Dodaj do ulubionych

Arena Inn-El Gouna

IP: *.wroclaw.mm.pl 30.11.04, 22:35
Hej!
Mam pytanie-czy ktos wie cokolwiek na temat tego hotelu-rozważam go i chcę
porównać z Sultn Bey.Pozd!M
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Arena Inn-El Gouna IP: *.kpwig.gov.pl 01.12.04, 11:11
      a byles w Sultan Bay? jakie wrazenia?
      ja wybieram sie tam w przyszlym tygodniu :-)
      • Gość: mariusz Re: Arena Inn-El Gouna IP: *.wroclaw.mm.pl 01.12.04, 14:31
        hej!
        Nie jeszcze nie byłem w El Gounie, ale czytałem dobre opinie na temat Sultana,
        natomiast nic nie ma na temat Areny.Ja wybieram się dopiero w lutym, więc
        chętnie i z niecierpliwościa czekam na Twoją relacje po powrocie.Z jakiego
        biura i za ile lecisz?Pozd!M
    • leila78 Re: Arena Inn-El Gouna 06.12.04, 14:29
      Ja byłam w Sultanie - prawdopodobnie czytałeś moje opisy (pisałam jako Joanna).
      Arena jest beznadziejna - moim zdaniem. Byłam tam, ponieważ poznaliśmy Polaków,
      którzy tam mieszkali. Wielki moloch, długaśne korytarze, balkoniki 1,5/1,5 m, a
      na nich plastikowe krzesło. Pokój maleńki - ok 1,5 m od łóźka do ścian. Koszmar!
      Pozatym, żeby dojść do Downtown musisz kawałeczek przejść przez dzielnicę, w
      której wieczorem odpoczywa arabska obsługa El Gouny - jeżeli jedziesz z
      dziewczyną - uwierz mi nic przyjemnego. Co innego Sultan Bey. Niskie
      budyneczki, otwarte przejścia, wjścia itp. - wszystko "ażurowe". Duże balkony i
      pokoje. Jednym z najmilszych wspomnień jest wieczorne przesiadywanie na cudnym
      balkoniku ze szklaneczką whiski. Uciekały na tak całe godziny.

Więcej moich opisów znajdziesz na forum - pisałam jako gość Joanna (wątek EL
      Gouna). Teraz znajdziesz mnie pod Leila78. W razie pytań służę pomocą. Ja
      jechałam z biurem z Warszawy Bestreisen. *www.bestreisen.com.pl Szczerze ich
      polecam.
      • leila78 Re: Arena Inn-El Gouna 06.12.04, 14:36
        jak będziesz chciał to mogę udostępnić parę zdjęć, na których oprócz na widać
        hotel.
        • Gość: mariusz Re: Arena Inn-El Gouna IP: *.wroclaw.mm.pl 06.12.04, 17:07
          hej!
          dzięki :)tak, to własnie pod twoim wpływem mocno zastanawiam się nad Slltan
          Bey, ale chyba juz nie muszę, skoro tak mocno go zachwalasz:)Co do ftek, to
          będę wdzięczny: mariuszjam@poczta.onet.pl.Pozd!M
          • leila78 Re: Arena Inn-El Gouna 13.12.04, 14:53
            zajrzyj na stronę: 81.219.125.73/~phpbb2/album_cat.php?
            cat_id=3&sort_method=pic_title&sort_order=ASC&start=48
            umieściłam tam parę zdjęć
            • Gość: mariusz Re: Arena Inn-El Gouna IP: *.wroclaw.mm.pl 13.12.04, 15:06
              dzięki!
              Już oglądam:)
              Pozd!M
              • omango Re: Arena Inn-El Gouna 15.12.04, 13:46
                ja rowniez popieram Sultan Beya - w poniedzialek wrocilam (niestety... ;-)
                tak wiec jestem "na swiezo" - jesli masz jakies pytania, rowniez sluze rada
                • leila78 Re: Arena Inn-El Gouna 15.12.04, 14:15
                  a pozdrowiłaś Mahmuda niższego?
                • leila78 Re: Arena Inn-El Gouna 15.12.04, 14:17
                  i jak było, podobało Ci się?
                • Gość: mariusz Re: Arena Inn-El Gouna IP: *.wroclaw.mm.pl 15.12.04, 15:29
                  hej!
                  dzięki za odzew:)Napisz, proszę o cenach w hotelu, o pogodzie, tem wody(czy
                  basen jest podgrzewany?), z jakich wyciecze korzystzałaś i wogóle, czym możesz
                  się podzielić:)
                  Pozd!M
                  • omango Re: Arena Inn-El Gouna 15.12.04, 17:04
                    i owszem, baardzo mi sie podobalo :-)
                    choc nie od razu - apetyt rosl w miare jedzenia ;-)

1. ceny w hotelu
                    nie wiem, o jakie ceny Ci chodzi, poniewaz wszystko masz w cenie wyjazdu -
                    jedzenie, pokoj, reczniki, lezaki, przejazd lodka na plaze, itp.
                    jedyne co, to placisz bakszysz - ale to juz zalezy od Ciebie :-)
                    my za bardzo nie wiedzielismy jakie sa "stawki" bakszyszy, wiec raz placilismy
                    5 le, raz mniej raz wiecej - ile bylo pod reka
                    natomiast na poczatku dalismy 5 $ za zmiane pokoju i dostalismy fantastyczny
                    pokoj :-)
                    acha! placisz za napoje do obiadokolacji i za drinki w barku przy basenie -
                    wedlug menu, ale nie sa to wygorowane ceny, do sniadania wszystkie napoje sa w
                    cenie wyjazdu
                    2. pogoda i temp wody + basen
                    w ciagu dnia jest cieplutko. pewnie ok 26 st - najmocniejsze slonce miedzy ok.
                    10:30 a 14 ich czasu. pozniej w cieniu jest po prostu chlodno
                    ok 17ej zapada zmrok i wtedy bluza przyda sie
                    temp wody w morzu to ok 24 st. - cieplutko, choc zawsze pierwsze zanurzenie sie
                    to maly szok ;-)
                    woda w basenie jest podgrzewana
                    natomiast zdarzylo sie nam kilka dni baardzo wietrznych, ze na windsurfing
                    trzeba bylo byc naprawde dobrym
                    wiatr bardzo przeszkadzal szczegolnie jesli bylo sie na plazy - ale masz swoje
                    lozko z ochrona od wiatru - natomiast najczesciej wiala leciutka bryza ktora
                    przyjemnie chlodzila cialko na sloncu
                    3. wycieczki

cdn - bedzie wieczorem! :-)
                    • Gość: mariusz Re: Arena Inn-El Gouna IP: *.wroclaw.mm.pl 15.12.04, 17:10
                      hi!!!
                      Śliczne dzięki-z niecierpliwościa czekam na wieczór.I moż ejeszcze jedno
                      pytanko-z jakim biurem byłaś Ja myślę o Bestreisen w lutym cena za 2 tyg ok
                      2300-to chybaq dobra cena, czy może warto poczekac?
                      Pozd!M
                      • omango Re: Arena Inn-El Gouna - CD wlasnie nastepuje :-) 16.12.04, 09:48
                        rowniez bylam z tym biurem, trudno mi powiedziec, czy ta cena jest dobra, czy
                        zla - jest taka sama jak my placilismy, nie sadze zeby spadla, a na miejscu
                        agent tego biura Paolo (Polak zreszta) twierdzil, ze beda powoli podnosic ceny.
                        Trudno powiedziec ile w tym prawdy.
                        Biuro organizuje samo wycieczki, po przylocie dostajesz info o tym i mozna od
                        razu oplacic. Jak zreszta Joanna juz wczesniej pisala, ceny maja dobre.
                        Od konca roku ceny troche podniosly sie, poniewaz rzad egipski podwyzszyl ceny
                        biletow...
                        Acha - nam akurat zdarzylo sie, ze tylko we dwoje wykupilismy wyjazd z tego
                        biura w tym czasie, wiec czulismy sie jak "paniska" :-)) bo tylko po nas
                        samochody przyjezdzaly i samych kierowcow bylo wiecej niz nas dwoje ;-)

wycieczki
                        poniewaz ja w koncu pojechalam na tylko na tydzien (a w zasadzie na 6 dni na
                        miejscu) a naprawde potrzebowalam odpoczynku, to zdecydowalismy sie na Quady,
                        Luxor i snorking
                        W Kairze nie bylam - jak dla mnie jechac w sumie ok. 16 godz zeby byc na
                        miejscu okolo piec godz to przegiecie!
                        Natomiast gdybym jednak zostala na 2 tyg to napewno pojechalibysmy tam.
                        - quady - poldniowa wyprawa na pustynie i w gory do "wioski" beduinskiej -
                        super zabawa, fajna jazda, dosc dlugo wiec mozna sie najezdzic, a wioska to
                        kit :-) Natomast mielismy super przewodnika, Egipcjanina Tarika, kotry nawijal
                        biegle po rosyjsku. Byl po prostu niesamowity, wszedzie go bylo pelno, wczuwal
                        sie, opowiadal itp. Chodzaca energia. I to do samego konca - nie to ze dostali
                        kase i olali. Naprawde super.
                        Dobrze wlozyc na quady dlugie spodnie, bo piach sie kurzy, i na wieczor wziac
                        ciepla bluze - bo po prostu jest zimno.
                        - Luxor, dolina krolow, Karnak - to wszystko trzeba zobaczyc. Masz tez w
                        cenie "fabryke" alabastru i pokaz robienia papirusow oraz obiad w restauracji
                        nad Nilem (gdzie zreszta zatrulam sie i mialam 1,5 dnia z glowy.... :-((
                        Niestety pojechalismy z Eximem i mielismy za przewodniczke Anie - jak dla mnie
                        beznadzielna - krolewna wielka laske robila, ze rano w ogole wstala... Na
                        koniec w ankietach ludzie kiepsko ja ocenili i podobno w Kairze juz zaczela sie
                        starac :-)
                        - snoorking - niestety nie bylam..... ze wzgledu na zatrucie sie. Ale jakos
                        zrekompensowalam sobie nurkowaniem niedaleko od plazy. Dzis moj chlopiec, kotry
                        zostal na drugi tydz, wlasnie poplynal na snorking, wiec wieczorem bede
                        wiedziec co i jak.
                        A propo zatrucia - dobrze jest zaopatrzyc sie w ichniejsze specjalne tabletki -
                        Paolo powie ci jak sie nazywaja. Trzeba je wziac od razu jak sie zle poczujesz
                        (przez 5 dni). Rzeczywiscie pomagaja. tylko teraz mam jakis dziwny posmak w
                        ustach...
                        acha, i kupilismy sobie tez duuuzo ich paracetamolu przeciwbolowego, bo w
                        porownaniu z Polska kosztuje grosze :-)

Co poza tym... Warto jest sie o wszystkie ceny targowac sie, nie spieszyc sie,
                        gadac z nimi. Jesli tego nie zrobic, bedziesz totalnie przeplacal. Oni i tak
                        swoje zarobia.
                        dla przykladu: w farbyce alabastru w dolinie krolow za alabastrowa recznie
                        robiona miske chcieli 35$ - a zeszlam z cena na 13 $ - he he, alez bylam z
                        siedzie dumna ! :-)
                        za srebrna bransoletke chcieli 45 $ - zaplacilismy 35 $
                        Zreszta fajnie jest tak sie z nimi targowac.

CDN - wkrotce. Prosze o pytania.
                        • omango Re: Arena Inn-El Gouna - 16.12.04, 09:56
                          Joanno, przepraszam, nie pozdrowilam Mahmuda... oni chyba sie teraz jakos
                          pozmieniali albo jak nie trafialam na niego. Sorka.
                          A tak w ogole to plaze "swiecily pustkami" w porownaniu z sezonem i zdarzalo
                          sie, ze samej obslugi bylo wiecej niz plazowiczow :-)
                      • leila78 Re: Arena Inn-El Gouna 20.12.04, 13:54
                        Jeśli wykupisz z Bestreisen, to możesz kożystać z ich wycieczek. My wykupiliśmy
                        pakiet: Kair, Luksor, quady i snoorkling. Całość ok 130 dolarów/os. Jak
                        jedziesz na 2 tyg. to warto.
                        Zwróć uwagę na quady. Jeśli płacisz za dwie osoby, tzn 2 x 100 coś tam dolarów.
                        To należą Ci się dwa quady, a nie jeden, jak będą Ci wmawiać. Jeździ się łatwo,
                        tylko strasznie trzęsie, więc będzie d...a boleć jak diabli (dotyczy głównie
                        kobiet).

Kair super - nawet mniej męczący od Luksoru. Wytrzymacie spokojnie, nie bójcie
                        się.

O lunch boxy proście w hotelu, tylko bez mięsa. Dzień wcześniej ukradnijcie
                        sobie ze śniadania parę dodatkowych masełek, ciasteczek, jajek i plasterków
                        sera. Inaczej grozi śmierć głodowa.

W razie pytań zajrzę tu jutro.
                        • Gość: mariusz Re: Arena Inn-El Gouna IP: *.wroclaw.mm.pl 28.12.04, 15:20
                          hejka!
                          jeszcze jedno pytanie-jakie pokoje warto wziąć?może pamiętasz numer?Pozd!M
                          • omango Re: Arena Inn-El Gouna 29.12.04, 21:15
                            my mielismy pokoj nr 121 :-)
                            widok na "dziedziniec" z sliczna fontanienka z niebieskich plytek, widac tez
                            namiot restauracyjny i kanal
                            pokoj na drugim pietrze wiec polozony najwyzej, nam sie baardzo podobalo
                            w sorku z tego co zorientowalam sie wszystkie pokoje wygladaja tak samo
                            (a w tv znajdziesz TV Polonie... :-)

podaj maila to moge przeslac Ci dokladny widok z okna (zdjecia panoramiczne :-)
                            • Gość: mariusz Re: Arena Inn-El Gouna IP: *.wroclaw.mm.pl 30.12.04, 09:08
                              Hi!
                              Bardzo chętnie obejrę fotkę i inne-jeśli możesz też:)CZyli prosić o pokój
                              mozliwie"najwyższy":)
                              Moj mail: mariuszjam@poczta.onet.pl
                              Dzięki i pozd!M
                              • omango Re: Arena Inn-El Gouna 30.12.04, 13:52
                                oczywiscie zalezy co lubisz - w kazdym razie nam pasowalo wysoko
                                jak pisalam wczesniej, najpierw zostalismy zaprowadzeni do pokoju przy drugim
                                mniejszym dziedzincu, taras byl caly czas ocieniony, tuz obok chodnika - wiec
                                raczej malo intymnie
                                potem zamienilismy na ten wysoko i bylo fajnie
                                ale tak naprawde to malo czasu spedzalismy w pokoju, praktycznie caly dzien cos
                                robilismy, pokoj sluzyl za miejsce do spania, przebierania sie, no i
                                korzystania z lazienki - jak wracalismy wieczorami to bylismy tak zmeczeni
                                sloncem ze szybko padalismy spac :-)

a propo tego ciemnego pokoju, do ktorego najpierw byslimy zaproszeni, to przez
                                caly nasz pobyt nikt tam nie mieszkal, wiec smialismy sie ze pewnie na recepcji
                                maja taki plan ze kazdego goscia zaprowadzaja najpierw do tego pokoju, a potem
                                robia zaklady jak szybko on wroci na recepcje zamienic go na inny :-)
                                • Gość: mariusz Re: Arena Inn-El Gouna IP: *.wroclaw.mm.pl 30.12.04, 14:09
                                  hi!
                                  Dzięki za kolejna porcję informacji.jedziemy w 6 osób dorosłych, więc chyba nam
                                  nie dadzą "samych ciemnych pokoików"-przynajmniej taką mamy nadzieję:)Poza tym
                                  wszytko mozna załatwić w recapcji-kolor zielony robi swoje:)
                                  Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam!
                                  p.s.
                                  jeżeli masz jeszcze jakies inf, które mogą się przydać-to proszę. I jeszcze
                                  jedno-nie orientujesz się czy na miejscu można wykupic rejs po Nilu.A może
                                  pamiętasz ceny od rezydenta bestreisen?Podobno rezydent jest ok:)
                                  Pozd!M
                            • Gość: mariusz Re: Arena Inn-El Gouna IP: *.wroclaw.mm.pl 03.01.05, 15:47
                              hi!
                              Najpierw-pomyślności w Nowym Roku-mnóstwa wyjazdów i pieniążków na nie:)I
                              ponawiam swoja prośbę o przesłanie fotek na adres:mariuszjam@poczta.onet.pl
                              Pozd!M
                              • omango Re: Arena Inn-El Gouna 10.01.05, 21:33
                                sorka za grudniowa zwloke - zdjecia masz w skrzynce, mam nadzieje ze wszystkie
                                przeszly
                                przeslalam glownie pocztowkowe

Pozdrawiam.
    • Gość: Monika Re: Arena Inn-El Gouna IP: 217.153.25.* 11.01.05, 15:52
      Ja z pełną odpowiedzialnością polecam Panoramę w El-Gounie. Opisy znajdziesz na
      tym forum
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka