Dodaj do ulubionych

Uważajcie na hotel Ambasador w Hurghadzie-Egipt

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.10.04, 16:48
Nie polecam. Katastrofalne warunki sanitarne z biegającymi karaluchami.
Kiepska obsługa. Jeśli kupisz sobie coś do żarcia lub picia na mieście a
niewrąbiesz tego przed hotelem to przy wejściu moga byc problemy ponieważ
maja własny sklep i tolerowany jest wyłącznie ten kto zakupi cos u nich.
Wokół hotelu same wysypiska i przenikliwy odór z szamba. Lepiej dopłacić
naprawdę parę groszy i niepsuć sobie urlopu.
Po za hotelem do którego niechciało mi się wracać na wieczór ,było O.K.
Obserwuj wątek
    • Gość: eeee Re: Uważajcie na hotel Ambasador w Hurghadzie-Egi IP: *.zamosc.mm.pl 16.10.04, 11:08
      Hotel ambassador club znajdujacy sie niedaleko lotniska to wspanialy hotel jak
      na 3*** z przemila i kompetetna obsluga oraz wieloma atrakcjami , serdecznie
      polecem !!
      • Gość: Minius re: Ambasador w Hurghadzie IP: 81.219.125.* 16.10.04, 11:50
        Abstrachuję, że założyciel wątku ma kiepski wzrok, bo nie zauważył nawet, że
        forum HOTELE to nie tutaj, to jak mógły w takim razie zauważyć te karaluchy?!

Dwókrotnie mieszkałem w tym hotelu i poza mrówkami faraona, papugami i kotami
        więcej zwierzaków na terenie nie zauważyłem. Nie jest to luksusowy hotel, ale
        pokoje to ma wielgachne. Acha i z minusów jeszcze jeden - zbyt często psuje się
        winda, choć ciągle ją naprawiają, zamiast ją wymienić na nową.
        • Gość: Rasdanka34 Re: re: Ambasador w Hurghadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 19:06
          Wrocilam przed godzina z Hurgady, mieszkalam w Hotelu Ambasador, owszem w
          pierwszym dniu bylam wystraszona...ale moze to wynik tego ze dotarlam do Hotelu
          w srodku nocy i bylam niewyspana i marudna! Teraz nie dam zlego slowa
          powiedziec na ten hotel! Owszem trzy gwiazdki, ale: obsluga przesympatyczna,
          warunki na 3 * naprawde ok, hotelik nie za duzy rodzinna i sympatyczna
          atmosfera spowodowala ze z ludzmi poznanymi w hotelu zegnalismy sie ze lzami w
          oczach!!! Ja polecam!!!
        • Gość: Kuba Re: re: Ambasador w Hurghadzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.10.04, 15:09
          Szanowny Miniusie.
          Ja mam zdjęcia i moge je przesłać każdemu kto jest zainteresowny panującym tam
          otoczeniem warunkami sanitarnymi i robalami jakie tam łażą. To jest niezbity
          dowód na to co napisałem. A co Ty masz?
          A może Ty byłeś w jakims innym hotelu o tej samej nazwie? Chyba tak bo
          niemozliwe jest by grupa z którą byłem miała podobna opinię tzn.taka jak ja.
          Napewno do tego Hotelu niewrócę.
          • Gość: do kuby? Re: re: Ambasador w Hurghadzie IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.04, 17:22
            a TY jestes Kuba? czy Koperfild? bo niewiem???
          • Gość: DEVIUS Re: re: Ambasador w Hurghadzie IP: *.ksiazat.v.pl 10.11.04, 17:26
            KUBAAA
            Jestem z toba
            Tez mam zdjecia
            Ten hotel to katastrofa. A ten odor to nie z szamba tylko to zapach mazutu bo
            cos w nocy tam pala.
            Jak co to moge dac zdjecia warunkow snitarnych oraz samego polozenia hotelu.
            To motel przy autostradzie i nic wiecej. Jak ktos byl w innym hotelu 3
            gwiazdkowym w hurghadzie to powie ze ten ma naciagane 2 gwiazdki
            Opisalem hotel w www.egipt.pl na ich forum.
            Nie rozumiem tylko ze takie sprzeciwy sa kto i jaki interes ma w bronieniu tak
            oblesnego i paskudnego hotelu
            ja bylem tam jeden dzien bo afere zrobilem i tam i w polsce i mnie przeniesli
            dzieki bogu inaczej urlop zmarnowany
            To co Kuba mowi to pelna prawda o tym hotelu
            pozdrawiam
            DEVIUS
      • Gość: koperfild Re: Uważajcie na hotel Ambasador w Hurghadzie-Egi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.10.04, 15:18
        Ty chyba minius brałeś coś płynnego w dużych ilościach na chorobe faraona.Tak
        żeś się znieczulał że syfu tego niewidziałeś. Ale to jest sposób i to chyba
        całkiem skuteczny na tamtejsze klimaty.
        • pc_maniac Re: Uważajcie na hotel Ambasador w Hurghadzie-Egi 18.10.04, 18:20
          Hm, również posiadam zdjęcia Ambassadora, forumowicze znają mnie nie od
          dzisiaj, że nie kłamię nawet w kontrowersyjnych spraach i powtarzam po raz
          enty: mrówki faraona tak, koty i papugi owszem, za to karaluchów nie widzialem
          tam na oczy.

Hotelik jest malutki, nie ma tam luksusów na miarę europejskich 3*, ale już po
          dwóch dniach człowiek czuje się tam prawie jak w domu.
          Duże pokoje, wielkie łoża, aneks kuchenny, klima w pokoju gościnnym nie zaś w
          sypialnym (więc trochę ciszej) no i familijna atmosfera. Do tego hotelu zjeżdża
          dużo gości z Arabii Saudyjskiej i bliżej nieokreślonych przeze mnie krajów
          arabskich.
          W czasie naszej pierwszej wizyty w tym hotelu (ale nie ostatniej) były również
          Egipcjanki z mężami z tzw. "elity kulturalnej" z Kairu (sądzę, ze jakieś
          pracowniczki TV, bo wszyscy , nawet goście hotelowi je znali, a ubrane były po
          europejsku.

Jeszcze raz piszę, że nie można oceniać tego obiektu miarą europejską, ale poza
          pierwszym wrażeniem trudno, aż tak jak założyciel wątku, narzekać na ten obiekt.
          A co do uczciwości opinii - jeśli starasz się sam udawać wiele osób, to nie
          zarzucaj innym nieuczciwość.
          • Gość: Kuba Re: Uważajcie na hotel Ambasador w Hurghadzie-Egi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.10.04, 11:17
            pc_manikau.
            Twierdzisz że Cię tu wszyscy znają nie od dziś. A cóż to takiego ciekawego jest
            by siedzieć zawzięcie i namiętnie przeglądać posty od turystów wyrażających
            swoje opinie o hotelach? Są naprawdę ciekawsze stronki, mogę polecić.
            Odpisujesz mi ,nazywając mnie kłamcą bezpodstawnie i kwestionując to co
            widziałem nie tylko ja ale i parę innych osób. Nie prosisz o zdjęcia bo
            doskonale wiesz co na nich może być. Masz swoje ( pewnie te które oglądałem w
            biurze podrózy)
            Nie chcę wdawać się w dalszą polemikę być może z kimś kto siedzi tu i wykonuje
            zawodowo swoje czynności usiłując zdeawuować każde krytyczne stanowisko tego co
            tam zastał.
            Sam napisałeś że nie "ostatni raz" dlatego podejrzewam że nie jesteś zwykłym
            turysta ale kimś kto ma związek albo z tym miejscem albo z biurem które
            sprzedaje te wyjazdy. Normalny turysta nieodwiedza tyle razy tych samych miejsc
            i tych samych hoteli skoro w samym egipcie jest tyle ciekawych innych rejonów i
            innych hoteli.
            Wydaje mi się że się niemyle. Znam kilka osób które wiązą swoje zawodowe plany
            z tym miejscem i mój post jest im bardzo niewygodnym elementem "wabienia"
            kolejnych klientów jak i fakt że na widok niektórych zdjeć które oglądali moi
            znajomi padało "Ja pie.... ,ale syf".
            I na koniec. Taki mały szczegół.
            Nie wątpie że byłes tam bo są i papugi i koty ( miłe i łase) ale chyba jesteś
            traktowany na specjalnych warunkach co raczej mnie nie dziwi z powodów które
            w/w. W apartamecie w którym ja byłem po za wcześniej opisanymi osobliowściami,
            klimatyzacja była równiez w sypialni i było głosno kiedy pracowała.
            Ja pomimo tego egpit poleac bedę bo sa tam rzeczy fantastyczne. Ale niemam
            interesu w tym by kwestionować to co zobaczą tam Ci którzy dadzą Tobie wiare i
            odwiedzą aprtamenty napewno w północnej cześci hotelu Ambasador.
            • Gość: Rasdanka34 Re: Uważajcie na hotel Ambasador w Hurghadzie-Egi IP: 83.136.224.* 20.10.04, 11:32
              drogi Kubo..czy mnie tez powyzywasz...bo mi sie w hotelu Ambasador rowniez
              podobalo??? Ja w biurze podrozy zostalam poinformowana o standardzie hotelu 5*,
              4* i 3*. Mogles wziac 5* i zaplacic 2 x tyle niz zaplaciles..wiec pretensje
              miej tylko do siebie samego!
              A co do zwierzatek...owszem..kotki, papuzki..a na drzewie palmowym przy basenie
              widzialam malutka wygrzewajaca sie jaszczureczke! zadnych innych stworkow nie
              widzialam! I oswiadczam ze nie mam nic wspolnego z zadnym biurem podrozy!
              • Gość: Kuba Re: Uważajcie na hotel Ambasador w Hurghadzie-Egi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.10.04, 15:39
                Masz racje Rasdanka34 ale tylko w kwestii że powinienem miec wybór. I własnie o
                to przedewszystkim mam pretensje.Biuro które sprzedawało mi ten wyjazd słowem
                nie wspomniało że w tej kategorii powinienem miec to w kalkulowane.
                A jednak.
                A jednak napisały opinię osoby które równiez maja zastrzeżenia. Chyba że
                pc_maniak znów oskarzy mnie o jakieś zawziete intrygi.
                Nikogo nie obraziłem Radsanka34 i nie zwymyślałem. Wyraziłem swoją opinie i
                podzieliłem sie z wami tym co widziałem , czego doświadczyłem. Ku przestrodze
                innych.I chyba po to to forum istnieje. Ja nikomu nie zakazuje ale ostrzegam
                przedewszystkim tych którym takie warunki nieodpowiadają.
                Moje dalsze zachowanie się było reakcja wynikajacą przedewszystkim z tego
                powodu że zarzucono mi coś co nie jest moja cechą.Mam materiał i nawet gdybym
                miał chorobę i to najokrutniejsza odmiane faraona z omamami włacznie to jak
                wytłumaczyc to co widzę dziś w materiale? Fatamorgana chroniczna?
                Pc-maniak. A może chcesz obejrzeć kilka fotek i wówczas wyrazić swoją opinię?
                Czy tak niebędzie obiektywniej? Innych niedowiarków równiez zapraszam.
                Czy też zachowasz się jak własciciel biura który ze wstretem odpychał od siebie
                fotki jakby zaraza miała na niego z tych zdjęć przejść. On też pomimo tego co
                zobaczył mówił że to jest niemożliwe.
                Mój urlop niebył jednak pasmem porażek pomimo tego. Spędzałem przedewszystkim
                dużo czasu poza hotelem i było O.K. a nawet więcej niz O.K.
                pc_maniaku. A jednak jesteś kims specjalnym że na forum właściciel Cię
                przepraszał. Moi znajomi kiedy wracali z Kairu na podłodze autobusu przez kupę
                godzin ( z Alfa Starem )bo jakims dziwnym cudem był w powrocie nadkopmplet nikt
                ich nie przepraszał. Kiedy "kwitlismy" na lotnisku kilka godzin bez
                jakiejkolwiek informacji o powodach przesunięcia lotu i kiedy w końcu ten lot
                będzie też nikt nie przepraszał.
                Czy tak postępuje solidna, szanująca się firma?
              • Gość: DEVIUS Re: Uważajcie na hotel Ambasador w Hurghadzie-Egi IP: *.ksiazat.v.pl 10.11.04, 17:33
                Ja normalnie mam takie wrazenie ze sa dwa ambasadory w hurghadzie.
                Ja bylem w tym co KUBA i potwierdzam jego wersje
                HOTEL NA WYPI..WIE wokol pustynia i wielki plac budowy nie mowiac o smrodzie i
                syfie w pokojach.
            • Gość: Rasdanka34 Re: Uważajcie na hotel Ambasador w Hurghadzie-Egi IP: 83.136.224.* 20.10.04, 11:36
              i jeszcze jedno Kubo..nie Tobie wyliczac jak, gdzie i ile czasu kto ma spedzac
              na danych stronkach netowych! Widac Ty tez tu czasto zagladasz..to dlaczego
              wyliczasz czas PC_Maniakowi?
              Ja to forum uwielbiam, a tacy jak Ty psuja mi humor!Pozdrawiam..i moze lepiej
              Ty sie przenies na inne stronki ktore bardziej Ci odpowiadaja i ktore uwazasz
              za ciekawsze!
            • pc_maniac Re: Uważajcie na hotel Ambasador w Hurghadzie-Egi 20.10.04, 14:03
              Szanowny Kubo
              Twoje teksty, że jak się ktoś z Tobą nie zgadza to"na pewno jest z branży" są
              już tak oklepane, że aż żałosne.
              Primo - byłem w Egipcie z Alfa Star (i nigdy tego nie kryłem). To mogło by
              wskazywać, że uważasz iż jestem właśnie pracownikiem lub przedstawicielem tego
              właśnie biura (no bo przecież gdybym był przedstawicielem innego to nie
              jechałbym z konkurencją- prawda?).
              Tylko wkrada się tu pewna niekonsekwencja w tok Twojego rozumowania.
              Otóż, swego czasu bardzo negatywnie wyraziłem się o machinacjach AS ze
              skracaniem wyjazdów przez to biuro, (za co nawet na tymże forum byłem
              przeproszony przez prezesa AS). Więc jakże to, opierniczam swego pracodawcę i
              jeszcze jestem przez niego przepraszany publicznie?
              W naszym kraju jest to nie do pomyślenia -pierwej wyrzuciliby mnie z pracy!

Więc jak widzisz - nie jestem związany z branżą turystyczną. Mało, nawet z
              żadną instytucją, która by miała nawet pośrednio cokolwiek wspólnego z tą
              branżą.
              Więc daj sobie spokój z takimi argumentami - bo nie trafione.
              Owszem, może trafiłeś niefortunnie do jakiegoś zasyfionego pokoju, ale naprawdę
              nie oznacza to, ze w tym hotelu to standard i wystarczyło udać się do recepcji
              i kazać sobie zmienć pokój.
              Robią to bardzo chętnie i bez mrugnięcia okiem.

A to, że ja jestem zadowolony z tego obiektu (i nie tylko ja) i chętnie do
              niego wracam... Może faktycznie traktowany jestem przez obsługę na innych
              prawach, ale to podejrzewam zasługa mojego uśmiechu do pracowników i tonu jakim
              się do nich zwracam gdy czegoś potrzebuję.

Co do wnoszenia artykułów na teren hotelu - nie miałem żadnych problemó, choć
              patrząc na ceny w tamtejszym sklepiku czasem nawet nie warto cokolwiek kupować
              na mieście, jeśli w tej samej cenie jest na terenie obiektu.
      • Gość: Onkel_Ali Re: Uważajcie na hotel Ambasador w Hurghadzie-Egi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 22:00
        ten hotel to jedna wielka MASAKRA!!!
        • Gość: Minius Re: Uważajcie na hotel Ambasador w Hurghadzie-Egi IP: *.smrw.lodz.pl / *.smrw.lodz.pl 19.10.04, 00:03
          A czego się spodziewałeś po 3* w Egipcie?

Latającego dywanu prosto z lotniska i bukietu kwiatów w pokoju?
          • Gość: Kuba Re: Uważajcie na hotel Ambasador w Hurghadzie-Egi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.10.04, 10:19
            Nie mniusie. Latających dywanów się nie spodziewałem ale zwykłej realizacji
            tego co słyszałem w biurze podrózy nim wyjechałem. To że arab jest z natury w
            pewnym sensie oszustem to wiem ale myślałem że polskiego biura podrózy ta
            przypadłość nie dotyczy.To się nazywa uczciwośc miniusie. Ja się myliłem. Gdyby
            ktoś mi powiedział co rzeczywiście tam zastanę albo bym sie zdecydował albo
            wybrał opcję droższą i inny hotel. To się nazywa prawo wyboru miniusie.
            Jeszcze raz. Ja mam przedewszystkim pretensję do biura a nie do arabów dla
            których jest to normalne a poniewaz nasze biura przez "przypadek" zapominają
            poinformować o osobliwościach tam panujących pozwoliłem sobie ostrzec innych
            turystów którym tak jak mi nieudzielono rzetelnej informacji.
            Notabene, Twoje stanowisko które pierwotnie kwestionowało moją opinie a w
            dalszej cześci zarzuca mi że się spodziewałem latajacych dywanów jest podobne
            do stanowiska biura które odwiedziłem po powrocie. Czy za nickiem minius kryje
            się organizator? Czy w swoim stanowisku nie widzisz sprzeczności? Dziwna to
            zbeżnośc poglądów ( Twoja i Biura)że ktos ma pretensję za smród,robactwo,brud i
            na moje argumenty odpowiada mi że mam za wysokie oczekiwania.
            To co się wydarzyło i przed jak i po przypomina mi odbywanie słuzby wojskowej.
            Kiedy się patrzy z zewnątrz widzi się napis " Witamy Was" kiedy wejdziesz i się
            odrócisz widzisz napis "Mamy Was".
          • Gość: DEVIUS Re: Uważajcie na hotel Ambasador w Hurghadzie-Egi IP: *.ksiazat.v.pl 10.11.04, 17:43
            Wiesz co bzdury piszesz
            Ja bylem w 2 innych hotelah w hurghadzie tez 3 gwiazdkowych
            Waves i sindbad maszrabeja i oba przy tym to bajki mimo ze waves jest w centrum
            sakali o tym drugim to nie mowie bo powinien miec 4 gwiazdki. Porownojac je z
            ambasadorem to dostal by on naciagane 2 tak na maxa naciagane.
            I co najwazniejsze trzeba sobie uswiadomic ze ambasador to motel nie hotel.Lezy
            przy autostradzie i lotnisku nie przy plazy a do plazy ma 14 kilosow. Dla tego
            jak ktos pisal ze ktos tam sie zatrzymywal to na hwile bo przejazdem.
            Wiec nie gadaj glupot jak w dupie byles i gowno widziales to nie zabieraj glosu.
            jezeli przesadzilem to sory ale mam juz dosc oszustow bo tylko takie slowo do
            glowy mi prtzychodzi na okreslenie tych osob ktore bronia ambasadora.
            W masakralnie skrajnym przypadku to tez moze byc to ze ludzie nie widzieli
            innych hoteli 3 gwiazdkowych ale to i tak nie do przelkniecia jest. Powiem tak
            Widzialem miny ludzi przyjezdzajacych do ambasadora i kazdy mial taka jak ja.
            WIELKI OGROMNY DOL i zalamanie.
    • Gość: Vault Dweller Re: Uważajcie na hotel Ambasador w Hurghadzie-Egi IP: 217.168.133.* 19.10.04, 08:30
      Byłem w Ambassadorze od 21 sierpnia do 4 września 2004 i, jak to ktoś już
      napisał, poza papugami i kotami (zresztą bardzo ładnymi) nie doświadczyłem
      innych zwiarząt. Co do windy nie będę się wypowiadał, bo nie jechałem nią ani
      razu, ale widziałem że ludzie w moim skrzydle jeździli (mieszkałem w pokoju
      312). W hotelu jest naprawdę fajnie, nie wiem co się ludziom nie podoba. Jest
      miła atmosfera (polecam taniec brzucha :-), naprawdę sympatyczna obsługa, dobre
      jedzenie, umiarkowane ceny (11LE za Stellę wieczorem w restauracji) - nawet w
      sklepie (chyba że sprzedaje ta mała dziewczynka :-). Warunki sanitarne są jak
      dla mnie ok, sanitariaty czyste i stosunkowo nowe (na płytkach jest kamień co
      prawda - ale już na sanitariatach nie), zawsze była woda, mydło, ręczniki
      czyste i wymieniane 2x w tygodniu, na plażę ręczniki co prawda spłowiałe ale za
      to pachnące pralnią codziennie.
      Miła obsługa w recepcji, skrytka depozytowa za free, basen czysty... Pokoje
      duże, klima działa ... czego chcieć jeszcze od 3* hotelu ? Mieszkałem od strony
      szamba na 3 piętrze i nie powiem żeby śmierdziało gorzej niż w całej
      Hurghadzie, a że plac budowy dookoła to fakt :-D
      Fakt że na korytarzach czasami się jakieś kłęby kurzu przewalały i płytki były
      w niektórych miejscach popękane...ale mi to akurat nie przeszkadza. Nie wiem,
      być może w innych 3* hotelach jest lepiej, nie byłem, ale gdyby mi się zdarzyło
      jeszcze raz jechać do Hurghady, to wybrałbym na 100% Ambassadora.

Pozdrawiam
      • Gość: DEVIUS Re: Uważajcie na hotel Ambasador w Hurghadzie-Egi IP: *.ksiazat.v.pl 10.11.04, 17:58
        Swiat oszalal
        Wiesz co przyjacielu
        Jak by ci sie zdazylo to jedz do sindbad maszrabeja tez jest 3 gwiazdkowy.
        I wtedy napisz opinie o ambasadorze.
        Rozumiem ze jak ktos z triady jedzie i placi 1tysiac czy 1,200 za dwa tygodnie
        to mozna sie syfu spodziewac ale w tej cenie hotele sa naprawde leprze.
        Bylem w wielu nawet z wizytami bo cala nasza wycieczke rozbili na grupy i
        powiem ze ambasador to najgorszy hotel w hurghadzie jaki istnieje no poza tymi
        dla pracownikow i obslugi ale to sa 2 gwiazdkowe.
        Niech daje do myslenia fakt iz ambasador to najstarszy hotel w hurghadzie a w
        kolo gruz i daleko wszedzie
        Co do twego postu to zrobie replaje z 3 gwiazdkowego maszrabeji
        animacje wieczorne tance codziennie
        aqaaerobik organizowany codziennie
        gimnastyka z rana
        siatkowka
        karaoke
        zabawy dla dzieci
        wszystko codzinnie i jeszcze kilka fajnych spraw animacyjnych pingpongi pilkaze
        turnieje
        jedzenie super
        ceny
        z ta stella to przesada w centrum miasta w knajpie kosztuje 5le wiec nie ma sie
        co hwalic ze 11:-))
        reczniki jak sie chcialo nawet codziennie wymieniali ciagle musialem wywieszke
        wieszac bo codzien chcieli sprzatac
        Mieszkanaka to 4 pokojowe pietrowe domki bungalowki
        Co dookola
        dookola pizza hut magdonald kfc pelno sklepow i 15 minut wolnym spacerem do
        centrum sakali
        plaza ogromna zadnego problemu z lezakami
        To przyrownywanie to jak gowno do twarogu
        Nie ma co gadac
        Nastepnym razem polecam do innego hotelu sie udac
        empire waves sindbad
        Wtedy roznice sie poczuje i to ogromna
        pozdrawiam
    • imonate do kuby 20.10.04, 13:03
      Byłam w tym hotelu 2 razy. Nigdy, ale to nigdy nie miałam problemu z
      wniesieniem do tego hotelu picia czy jedzonka. Może ty się specjalnie
      afiszowałeś niosąć to wszystko w torebkach???? jeśli tak, to się nie dziw.
      Wszyscy wiedzą, że powinnosię to robić dyskretnie (np. w plecaczku) i
      obojętnie czy jest to Ambassador Club, Royal Palace czy Alibaba Club.

Fakt, że otoczenie tego hotelu to krajobraz prawie księżycowy. Ale, hmmm ....
      jadać tam wiedziałam o tym i to zaakceptowałam. Nie prszeszkadzało mi to
      upełnie, bo codziennie zaraz po śniadaniu jechałam na plażę, później wycieczki
      fakultatywne albo wyprawa do Sakkali. Wracałam późno w nocy, zatem nie musiałam
      oglądac otoczenia hotelu.

Co do pokoju, to jak na egipskie 3* zupełnie znośne. Pościel czysta, ręczniki
      wymieniane i oczywiście bez ROBALI!! Gdy mieliśmy jakies uwagi, zgłaszaliśmy je
      w recepcji lub sprzątającego. Robilismy to zawsze z usmiechem i grzecznie.
      Nigdy niczego nam nie odmówiono. Jeśli miałeś zastrzeżenia do pokoju, to
      dlaczego nie poprosiłeś o zamianę??? Wiem, że w tym hotelu nie jest to
      problemem.

Współczuję Tobie, że miałeś tak nieudany urlop, niestety w pewien sposób
      zawdzięczasz to tylko sobie.
    • Gość: HMMM24!! Re: Uważajcie na hotel Ambasador w Hurghadzie-Egi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 13:21
      Ja niestety muszę się przychylić do opini Kuby. Na samą myśl o tym hotelu robi
      mi się niedobrze. Bylem w Hurghadzie już 9 razy ale pobyt w tym obiekcie
      wspominam najgorzej. Fakt ,że w pokoju spędzalem niewiele czasu ale i tak sie
      musialem zmuszac aby tam spać.Kocham Egipt ,ale ten hotel to skaza na moich
      wspomnieniach.
      Pozdrawiam.
    • Gość: Agnieszka Re: Uważajcie na hotel Ambasador w Hurghadzie-Egi IP: *.inetia.pl 21.10.04, 10:38
      Byłam na wycieczce objazdowej i na końcu mieliśmy 4 noclegi w Ambassador Club.
      Mieszkałam w pokoju od strony autostrady, pierwsza noc praktycznie nieprzespana
      ze względu na hałas (wszystkim paniom to przeszkadzało) z ulicy, na następne
      przeniosłam się z materacem do "saloniku", hałas zdecydowanie mniejszy (gdyby
      nie komary :) ale to już nie wina hotelu), no i są karaluchy, widziałam
      niewiarygodnie duży okaz brr! normalnej wielkości też się zdarzały. Ludzie z
      obsługi recepcji (i restauracji) mili, choć pokoju nie chcieli zamienić. Pan
      sprzątający pokoje dzwonił do drzwi ok. 8 rano (!) żeby posprzątać, poprosił
      chociaż o brudne ręczniki, dostał, ale... czystych już nie przyniósł. W hotelu
      niezbyt czysto, kurz, w dniu wprowadzenia się intensywny zapach kotów w pokoju.
      Nie polecam tego hotelu, na wycieczkach objazdowych generalnie nie ma luksusów,
      ale ten hotel zostawił najgorsze wspomnienia. Pilot wycieczki, gdy
      dojeżdżaliśmy do Hurghady, zrobił długi wstęp na temat tego hotelu, wniosek był
      jeden: nie pozwólmy, żeby minusy tego hotelu przysłoniły nam inne atrakcje :)
      Czego wszystkim życzę :) choć lepiej w innym hotelu :)
    • Gość: Rasdanka34 Re: Uważajcie na hotel Ambasador w Hurghadzie-Egi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 17:06
      Kubo...musiales miec jakiegos strasznego pecha ze trafiles akurat na takie
      panujace tam warunki:((
      Ja wrocilam 5 dni temu...i poza nieciekawym widokiem za oknem (budowa) nie moge
      zlego slowa powiedziec. Moze jak ja bylam zwiekszono liczbe obslugi?
      Moze..zaczeli bardziej przykladac sie do sprzatania? Trudno mi powiedziec...ale
      dla mnie bylo naprawde OK. pozdrowka
      • marieia do Kuby 21.10.04, 17:27
        jakim prawem osadzasz ludzi ktorych nie znasz? zyjemy w wolnym kraju i kazdy
        robi co chce buszuje w necie tyle czasu i chce i moze na to poswiecic czasu,w
        kazdym hotelu moga sie przytrafic "wpadki" ale to nie powod zeby innym turystom
        ublizac!!! pc_maniac nie pracuje w zadnym bp jest maniakiem egiptu (nie tylko
        on ;o)) i na pczatku tego roku mial b nieprzyjemna przygode z innym bp niz alfa
        s biuro polecialo w kosmos w slad za bb i innymi podobnymi i kto jak kto ale
        pc_maniac wie jakie sa bp wiec zanim kogos bedziesz krytykowal na forum to
        pomysl kilka razy (to nie boli) krytykowac kazdy potrafi ale zrobic cos dla
        innych tyrystow BEZINTERESOWNIE to juz nie kazdy.. poczytaj inne tematy a
        zobaczysz ze pc_maniac zawsze "wali prosto z mostu" nawet jezeli to dotyczy
        biura z ktorym wyjezdal a Twoj argument ze wyjad pc_maniac'a kilka razy do tego
        samego hotelu jest wprost REWELACYJNY!!! dziwi Cie to? skoro ktos byl 1-szy raz
        i mu sie podobalo to co zabraniasz mu tam jechac nastepnym razem??? chcesz
        nobla za psychologie?
        forum jest publiczne i dla wszystkich, jezeli chcesz komus ograniczac jego
        wolnosc to co tu robisz? bialorus czeka na Ciebie...
        • radioaktywny Re: do Kuby 21.10.04, 18:48
          A ja bardzo prosze o szacunek dla innych nacji i nie nazywanie egipcjan
          per "oszusci". Czy my dobrze sie czujemy gdy o nas sie mowi "zlodzieje"
          i"lenie"? Wszystko to ma znamiona nietolerancji i animozji rasowych, a to jest
          takie niskie :-(
          Pc_maniac jest szalenie milym gosciem, ktory wiele zrobil dla tego forum i nie
          tylko wiec i jego prosze nie szargac tylko dlatego ze ma inna opinie o tym
          samym miejscu.

Ja dla rownowagi powiem, ze Ambassador pozostawil we mnie jak najgorsze
          wspomnienie. Wszystko to co zostalo opisane widzialem na wlasne oczy plus pare
          innych rzeczy. Opisalem wszystko na forum "hotele" - zawsze mozna tam zajrzec.
          Mnie tam wlasiciele Ambassadora nie zobacza wiecej, ale ja Egipt na pewno :-)))
        • Gość: Kuba Re: do Mariei IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.10.04, 10:38
          Marieia.Ubliżać? Przeczytaj jeszcze raz moje teksty i wskaż mi zdanie o
          zabranianiu komukolwiek wyjazdu do jakiegokolwiek hotelu lub słowo powszechnie
          uważane za obraźliwe.
          Niech sobie są i stada karaluchów, grzybów i smrodu bo to jest interes
          własciciela hotelu. Chodzi tylko o to że ten kto sprzedaje wycieczki tzn. biura
          podrózy ,uczciwie powiedziały. " Są rózne opinie o tym hotelu" a nie
          przedstawiało wyłącznie opine pochlebne, podtykało zdjęcia które mijają się z
          rzeczywistością i zapewniało że wszystko jest O.K.
          Powołujesz się sama na swobode wypowiedzi a sugerujesz że ja tego prawa nie mam.
          Z powodu że napisałem że niebyło "rózowo"? To nie ja zaczołem cenzurowac posty.
          Niewątpliwie mam inne doświadczenie z tym hotelem niz pc_maniak ale to jego
          nieupowaznia do totalnego dezaowuowania i tego co napisałem i mojej osoby.
          A tak własnie sie stało a uczynił to po moim pierwszym postcie.
          Bezpodstawne zachowanie się mojego konwersarza spowodowało że publicznie
          rozważałem kim jest że tak broni dobrego imienia tego hotelu używając takich
          metod pomimo że deklarowałem iż ułomności mam zarejestrowane obrazem i mogę się
          podzielić materiałem z kimś kto np.chciałby sie tam wybrać.
          Mój pierwszy post dotyczył tylko Ambasadora a nie pc_manika.
          "Guru" tego portalu może mieć swoje zdanie a ja (jak sie okazuje nie tylko ja )
          zdanie odmienne na temat właśnie tego hotelu.
          I tylko tyle marieri. Nie histeryzuj bo tak naprawdę nie ma o co.
          Kuba
          • marieia Re: do Mariei 22.10.04, 17:32
            kazdy moze miec wlasne zdanie o tym pisalam, a wkazdym hotelu moga byc odmienne
            warunki w ciagu kilku dni choc powinny spelniac okreslone parametry podane np w
            katalogu ale to nie powod zeby od razu wyliczac innym ich np czas spedzany w
            necie itd itd
            pozdr
            M
          • imonate Re: do Mariei 27.10.04, 21:15
            > "Guru" tego portalu może mieć swoje zdanie a ja (jak sie okazuje nie tylko
            ja )
            >
            > zdanie odmienne na temat właśnie tego hotelu.

Jak sie wczytasz w ten wątek, to zobaczysz, że nie tylko "Guru" ma inne zdanie
            niż Ty na temat tego hotelu.
        • Gość: ola Re: do Marieia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.10.04, 13:53
          Nie podniecaj sie tak Mrieia,daj sobie lekko na wstrzymanie albo idż do lekarza
          bo mamy do czynienia na forum z lekkim pieniactwem.Nawet główni bohaterowie
          tego postu tak silnie się nie podniecają jak Ty.Do tego wszystkiego masz
          problemy z "czytaniem ze zrozumieniem".Radzę Ci przeczytać sobie wszystko
          jeszcze raz , spokojnie.Nie przeczytałam ta żadnego słowa które "ubliżyłoby
          jakiemuś turyście"i choś wytężam wzrok nic takiego nie widzę , ale Ty widzisz
          (chyba czytasz między wierszami).Kubie nie należy się NOBEL za psychologię ,
          natomiast Tobie za głupotę,pieniactwo i płytkie myślenie OWSZEM !!!.Tobie radzę
          zamieszkać gdzieś na bezkresnych stepach Rosji , tam będziesz miała
          nieograniczoną wolność i przestrzeń w dosłownym tego słowa znaczeniu .
          • Gość: Kuba Re: do Marieia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.04, 15:54
            Mysle sobie że "ola" to kobieta. Mysle że "marieia" to tez kobieta. To co
            napisała ola tez cisneło się mi na klawiaturę. Dobrze że mnie wyręczyłaś olu
            bo gdybym to ja zrobił, oskarżono by mnie o dyskryminację kobiet. A chyba
            miałbym racje.
            Kuba
    • Gość: DEVIUS Re: Uważajcie na hotel Ambasador w Hurghadzie-Eg IP: *.ksiazat.v.pl 10.11.04, 19:31
      Kto ma zdjecia prosze publikowac na
      www.szkolanet.pl/menu__starter_egipt.asp
      • pipipipi Re: Uważajcie na hotel Ambasador w Hurghadzie-Eg 11.11.04, 03:51
        haha, gdyby tylko ten link działał...
        bo ja nie mogę tam wejść
        Nie można wyświetlić strony
        • Gość: firmanet.pl Re: Uważajcie na hotel Ambasador w Hurghadzie-Eg IP: *.lodz.mm.pl 11.11.04, 10:15
          Sprawdzałem, bo to nowy serwis i wchodzi ...? ale kliknij na górze (ważne do 11
          do 14)link EGIPTOMANIA w płatnych to, to samo. Poza tym zawsze możesz wejść
          www.egipt.firmanet.pl lub z bazy firm w firmanet.pl wyszukać egiptomanię. uwaga
          serwis dopiero zaczął działać ma kilku zarej. użytkowników i wiele w nim nie ma
          ale za dwa miesiące mam nadzieję, że Was mile zaskoczy... Wiktor.
    • Gość: WIKI Re: Uważajcie na hotel Ambasador w Hurghadzie-Egi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.04, 16:44
      to co napisał Kuba jest prawda. Mozna jednak znależdź jakies pozytywy ale jest
      ich w tym Hotelu za mało by mozna było stwierdzic że spędzony urlop w
      ambasadorze był spoko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka