Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o ofercie lato 2005 - ITAKA ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 15:54
Dostalam jako staly klient ITAKI nowy katalog na lato mam problem czy lepiej
teraz w styczniu wykupić wczasy Egipt- Sharm el... hotele Sharm Holiday lub
Halomy , albo poczekać i kupić z last min. Która oferta jest tańsza, przy
zalożeniu że upust od osoby to okolo 250 - 300 zl i wycieczka gratis ( w
tamtym roku okolo 150 zl - rejs na Giftun) , może ktoś z was korzystal z
jednej i z drugiej formy wyjazdu i może mi coś podpowiedzieć.
Obserwuj wątek
    • Gość: sis Re: Co sądzicie o ofercie lato 2005 - ITAKA ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 10:43
      jeśli lubisz dreszczyk emocji to polecam last minute - 3 dni przed wyjazdem :)
      byliśmy tak w listopadzie, cena niższa od katalogowej o 1.000,-/1 os. przy
      pierwszym naszym podejściu różnica była 500,- postanowiliśmy poczekać i tak
      sobie obserwowaliśmy jak cena spadała, opłacało się. ale to pod warunkiem
      oczywiście że nie masz problemu z terminem urlopu itp.
      • Gość: renia Re: Co sądzicie o ofercie lato 2005 - ITAKA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 11:49
        Ja naogół od 4 lat jeżdżę na first minute,przede wszystkim dlatego ze zawsze
        zależy mi aby jechać do tego konkretnego hotelu.Byłam i w Sharm Holiday i w
        Halomy i jeśli wystrój pokoju nie ma dla Ciebie wielkiego znaczenia polecam ten
        2,bo jego polożenie rekompensuje wszystko inne.Jesli chcesz jechać na wakacje
        dopiero to na Twoim miejscu wzięłabym first minute, bo do tych hoteli naogol na
        last minute nie ma wolnych miejsc i zostanie Ci Amar Sina itp ale jeśli chcesz
        jechać przed sezonem letnim to czekaj!A wiesz coś może o Aqua Fun w Hurgadzie
        (tzn jakies szczere uwagi,bo niewiele jest opinii na temat tego hotelu)
        Pozdrawiam
        • Gość: sis Re: Co sądzicie o ofercie lato 2005 - ITAKA ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 12:39
          to zależy co kto lubi bo ja spędziłam miłe 2 tygodnie właśnie w amar sinie,
          bardzo nastrojowy hotel jeśli nie przywiązuje się wagi oczywiście do luksusu,
          hotel czyściutki, a hotel położony z dala od np naama w którym byliśmy tylko 2
          razy no bo i po co więcej a za to jaką ma plażę!
          trzeba sie zastanowić czego człowiek oczekuje od wakacji - to po pierwsze

• Gość: ania Re: Co sądzicie o ofercie lato 2005 - ITAKA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 19:29
            Sisi mam prośbę napisz coś od siebie o tym hotelu zwalszcza o plaży i o
            jedzeniu , jaki duży jest basen, Itaka w ofercie All ma go za 1940 zl na tydz.
            Z góry dziękuję za jaką kolwiek informacje.
            • Gość: sis Re: Co sądzicie o ofercie lato 2005 - ITAKA ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 10:33
              pytanie o informacje o amar sina sądząc po nicku są twoje? już coś tam
              napisałam ale ja moge jeszcze :)
              tak jak pisałam wcześniej trzeba sie zastanowić czego oczekujesz, bo to są 3
              gwiazdki więc nie ma luksusów, ale za to jest romantyczny nastrój :)
              jedzonko jest dobre, jest go dużo i jest w czym wybierać choć jadąc na 2 tyg ma
              sie go w drugim tygodniu już dość ale to chyba tak jak wszędzie, dużo warzywek,
              ryżu (przepyszny)itd... a basen średniej wielkości ale ciągle pusty, za to
              plaża piękna, mała i ciągłe kłótnie o leżaki, trzba być wcześniej żeby zająć
              dobre miejsce, do plaży jeżdżą busiki darmowe z hotelu, nam zdarzało sie nawet
              robić spacerki z plaży bo nie jest to aż tak daleko, morze przy plaży nie ma
              fal tak jak przy innych plażach i wejście do wody jest bezpośrednio z plaży a
              nie po schodkach jak na innych, no i te rafki! a czy jest sens brać all? nie
              szkoda czasu na powroty do hotelu? nam spokojnie wystarczały 2 posiłki. jeśli
              masz jeszcze jakieś pytania to chętni opowiem
              • kpt.yogi Co sądzicie o ofercie lato 2005 - ITAKA ? UWAGA 18.01.05, 13:24
                KUPILISMY WYCIECZKE NA 13 NOCLEGÓW w hotelu AMRA SINA (wylot z
                Krakowa i powrot do Krakowa). Mielismy wylatywac 03.11.2004 o godz. 16 - tej na
                miejscu mielismy byc o godz. 19- tej. Dwa dni przed wylotem okazalo sie ze
                samolot nie przyleci do Krakowa, lecz do Katowic a na dzien przed wylotem ze
                nie wyleci o 16 - tej lecz o 0:15 i nie do Krakowa, ani nie do Katowic tylko do
                Wawszawy! Malo tego kiedy wieczorem (02.11.2004) poszlismy na obiad, Pan kelner
                nam przyniosl rachunek i powiedzial ze mamy zaplacic bo dzis nam sie juz obiad
                nie nalezy bo mamy rezerwacje tylko do 02.11.2004r. Poszlismy na recepcje
                wyjasnic sprawe i a Pan na recepcji nam pokazal umowe z Amar Siny z ITAKA ze my
                mamy wykupione 12 a nie 13 noclegow i ze mamy opuscic pokoje dzis do godz.22 -
                giej. Pani rezydentka oswiadczyla nam ze data wylotu sie zgadza (03.11.2004
                tylko nie godz. 16-ta a 0:15). Po za tym na UMOWIE JEST NAPISANE (DROBNYM
                MACZKIEM) ZE ITAKA NIE PONOSI ODPOWIEDZIALNOSCI ZA PRZESUNIECIA WYLOTOW O
                24h !!! WNIOSEK Z TEGO TAKI ZE BIERZE PIENIADZE ZA 2 NOCLEGI. OD NAS ZA 13 - TY
                I OD OSOB KTORE PRZYLECIAŁY DO SHARM EL SHEIK 02.11.2004 o godz. 22- giej (TYM
                SAMOLOTEM CO POTEM MY WRACALIŚMY). DO TEGO W AUTOBUSIE NA LOTNISKO PANI
                REZYDENTKA POWIEDZIALA NAM JEDYNIE JAKI JEST NASZ NR. LOTU, WYSADZIŁA NAS W
                PORCIE I ZNIKNĘLA (zapewne poszła odebrać grupę która przyleciała). KIEDY
                PODESZLIŚMY DO ODPRAWY ZACZELO SIE 100 TYS. PROBLEMOW BO NA BILECIE NIC SIE NIE
                ZGADZALO ANI GODZ. WYLOTU, ANI MIEJSCE PRZYLOTU. PO CIEŻKICH PERTURBACJACH,
                PRZEPYCHANKACH, DZWNONIENIU DO REZYDENTKI ODLECIELISMY, ALE Z BIUREM ITAKA JUZ
                NIE POLECIMY NA 100% NIGDY !!! I WAM TEZ NIE RADZIMY !

P.S.

Po 2 miesiacach otrzymalismy odpowiedz na reklamcje tej
                wycieczki. "Pozytyzwna" - czyli zwrot 1/13 kosztow pobytu. B.p.ITAKA wyliczyło
                iz po odliczeniu kosztów przelotu (1450 zl) i ceny podstawowej (1690 zl) 1/13
                doby hotelowej wynosi 18 zl 72 gr (w Egipcie w hotelu 3,5* z wyzywieniem!). I
                tyle tez nam zwroca. SUPER! NASTEPNYM RAZEM POJADE TEZ Z B.P. ITAKA, ale
                wykupie tylko same noclegi (z tego wniosek ze maja super negocjatorów) i pojade
                rowerem....
                • Gość: ania Re: Co sądzicie o ofercie lato 2005 - ITAKA ? UWA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 19:22
                  Z jakiego kolwiek biura wykupisz wycieczkę nie masz pewności czy nie będzi tak
                  samo ja byłam z Itaką w Egipcie w tamtym roku było ok tak uważam chociaż
                  przesuneli nam termin wylotu o dwa dni zmienili na hotel , czas wylotu (pobyt 6
                  noclegów a nie 7 )który nie był przy plaży a wykupiliśmy w styczniu 2004 oferte
                  z hotelem przy plaży i tak uważam że było ok.
        • Gość: Stiwi Re: Co sądzicie o ofercie lato 2005 - ITAKA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 12:42
          First minute czy last minute nie ma znaczenia, pod warunkiem, że jedziemy z
          dobrego biura. Wiele opinii na tym forum, klientów first minute było
          rozczarowanych zmianami hotelu. Ja zazwyczaj jeżdże z last minute, ciężko mi
          coś zaplanować z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem (może niektórzy to potrafią),
          jednak biura podróży staram się dobierać z rozwagą.

Co do Itaki, myślę, że jest to bardzo solidne biuro podróży, byłem z nimi we
          Włoszech i spisali się na piątkę. W nadchodzącym roku chyba też skorzystam z
          ich usług. Mają niezłe oferty, np marzec Sheraton Miramar za 3300pln 2 tygodnie
          LOTem.
          • Gość: ania Re: Co sądzicie o ofercie lato 2005 - ITAKA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 10:27
            Chyba ostani dzwonek co do tego hotelu bo w nowym katalogu Itaki na lato 2005
            juz go nie ma.
            • Gość: Stiwi Re: Co sądzicie o ofercie lato 2005 - ITAKA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 11:12
              Ale jest w ofercie na www.itaka.pl
        • Gość: ania Re: Co sądzicie o ofercie lato 2005 - ITAKA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 10:20
          w tamtym roku w tym hotelu z Itaki w lipcu w tym czasie co my byliśmy bylo tam
          okolo 8 osób, ten hotel realizowal glównie opcje all gdyż 2 osoby które
          rezerwowaly w lutym z ktorym rozmawialiśmy nie wykupili tej opcji i rezydentka
          wykwterowala ich do innego hotelu zupelnie mi nieznny gdyż nie bylo go w
          katalogu, pod tym względem trzeba uważać gdyż Itaka lubi zmieniac hotele
          turystą ale naszczęście na wyższą klasę. Na pewno basen jest trochę mniejszy
          niż w katalogu, znajduje się w centrum Hurghady - stara część- dużo sklepów i
          resteuracji. Kilka osób mialo juz na początku zemste f. Trochę lepszy jest
          hotel Sultan Beach ma fajną plażę i w środku jest ok. ale jest w nowej części
          Hurghady.
          Mam pytanie co do wystroju pokoju w Halomy co znim jest nie tak , ważne aby byo
          czysto , żeby byla szafa i porządne lóżko i czysta lazienka, bardziej zalezy mi
          na jedzeniu i na plaży i basenie niz na luksusowym pokoju.
          Renia napisz coś od siebie o Halomy i Sharm Holiday.
          Pozdrawiam Ania.
          • rszalc Re: Co sądzicie o ofercie lato 2005 - ITAKA ? 30.12.04, 10:48
            W tym roku bylismy w Halomy. Pokoje byly czyste i przyjemne, jedynie glosna
            klimatyzacja. Maprawde bardzo polecamy ten hotel,wszedzie b. blisko. Z Itaki
            bylo najdrozej,zato mielismy przemila rezydentke. Przy okazji pozdrawiamy pania
            Olge i wszystkich ktorzy byli znami od 16-30 09.
            • Gość: ania Re: Co sądzicie o ofercie lato 2005 - ITAKA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 11:14
              ktOre biuro serwuje najtaniej ten hotel moze wiesz rszalc?
              Bardzo prosze o odowiedz. ania
              • Gość: renia Re: Co sądzicie o ofercie lato 2005 - ITAKA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 11:40
                Ja tez bylam tyle ze na wakacjach w Halomy!Jesli chodzi o ceny to sa strasznie
                zroznicowane nawet w obrebie tego samego biura tylko w roznych miastach nawet
                do 1000zł.Jesli chodzi o okolice Wrocławia najtaniej jest w Exim Tours
                najlepiej zalatwiane przez Gawatur na Świdnickiej, w Krakowie najtaniej
                wychodził Selectours.Gorąco polecam ten hotelik!!!!!Jesli chodzi o wycieczki to
                rowniez polecam goraco zalatwianie ich na dole po zejsciu ze schodkow w Octopus
                Rental Boat u Figo,wtedy mozecie byc pewni dobrej jakosci, tanszych wycieczek i
                duzo atrakcyjniejszych niz z biura polskiego.Pozdrawiam
                • Gość: renia Re: Co sądzicie o ofercie lato 2005 - ITAKA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 12:16
                  Ja tez nie jestem wymagajaca osoba!Mam tylko porownanie do 3 innych hoteli z ta
                  sama iloscia gwiazdek w ktorych bylam wczesniej(Amar Sina, Mexicana,Amarein
                  Sharm Inn i Sharm Hioliday) i poprostu Halomy jest wsrod nich najskromniejszy
                  pod wzgledem pokoji, ale w koncu tu spedza sie najmniej czasu!pokoje sa niezbyt
                  duze ale czyste.Hotel ten jest jednym z najsarszych w Sharm (ma okolo 10 lat)
                  ale trzyma sie dzielnie :)) W pokojach są wygodne łóżeczka,duza szafa,
                  telewizor, klimatyzacja jest stara i troche glosna ale za to skuteczna,
                  lazienki sa czyste choc widac na nich uplywajacy czas ;) Jesli chodzi o insekty
                  itp to nie ma sie czym martwic!Na terenie hotelu jest jeden sklepik ale mozna w
                  nim niemal wszystko kupic i to calkiem niedrogo nawet bez targowania
                  sie.Restauracje sa 2 z czego jedna robi za stolowke a 2 za normalny
                  barek.Jedzenie jest niemal jednakowe przez caly okres pobytu,ale wkoncu nie
                  jemy codziennie wszystkiego co podaja,wiec mozna sobie tak dobrac jedzonko ze
                  codziennie cos nowego sie znajdzie.Co do morza to schodzi sie do niego sciezka
                  i na dole klifu znajduja sie 2 polki skalne wysypane piaskiem na torych
                  poustawiane sa lezaczki.Do morza schodzi sie z pomostu,ale jesli masz ze soba
                  buty to spokojnie mozna sobie pochodzic przy brzegu i ogladac rybki,kraby i
                  zywe koralowce.Goraco polecam od razu o proszenie o pokoj na pietrze,bo sa duzo
                  bardziej atrakcyjne - najlepszy 215 - z widokiem na cala zatoke, morze , Naama
                  Bay!!!!!Ale moj - 210 i okoliczne :) tez sa niczego sobie!Jesli chcesz to moge
                  Ci przesłac troche zdjęc no i oczywiscie jesli masz jeszcze jakies pytania to
                  sluze pomoca
                  • Gość: ania Re: Co sądzicie o ofercie lato 2005 - ITAKA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 13:36
                    Renia dziękuję ci za informacje, mam już cennik zniżek w Itace na Halomy nie ma
                    zniżek, a na Sharm Holiday 450 zl od osoby + wycieczka gratis Góra św.
                    Katarzyny ...., w hurgadzie nie ma też zniżek na Aqua fun czyli hotel musili
                    być dość chodliwy jak i Halomy.Napisz coś o Sharm Holiday będę bardzo wdzięczna
              • rszalc Re: Co sądzicie o ofercie lato 2005 - ITAKA ? 30.12.04, 17:31
                Z tego co sie orietowalem to najtaniej bylo z Selectour o ponad
                400zl.Wybralismy drosza oferte Itake.Poniewaz nie zmieniali hoteli,tak jak inne
                biura.A bardzo chcielismy byc Halome.
          • miriam_73 Aniu zajrzyj na Forum Egipt-Hotele 30.12.04, 14:27
            Zarówno Halomy jak i Sharm Holiday mają bogatą "dokumentację".
            • Gość: Grażka Re: Do Miriam_73 IP: *.mech.pg.gda.pl 30.12.04, 20:12
              Witaj. Trafiłam tu przypadkiem, weszłam w Twój link i od razu mój wzrok padł na
              RONDĘ!!! Przepraszam, że odbiegam od tematu, ale dla mnie to jedno z
              piękniejszych miasteczek, jakie widziałam. Obejrzałam Twoje zdjęcia i tak mi
              się ciepło zrobiło na widok tych cudownych miejsc. Ja byłam tam w 2001 roku,
              ale do dzisiaj zachowały się w pamięci dokładnie wszystkie miejsca. Pozdrawiam
              • miriam_73 Dziękuję i też pozdrawiam 18.01.05, 20:33
                Ronda jest faktycznie cudna.
    • Gość: gosc lepsza oferta w Rainbow Tours IP: 212.160.230.* 04.01.05, 11:01
      Ofertę mają bardzo drogą a promocję bardzo "delikatną" - pofatyguj się do biura
      Rainbow tours, maja już nowy katalog na lato 2005, mają też sharm el seikh i
      hotele amar sina i sharm holiday... mają niższe ceny i promocja u nich wynosi
      16%... od ceny ... jeśli wykupisz do 18 lutego
      Rainbow Tours
      • Gość: ania Re: lepsza oferta w Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 11:45
        Mam katalog reinbow turs i wcale nie prawda mają tylko wylot z Warszawy do
        Sharm a ja z okolic Poznania dodatkowy koszt i najwazniejsze ich oferty sa
        droższe np Amara sin all termin 29.08.2005 to 1940 z a w reinbow 2076zl tańsza
        jest w Reinbow Palmyra resort ale on mnie nie interesuje natomiast Sharm
        Holiday tyle samo termin 5.09 1790 zl i w Itace wycieczka gratis upust 450 zl
        na wybrane hotele.
      • Gość: ania Re: lepsza oferta w Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 11:47
        czy ktoś by w Amara sina i może coś wiecej napisać o tym hotelu niż jeden post
        na forum hotele.
        Z góry dzięki. ania
        • Gość: sis Re: lepsza oferta w Rainbow Tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 11:54
          ja tyle sie rozpisałam a ty nie zauważyłaś :(
          mój opis jest gdzieś pomiędzy odpowiedziami, popatrz na daty lub
          w "informacjach o amar sina"
          • Gość: ania Re: lepsza oferta w Rainbow Tours IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 15:03
            Bardzo dziekuję sis za informacje.
            ania
      • Gość: diana Re: lepsza oferta w Rainbow Tours IP: 217.149.244.* 26.01.05, 11:49
        Nie jest do końca prawdą,że oferta Rainbow Tours na lato 2005 jest tańsza. Bo
        wyjazd do Amar Siny w tym samym terminie przy wykupie do 23 stycznia był w
        Itace o 110 zł tańszy, a ponadto w cenie jest wycieczka na górę Mojżesza i do
        klasztoru św. Katarzyny, która normalnie kosztuje ok. 35 USD.
        Pozdrawiam,
        diana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka