Dodaj do ulubionych

karta vodafone

09.02.16, 13:01
potrzebuję szybkiej porady:):. w styczniu jak byłam w marsa kupiłam kartę vodafone a na niej 3 gita neta. Wszystko śmigło bez zarzutu, wykorzystałam może 1/3 transferu. Teraz karta leży sobie i czeka na wyjazd czerwcowy. No i moje pytanie, czy jak ją w czerwcu wsadzę do telefonu to będzie działa i będę mogła skorzystać z reszty tego transferu, czy ewentualnie jakiś sms i mogę ją aktywować doładować i za ile. Bo słyszałam że jak w miesiąc nie wykorzystasz to ci wszystko przepada. No i czy w takim wypadku można po czasie tą kartę doładować czy już na śmietnik i trzeba kupić nową. Będę wdzięczna za poradę.
P.S. jak ja tęsknie ...............:)
Obserwuj wątek
    • sandrula33 Re: karta vodafone 10.02.16, 13:29
      Witam, mieszkam w Egipcie, więc troszkę się orientuję, no niestety po miesiącu przepada ci internet ale jak wrócisz do Egiptu spokojnie możesz zrobić doładowanie.
      • mygdu Re: karta vodafone 11.02.16, 07:31
        Sandrula a to doładowanie to jak wygląda, bo wyczytałam że musze kupić jakąś kartę ze zdrapką i wpisać potem kod, ale kurde jak dostanę instrukcję po arabsku to sobie będę mogła tą zdrapkę w du.... wsadzić:):)
      • dariusznow Re: karta vodafone 11.02.16, 11:49
        sandrula a telefoniczne tez są po miesiącu dezaktywowane? mam swoja już kilka lat i szkoda by było, pewnie w salonie mogą ją aktywować.
        • mygdu Re: karta vodafone 11.02.16, 13:17
          na tej mojej miał być net i jakieś tam minuty na rozmowy telefoniczne. No nic na lotnisku powiem że chce doładować. Orientujecie się ile takie doładowanie 1 lub 3 giga kosztuje, żebym wiedziała czy mnie w balona nie robią. :)
    • dariusznow Re: karta vodafone 10.02.16, 13:30
      powinna działac, ale na wszelki wypadek podejdź na lotnisku do staiska vodafone i poproś o sprawdzenie i profilaktycznie doładuj za np 20 le
      Ja tak przez 2 lata korzystałem z karty a w grudniu niestety coś się sypnęło - po 2 dniach normalnej pracy

Było to w Marsa więc praktycznie brak możliwości interwencji. Miejscowi twierdzili, że minął termin ważności karty

Jak to w Egipcie nie ma nic pewnego

Jeśli będziesz w Hurghadzie to vis a vis Segula jest salon gdzie wszystko załatwisz

czerwca zazdraszczam...
      • ucho03 Re: karta vodafone 10.07.16, 19:58
        dariusznow napisał:

> powinna działac, ale na wszelki wypadek podejdź na lotnisku do staiska vodafone
        > i poproś o sprawdzenie i profilaktycznie doładuj za np 20 le
        > Ja tak przez 2 lata korzystałem z karty a w grudniu niestety coś się sypnęło -
        > po 2 dniach normalnej pracy
        >
        > Było to w Marsa więc praktycznie brak możliwości interwencji. Miejscowi twierdz
        > ili, że minął termin ważności karty
        >
        > Jak to w Egipcie nie ma nic pewnego
        >
        > Jeśli będziesz w Hurghadzie to vis a vis Segula jest salon gdzie wszystko załat
        > wisz
        >
        > czerwca zazdraszczam...
        >
        dariusnow jesteś pewny że takie udostępnianie w sieći twoich filmów jest legalne ?
    • mygdu Re: karta vodafone 11.02.16, 07:30
      dzięki bardzo za podpowiedzi. No kartę załatwiał mi znajomy Egipcjanin i powiedział (o ile dobrze go zrozumiałam:):) że będzie działać przez miesiąc. Z kolei drugi haha powiedział, że jak przyjadę to on mi ją doładuje bez problemu. Ale ja tam za bardzo im nie ufam więc wolę sama to sobie załatwić. W Hiltonie jest wifi darmowe i może to wystarczy albo podejdę do vodafona na lotnisku i zapytam czy to się jeszcze do czegoś nada ta karta. Myślałam, że można jakoś przez neta w Polsce sobie doładować ale chyba nie da rady.
      • dariusznow Re: karta vodafone 11.02.16, 11:46
        swego czasu coś pisali na forum o portalach gdzie można doładować, ale nie wiem czy to dobra opcja
        najlepiej na miejscu (lotnisko, salon) doładuj i po temacie
        ze zdrapka nie ma problemu, jest instrukcja po ang bardzo prosta, gdzieś mam zapisane ale bez problemu doładujesz, ale polecam w salonie to zrobić
    • rrotek Re: karta vodafone 27.06.16, 16:05
      Mam pytanie ile taka karta kosztuje w egipcie i ile ma gb ?
      • jacek779 Re: karta vodafone 29.06.16, 12:10
        Marsa Alam - lotnisko, 3,5 GB 29 Euro razem ze starterem. maj 2016r
        • eryk-555 Re: karta vodafone 29.06.16, 16:10
          Cytat z wczorajszego postu na wakacje.pl

Uważajcie na zakup karty na lotnisku. Kupilam dwie karty jedną 3gb, drugą 1,2gb. Zaplaciłam 41? i co ? I okazało się, ze nie mam pakietu internetowego, a na koncie mam funty. Tracić mnie chce. Jak kupujecie karty czy doładowanie to niech sprawdzą przy Was czy jest pakiet. Mi gosciu kręcił i nie sprawdził i wiem już dlaczego. Na lotnisku jest tylko stoisko Vodafone i to tam mnie naciągnęli.
          • alex_spike Re: karta vodafone 30.06.16, 09:29
            Na lotnisku w Hurghadzie?
            • eryk-555 Re: karta vodafone 30.06.16, 15:18
              W Marsa Alam
              • przejot Re: karta vodafone 08.07.16, 08:57
                Wczoraj wróciłem z Hurghady do Szczecina. Mam aktywną egipską kartę SIM Vodafone, kupioną w salonie vodafone w centrum handlowym Senzo Mall, ważną do końca miesiąca z pakietem 3,5GB, którego nie udało mi się nawet w połowie wykorzystać (koszt 25+65LE). Wystarczyło w Egipcie włożyć tę kartę do telefonu bez SIMlocka i działa bez problemu (sprawdzałem na 2 telefonach), nie pyta o jakieś dodatkowe hasła, a ponadto na stronie //vodafone.com/eg/usb można sprawdzić w jęz. angielskim informacje o bieżącym wykorzystaniu. Przed wyjazdem czytałem, że vodafone zablokował Skype'a. Dziwne, bo dzwoniłem ze skype'a na komórkę w Polsce i nie było problemu (około 3 min. rozmowy kosztowało mnie chyba ze 40groszy).
                • ucho03 Re: karta vodafone 09.07.16, 11:53
                  przejot napisał:

> Wczoraj wróciłem z Hurghady do Szczecina. Mam aktywną egipską kartę SIM Vodafo
                  > ne, kupioną w salonie vodafone w centrum handlowym Senzo Mall, ważną do końca m
                  > iesiąca z pakietem 3,5GB, którego nie udało mi się nawet w połowie wykorzystać
                  > (koszt 25+65LE). Wystarczyło w Egipcie włożyć tę kartę do telefonu bez SIMlocka
                  > i działa bez problemu (sprawdzałem na 2 telefonach), nie pyta o jakieś dodatko
                  > we hasła, a ponadto na stronie //vodafone.com/eg/usb można sprawdzić w jęz. ang
                  > ielskim informacje o bieżącym wykorzystaniu. Przed wyjazdem czytałem, że vodafo
                  > ne zablokował Skype'a. Dziwne, bo dzwoniłem ze skype'a na komórkę w Polsce i ni
                  > e było problemu (około 3 min. rozmowy kosztowało mnie chyba ze 40groszy).
                  Piszesz że masz karte i co .... ? chcesz ją sprzedać,sprezentować czy tylko się pochwalić ?
                  • przejot Re: karta vodafone 09.07.16, 13:39
                    Więcej szczegółów? Pytaj: przejot@op.pl
                  • uch003 Re: karta vodafone 09.07.16, 15:03
                    Ja uważam, że on tę kartę chce wsadzić w ucho :(
                    • przejot Re: karta vodafone 09.07.16, 23:06
                      W takim razie chwalę się dalej, dając prztyczek w ucho. Za 2 tygodnie wracam do Hurghady i żadnemu uchu nie chcę wcisnąć karty, bo sobie ją do końca lipca wykorzystam. Gdybym chciał ją sprzedać, to nie na tym forum. Podałem kilka istotnych sprawdzonych informacji odnośnie karty vodafone (cena, gdzie kupić, ważność, jak sprawdzić zużycie, etc.), kto je wyłapał to jego, kto nie - jego strata.
                      • ucho03 Re: karta vodafone 10.07.16, 13:47
                        przejot napisał:

> W takim razie chwalę się dalej, dając prztyczek w ucho. Za 2 tygodnie wracam do
                        > Hurghady i żadnemu uchu nie chcę wcisnąć karty, bo sobie ją do końca lipca wyk
                        > orzystam. Gdybym chciał ją sprzedać, to nie na tym forum. Podałem kilka istotny
                        > ch sprawdzonych informacji odnośnie karty vodafone (cena, gdzie kupić, ważność,
                        > jak sprawdzić zużycie, etc.), kto je wyłapał to jego, kto nie - jego strata.
                        Wracasz ? Ty to masz dobrze zdaj relacje z pobytu czekam z niecierpliwoscia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka