Dodaj do ulubionych

KARKADE CUDOWNY NAPÓJ

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 08:08
mam prośbe do osób z okolic śląska, które w najblizszych tygoniach wybierają
sie do egiptu. jeżeli był by ktoś na tyle uprzejmy i przywiózł mi ze 3kg tej
herbatki. oczywiscie zapłace przed wyjazazdem i odbiore we wskazanym miejscu.
dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: ARA Re: KARKADE CUDOWNY NAPÓJ IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.11.04, 08:22
      Chcę Ci tylko powiedzieć, że 3 kg kwiatów z hibiskusa to będzie objętość
      jednego średniej wielkości nesesera. A herbatka faktycznie świetna, szczególnie
      dla tych co chcą się odchudzić.
    • corrina_f1 Re: KARKADE CUDOWNY NAPÓJ 16.11.04, 08:49
      Będziesz tym handlować ? Pół kilo starczy spokojnie na pół roku !! :)

pzdr
    • Gość: maciek Re: KARKADE CUDOWNY NAPÓJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 09:19
      to nie tak o zadnym handlu nie ma mowy. niedawno wróciłem z egiptu i przywizłem
      sobie 2 kg, niestety rodzina i znajomi dopadli karkade a mi został pusty
      mieszek. kazda ilosc mile widziana, z kazdej ilosci bede zadowolony:))
      • Gość: anuulka Re: KARKADE CUDOWNY NAPÓJ IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 16.11.04, 09:57
        Ja proponuje teraz zebys regularnie wpadal do rodzinki i znajomych na
        herbatke :) Zwroci Ci sie ta co Ci ja podstepnie podchachmecili ;))
        • corrina_f1 Re: KARKADE CUDOWNY NAPÓJ 16.11.04, 10:35
          Maćku, a ską jesteś ? Mam jeszcze trochę carcade, trochę mi się już przepiła,
          więc gdybyś chciał... :)
          Poza tym wiem, gdzie w W-wie można kupić każdą ilość :)
          pzdr
          Kasia
          • asz do Corriny 16.11.04, 10:58
            Kasiu, napisz, proszę, gdzie można w W-wie kupić carcade :)
            Pozdrawiam,
            Agnieszka
            • corrina_f1 Re: do Corriny 16.11.04, 11:00
              your welcome :

KARAWANSERAJ - CENTRUM KULTURY ARABSKIEJ
              Osiedlu Przyjaźń
              Ul. Konarskiego 87 (budynek obok Kolorado)
              Warszawa
              tel. 22-6653859, 0-692899247, 0-508092618
              karawanseraj@gazeta.pl, sirocco.tur@interia.pl

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10662&w=9422425
              pzdr
              • asz Dziękuję :) nt 16.11.04, 11:15
                • Gość: DaGa Re: Dziękuję :) nt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 11:47
                  czytam sobie forum popijając karkade -to jeden z tych kolorów i zapachów
                  Egiptu,który czyni wspomnienia żywszymi , a tak bardzo chciałabym zatrzymać
                  tamten czas.
                  karkade kupił mi zaprzyjażniony egipcjanin , za 1kg zapłaciłam 40 funtów
                  egipskich,w HGH wydawało się że 1kg to dużo ale tu przecież się częstuje ,
                  rozdaje ,no cóż ,jeszcze jeden powód żeby jak najszybciejpowrócić tam.
                  pozdrowienia
                  • corrina_f1 Re: Dziękuję :) nt 16.11.04, 12:11
                    40 LE za kg??????????? Uwierzyłabym w 4 LE, choć to i tak za dużo,ale 40 ??
                    Ja w Cairo płaciłam mniej niż 2 LE za 1 kg !! :) Gdzie Ty to kupowałaś ? W
                    hotelowym sklepiku?
                    Hmmm, tak sobie myślę, tez chyba sobie zaparzę, jakoś mnie tak naszło, w pracy
                    zimno jak pieron, akurat cieplutko się zrobi...
                    A w Kairze dziś 32 C... :(
                    • Gość: maciek karkade IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 14:11
                      witam jestem z bytomia. dziekuje serdecznie za namiary napewno skorzystam. ta
                      herbatka wsród moich znajomych zrobiła furore.:))
                      • Gość: ARA Re: karkade IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.11.04, 08:32
                        Zobacz w miejscowych herbaciarniach. Ja widziałem "karkadę" w herbaciarni w
                        M1 /to taki duży market/ w Poznaniu po 92 zł za kg.
                        • corrina_f1 Re: karkade 18.11.04, 09:36
                          jesoooo !! Poszaleli z tymi cenami ??????
                          to tak jak za palenie sheeshy w jednej z warszawskich restauracji chyba 85 zł -
                          to już NIE LEKKA przesada !!!

pzdr
                          Kasia
                          • beti22 Re: karkade 18.11.04, 09:52
                            Ja tez bym chciala taką herbatkę z hibiskusa mam straszne problemy z przemianą
                            a na te dolegliwości podobno super działa , moze ktoś mi podpowie gdzie mogę to
                            kupić , jestem z okolic Katowic a do Egiptu jade dobiero w czerwcu. Pozdrawiam
                            i z gory dziekuje.
                            • platynka.iw Re: karkade 18.11.04, 10:24
                              Mam jeszcze troszke pysznego karkade w domciu... jezeli masz ochote to mozemy
                              sie spotkac w Katowicach (jestem z Jaworzna) i sie z Toba podziele... duzo tego
                              nie bedzie, ale zawsze to z suku z Asuanu a nie z marketu ;-)
                              Cmokasy
                              Iwonka
                              • anuulka Re: karkade 18.11.04, 21:00
                                Do czego mozna przyrownac smak tego cudownego napoju? Jak to sie pije na zimno
                                czy jak normalna herbatke?
                                • corrina_f1 Re: karkade 19.11.04, 10:41
                                  Po prostu taka owocowa herbata. Mnóstwo herbat (mieszanek) zawiera hibiskus,
                                  oczywiście to nie to samo, ale smakuje podobnie. Każda tzw. "zimowa" herbata ma
                                  w sobie hibiskus :)
                                  Kolor czerwony, smak mocno owocowy :)

pzdr
                                  Kasia
                                  • anuulka Re: karkade 19.11.04, 10:57
                                    Dzieki :) W takim razie wydaje mi sie ze nie smakowalaby mi :(( Nie cierpie
                                    owocowych herbat brrr :)) Ale moze sie myle.. Przy najblizszej okazji wyprobuje
                                    heheh :)
                                    • beti22 Re: karkade 24.11.04, 13:30
                                      Platynka dziekuje bardzo za propozycje ,ale nie bede Cię angazowala znajomi
                                      lecą w grudniu do Egiptu i obiecali ze mi kupią pozdr.
                                      • kocia_mama Re: karkade 27.11.04, 19:31
                                        Ludzieska po co angazowac znajomych i targac z Egiptu 3 kg wory, u nas bez
                                        problemu mozna kupic karkade pod nazwa Hibiskus - kwiat malwy sudanskiej,
                                        roznych producentow. Ostatnio kupilam firmy Ziołopex, ale widzialam tez innych
                                        producentow w aptece, w sklepach zielarskich, w herbaciarniach a nawet w
                                        marketach!
                                        • Gość: eva2412 Re: karkade IP: *.devs.futuro.pl 27.11.04, 20:19
                                          Herbatki ekspresowe z hibiskusem kupowane w polskich sklepach nie przypominają
                                          tych egipskich. Mają tylko podobną barwę, są kwaśne, bez aromatu i nie mają
                                          smaku. Taki kwaśny, różowy płyn .
                                          • kocia_mama Re: karkade 28.11.04, 11:29
                                            Hibiskus - kwiat malwy sudanskiej - herbatka o ktorej pisze to nie jest
                                            herbatka expresowa tylko same suszone kwiaty, ktore niczym nie roznia sie w
                                            smaku od tych przywozonych z Egiptu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka