Dodaj do ulubionych

EXIM PORAŻKA!!!!!

IP: *.autocom.pl 30.11.04, 16:37
Wróciłam wczoraj z Szarm z Eximem, gorąco odradzam to biuro. Na dzień dobry
dostaliśmy najgorsze pokoje w hotelu,po wiekich awanturach,wymieniono nam
je.Jeżeli chcecie pokoje z widokiem na plażę, albo ogród z basenami, to
musicie sobie extra zapłacić za każdy dzień, ale o tym biuro nas
niepoinformowało, dlatego dostaliśmy na początku pokoje z widokiem na
budowę. Wycieczki są oprowadzane przez niekompetentnych przewodników. Jadąc
z tym biurem, musisz od początku do końca, być zdanym na siebie, oczywiście
ja nie potrzebuję opieki całodobowej, ale nasz rezydent Kmil, nawet nie
raczył nas oprowadzić po całym obiekcie i nie powiedział nam co, gdzie jest,
tylko po kilku dniach sami doszliśmy do wszystkiego.
Teraz nie myślę już o tym, dobrze,że mam inne fajne wspomnienia z pobytu,
np. poznanie super ludzi, z któymi spędziliśmy fajne wakacje, no i piękne
rafy, dlatego warto tam wrócić.
Obserwuj wątek
    • Gość: firmanet.pl Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: 217.96.5.* 30.11.04, 16:49
      mam prośbę napisz ile razy byłaś w Egipcie i z jakim biurem w jakim hotelu
      obawiam się, że większość turystów lecących do Egiptu porównuje ten kraj i
      hotele, czy obsługę do hoteli europejskich choć i tu wpadek co niemiara. Napisz
      w jakim byłaś hotelu pewnie lecieliśmy razem a jeżeli Kamil to pewnie w
      Tropicana G. Azur lub Rosetta chętnie też dowiem się jak reszta czy jedzenie
      czy plaża mój mail to wm@firmanet.pl Każdy ma prawo do opinii swojej więc Cię
      nie oceniam tylko próbuję znaleźć odpowiedź na pytanie jaka jest granica
      obiektywizmu w ocenie hotelu czy biura...?
      • Gość: aga00 Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.autocom.pl 30.11.04, 17:13
        Byłam pierwszy raz w Egipcie, Grand Azur jest b.dobrym hotelem, obsługa,
        czystość i jedzenie ok. Nie mogę się przyczepić do hotelu, bo następnym razem
        wybiorę się właśnie do niego, jest to jeden z najlepszych hoteli. Biuro Exim,
        odradzało nam inne biura, z powodu złej organizacji, a sami nie spisali się
        najlepiej.
        • Gość: firmanet.pl Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.lodz.mm.pl 30.11.04, 19:29
          Podobno b. dobry - fakt byłem rok temu w Hostmarku ze dwa hotele dalej za
          Laguna Vista i był dużo gorszy bo ten Twój zwiedziliśmy. Naprawdę miałaś fart
          że trafiłaś dobry hotel na pierwszy raz a reszta.. popatrz na forum, jakie są
          opinie o innych biurach na każdego coś się znajdzie Egipt jest krajem
          przepięknym i na tym powinnaś się skupić.

Fakt jak ktoś przegina, to trzeba o swoje walczyć, a co byś zrobiła jak by cię
          chcieli umieścić w hotelu, który np wygląda na trzy gwiazdki zamiast 5 które
          kupiłaś...? ja tak miałem (tylko że miało być 3+ a chcieli dać 1*) i jeszcze
          mnie straszyli policją i były telefony do ambasady cała heca widywałem ludzi
          którzy z tygodniowego pobytu np 3 dni tułali się po hotelach, bo nie było
          miejsc (też mówili że są w podróży poślubnej) w końcu zostali z nami w
          hostmarku a mieli właśnie Twój hotel nas zabrali na łódź tylko nie tą ... hehe
          i zamiast na Ras Mohamed popłyneliśmy na Tiran... i zamiast nurkować żona
          dowiedziała się że może sobie posmarować nogi algami na wyspie.. dużo opowiadać
          Słońce super, jedzenie jak nie chorowałaś to dobre, a reszta...przymróż oczy i
          pomyśl o czymś przyjemnym... za rok na pewno będzie to słońce i morze czerwone
          w Egipcie.

Jednak polecam zawsze zmieniać hotel nie przywiązuj się do jednego. Polecam
          nasz Tropican G. Oasis czy Laguna Vista lub Maxim Plaza (byłem obejrzeć - tylko
          część od morza, a nie garden) Leć do Hurghady, ja sam mam ochotę polecieć do
          hoteli położonych na wysokości Luksoru, bo już się pokazują Był ktoś tam...?
          • Gość: aga00 Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.autocom.pl 30.11.04, 21:39
            Tak, to prawda miałam farta.Ten hotel jest super.
        • Gość: Muniek Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: netsystem4.netsystem* / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 07:27
          Ja też miałem dóże problemy z Exim som niekopetetńi niczego niepotrafiom
          załatwić odradzam wszystkim te biuron a rezydentki som hamskie
      • Gość: FAN EXIMU Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 19:18
        exim - prawdziwa porazka. byłem z nimi pierwszy i ostatni raz . oszukali
        mnie ,a swoich racji będę dochodził w sądzie i na 100% - wygram ! nikomu nie
        polecam bp EXIM !! brak profesjonalizmu, świadomi oszuści! hej wy tam
        pracownicy eximu - wszyscy wiedzą , że na tym forum bronicie
        swojego "chlebodawcy" !! nie wysilajcie się - kto był z eximem wie czm jest to
        biuro ........!!! -ostatnio tylko z jednej imprezy mają około 20 reklamacji od
        klijentów ,których oszukali z czego połowa rozstrzygnie spór w sądzie!! a pani -
        monika- specjalistka od reklamacji w eximie - jaka miła i kompetentna ! ! -
        hehe- ! - EXIM JEST SUPER - nigdy więcej-
    • scorpio1956 Re: EXIM PORAŻKA!!!!! 30.11.04, 21:18
      Gość portalu: aga 00 napisał(a):

> Wróciłam wczoraj z Szarm z Eximem, gorąco odradzam to biuro. Na dzień dobry
      > dostaliśmy najgorsze pokoje w hotelu,po wiekich awanturach,wymieniono nam
      > je.Jeżeli chcecie pokoje z widokiem na plażę, albo ogród z basenami, to
      > musicie sobie extra zapłacić za każdy dzień, ale o tym biuro nas
      > niepoinformowało, dlatego dostaliśmy na początku pokoje z widokiem na
      > budowę. Wycieczki są oprowadzane przez niekompetentnych przewodników. Jadąc
      > z tym biurem, musisz od początku do końca, być zdanym na siebie, oczywiście
      > ja nie potrzebuję opieki całodobowej, ale nasz rezydent Kmil, nawet nie
      > raczył nas oprowadzić po całym obiekcie i nie powiedział nam co, gdzie jest,
      > tylko po kilku dniach sami doszliśmy do wszystkiego.
      > Teraz nie myślę już o tym, dobrze,że mam inne fajne wspomnienia z pobytu,
      > np. poznanie super ludzi, z któymi spędziliśmy fajne wakacje, no i piękne
      > rafy, dlatego warto tam wrócić.
      Nie rozumiem jednej rzeczy : czy rezydent jest zobowiązany do oprowadzania
      po "obiekcie" ?(ciekawe sformuowanie!!!).Sadzę,że do tego nie jest.
      Co to znaczy niekompetentni przewodnicy?. Bo na czym ta niekompetencja polegała
      nie byłaś juz uprzejma napisać.
      I od razu EXIM PORAŻKA!!!! krzyczeć caps lockiem.
      Byłem w tym rok właśnie z Eximem i właśnie w Sharmie. I ani do jakości usług,
      ani do wycieczek fakultatywnych ,ani do rezydentów,ani do przewodników nie
      można sie przyczepić. Wprost przeciwnie. Za takie pieniadze(hi,hi)było (tez mam
      caps locka) BYŁO SUPER!!!!.
      P.S
      1.Nie jestem przedstawicielem Exim
      2.Byłem w Egipcie z innymi biurami i mam porównanie
      3.Pokój a czasami apartament(zamiast dbl) załatwiałem sobie sam na miejscu za 5$
      4.Pozdrowienia dla Ramziego(najlepszy przewodnik jakiego w Egipcie
      poznałem),jezeli nie ma juz dosyc naszego forum.

community.webshots.com/user/scorpio1956100
      • Gość: aga00 Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.autocom.pl 30.11.04, 21:29
        Dzięki,że mnie uświadomiłeś co to jest Caps Lock :). Wiem, musisz bronić
        swojego biura. ;)
        • scorpio1956 Re: EXIM PORAŻKA!!!!! 30.11.04, 21:53
          Gość portalu: aga00 napisał(a):

> Dzięki,że mnie uświadomiłeś co to jest Caps Lock :). Wiem, musisz bronić
          > swojego biura. ;)

Jesteś nowa na tym forum,niestety. Ci którzy mnie znają i ze spotkań w Egipcie
          i ze zlotu Egiptomaniaków z września tego roku,a także z prawie 2 letniego
          udziału na tym forum wiedzą,ze nie jestem pracownikiem żadnego biura
          turystycznego.(może ktoś,kurde zaświadczy,ratunku!)
          Mam do Ciebie jedynie pretensje ,że wysyłasz krzyczący post w którym
          oskarżasz,nie dajac na dobra sprawę żadnych przykładów na potwierdzenie owych
          oskarżen.
          Poczytaj może ten post to uwierzysz:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=13171426&v=2&s=0

Pozdrawiam malkontentkę,choć na pewno łączy nas coś - ogromna miłość do Egiptu!
          • abirka Re: EXIM PORAŻKA!!!!! 30.11.04, 22:28
            Przede wszystkim Scorpio, którego znam osobiście, nie jest pracownikiem Eximu
            ani zadnego innego biura. Poza tym zupełnie nie rozumiem na jakiej podstawie
            rzucasz takie ostre negatywne określenia pod adresem tego biura. Tak naprawdę z
            Twojego postu absolutnie nie wynika żadna porażka Eximu. Jeśli twierdzisz, że
            pokoje były najgorsze w całym hotelu, to powiedz dlaczego, potwierdz to
            zdjęciami. Skoro przewodnicy niekompetentni, to wykaz to przykładami ich
            niekompetencji. Nie wolno bezkarnie rzucać oskarżeń bez ich udowodnienia. Ja
            byłam 3 razy w Sharm, 3 razy z biurem Exim (nie jestem ich pracownikiem) i
            jestem świadoma ich niedociągnięć, mam uwagi na temat rezydentów. Ale litości,
            jak byłam tam po raz pierwszy, mimo że nie miałam żadnej wiedzy wyniesionej z
            forum, to żaden opiekun do oprowadzania po terenie, mieście nie był mi
            potrzebny. No chyba, że ktoś jest osobą ubezwłasnowolnioną lub sprawną inaczej
            to wtedy pewnie takiego instruowania i prowadzania parami za rączkę wymaga. Ale
            wtedy niech niańkę zabiera ze soba z domu a nie oczekuje takiej funkcji od
            rezydentów.
            Ale uroki Egiptu i tak niweluja wszystkie niedociągnięcia.
            • Gość: aga00 Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.autocom.pl 30.11.04, 22:42
              Dam Ci dobrą radę, przeczytaj jeszcze raz mój post, bo coś mi się wydaje,że
              używasz zbyt emocjonalnych określeń. Może inaczej podeszłabym do tego
              wszystkiego, tylko śmieszy mnie to, że pracownicy tego biura uważają,że oni są
              najlepsi na rynku, że są super zorganizowani, po co takie gadanie.
              (Napisałam,że nie potrzebuję opieki całodobowej :)). Daj sobie spokój z tym
              czepianiem się o wszystko. Uważam, że należysz do osób b. konfliktowych i może
              całe szczęście, że nie było Cię tam. Mam prośbę, nie pisz więcej. Pa.
              • scorpio1956 Re: EXIM PORAŻKA!!!!! 30.11.04, 22:57
                Gość portalu: aga00 napisał(a):

> Dam Ci dobrą radę, przeczytaj jeszcze raz mój post, bo coś mi się wydaje,że
                > używasz zbyt emocjonalnych określeń. Może inaczej podeszłabym do tego
                > wszystkiego, tylko śmieszy mnie to, że pracownicy tego biura uważają,że oni

> najlepsi na rynku, że są super zorganizowani, po co takie gadanie.
                > (Napisałam,że nie potrzebuję opieki całodobowej :)). Daj sobie spokój z tym
                > czepianiem się o wszystko. Uważam, że należysz do osób b. konfliktowych i
                może
                > całe szczęście, że nie było Cię tam. Mam prośbę, nie pisz więcej. Pa.

A ja proponuję żebys nie zabierała głosu nie mając nic do powiedzenia,nie
                oskarżała kogoś nie mając argumentów.
                Proszę opisz konkretne wpadki Eximu,aby je nazwać PORAZKĄ.
                Moze w istocie były,ale napisz o nich
                Sam jestem ciekaw,bo dalej chce korzystać z ich usług.
                Ale konkrety,pliz.
                P.S
                Nie wiem,czego czepiasz się Abirki.Ona tylko prosiła Cie o podanie przyczyn
                Twojego niezadowolenia.Jesteśmi tego ciekawi. Nic więcej
              • abirka Re: EXIM PORAŻKA!!!!! 30.11.04, 23:01
                Wiesz, jeśli uświadomienie komuś, że rzucanie niepopartych dowodami oskarżeń
                jest czymś, delikatnie mówiąc, niestosownym, wg Ciebie jest czepianiem się o
                wszstko, oznaka konfliktowości i oznacza emocjonalny stosunek to faktycznie
                szkoda czasu na odpowiedzi bo do merytorycznej dyskusji potrzeba obiektywizmu i
                zrozumienia. To prwda, że szczęściem jest, że tam mnie nie było, bo ja
                tryskałabym optymizmem i zadowolenie i nie tolerowała malkontenctwa. I zamiast
                pisać kolejne zarzuty pod adresem Scorpia, mnie czy innych osób wyciągnij
                wnioski z faktu, że iluś, wielokrotnych nawet, klientów Eximu nie popiera
                Twoich zarzutów (a te właśnie są bardzo emocjonalne).
              • Gość: Muniek Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: netsystem4.netsystem* / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 07:35
                Byłem z paroma biurami ale Exim to szajs najwiekszy pieniodze to umiom brać ale
                na miejscu nic niepotrafiom dobże załatwić nawet hotelu za ktury zapłaćiłem 6
                mieśięcy wcześniej niedostałem tylko jakomś nore na wypidówku a mało mnie ten
                hotel niekosztował zamiast 5* dostałem nore!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: amaga Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 15:59
                  Jezus Maria, Muniek! Nie pisz publicznie zanim nie powtórzysz pierwszej klasy
                  podstawówki! Twoj jezyk polski jest nie do przyjecia na forum publicznym! Na
                  zadnymm zreszrta!
          • Gość: eva2412 Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 30.11.04, 22:34
            Też byłam z Eximem we wrzesniu tego roku i też jestem zadowolona.
            Ale to już jest regułą,że jeśli ktoś jest zadowolony z bp to zaraz jest
            posądzany, że jest jego przedstawicielem. Ja w opini jednego z forumowiczów
            miałam być rezydentką Selectours. Do dziś nie wiem z jakiego powodu.
            Dlatego zaświadczam, /czytając forum dość często i dokładnie/ że Scorpio 1956,
            znany mi tylko z w/w forum nie jest przedstawicielem Eximu.
      • Gość: Andy Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.veranet.pl 23.01.05, 20:37
        Byłem w Egipcie i trafiłem na Ramziego. Jak go spotkacie to go pozdrówcie facet
        jest OK!!!.
    • Gość: jan Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.aster.pl 30.11.04, 22:31
      Właśnie za kilka dni wybieram się do Sharm z EXIMem. List Agi zmartwił mnie i
      trochę przeraził. Może bliżej opiszesz na czym polega porażka wyjazdu z tym biurem?
      Jakie wycieczki były z niekompetentnym przewodnikiem? Kto jest tym
      przewodnikiem? Pytam, bo chcę uniknąć przykrych niespodzianek.
      Pozdrowienia
      • scorpio1956 Re: EXIM PORAŻKA!!!!! 30.11.04, 22:41
        Możesz być spokojny,ręczę Ci.Korzystałem z ich wycieczek(opis kilka wątków
        wyżej)i było naprawdę O.K. Chyba,że ktoś szuka dziury w całym. Za takie
        pieniądze Exim(to moje zdanie)daje wiecej niz mozna sie spodziewać.Jak pisała
        wyzej Abirka,pewne małe niedociągnięcia mogą się zdarzyc,ale kto ich nie ma.
        Aga00,nie dając żadnych kinkretnych przykładów szerzy defetyzm.A moze jest
        przedstawicielką konkurencyjnej firmy?
        • Gość: jan Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.aster.pl 30.11.04, 22:53
          Serdeczne dzięki! Uspokoiłeś mnie. A swoją drogą, jesteś złośliwą bestią -
          zemsta jest słodka!
          Serdeczne pozdrowienia
        • madzia112 Re: EXIM PORAŻKA!!!!! 30.11.04, 22:57
          Tak sobie czytam ten wątek i faktycznie, tytuł sugeruje jakieś straszne rzeczy,
          a tu okazuje się, że rezydent nie oprowadził po obiekcie... No nie, czegoś
          podobnego jeszcze nie słyszałam ! Absolutnie nie chcę nikogo tu obrażać i od
          razu mówię - nie pracuję w Eximie i nie korzystałam z usług tego biura. Wiesz,
          do głowy by mi nie przyszło wymagać od rezydenta aby oprowadził mnie po hotelu.
          Właściwie osoba rezydenta nie była mi potrzebna podczas pobytu w Egipcie -
          spotkanie organizacyjne i transfer na lotnisko - to było wszystko jeśli chodzi
          o nasze kontakty. I jakoś sobie poradziłam ;)
      • Gość: aga 00 Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.autocom.pl 30.11.04, 23:09
        Nie przejmuj się, wystarczy,że zobaczysz jaki to jest piękny kraj i wszystko
        inne nie będzie miało znaczenia. Jeżeli chodzi o wycieczki to polecam Kair, tam
        muszę przyznać,że przewodnik Grzegorz był b. fajny i miło wspominam tą
        wycieczkę, natomiast wycieczka na Górę Mojżesza, do teraz nie wiem jak nazywał
        się przewodnik, bo nie raczył się przedstawić,marnie to wszystko z jego strony
        wyglądało, taką wiedzę jaką nam przekazał to ja mogę sobie przeczytać w
        przewodniku z kiosku, jeżeli zdecydujesz się na wyprawę to zabierz ciepłą
        odzież. Tak naprawdę mam zastrzeżenia tylko do tego, reszta nie ma znaczenia.
        To,że mi nie odpowiadały pewne rzeczy to nie znaczy,że wszyscy byli nie
        zadowoleni, chyba jestem zbyt wymagająca, ale i tak świetnie się bawiłam.
        Emocje niesmaku opadły na drugi dzień pobytu, bo jak tu się złościć, kiedy
        wszyscy się do ciebie uśmiechają z obsługi hotelowej. Będziesz napewno b.
        zadowolony. Bawią mnie ci wszyscy, którzy zrobili z mojego postu wielkie halo,
        przecież każdy ma prawo do własnej opini, a może to wy marudzicie?
    • Gość: mariarelka Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.chello.pl 30.11.04, 23:09
      Zawsze tak jest, że ktoś ma swoje odczucia i dobrze, tylko po co zaraz oskarżać
      i udawadniać coś czego się udowodnic nie da?
      Daj sobie spokój dziewczyno - nabierz doświadczenia i dopiero zabieraj głos....
    • imonate Re: EXIM PORAŻKA!!!!! 30.11.04, 23:16
      > ja nie potrzebuję opieki całodobowej, ale nasz rezydent Kmil, nawet nie
      > raczył nas oprowadzić po całym obiekcie i nie powiedział nam co, gdzie jest,
      > tylko po kilku dniach sami doszliśmy do wszystkiego.

aga 00, napisz mi bo bardzo mnie nurtuje, czy Ty tak poważnie uważasz, że
      rezydent powinien oprowadzić Was po "obiekcie"???? A może to tylko joke z
      Twojej strony????

PS.
      hehe (LOL) Skorpio1956 i Abirka pracownicy BP :P
      Proszę, wrzuć te nicki w wyszukiwarkę i poczytaj ich posty a sama zobaczysz
      jacy z nich rezydenci.
      • Gość: aga00 Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.autocom.pl 30.11.04, 23:38
        no wiesz, widząc jak inni rezydenci zajmują się swoimi grupami, oprowadzając
        ich, pomyśleliśmy,że to norma, ale może to było towarzystwo specjalnej troski,
        no to ładnie, a wydawało mi się,że jestem w 5*:), nie czepiajcie się tego.
    • Gość: pimpek Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: 62.111.149.* 01.12.04, 08:19
      Niestety ja w tym roku też miałem przejścia z Eximem i z tego co wiem nie
      jestem odosobniony. Dlatego dziwi mnie ta burza na forum, bo "król jest nagi".
      W listopadzie wybrałem się w podróż poślubną na objazdówkę po Egipcie z rejsem
      po Nilu NEFRETETE 5* i na własnej skurze doświadczyłem zdolności
      organizacyjnych Eximu. Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że część
      moich "przedmówców" to naganiacze. Dzięki takim naganiaczom zdecydowałem się
      na Exim - po raz pierwszy i ostatni.
      To co dziwi mnie najbardziej w tej firmie to oszczędności jaki się robi na
      rezerwacjach. Całość należności za wycieczkę wpłacamy ostatecznie na 2 tygodnie
      przed wylotem, a na miejscu okazuje się że nie zrobiono rezerwacji. Uwagi w
      umowie np. o podróży poślubnej są nic nie warte, bo nikt w Eximie nie zwraca na
      to uwagi. Dzięki zdolnościom organizacyjnym Eximu w Kairze świerzo zaślubieni
      losowali między sobą pokoje z łożem małżeńskim, bo był deficyt takich pokoi?
      Fajne, nie? Na czas rejsu zakwaterowano nas na NILE CARNIWAL. Takiego syfu jak
      na tym statku w życiu nie widziałem. Oczywiście rezerwacji też nie było i
      kajuty dostaliśmy przy silniku, agregatach bądź kuchi. Super... W kajutach
      wilgoć, brud, grzyb i robactwo. Za ten luksus dopłaciłem 80 USD. Dzięki Bogu
      okazało się, że na statku nocowaliśmy 3, a nie 4 noce. Organizacyjnie Exim się
      nie spisał. Nasz przewodnik Pan Marek też się nie wykazał. Dziwi mnie, że ponoć
      renomowane biuro zatrudnia ludzi o tak niskiej kulturze osobistej, który
      krzyczy, poucza, ustawia uczestników wycieczki, jednocześnie olewając swoje
      obowiązki. Tak więc proszę nie wciskać ludziom, jaki to wspaniały jest Exim...
      • Gość: itka Re: do Pimpka!!!!! IP: 212.160.230.* 01.12.04, 08:45
        W pełni rozumiem Twoj niesmak po przeczytaniu postów wielbiących biuro Exim....Ja też płynęlam z nimi po Nilu - losowanie małżeńskich łóżek to norma. Dzięki Bogu trafiliśmy na bardzo dobry statek - Re. Naprawdę warunki super. A pana Marka też raczej cieplo wspominam. Może rzeczywiście wymaga- hmmmm - nazwijmy to zdyscyplinowania i stosuje nieco autorytarne metody, ale cel osiąga. Grupa jest w miarę zorganizowana i nikt nie łazi, gdzie nie trzeba:-)Swoje przygody z Eximem opisałam w poście "Exim - żenada". Nie wydaje mi się, abym była zbyt wymagająca w stosunku do obowiązkow rezydenta....Nie dzwoniłam do niego z byle czym, lecz prosiłam o interwencję w konkretnej sprawie: reklamacji wycieczki i zamiany beznadziejnego pokoju z widokiem na ścianę. Niestety nie doczekałam się nawet skontaktowania się ze mną i wyjaśnienia czegokolwiek...nie mówiąc o interwencji...Rozumiem, że rezydenci mają mnóstwo obowiązkow - hehe - i na zawracanie sobie głowy zamianą pokoju czy reklamacją nie ma czasu....A wystarczyło choć pozory stwarzać.....
        • Gość: pimpek Re: do Pimpka!!!!! IP: 62.111.149.* 01.12.04, 10:38
          Pan Marek może byłby do zniesienia gdyby organizacyjnie wyjazd był dograny, a
          tak co chwila puszczały mu nerwy. Za każdym razem gdy dzwonił mu telefon serca
          mieliśmy w gardle w oczekiwaniu na kolejną "niespodziankę". Rezydent w Sharm El
          Sheikh była ok, natomiast przez 2 dni pobytu w Hurgadzie rezydentki nie
          spotkałem. Exim rezerwacji w hotelach dokonuje w ostatniej chwili, dlatego też
          uczestnicy dostają "ostatki" choćby z widokiem na budowę. Pozdrawiam i życzę
          bezstresowych podróży.
    • scorpio1956 Re: EXIM PORAŻKA!!!!! 01.12.04, 12:39
      Kończąc ten wątek,chodziło mi o to ,że Aga00 nazywając Exim porażką nie
      podała,konkretnego powodu,aby tak nazwac post.Bo to ,że nie została oprowadzona
      przez rezydenta po hotelu to ,przyznacie sami,że to juz gruba przesada.W
      pozostałych postach pisała juz,że nie było tak źle. No to jak było. Oskarżając
      jakąś Firmę "Z" czy "Y" podawajmy konkretne przykłady nie wywiązywania się z
      usług. Chetnie to czytam,wyciągam wnioski,aby w przyszłym roku pojechac z
      biurem które ma najmniej wpadek.Bo każde ma ,nawet te z górnej półki.Ja
      korzystałem raz z Eximu(pobytówka) i nie mogę nic im zarzucić.Fakultety tez
      brałem u nich i było O.K . A może miałem narzekać bo dali mi na poczatku lichy
      pokój.Sam sobie załatwilem na lepszy,po co mi rezydent. A może klima
      zagłośna,wyłączałem ją po prostu na noc.Ale za te pieniądze za które
      zapłaciłem,nie miałem prawa nawet pomyślec o narzekaniu.Jedynie podpadziochę ma
      u mnie Exim za cene wizy 18$. To już nie w porządku. Ale ja płaciłem sam 15
      $.Ale za to też nikt mnie nie prześladował. I nie jestem naciągaczem jak ktoś
      napisał,bo nie mam w tym zadnego celu.
      A tak na marginesie czytając opinie o róznych biurach to Exim chyba ma
      najwięcej korzystnych postów. Dotyczy to tez programu Nefretete.
      Widac różne czasami są spojrzenia,czasami nawet na tę sama sprawę i różne
      odczucia związane z tym.
      • Gość: eva2412 Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 01.12.04, 15:00
        Nie ma idealnego biura podróży, które zaspokoiłoby wymagania wszystkich. Exim
        nie jest wyjątkiem. Ale dlaczego te osoby, które są niezadowolone z jego usług,
        twierdzą, że ci zadowoleni / a do takich należę/ są - jak to brzydko ujęto -
        naganiaczami? Może jesteśmy mniej wymagający,lub mieliśmy więcej szczęścia.
        Pani Aga00 raz pisze o porażce biura, potem ,że nie było tak źle, na końcu
        zaś, że to inni marudzą. Nic już z tego nie rozumiem. Ale trudno.
        Ja mam miłe wspomnienia.
      • Gość: jan EXIM PORAŻKA ??? IP: *.aster.pl 01.12.04, 22:36
        Dziękuję wszystkim za ciekawe listy. Podtrzymują mnie na duchu przed wyjazdem.
        A tak, przy okazji, gratulacje dla Agi00! Końcowym, chyba niezamierzonym(?)
        efektem Twojego postu jest bardzo efektowna (i całkiem efektywna) reklama EXIMu.
        Pozdrowienia
        • Gość: djerba Re: EXIM PORAŻKA ??? IP: *.wist.com.pl 23.01.05, 10:15
          Byłam z Eximem w 2002 i 2003, raz pobyt w Hilton Plaza -rezydenta nie
          pamietam,nie był mi do niczego potrzebny,zebrał opłaty za wycieczki,które
          odbyły sie zgodnie z programem,troche słaby przewodnik w Luksorze,ale to czego
          on nie powiedział ja dopowiedziałam synowi a i tak wiekszość uczestników
          uwazała,ze za duzo gada..
          Drugi mój pobyt to rejs po Nilu i to była rewelacja,statek spełnił
          oczekiwania,zaśprzewodnik - opiekun,archeolog Fabian REWELACJA.
          w tym roku lecę,ale chyba z TUI bo Exim nie wydał jeszcze katalogu na
          kwiecień/maj i to trochę mnie niepokoi
          • Gość: jan Re: EXIM PORAŻKA ??? IP: *.aster.pl 25.01.05, 22:07
            Jeszcze raz dziękuję scorpio1956 i abirce za uspokajające posty w sprawie EXIMu.
            W efekcie byłem z tym biurem w Sharm, w hotelu Coral Beach Montazah. Warto było!
            Hotel godny polecenia, świetna plaża, śliczna rafa. Bardzo fajna wycieczka do
            klasztoru Św. Katarzyny.
            Z pobytu jesteśmy bardzo zadowoleni. Nie mamy zastrzeżeń do działania biura
            EXIMu w kraju oraz do rezydentów i przewodnika w Sharm.
            Pozdrowienia
    • Gość: Agata Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.aonet.pl / *.crowley.pl 23.01.05, 10:56
      Hey Aga, moze podasz mi swoj email albo gg, ja lece do Egiptu w lutym z Eximem
      i do tego samego hotelu co ty! wiec chcialabym sie czegos wiecej dowiedziec.
    • Gość: przemo Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.cable.wsm.wielun.pl 23.01.05, 11:15
      Szkoda, że nie napisałaś jeszcze o tym, że :
      1. Pogoda była nie dostosowania do Twojego organizmu
      2. Do hotelu nie mogłaś wnosić wody mineralnej
      3. Woda w morzu była za zimna
      4. Jedzenie w hotelu było monotonne
      5. Obsługa hotelowa była obleślna
      6. Nie mogłaś wywieźć muszelek
      7. Rezydent nie czuwał przy Tobie przez 24 h na dobę

Ponadto szkoda, że :
      1. Nie przygotowałaś się na tyle do wyjazdy, że ktoś musiał na miejscu być
      kompetentny (myślę, że chodzi i zabytki)
      2. Nastawiłaś się negatywnie co do wyjazdu - ale tutaj akurat się nie dziwię -
      taka nasza cecha narodowa
      3. wyjazd w tak mistyczne miejsce jakim jest Egipt sprowadzasz do poziomu usług
      hotelowych i innych.
      Cóż, wpisujesz się w dominujący obraz Polaków, którzy wyrwali się z kraju aby
      poczuć trochę egzotyki. I myślę, że smiało odnalazłabyś się pośród niemieckich
      turystów na Majorce.

Pozdrawiam
    • szarlota123 Re: EXIM PORAŻKA!!!!! 23.01.05, 21:09
      Cześć
      A z jakich linii lotniczych korzysta Exim?
      Pozd
      • Gość: neferet Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 21:45
        Moze przed wyjazdem , warto choc troche poznac kulture i zwyczaje
        mieszkajacych tam ludzi. W cieplych krajach zycie (szczegolnie w ciagu dnia)
        toczy sie dosc leniwie i raczej nie ma co liczyc , zeby cos zalatwic od zaraz.
        Ja bylam w zeszlym roku , w Hurghadzie ,z Triada i tez dostalismy
        beznadziejny pokoj ale zaraz doplacilismy w recepcji i dostalismy piekny pokoj.
        Po prostu korzystajac z taniego biura jak Triada czy Exim , nie nastawiajmy sie
        na najlepsze pokoje i super organizacje.
        Inna sprawa , ze biura te moglyby uczciwie zaznaczac , ze maja pokoje od ulicy
        , budowy , itp. a nie mowic , ze pokoje sa "rozne" , bo z tego co rozmawialam z
        ludzmi w hotelu , cala nasza grupa z Triady dostala rownie marne pokoje.
        Patrzac na to z innej strony to i tak sie oplaca : kupilismy 2 tygodnie po
        1.500zl za osobe , wiec po doplacie za pokoj ( 2 tyg. ok. 40 $ od osoby).
        Jakby nie liczyc to i tak wychodzi tanio za 2 tygodnie w hotelu 4*.
        Z reszta nie przeszkadzaly mi rozne , male niedociagniecia , traktowalam je
        raczej jak ciekawostke czy przygode .Moze dlatego ze Egipt jest moja wielka
        miloscia !!! W tym roku tez jade , moze wlasnie z Eximem bo chce do tego samego
        hotelu a Triada nie ma go w ofercie na ten rok.
        • Gość: Kicia Re: Linie lotnicze Eximu IP: *.plichowice.sdi.tpnet.pl 25.01.05, 16:06
          Ja leciałam Egipskimi AMC.Tam i z powrotem ,dali ciepły posiłek( w
          przciwieństwie do LOTu, który karmi rogalikiem...)Było oki.Polecam.
      • Gość: jan EXIM korzysta(ł) z LOTu IP: *.aster.pl 25.01.05, 21:16
        W grudniu poniedziałkowe czartery do Sharm zapewniał LOT.
        Pozdrowienia

szarlota123 napisała:
        > Cześć
        > A z jakich linii lotniczych korzysta Exim?
        > Pozd
        • Gość: Gosc Re: EXIM korzysta(ł) z LOTu IP: *.ge.boc.com 21.02.05, 10:47
          tez bylam z Eximtours i bylo super, rezydentka Ela jak rezydenta miala nas
          gdzies ale poza tym bylo super. Ja lecialam Arabskimi Liniami z Eximu do
          Hurgady .
          • kingas74 Re: EXIM korzysta(ł) z LOTu 08.03.05, 17:36
            a w jakim hotelu bylaś?
    • Gość: Ola J. Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 13:14
      Wróciliśmy z Hurghady 31.01. Z Eximem byliśmy po raz pierwszy i muszę przyznać,
      że jesteśmy bardzo mile zaskoczeni : organizacja, rezydentka, wylot/przylot i
      sam pobyt bez żadnych zastrzeżeń! Wcześniej byliśmy m.in. ze Scan Holiday,
      Neckermannem, TUI, więc mamy skalę porównawczą i Exim wypada naprawdę dobrze.
      Pozdrawiam
    • Gość: alex Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.02.05, 20:19
      Bylismy z EXIM w październiku 2004 r. na objazdówce NERFETETTE 5* i było
      SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!. Oczywiście było trochę niedociągnieć
      można było narzekać, ale ogólnie były to NAJSPANIALSZE wakacje w moim
      życiu!!!!!!!!! Dodam, że jeździmy od wielu lat w różne krańce świata z różnymi
      biurami - zniacznie droższymi niż EXIM.
      • Gość: jaszczur Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.05, 21:28
        My też byliśmy w Hurghadzie. I na lotnisku oświadczyli nam, że albo się
        wymeldujemy na 2 dni wycieczki do Kairu albo zmienią nam hotel. Nie chcieliśmy
        jechać w nieznane więc się zgodziliśmy. Z nami w hotelu była jeszcze cała grupa
        nieszczęśników zakwaterowanych tu z powodu braku miejsc w wykupionych hotelach.
        Przy wyjeździe do Kairu okazało się, że mimo zapewnień ze strony Eximu mamy
        zabrać ze sobą nasze bagaże. Po awanturze dało się załatwić jakieś
        pomieszczenie gdzie zostawiliśmy nasze tobołki. A teraz dwa pozytywy, które z
        tego faktu wynikły.
        1. Nasza wycieczka odbywała się w inny dzień niż w innych hotelach. Co za tym
        idzie nie było tłoku w autobusie. Sami swoi z 1 hotelu.
        2. W towarzystwie nieszczęśników byli prawnicy. Było ostre targowanie ale w
        zamian Exim się spisał bo dostaliśmy gratis w ramach rekompensaty wycieczki.

Jakoś też milej wspominam rejs z nurkowaniem z Eximem niż poracha rejs z
        miejscowymi.

A Arabi jak to Arabi. Trzeba się przyzwyczaić do ich za 5 minut.
    • Gość: jerzy Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.02.05, 07:56
      A ile gwiazdek miał ten hotel? Może 3 a wymagania są jak w 5*.

Pozdrowienia
    • Gość: aldona Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 16:00
      hahaha , czytam i pękam ze śmiechu , kśiężniczka przyleciała do Egiptu i
      wymaga specjalnego traktowania :), rezydent niegdy nie oprpwadza po hoteli i
      nie jest w stanie byc caly czas "do uslug"
      • Gość: IiK Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 20.02.05, 16:31
        Podpisujemy się "ręcami i nogami", a jak Pani chciała być oprowadzana ,to mogła
        sobie służących wykupić lub zamiennie nauczyć się 10-ciu angielskich zwrotów
        (co,gdzie,kiedy,jak,którędy,dlaczego).
        Z nieustannym ROTFL
        IiK
        PS.Jeszcze jeden ROTFL.
        • pawelm11 Re: EXIM PORAŻKA!!!!! 11.03.05, 16:41
          Buuuu ;-D
          Ja chce byc oprowadzany. Jak bylem na Teneryfie ze Scanem ( 1998) to rezydent
          wzial nas na spacer pokazal co gdzie ( sklepy, baseny, knajpki, powiedzial o
          atrakcjach etc). Pokazal gdzie jaki samochod mozna wynajac, gdzie rower, gdzie
          zaglowke.
          Jak bylem w Egipcie to rezydentka powiedziala jedynie na spotkaniu ze na
          sr....e to takie leki, bakszysze tyle no i ze ma swieeetne wycieczki. A mogla
          sie wysilic i oprowadzic po najblizszej okolicy poswiecajac kilka godzin
          • Gość: ojoj Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 16:37
            A nie wpadłeś na to, że rezydentka nie miała spotkania tylko w Waszym hotelu i
            że musiała się spieszyć do innego. Sama pracowałam w Scanie na Kanarach parę lat
            temu i wiesz jak to wyglądało - miałam pod opieka 80 osób tygodniowo i to w 3
            hotelach - super, mogłam poświęcać im sporo czasu. A zdarzyło mi się również
            pracować w firmie, w której miałam 200 osób tygodniowo, porozrzucanych po 15
            hotelach na całej wyspie Rodos...wyobraź sobie ten koszmar, kiedy po przylocie
            każdy powinien mieć spotkanie informacyjne, a ja ledwo dawałam radę to zrobic w
            2 dni :-( Koszmar. A gdzie wycieczki? I jeszcze lotnisko (wyloty-przyloty 2 razy
            w tygodniu). Tak to bywa kiedy biura oszczędzają ilości rezydentów (zresztą
            ostatnio oszczędzają też coraz bardziej płacąc im psie pieniądze - stad taka, a
            nie inna obsługa), zawsze odbije się do na obsłudze bogu ducha winnych turystów.
            Ja już zupełnie zmieniłam branżę, ale nadal wielu moich znajomych pracuje w
            różnych biurach podróży i wiem, że w niektórych jest naprawdę ciężko - praca 7
            dni w tygodniu po 24 h (przesadzam, ale czasmi tak bywa), a w podzięce są
            obrzucani obelgami przez turystów i słabo opłacani przez pracodawców....i tylko
            to ciepełko i morze ich w tej pracy trzyma. Tak więc każdy kij ma 2 końce...
    • promyczek1 Re: EXIM PORAŻKA!!!!! 23.02.05, 09:43
      Byłam z EXIMem w październiku ja nie narzekam. Dla mnie jedynym minusem było
      długie rozprowadzenie po hotelach. Fakt ja byłam w ostatnim na trasie lotnisko
      hotele więc w pokoju byłam po 3 godz. od lądowania. Reszta dla mnie ok.
      Sensowne i treściwe informacje na każdy temat. Kompetentni przewodnicy
      (Karolina, Krzysztof).Byłam raz w Egipcie i raz z Eximem u mnie wypadli na 5-.
      Byłam na objazdówce (3 noc na statku) Statek czysty i przyjemny.
    • Gość: Jurek Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.05, 10:42
      Nie masz zupełnie racji, pisząc o porażkach. Ja jestem bardzo zadowolony.
      Wróciłem tydzień temu. Przewodnikami były dziewczyny znające perfekcyjnie
      angielski, nieźle arabski, były absolwentkami archeologii ze specjalizacją
      Egipt, bardzo elekwentne. Mało?
      Nie wolno nigdy nikogo tak w czambuł krytykować. Zapewne tylko ty jesteś bez
      zarzutu.

Jurek
      • Gość: do jurka Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 15:45
        exim jest zajebisty.....zapisz się do ich fan clubu
    • Gość: emilia Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: 82.201.132.* 11.03.05, 19:02
      witam wszystkich. wlasnie jestem w el gounie. wyjechalam z Eximem i jest jednym
      slowem zajebiscie. nic im nie mozna zarzucic. pozdrawiam goroco
      • attur21 Re: EXIM PORAŻKA!!!!! 16.06.05, 23:08
        Hej jak tam po wyjeździe? Gdzie byłaś i w jakim hotelu? Ja wyjeżdżam z nimi w
        lipcu?
        • Gość: madmax2 Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 01:09
          Muniek, albo robisz "podpuche", albo Ty lepiej nic nie pisz ;)
    • Gość: s55 Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 11.03.05, 20:42
      Uwaga na wycieczkę z Eximem po Jordanii, a zwłaszcza na przewodnika w osobie
      Pana Radka. Niezły kombinator.
      Odnośnie rezydentów, to odnoszę wrażenie, że rezydenci (nie wszyscy) nie po to
      są, aby umilać turystom pobyt, a jedynie po to aby spędzić tam miłe, długie
      wakacje i coś przy tym zarobić (różnymi sposobami). Biura w Polsce udają, że
      tego nie widzą, bo rezydenci rekrutują się niejednokrotnie spośród pracowników
      tych biur. Swój swojego nie ruszy, jak w życiu (i w polityce).
      • djerba Re: EXIM PORAŻKA!!!!! 19.05.05, 22:53
        Byłam 2 x z Eximem a teraz wróciłam z wyjazdu z TUI. Rezydentke tui widziałam
        raz-spózniona,ale przeprosiła,podała numer telefonu do siebie(1 x
        skorzystałam). Poza tym zostawiała wiadomosci w hotelowym telefonie lub w
        systemie tv. Opieki zero,ale tak na prawde to nie była mi do niczego potrzebna.
        Gwoli sprawiedliwości dodam,że panowie z Eximu byli bardziej
        opiekunczy,zwłaszcza na lotnisku.
        • neferett Re: EXIM PORAŻKA!!!!! 20.05.05, 21:01
          Oczywiscie wszystko zalezy od tego na jakiego rezydenta sie trafi. Nie marudze
          , ze mi hotelu nie pokazali i nie powiedzieli , ktorym lezaku sie polozyc ale...
          No wlasnie ale . Mialam przyjemnosc znalezc sie w grupie lecacej z Poznania do
          HRGH 3 maja.Byl to moj pierwszy raz z Eximem, rok temu bylam z Triada.
          Mielismy byc w Hurghadzie 3 maja ok.15 , bylismy 4 maja ok.11 ( wiecej w watku
          autorstwa "nigdywiecej"). Chyba z 4 h czekalismy w sali wylotow a pozniej grubo
          ponad 2 h stalismy w Koszycach , malo sie nie udusiwszy w samolocie.
          Rozumiem , samoloty sie psuja , nieraz skosza ze 3 lampy , wiec nie oczekuje ,
          ze przedstawiciel biura ruszy samolot sila swych miesni niczym Fred Flinstone.
          Ale ludzie ! Troche inicjatywy i troski o klienta !
          Przeciez przedstawiciel Eximu na lotnisku moglby sie troszke postarac i
          dowiedziec czegokolwiek.W kazdej umowie , jak byk, widnieje numer telefonu ,
          wystarczyloby zadzwonic do 1 osoby i poprosic o przekazanie reszcie jakis
          sensownych wiadomosci. A tak 150 osob ( czesc wpadajac w panike) co pol godz.
          sluchalo komunikatow o tresci : nastepny komonikat za 40 min.
          Natomiast pani rezydentka pobila juz wszelkie rekordy oznajmiajac z irytacja ,
          ze ona jest tez strasznie zmeczona czekajac na nas na lotnicku !
          Jako , ze wiekszosc osob nie byla zadowolona z rekompensaty w postaci wycieczki
          na Giftun ( innej opcji nie bylo) , maz zaproponowal , zeby szef spotkal sie z
          uczestnikami tego feralnego lotu , na co uslyszal , ze szef jest teraz w Kairze
          a tak w ogole to ona nie sadzi , zeby szef mial ochote i czas sie z nami spotkac !
          Nie chodzi mi o nic innego jak o postawe i podejscie do klientow !
          W naszym przypadku bylo na prawde zenujace !
          • Gość: r3g456hy7j8 Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.toya.net.pl 02.06.05, 15:47
            A czy wiecie, że na tym forum są tzw. "podkręcacze" zatrudniani przez biura i
            mają za zadanie obrzucić błotem każdą krytykującą dane biuro osobę?...nie? to
            ja wam to mówię tak jest na 100%.....
          • bianka77 Re: EXIM PORAŻKA!!!!! 20.06.05, 12:08
            Też miałam opóźnienie z Eximem, ( problemy z samolotem) ale razem z nami
            lecieli też z Triady i innych biur i wszyscy byliśmy w podobnej sytuacji. Jezli
            chodzi o rezydenta - jeżeli ktoś nie zna jęz ang ma problem. ( rónież nie ważne
            z jakiego biura jedzie) Ja jednak jestem bardzo zadowolona z tego biura
            ponieważ za najniższą cenę na rynku miałam rewelacyjny hotel z super pokojem (
            sama "porozmawiałam" z recepcjonistą) i teraz w pierwszej kolejności będę
            oglądała oferty tego biura. Najważniejszą ich zaletą dla mnie było to, ze
            uczciwie mówili co dostanę za jaką cenę, a to rzadkość. Już nie raz sie
            naciełam na znacznie droższych wycieczkach. Dlatego ja osobiście polecam to
            biuro.
            • Gość: jgcgcnb gvg Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.toya.net.pl 02.07.05, 17:35
              ivhvhv
      • Gość: turysta Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: 81.4.58.* 21.06.05, 12:53
        blkeree
    • Gość: Meg Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 03.07.05, 16:23
      Byłam z Eximem i nie mam żadnych zarzutów względęm tego biura. Wylot się
      opóźnił o 3 godziny, ale to przeceiż nie z winy Eximu. Hotel zasługiwał na
      swoje ****, jedzenie pyszne i dużo, obsługa bardzo miła, rezydent - opiekuńczy,
      miejscowość piękna... Za rok pewnie też nimi polecę do Egiptu ;))
      • Gość: jan Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.aster.pl 03.07.05, 20:48
        A możesz powiedzieć gdzie byłaś? Tak chwalisz, że chyba warto się dowiedzieć co
        chwalisz!
        Pozdrowienia
        • Gość: Meg Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 04.07.05, 17:41
          Spędziłam 2 tygonie w El Gounie. Polecam.
      • Gość: darek Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.idea.pl 03.07.05, 22:26
        W tym roku byłem z Eximem w Egipcie, wcześniej korzystałem z innych BP, zdarzają się wpadki nawet tym najlepszym, trzeba mieć trochę szczęścia i posiadać znajomość j.obcego w stopniu zadawalającym, wówczas rezydent jest praktycznie zbędny. Jeżeli jest to drobna wpadka to trzeba przejść nad nią do porządku dziennego bo szkoda urlopu i ciężko zarobionych pieniędzy, jeśli ktoś tego nie potrafi niech ogląda Egipt w TV. Co do Eximu, wylot się opóźnił, nie z winy BP ani przewoźnika (linie AMC), rezydentka - unikała nas a my jej. Chwała Bogu że rezydent Darek w imieniu rezydentki wywiesił na parę godzin przed wylotem zmianę godziny, ale tego się spodziewaliśmy (z wszystkich biur turyści wylatywali o 5 rano - bez względu na kierunek W-wa, Katowice, Poznań)
        • Gość: zbzdfgf Re: EXIM PORAŻKA!!!!! IP: *.toya.net.pl 14.07.05, 22:37
          xggdsdg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka