyfikacją zwłok;)
        • stary-kocur Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 11:01
          safcia.1 napisała:

> do wylatujących: weźcie na wszelki wypadek spadochrony. To teraz niezbędnik gdy
          > się lata nad tym regionem.

To było do mnie?
          Sorry, ale nie pisałem, że mam zamiar lecieć do Egiptu, więc swoje złośliwości skieruj do innych

• rajmundas Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 10:30
        Jeszcze niedawno narzekaliście na "ruskich". A teraz co będziecie tęsknić ?
        • safcia.1 Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 10:32
          słuszna uwaga! jakoś przycichli. podobnie jak wszyscy którzy tak zapewniali o bezpiecznym Egipcie. Taka Sandrula na przykład. Słuch o niej zaginął.Czyżby sama się ewakuowała?
          • ami.ra Re: Ręce opadają.... 09.11.15, 11:01
            Każdy ma swój rozum i wie gdzie kupuje wycieczkę.Egipt nigdy nie był krajem 100% bezpiecznym.Latamy tam bo tanio ciepło super morze rafki i dobre hotele.Zamachy były są i będą..Zresztą proszę podać kraj w którym jesteśmy pewni że nic takiego się nie przytrafi..Większość z was pisze tu aby tylko pisać .Zero normalnych tolerancyjnych odpowiedzi..
          • sandrula33 Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 16:26
            a właśnie nie ewakułowałam się z Egiptu, wręcz przeciwnie, byłam chwilę na naszej kochanej Polsce, ale już jestem w Hurghadzie, ale codziennie na morzu, dzisiaj wolne, safcia.1 ja nie zapewniam nikomu bezpieczeństwa, zawsze pisałam co ja odczuwam, dorośli ludzie sami niech podejmują decyzję o przylocie do Egiptu. Dzisiaj właśnie odleciał z nowego terminala mój znajomy do Berlina, na sam wjazd na teren lotniska 40 minut, każdy samochód sprawdzany dokładnie zaznaczam KAŻDY, nawet podwozie, już w Hurghadzie nikt nie przemyci żadnego napoju a jak ma się jakieś kosmetyki w podręcznym powyżej 100ml wyrzucają, ostatnia kontrola przed wejściem do Gate, bardzo była skrupulatna, to relacja mojego kolegi Polaka lecącego do Berlina, a Niemców, pełen samolot, i dwa kolejne CONDORAIR czekały na odlot. Ja tylko mam nadzieję że sytuacja w Egipcie unormuje się bo staje się tu sytuacja nie ciekawa, dla wszystkich szczególnie dla turystyki.
            • 1europejczyk11 Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 18:24
              Sandrula się nie -UWAGA ! :

ewaku Ł owała i była chwilę NA naszej Polsce.
              Gratulacje znajomości naszego pięknego języka ojczystego.

Daj znać ,jak się jednak będziesz ewakuowała lub też będziesz chwilę w Polsce, a nade wszystko odezwij się ,jak nauczysz się pisać poprawnie.
              Pozdrawiam i życzę więcej rozsądku oraz ,abyś tak nachalnie nie namawiała kobieto na ten beznadziejny, w tej chwili ,kierunek świadomych pewnego niebezpieczeństwa rozsądnych ludzi.
            • stary-kocur Sandrula 09.11.15, 20:26
              sandrula33 napisała:

>Ja tylko mam nadzieję że sytuacja w Egipcie unormuje się bo staje się
              > tu sytuacja nie ciekawa, dla wszystkich szczególnie dla turystyki.

Sytuacja w Egipcie niestety nie unormuje się szybko. Jakiś czas temu miałem okazję rozmawiać z Egipcjaninem mieszkającym w Polsce. Kiedyś planował że może wróci do Egiptu ale teraz nawet nie chce o tym słyszeć, przynajmniej, dopóki władza w Kairze się nie zmieni. Jego zdaniem kraj zmierza coraz szybciej ku upadkowi a rząd myśli tylko o sobie i swoich zyskach, kwitnie korupcja z którą nikt nie walczy a obywatele nic rządzących nie obchodzą. Poza tym tam nadal większość ludzi popiera Bractwo Muzułmańskie ale ci ludzie stracili już nadzieję, że wróci ono szybko do władzy i zrobi porządek. Turystyka jako taka zupełnie nie padnie bo europejczyków zastąpią turyści z krajów arabskich ale oni nastawieni są tylko na leżenie przy basenach i raczej na nurkowanie nie popłyną a przynajmniej nie w takiej ilości jak turyści z zachodu. Wycieczki fakultatywne też zainteresują ich w niewielkim stopniu więc lokalne biura w Sharm czy Hurghadzie i bazy nurkowe prędzej czy później padną. Na Twoim Sandrula miejscu naprawdę bym się ewakuował z Egiptu póki jeszcze czas. No ale to twoja decyzja i Twoje życie
        • stary-kocur Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 11:07
          rajmundas napisał:

> Jeszcze niedawno narzekaliście na "ruskich". A teraz co będziecie tęsknić ?

Nie chodzi o tęsknotę za "ruskimi". Po prostu szkoda, że ten względnie tani kierunek został utracony. My i tak od dłuższego czasu latamy w inne miejsca ale weź pod uwagę, że wiele rodzin z dziećmi, utrzymujących się z najniższej krajowej albo z zasiłków w ogóle teraz nie wyjedzie nigdzie na wakacje, bo nie stać ich będzie na Malediwy czy choćby Kubę albo nawet Grecję. Po prostu szkoda dzieciaków, które lato i ferie spędzą w domu
          • es-o-es Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 11:49
            Odpuściłem sobie jednak temat jutrzejszego wylotu do Egiptu. Zmieniłem rezerwację na inny kierunek. Szkoda, że nie ma jak sprawdzić realnej sytuacji w egipskich hotelach, bo pewnie rozwiałoby to u wielu osób wątpliwości jechać/nie jechać. Sam niechętnie zmieniam cel podróży, ale nie mam pojęcia jak wygląda sytuacja w hotelu w którym zdecydowaną większość gości stanowili Rosjanie (których towarzystwo mi odpowiada). Obawiałem się, że będzie nas tam niewielu i oprócz ewentualnych niedogodności hotelowych, czułbym się tam mało komfortowo. Szkoda, bo jak pisałem już w tym hotelu byłem i koniecznie chciałem zawitać tam znowu. Szkoda także, że ten kierunek (przynajmniej dla mnie) można na dłuższy czas skreślić.
          • kolpik124 Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 12:31
            No tu już walnąłeś jak oszołom. Rodziny zasiłkowe czy z najniższą krajową liczę pieniądze czy wysłać dziecko na tydzień na kolonie nad pobliską rzeczkę, a ty wyjeżdzasz tekstami o wczasach w Egipcie.
            • zawsze-w-drodze Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 12:57
              Wszystkim lecącym teraz do Sharm powinno sie podsuwać do podpisania oswiadczenie, że zdają sobie sprawę, że ich ubezpiecznia nie działają w przypadku zamachów terrorystycznych i aktów wojny oraz, że nikt im nie zwróci kosztów leczenia, transportu, pozostawionego bagażu itp. Potrzebne by było tez oswiadczenie, że w przypadku konieczności ich ewakuacji przez państwo (albo ich trumien) koszty poniosą sami lub ich rodziny. Jak podpiszą -niech lecą. Im mniej kretynow tym lepiej.
              • damian2323 Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 14:07
                a ja dalej powtarzam - nie lecisz, nie martw sie o innych! kto chce niech leci, kto nie to nie. proste. i nie chodzi tu o mentalnosc polakow, jakbyscie poznali blizej np. anglikow, tak tu wychwalanych i cytowanych, zupelnie zmieniliscie by zdanie o nich! potrafia byc gorsi nie tylko od ruskich.....
                powiem tak - przezylismy najazd szwdzki, przezylismy i radziecki, rade damy z arabami :)
                A tak cos na rozweselenie tematu: znalazlem dzis w necie:

Z pamiętnika terrorysty.
                Dzień 1
                Od miesiąca przygotowywaliśmy się do ataku na Polskę. Teraz jestem razem z wieloma innymi, którzy są gotowi oddać życie za wiarę na miejscu. Na lotnisku, co prawda zgubiła się część bagaży, ale dużo zostało. Pobili nas łysi panowie w spodniach z paskami. Wynajęliśmy pokój w hotelu.

Dzień 2
                Razem z Al-Muzharedinem i Olazeherem podłożyliśmy bombę w samochodzie i poszliśmy oglądać wiadomości. Ponieważ nic nie mówili o samochodzie-pułapce, poszliśmy sprawdzić co się stało. Z samochodu zniknęły - radio, wycieraczki, pokrowce na fotele, lusterka, blokada na kierownice oraz bomba. Pobili nas łysi panowie w spodniach z paskami.

Dzień 3
                Dzisiaj odpoczywamy po porażce. Pobili nas łysi panowie. Maja nam przysłać dodatkowy sprzęt z naszego kraju. Wieczorem posłaliśmy 5 naszych z najtwardszymi łbami do baru, mieli zapić Polaków na śmierć. Wszyscy polegli w boju, pomodliliśmy się za nich. Pobili nas łysi panowie.

Dzień 4
                Ponieważ ukradli nam telewizor z hotelu, słuchamy radia. Chrześcijański, polski przywódca duchowy jest jeszcze gorszy niż nasz! Nienawidzi Żydów i Masonów, którzy chcą zniszczyć polski naród. Czyżby ktoś nas ubiegł? Mamy nadzieje, ze o. Rydzyk nie dowie się o nas, póki będziemy w tym kraju. Nie pobili nas łysi panowie, bo siedzimy w domu.

Dzień 5
                Trwają przygotowania do zburzenia pałacu kultury. Miał przyjść dzisiaj sprzęt, ale wszystko zgubiło się na poczcie, doszła tylko paczka z instrukcjami, jak używać broni, która nie doszła. Oglądaliśmy "M jak Miłość", Alezhebar popłakał się.

Dzień 6
                Wysłaliśmy kopertę z wąglikiem do Polskiego Prezydenta. Nie doszła. Pobili nas łysi panowie.

Dzień 7
                To dzisiaj punkt kulminacyjny, burzymy Pałac Kultury. Z braku ładunków wybuchowych, kupiliśmy dobre niemieckie łopaty w supermarkecie i podkopujemy fundamenty. Łopaty połamały się. Pobili nas łysi panowie.

Dzień 8
                Dzisiaj Al-Quaherezejuan podjął się samobójczej misji! Wbiegnie z bomba do supermarketu i zdetonuje ja. Wrócił po 6 godzinach. Najpierw ukradli mu bombę, potem pobili go łysi panowie.

Dzień 9
                Polacy wybrali sobie nowego prezydenta. Wracamy do kraju. Polska sama świetnie sobie radzi bez naszych zamachów
                • safcia.1 Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 14:11
                  "damy radę z arabami". ignorant czy półgłówek?
                  • josia131 Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 15:02
                    Ja też miałam leciec jutro z Katowic do sharmu z sun fun - zrezygnowałam
                    zwrot ma być jak w umowie- 5% wartosci wycieczki.......... żal
                    • es-o-es Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 15:12
                      Trochę szkoda pieniędzy, ale to tylko pieniądze. Są ważniejsze sprawy. Byleśmy zdrowi byli :)
                    • rajmundas Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 15:12
                      Żal to dopiero będzie jak wrócą cali i szczęśliwi Ci co nie zrezygnowali.
                  • damian2323 Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 18:06
                    Teraz to sie nazywa dyslektyk, kiedys na takich mowiono osiol, a skoro nie potrafisz przepisac poprawnie nawet trzech wyrazow mozesz byz zarowno ignorantem jak i polglowkiem, jezeli rozumiesz wogole znaczenie tych slow.
                    • rajmundas Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 18:30
                      damian2323 napisał:

> Teraz to sie nazywa dyslektyk, kiedys na takich mowiono osiol, a skoro nie potr
                      > afisz przepisac poprawnie nawet trzech wyrazow mozesz byz zarowno ignorantem ja
                      > k i polglowkiem, jezeli rozumiesz wogole znaczenie tych slow.

Dziękuje.
                      • magnuna Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 18:58
                        Poleciałam do Egiptu dzień po zamchu na WTC. Cała rodzina miała wątpliwości ale postawiłam na swoim (z perspektywy czasu chyba nazwałabym to głupotą). I co? Niewielu białych turystów i w hotelach i na ulicach Hurghady. Klienci hoteli to głównie rodziny arabskie. Baseny w naszym hotelu praktycznie należały do nas. Obsługa taka jak zawsze czyli robimy co musimy, a jak jest nadzieja na bakszysz to bardziej się przyłożymy. W sumie dziwne to było. Ale okazało się, że na rejs po Nilu znalazł się komplet turystów. Mimo, że na ekranach wszystkich TV cały czas był pokazywany zamach na WTC, nie czuliśmy atmosfery strachu czy wrogości, nic z tych rzeczy. Po prostu było "luźniej" niż zwykle:) W tej chwili nie można być pewnym czy dla odmiany nie wysadzą każdego innego samolotu...niestety:(
                      • li1210 Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 19:07
                        DO WSZYSTKICH tutaj dających dobre rady .Mam kilka dni wolnego i trochę wolnej kasy .Chcę gdzieś polecieć .Poradżcie gdzie polecieć ,żeby było bezpiecznie ?Macie jakiś pomysł ?
                        • kasia_p45 Re: Rosjanie juz nie polecą 09.11.15, 20:01
                          li1210 napisała:

> DO WSZYSTKICH tutaj dających dobre rady .Mam kilka dni wolnego i trochę wolnej
                          > kasy .Chcę gdzieś polecieć .Poradżcie gdzie polecieć ,żeby było bezpiecznie ?Ma
                          > cie jakiś pomysł ?

KANARY :P
                        • 1europejczyk11 Re: Rosjanie juz nie polecą 10.11.15, 08:09
                          Zależy ile masz tej wolnej kasy.Ja wybieram się na rejs po Karaibach.O tej porze roku 3 dychy z termometru nie schodzi ,a i woda cieplutka ,oscyluje w granicach 27 ,28 stopni.
                          Polecam :)
                          • kasia_p45 Re: Rosjanie juz nie polecą 10.11.15, 11:57
                            A nie ma tam teraz pory deszczowej?..
                          • werkaem Re: Rosjanie juz nie polecą 10.11.15, 12:16
                            Jak ktoś ma tylko trochę kasy i kilka dni wolnego to raczej nie Karaiby, bo tam trzeba więcej kasy niż trochę i więcej dni niż kilka (raczej kilkanaście bo sam przelot na miejsce trwa ok. 11 godzin).
                            • kasia_p45 Re: Rosjanie juz nie polecą 10.11.15, 12:37
                              Ale Kanary już można brać pod uwagę :))
                              • li1210 Re: Rosjanie juz nie polecą 11.11.15, 19:02
                                li1210 Kanary -? No tak lot krótki -tyle wytrzymam w samolocie -byłam kilka razy ale " klimat " nie ten .Woda taka sobie .Europa jakoś mnie nie rajcuje .Długiego lotu nie wytrzymam .Dzięki za rady . A te bomby w samolotach mogą być wszędzie.
                      • damian2323 Re: Rosjanie juz nie polecą 10.11.15, 18:19
                        Sorry rajmundas TO NIE BYLO DO CIEBIE tylko safci
          • kasia_dwa Re: Rosjanie juz nie polecą 10.11.15, 15:07
            "weź pod uwagę, że wiele rodzin z dziećmi, utrzymujących się z najniższej krajowej albo z zasiłków w ogóle teraz nie wyjedzie nigdzie na wakacje, bo nie stać ich będzie na Malediwy czy choćby Kubę albo nawet Grecję. "

Czy Ty myślisz, że takie rodziny gdziekolwiek wyjeżdżają na wakacje? Ich nie stać na żaden wyjazd, jak utrzymują się z najniższej krajowej, nie mówiąc o wyjazdach zagranicznych...
            • janan2 Re: Rosjanie juz nie polecą 10.11.15, 18:50
              @ kasia_dwa.
              Sorki!A czy Ty myślisz,że o to chodziło!?
              To ukryta ironia.Chodziło o podkreślenie jacy to bidule jadą do Egiptu!Autor stwierdzenia miał na myśli taki "poślad" i "gorszy"element ludzki. jaki tam się w Egipcie pojawia na wywczasach!Daje tym samym do zrozumienia,że stać go na Malediwy czy Kubę ,a nie "bidakierunek" typu Egipt, czy tam jakiś pobliski kierunek.Tym samym urasta do roli krezusa.Po co się podniecać!?

Nie stać Cię na wyjazdy za najniższą krajową,albo zasiłek dla bezrobotnych czy inny socjal,aby tam się znależć!?Tak jak u mnie bywało od zawsze i to kilka razy w roku... i o ile wiem u Ciebie także he he.Musisz tak rosnąć tym sposobem,czy wystarczy pogłaskać po główce, albo po brzuszku,żeby się czknęło z trgo frasunku.Wez!Szkoda polemizować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka