Dodaj do ulubionych

ALFA STAR Rules!!!

IP: *.is.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 00:01
Byliśmy pierwszy raz z tym biurem w Egipcie(Hurgada). Biuro spisało się na medal - naprawde nie można o nich złego słowa powiedzieć!!! A troche się bałem jechać z nimi po tym co wyczytałem na internecie!!!
Pozdrawiam wszystkich fanów pólnocnej afryki!!!
Obserwuj wątek
    • millerek Re: ALFA STAR Rules!!! 05.10.04, 10:18
      Też byłem z nimi i wszystko ok. Bardzo fajna rezydentka.
      • momak1 Re: ALFA STAR Rules!!! 05.10.04, 12:54
        Nareszcie cos optymistycznego :) !!! Za 2 dnia wybieram sie do Hurgady z Alfa
        Star :) Mam nadzieje, ze tez wszystko bedzie OK :) Opowiem po powrocie
        Pozdrawiam cieplo.
        Monika
        • dawid_kp Re: ALFA STAR Rules!!! 05.10.04, 17:37
          tylko czekam na tekst Zibiego żeśmy wszyscy głupi bo to biura obowiązek. Chyba
          zapracowany przegapił pisząc skargę do prezydenta i papieża...
    • frida33 Re: ALFA STAR Rules!!! 05.10.04, 23:29
      ja też byłam z alfa star na początku września wszystko było ok, jestem bardzo
      zadowolona i w przyszłym roku zamierzam ponownie zobaczyć Egipt, bo jestem nim
      zauroczona.Jeżeli alfa bedzie miało tak korzystną ofertę jak w tym roku, to na
      pewno wybiorę się z nimi.A swoją drogą to Zibiemu współczuję, bo na pewno nie
      kłamał, ale wszystkim biurom w sezonie trafiają się wpadki. On miał niestety
      pecha...
      • marzenik22 Re: ALFA STAR Rules!!! 08.10.04, 23:44
        Ja tez mialam wiele obaw po wybraniu biura ale...:)Wszystko bylo idealnie.W
        egipcie bylam drugi raz i zamierzam powtorzyc wypad w zimie:)
        Pozdrawiam
        • Gość: NONE Re: ALFA STAR Rules!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.04, 12:40
          Jeżeli ZIBI jest jedynie pieniaczem to dlaczego Policja prowadzi dochodzenie w
          tej sprawie.
          Od kilku tygodni są przesłuchiwani świadkowie.

Zachwycajcie się, wasze prawo.
          Może własnie dzięki takim jak Zibi Alfa musiało zmienić swoje postępowanie.
          • Gość: ania Re: ALFA STAR Rules!!! IP: 195.116.107.* 10.10.04, 13:01
            Byłam z Alfa Star było SUPER!
            Ale zawsze komuś coś nie pasuje! Tacy są ludzie!
            • imonate Re: ALFA STAR Rules!!! 10.10.04, 17:19
              Gość portalu: ania napisał(a):

> Byłam z Alfa Star było SUPER!
              > Ale zawsze komuś coś nie pasuje! Tacy są ludzie!

Aniu, ja byłam z Alfą dwa razy. Za pierwszym razem nic nie można było BP
              zarzucić, za drugim skrócono nam pobyt o jakieś 25 godzin (nie był to powód do
              pieniactwa z mojej strony), jednak to co spotkało zibiego sądzę, że najbardziej
              spokojnego wyprowadziłoby z równowagi. Nie dziwię się, że po takim numerze zibi
              napisał swoje uagi tutaj na forum i nie piał z zachwytu nad tym biurem.
            • Gość: Iwona Re: ALFA STAR Rules!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 13:14
              Wczoraj wróciłam z Sharmu( Selectours).Nasi znajomi dolecieli parę dni po nas z
              biura Alfa Star.Wykupili Fortunę do Sharmu.Niestety na lotnisku wsiedli do
              autobusu i jechali bez słowa informacji ze strony rezydenta ok.3,5 godziny,
              pisali nam w sms że nie wiedzą gdzie ich wiozą i co się dzieje.Ostatecznie
              wylądowali w nocy w Tabie.Po całym dniu awantur i protestów biuro
              przekwaterowało ich trzeciego dnia do hotelu Helnan w Sharmie ale musieli tam
              wrócić te ok.260km na własny koszt.Dodatkowo zapłacili za hotel 5* a dostali w
              sharm bardzo słabe4*.Poza tym dojechali do sharm wieczorem dnia poprzedzającego
              atak w Tabie.W całym tym zamieszaniu to aqkurat było szczęście. Więc nie pisz
              że ludzie zawsze narzekają a nie mają na co i ciesz się że nie spotkała cię
              taka niespodzianka!
              • Gość: xawier Re: ALFA STAR Rules!!! IP: *.polkomtel.com.pl 15.10.04, 14:55
                o adwokat diabła...hyh:)
    • Gość: zbynio Re: ALFA STAR Rules!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 13:17
      Czyli wyjątki też się zdarzają.
    • Gość: Tomasz Re: ALFA STAR Rules!!! IP: 81.219.* / *.lodz.dialog.net.pl 11.10.04, 14:05
      Jedziemy z żona na Rejs po Nilu + pobyt 16 pażdziernika...Żona ma kilka
      pytań : - brać ciepłe ubrania czy nie ? Wziąść także z domu ręczniki plażowe
      czy nie ? W jakim hotelu byłeś zakwaterowana po Rejsie ? Brać jakąś czapkę na
      głowę ?
      • Gość: ania Re: ALFA STAR Rules!!! IP: 212.160.106.* 11.10.04, 14:53
        możesz zabrac ręcznik na wszelki ja nie miałam i przeżyłam, wszędzie ręczniki
        dają, wystarczą dwie bluzki z długim rękawem i to nie za ciepłe i jakieś
        dłuższe spodnie ale to nie dlatego że zimno! przydadzą się w meczecie trzeba
        mieć spodnie za kolana i zakryte ramiona to co dają na miejsy lepiej nie
        wkładać na siebie. Ciepła bluza i dłuższe spodnie przydadza się do pociągu z
        Asuanu do Kairu!
        Czapka konieczna! Upały straszne!
        ja byłam w Sindbad Aquapark
        • Gość: Tomasz Re: ALFA STAR Rules!!! IP: 81.219.* / *.lodz.dialog.net.pl 12.10.04, 15:48
          Pytam o czapkę ponieważ nie jest to środek lata i co za tym idzie ponad 40
          stopniowe upały, tylko pażdziernik - jak widzę, że tam jest obecnie 29-30
          stopni to sie zastanawiam...
          • Gość: kama Re: ALFA STAR Rules!!! IP: *.polkomtel.com.pl 12.10.04, 15:51
            ach, pytałeś o taka prawdziwą czapkę?:))) hehehe, albo niezła prowokacja
            albo...ojoj....
            :)
            • Gość: Tomasz Re: ALFA STAR Rules!!! IP: 81.219.* / *.lodz.dialog.net.pl 12.10.04, 15:58
              Kamo ! Jaka prowokacja...przeciez wiesz o co mi chodzi..o nakrycie głowy..nic
              więcej..
              • Gość: kama Re: ALFA STAR Rules!!! IP: *.polkomtel.com.pl 12.10.04, 16:04
                :)) Tomek, przepraszam Cię bardzo, myślałam ze pytasz o taką czapkę
                wiesz,wełniana , na chłody...:)
                • Gość: Minius Re: ALFA STAR Rules!!! IP: 81.219.125.* 15.10.04, 16:07
                  Nakrycie głowy w Egipcie przydaje sie nawet w styczniu. Tam promienie słoneczne
                  padają pod bardzo ostrym kątem, a dodatkowo prawie nie ma zachmurzenia, więc
                  jeśli nie chcesz mieć czeronego czoła (lub łysinki, jeśli takową masz) to
                  czasem warto wziąć coś z daszkiem czy rondem.
                • Gość: Kuba Re: ALFA STAR Rules!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.10.04, 16:23
                  Nie mogę uwierzyć w to co czytam. Byłem własnie w Hurghadzie i to za
                  pośrednictwem Alfa Star. Przed wyjazdem zapewniano mnie że hotel Ambasador
                  nienależy do czołówek ale warunki są przyzwoite. Ja mam pytanie . Jeśli masz
                  karaluchy w pokoju, niesprawny WC,niesprawny prysznic, brudną posciel z plamami
                  krwi,na ścianach pozostałości po owadach,szambo śmierdzące pod oknem,TV bez
                  mozliwości oglądania,grzyb na ścianach, tapicerka mebli porwana ,wysmarowana i
                  wypalona , rozlatujaca się klimatyzacja to jak może jeszcze byc nieprzyzwoicie.
                  Dobrze że mój program pobytu "niezałatwiało" to biuro bo to co usłyszałem od
                  uczestników wycieczek tego organizatora to jakieś totalne nieporozumienie.
                  Powrót do kraju to też mordega. Zamiast 4 godzinnego lotu, spedzilismy na
                  lotniskach i w samolotach 12 godzin bez najmnieszego słowa wyjasnienia.
                  Praca Alfa Star przypomina mi własnie styl arabski. Byle jak i byle co aby
                  zarobić. Krótkozwrocznośc. Ja już nie pojadę napewno z tym organizatorem.
                  Jesli ktos niewierzy w warunki to moge przesłac zdjęcia tego "przyzwoitego
                  Hotelu" i osobliwości jakie tam panują.
                  • Gość: kama Re: ALFA STAR Rules!!! IP: *.polkomtel.com.pl 15.10.04, 17:13
                    ależ Kuba właśnie o to chodzi- większość osób dostaje fatalne beznadziejne
                    najgorsze z możliwych pokoi- niezależnie czy jest to hotel 3* czy 5* i
                    niezależnie od tego z jakim biurem jadą! w takiej sytuacji należy się udać do
                    recepcji i z uśmiechem po prostu poprosić o zmianę pokoju i jest po krzyku-
                    praktykowałąm to kilkukrotnie i nigdy nie było problemu:)
                    taki jest właśnie Egipt- albo się go kocha albo nienawidzi i naprawdę jest to
                    specyfika zupełnie innego świata a nie kwestia biura z jakim się jedzie. w moim
                    hotelu byli ludzie z NECKERMANNA i wiem że niektórzy dosytali fatalne pokoje a
                    ich samolot miał 10 godzinne opóźnienie o czym zostali poinformowani w
                    przeddzień wylotu.musieli opuścić pokoje w południe a lot mieli o północy no i
                    co, myślisz że marudzili i zadręczali siebie i innych? nie, poszli na plażę
                    cieszć się że mają jeszcze jeden dzień słońca dla siebie! a dodam że było to
                    małżeństwo mocno pod 50tkę. tak że Egipt jest naprawdę wspaniały- koszmarni są
                    niektórzy turyści niestety...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka