Gość: jaco IP: *.laczpol.net.pl 14.10.04, 00:57 Czy jest ktoś kto podróżował z Itaką do Egiptu?Pilnie prosze o opinie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewa Re: Z Itaką do Egiptu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 17:07 Bylam z Itaka we wrzesniu w Sharm El Sheikh w Hotelu Halomy. Musze przyznac, ze chociaz za te sama oferte w innych biurach moglabym zaplacic mniej, to nie zaluje. Biuro wywiazalo sie ze wszystkich moich wymagan, nawet pokoj byl taki jaki chcialam itd. Rezydentka ( chyba Olga) bardzo sympatyczna i rzeczowa. Z tego co wiem to turysci tylko narzekali, ze latarki podczas wejscia na Gore Synaj byly kiepskie ( slabe bateria czy cos takiego). No ale nikt nie jest doskonaly. Pare lat temu bylam z Itaka we Wloszch (objazdowka) i w zasadzie taz nie bylo wiekszych wpadek. Acha, co wg mnie wazne - w Egipcie Itaka nie tlumaczyla,ze np. cos nie wychodzi bo to taki wschodni klimat (czytaj:balagan), mentalnosc ect. Polecam Itake. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Z Itaką do Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 19:22 Byliśmy w Egipcie z Itaką we wrześniu w hotelu Halomy.Rezydentką była smpatyczna Olga która na powitaniu jadąc z lotniska wzieła od nas nr.tel.kom.żeby mieć z nami stały kontakt z czego byliśmy bardzo zadowoleni.Biuro można polecić wprawdzie drożej niż w innych,ale było tak jak sobie życzyliśmy.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slon38 Re: Z Itaką do Egiptu IP: *.pl / 82.160.43.* 15.10.04, 19:37 Witam. Wróciłem z Sharm El Sheikh w środę. Rezydentką jest Olga, bardzo rzeczowa i fajna dziewczyna. Była u nas w hotelu (Halomy) codziennie, chociaż dyżury miała tylko w poniedziałki i piątki. Niestety za dwa tygodnie konczy się jej kontrakt i wraca do Polski. Nie wiadomo kto bedzie na jej miejscu. Hotel Halomy jest Ok. Położenie zasługuje na 6. Najgorsze sa wykończenia w łazienkach. Ale ogolnie jest spoko. no i najważniejsze blisko do morza i centrum Nama Bay. Stary Sharm (Old Market) też nie jest daleko. Taksówka 10 minut, koszt ok 10 funtów (6 zł) maksymalnie 7 osób, ewentualnie busem 50 piastrów za kurs. Wycieczki fakultatywne są w Itace dość droge. Polecam głównie Kair 2 dniowy (130 $ za osobę). Reszte radze kupic w NAma Bay. Jest tam biuro w którym pracuję Polka (taka fajna blondynka). Tańsze a to samo co w Itace. Gorąco polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abelia Re: Z Itaką do Egiptu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 20:04 czy mógłbys sprecyzować, gdzie dkładnie w Sharmie znajduje się to biuro, jak się nazwywa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slon38 Re: Z Itaką do Egiptu IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.04, 08:58 Nazwa biura to chyba Luna.Znajduje się w Naama Bay. Znajduje się mniej wiecej na przeciwko KFC. (jest sklep z giftami a zaraz obok znajduje sie biuro). Idąc od hotelu Halomy jest to po lewej stronie ulicy za skrzyżowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abelia Re: Z Itaką do Egiptu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 19:59 dzięki bardzo za info:) ja lecę 1 XI do Halomy i mam w planach troche pozwiedzać więc namiary na biuro sie przydadzą, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Z Itaką do Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 10:26 Ja byłam z Itaką w Hurgadzie w lipcu , było ok. ale zmienili nam hotel fakt , że na lepszy ale tą informacje dostaliśmy dopiero na miejscu natomiast centrala dwa dni przed wylotem twierdziła , że będziemy zakwaterowani w hotelu ktory wykupiliśmy , ale generalnie było ok. Ja też się chce wybrać do hotelu Halomy napisz jak wrócisz jak było, wrażania ogólne z hotelu i miejscowość , no i wycieczki na co warto jechać. Pozdrawiam , będzie na pewno fajnie, Ania Odpowiedz Link Zgłoś