Dodaj do ulubionych

Egipt w listopadzie

11.07.16, 11:18
Witam. Planujemy tygodniową wycieczkę do Egiptu w na początku listopada. Jaka będzie pogoda ? Chciałabym wypocząć, poleżeć, poopalać się. który hotel polecacie ?Zapewne niektóre hotele będą już nieczynne z uwagi na brak obłożenia.
Obserwuj wątek
    • ucho03 Re: Egipt w listopadzie 11.07.16, 13:49
      www.travelplanet.pl/przewodnik/egipt/temperatury/
      • aldik2008 Re: Egipt w listopadzie 11.07.16, 13:54
        chciałam znać opinię kogoś kto tam odpoczywał w tym czasie. Uśrednione dane nic mi nie dają.
        • jan003 Re: Egipt w listopadzie 11.07.16, 18:29
          Na pewno się opalisz,wypoczniesz zazdroszcze tobie,zdaj relacje po powrocie.
    • opoleopolskie Re: Egipt w listopadzie 11.07.16, 19:13
      Napewno pogoda gwrantowana, zachód słońca między 18 a 19. Ponad 30 stopni. Egipt wraca do łask. Jest dużo Polskich turystów, biura podróży dokładali miesiąc temu samoloty w związku z dużym zainteresowaniem Egiptem. Polecam hotel Bella Vista i Sea gull. W Bella Vista bardziej kameranie:) Oba hotele w centrum hurghady. Miłego wypoczynku.
      • damian2323 Re: Egipt w listopadzie 12.07.16, 00:16
        bylem rok i dwa lata temu w tym okresie. w Hurghadzie dnie cieple a noce troche chlodniejsze, w morzu szlo poplywac nawet kilka godzin, opalanie na plazy bez problemu tylko dzien troche krotszy. Luxor i w gore Nilu w dzien cieplo ale noce chlodne. jest to bardzo dobry okres na podroz i zwiedzanie a w morzu poplywasz bez problemu. hotel? - musisz wybrac sama w zaleznosci od preferencji, dostepnosci i budzetu.
      • klerjeser Re: Egipt w listopadzie 13.07.16, 13:34
        opoleopolskie napisał(a):

> Napewno pogoda gwrantowana, zachód słońca między 18 a 19. Ponad 30 stopni. Egip
        > t wraca do łask. Jest dużo Polskich turystów, biura podróży dokładali miesiąc t
        > emu samoloty w związku z dużym zainteresowaniem Egiptem. Polecam hotel Bella Vi
        > sta i Sea gull. W Bella Vista bardziej kameranie:) Oba hotele w centrum hurghad
        > y. Miłego wypoczynku.

Znacznie wcześniej, w listopadzie słońce zachodzi krótko po 17. Od kilku lat Egipt nie zmienia czasu na zimowy, więc w listopadzie jest tam godzina później u nas na obszarze położonym znacznie bardziej na wschód. Elementarz astronomii.

Ok. 18-19 to wrzesień albo kwiecień.
        • klerjeser Re: Egipt w listopadzie 13.07.16, 13:40
          calendar.zoznam.sk/sunset-pl.php?city=358620
        • ucho03 Re: Egipt w listopadzie 13.07.16, 14:41
          Oczywiscie,ja to wiem ,ty to wiesz no ale ....... hm.Nauki korzenie są gorzkie ale owoce smaczne.
    • michalinaruta Re: Egipt w listopadzie 12.07.16, 10:12
      www.traveliada.pl/info/id,1313/Kiedy_jechac_do_Egiptu?_Pogoda_w_Egipcie_.html
    • miriam_73 Re: Egipt w listopadzie 13.07.16, 10:46
      Ciepło, słonecznie, ale nie za gorąco, dobry czas na zwiedzanie, chociaż może być momentami wietrznie, woda nadal bardzo ciepła - trzy lata temu na safari nurkowaliśmy w szortach albo w ogóle bez pianek (Marsa i Południe). Minusy - krótkie dni, szybko robi się ciemno.
      • jan003 Re: Egipt w listopadzie 13.07.16, 11:07
        miriam_73 napisała:

> Ciepło, słonecznie, ale nie za gorąco, dobry czas na zwiedzanie, chociaż może b
        > yć momentami wietrznie, woda nadal bardzo ciepła - trzy lata temu na safari nu
        > rkowaliśmy w szortach albo w ogóle bez pianek (Marsa i Południe). Minusy - krót
        > kie dni, szybko robi się ciemno.

Na safari nurkowaliscie w szortach ?
        • uch003 Re: Egipt w listopadzie 13.07.16, 12:19
          "Oni" na safari nurkowali w szortach.
          A Ty kuzynie ucho na safari podwodnym w czym nurkujesz? W bikini, w stringach, czy toples?
          • jan003 Re: Egipt w listopadzie 13.07.16, 13:29
            uch003 napisał(a):

> "Oni" na safari nurkowali w szortach.
            > A Ty kuzynie ucho na safari podwodnym w czym nurkujesz? W bikini, w stringach,
            > czy toples?
            Tak tylko pytałem,człowiek uczy się całe życie ale prościej byłoby napisać np.trzy lata temu nurkowaliśmy...a czy na safari czy na podwodnych rajdach,to już nikogo nie interesuje no ale tak jak pisałem dowiedziałem się że ktośbył na podwodnym safari.
            • uch003 Re: Egipt w listopadzie 13.07.16, 15:47
              jan003 napisał(a):

> uch003 napisał(a):
              >
              > > "Oni" na safari nurkowali w szortach.
              > > A Ty kuzynie ucho na safari podwodnym w czym nurkujesz? W bikini, w strin
              > gach,
              > > czy toples?
              > Tak tylko pytałem,człowiek uczy się całe życie ale prościej byłoby napisać np.t
              > rzy lata temu nurkowaliśmy...a czy na safari czy na podwodnych rajdach,to już n
              > ikogo nie interesuje no ale tak jak pisałem dowiedziałem się że ktośbył na podw
              > odnym safari.
              Ja tak tylko pytałem.
              Bo skoro się dziwisz kuzynie, że ktoś nurkuje w szortach, to nie dziw się proszę, że ciekaw jestem ja, a także cały świat, w3 czym też nurkuje kuzyn ucho skoro zdziwiony on jest używaniem do tego celu szortów.
              Co do safari ? jest to wyprawa, czy wycieczka zorganizowana w celu podziwiania i fotografowania naturalnej przyrody. W szczególności świata zwierząt.Te stworzenia pod wodą również należą do świata zwierząt.
              • jan003 Re: Egipt w listopadzie 13.07.16, 18:57
                Dziekuje za wyjasnienia,ale chodziło mi o to czy trzeba wpisywać np.byłem w Egipcie w Kairze w muzeum czy nie wystarczy napisać byłem w Egipcie.Wiem każdy docenia siebie i swój wyjazd jak może i ubarwia go ,ma do tego prawo.Byłem w Egipcie w sandałkach i skarpetkach a we włosach miałem rajbany a moja córka Dzesika i Syn Alan był z nami.Koncze wątek, pozdrawiam.
    • ewapio1 Re: Egipt w listopadzie 14.07.16, 09:34
      Macie stare informacje i tak je wszyscy przekazują, żenada. Gość w skarpetach to Niemiec, Polacy dawno tak się nie ubierają/mogą się zdarzyć wyjątki/. Nawalony polak to z ALL ty oczywiście nawalony swoją wódką z wolnocłówki zagryzaną kabanosem przywiezionym z Polski/bo ALL to wstyd/, jesteście śmieszni i żałośni,że tak wzajemnie się wyśmiewacie z samych siebie.
      • ucho03 Re: Egipt w listopadzie 17.07.16, 19:53
        ewapio1 napisała:

> Macie stare informacje i tak je wszyscy przekazują, żenada. Gość w skarpetach t
        > o Niemiec, Polacy dawno tak się nie ubierają/mogą się zdarzyć wyjątki/. Nawalo
        > ny polak to z ALL ty oczywiście nawalony swoją wódką z wolnocłówki zagryzaną ka
        > banosem przywiezionym z Polski/bo ALL to wstyd/, jesteście śmieszni i żałośni,ż
        > e tak wzajemnie się wyśmiewacie z samych siebie.

Oj tam,oj tam popatrzeć jest fajnie na taki Polski folklor w Egipcie ta moda,wszyscy w orginalnych i firmowych rzeczach,nawet okulary maja firmowe a z ALL to już historie są najlepsze o polaczkach stających pół godziny przed otwarciem do baru po piwsko i wóde,ot takie to Polskie.
        • ewapio1 Re: Egipt w listopadzie 18.07.16, 11:29
          Oj tam, oj tam fajnie popatrzeć na wszystkich turystów. W tych kolejkach więcej niemców, rosjan czy anglików. Polacy są niedowartościowani i i sami z siebie się wyśmiewają nie widząc innych. To takie żałosne naprawdę polacy są spokojniejsi, wystarczy poobserwować na trzeźwo.Oczywiście bywają wyjątki.
    • miriam_73 Re: Egipt w listopadzie 14.07.16, 11:20
      Tak, w szortach.
      Takich:
      www.apeksdiving.com/uk/neoprene/product/apeks-tech-shorts.html
      albo takich:
      www.google.pl/search?q=wetsuit+short&biw=1467&bih=698&tbm=isch&imgil=Cdwd1vcei0xpWM%253A%253BtwhXaFGr57RXfM%253Bhttps%25253A%25252F%25252Fwww.swimoutlet.com%25252Fp%25252Foneill-womens-2-1mm-bahia-short-sleeve-spring-suit-wetsuit-8128358%25252F&source=iu&pf=m&fir=Cdwd1vcei0xpWM%253A%252CtwhXaFGr57RXfM%252C_&usg=__f-frsz6Z9umhVwXsfuzUqeck9dc%3D&ved=0ahUKEwi57bD9z_LNAhXKuhQKHaf0Dg8QyjcIPw&ei=H1mHV_nhK8r1Uqfpu3g#imgrc=Cdwd1vcei0xpWM%3A
      • jan003 Re: Egipt w listopadzie 14.07.16, 11:48
        miriam_73 napisała:

> Tak, w szortach.
        > Takich:
        > www.apeksdiving.com/uk/neoprene/product/apeks-tech-shorts.html
        > albo takich:
        > www.google.pl/search?q=wetsuit+short&biw=1467&bih=698&tbm=isch&imgil=Cdwd1vcei0xpWM%253A%253BtwhXaFGr57RXfM%253Bhttps%25253A%25252F%25252Fwww.swimoutlet.com%25252Fp%25252Foneill-womens-2-1mm-bahia-short-sleeve-spring-suit-wetsuit-8128358%25252F&source=iu&pf=m&fir=Cdwd1vcei0xpWM%253A%252CtwhXaFGr57RXfM%252C_&usg=__f-frsz6Z9umhVwXsfuzUqeck9dc%3D&ved=0ahUKEwi57bD9z_LNAhXKuhQKHaf0Dg8QyjcIPw&ei=H1mHV_nhK8r1Uqfpu3g#imgrc=Cdwd1vcei0xpWM%3A

Aha,no człowiek starszy uczy sie całe życie.Ale ide o zakład że mało kto tutaj myslał o takich szortach
        No na forum o nurkowaniu np nuras to co innego to od razu by się domyślili o co chodzi
        No ale mogło być też dla szarej masy takiej jak ja napisane np.nurkowaliśmy w specjalnych szortach do nurkowania.Dziękuje za wyjasnienia.Pozdrawiam
        • katanus Re: Egipt w listopadzie 17.07.16, 23:55
          Dziwny jesteś ! Przecież wiadomo, ze jeżeli posta pisze Miriam i używa określenia "short" to jednoznacznie wiadomo o co chodzi :)
          • jan003 Re: Egipt w listopadzie 18.07.16, 15:08
            katanus napisała:

> Dziwny jesteś ! Przecież wiadomo, ze jeżeli posta pisze Miriam i używa określen
            > ia "short" to jednoznacznie wiadomo o co chodzi :)

Tak ,swięta racja nie pomyslałem o tym w pewnej grupie społecznej wręcz wypada wiedzieć o czym mowa,sory taki mamy klimat.
            • uch003 Re: Egipt w listopadzie 18.07.16, 15:54
              Dlaczego Ty kuzynie występujesz tutaj raz jako ucho03, a innym razem jako jan003. Czy może chcesz sam stworzyć pewną grupę społeczną?
              • aldik2008 Re: Egipt w listopadzie 26.07.16, 13:29
                dziekuję za informację
                • aldik2008 Re: Egipt w listopadzie 22.10.16, 22:37
                  lecimy do Hotel Barcelo Tiran Sharm. Czy ktoś był w tym hotelu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka