Dodaj do ulubionych

Z Itaką do Egiptu

IP: *.laczpol.net.pl 14.10.04, 00:57
Czy jest ktoś kto podróżował z Itaką do Egiptu?Pilnie prosze o opinie!
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: Z Itaką do Egiptu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 17:07
      Bylam z Itaka we wrzesniu w Sharm El Sheikh w Hotelu Halomy. Musze przyznac, ze
      chociaz za te sama oferte w innych biurach moglabym zaplacic mniej, to nie
      zaluje. Biuro wywiazalo sie ze wszystkich moich wymagan, nawet pokoj byl taki
      jaki chcialam itd. Rezydentka ( chyba Olga) bardzo sympatyczna i rzeczowa. Z
      tego co wiem to turysci tylko narzekali, ze latarki podczas wejscia na Gore
      Synaj byly kiepskie ( slabe bateria czy cos takiego). No ale nikt nie jest
      doskonaly. Pare lat temu bylam z Itaka we Wloszch (objazdowka) i w zasadzie taz
      nie bylo wiekszych wpadek. Acha, co wg mnie wazne - w Egipcie Itaka nie
      tlumaczyla,ze np. cos nie wychodzi bo to taki wschodni klimat (czytaj:balagan),
      mentalnosc ect. Polecam Itake.
      • Gość: Gość Re: Z Itaką do Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 19:22
        Byliśmy w Egipcie z Itaką we wrześniu w hotelu Halomy.Rezydentką była
        smpatyczna Olga która na powitaniu jadąc z lotniska wzieła od nas
        nr.tel.kom.żeby mieć z nami stały kontakt z czego byliśmy bardzo
        zadowoleni.Biuro można polecić wprawdzie drożej niż w innych,ale było tak jak
        sobie życzyliśmy.Polecam
        • Gość: slon38 Re: Z Itaką do Egiptu IP: *.pl / 82.160.43.* 15.10.04, 19:37
          Witam.
          Wróciłem z Sharm El Sheikh w środę. Rezydentką jest Olga, bardzo rzeczowa i
          fajna dziewczyna. Była u nas w hotelu (Halomy) codziennie, chociaż dyżury miała
          tylko w poniedziałki i piątki. Niestety za dwa tygodnie konczy się jej
          kontrakt i wraca do Polski. Nie wiadomo kto bedzie na jej miejscu. Hotel
          Halomy jest Ok. Położenie zasługuje na 6. Najgorsze sa wykończenia w
          łazienkach. Ale ogolnie jest spoko. no i najważniejsze blisko do morza i
          centrum Nama Bay. Stary Sharm (Old Market) też nie jest daleko. Taksówka 10
          minut, koszt ok 10 funtów (6 zł) maksymalnie 7 osób, ewentualnie busem 50
          piastrów za kurs. Wycieczki fakultatywne są w Itace dość droge. Polecam
          głównie Kair 2 dniowy (130 $ za osobę). Reszte radze kupic w NAma Bay. Jest tam
          biuro w którym pracuję Polka (taka fajna blondynka). Tańsze a to samo co w
          Itace. Gorąco polecam.
          • Gość: abelia Re: Z Itaką do Egiptu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 20:04
            czy mógłbys sprecyzować, gdzie dkładnie w Sharmie znajduje się to biuro, jak się
            nazwywa?
            • Gość: slon38 Re: Z Itaką do Egiptu IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.04, 08:58
              Nazwa biura to chyba Luna.Znajduje się w Naama Bay. Znajduje się mniej wiecej
              na przeciwko KFC. (jest sklep z giftami a zaraz obok znajduje sie biuro). Idąc
              od hotelu Halomy jest to po lewej stronie ulicy za skrzyżowaniem.
              • Gość: abelia Re: Z Itaką do Egiptu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 19:59
                dzięki bardzo za info:) ja lecę 1 XI do Halomy i mam w planach troche pozwiedzać
                więc namiary na biuro sie przydadzą, pozdrawiam
                • Gość: ania Re: Z Itaką do Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 10:26
                  Ja byłam z Itaką w Hurgadzie w lipcu , było ok. ale zmienili nam hotel fakt ,
                  że na lepszy ale tą informacje dostaliśmy dopiero na miejscu natomiast centrala
                  dwa dni przed wylotem twierdziła , że będziemy zakwaterowani w hotelu ktory
                  wykupiliśmy , ale generalnie było ok. Ja też się chce wybrać do hotelu Halomy
                  napisz jak wrócisz jak było, wrażania ogólne z hotelu i miejscowość , no i
                  wycieczki na co warto jechać.
                  Pozdrawiam , będzie na pewno fajnie, Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka